התחדשתי עם רמקולים ישנים
-
ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
רמקולים פלנריים תמיד עשו לי את זה. יש לי MAGNEPAN ישנים שהבאתי איתי מארצות הברית כסטודנט חוזר שכבר לא תקינים ומחכים לשיפוץ. גם זה יגיע. אבל תמיד רציתי זוג אלקטרוסטטי כי אלה ששמעתי היו בעלי פירוט ודיוק יוצא מן הכלל. אבל מה, לא יצא לי עד היום שיהיה לי זוג כזה. באחד הימים ראיתי כאן בלוחות Martin Logan CLS IIa ומאז לא הייתי שקט. לא היו לי את המזומנים לרכוש אותם. אחרי מספר שיחות עם המוכר קבענו פגישה להאזנה שלאחריה הייתי עוד יותר לא שקט. בקיצור היום הם שלי ואני מאושר. אמנם הם אצלי כבר זמן מה, אבל לא יצא לי לחבר אותם. היום ניקיתי וחיברתי אותם באופן זמני להאזנה. התוצאה לא מאכזבת בלשון המעטה, אבל כאן זה ממש לא נגמר. עכשיו מתחיל מסע של התאמת סאב, הגברה וכו'.
אני רוצה להודות לחבר האתר R177 שמכר לי אותם. היושר שלו ללא עוררין. הוא הזהיר אותי וגילה לי כל פיפס בעברו של המוצר ולמעשה כאילו ניסה "להפחיד" אותי שלא לקנות, אבל אין, הצליל לא נתן לי מנוח, ולרגע אני לא מצטער, על אף שיש לרמקולים האלה כל מיני "צרכים מיוחדים". אבל ברגע שסיפקת אותם, אין עליהם. וכאן נוסיף את המילה "לדעתי" כדרכי האודיופילים, אם כי אני לא מגדיר את עצמי אודיופיל במובן של היום. אני כן אוהב מוסיקה באיכות טובה, אבל אני לא נכלל בקבוצה הזו של אודיופילים.
ובכן, הגשמתי חלום בגילי המופלג ונותר לי רק להנות בהמשך.
אני רוצה להודות לחבר האתר R177 שמכר לי אותם. היושר שלו ללא עוררין. הוא הזהיר אותי וגילה לי כל פיפס בעברו של המוצר ולמעשה כאילו ניסה "להפחיד" אותי שלא לקנות, אבל אין, הצליל לא נתן לי מנוח, ולרגע אני לא מצטער, על אף שיש לרמקולים האלה כל מיני "צרכים מיוחדים". אבל ברגע שסיפקת אותם, אין עליהם. וכאן נוסיף את המילה "לדעתי" כדרכי האודיופילים, אם כי אני לא מגדיר את עצמי אודיופיל במובן של היום. אני כן אוהב מוסיקה באיכות טובה, אבל אני לא נכלל בקבוצה הזו של אודיופילים.
ובכן, הגשמתי חלום בגילי המופלג ונותר לי רק להנות בהמשך.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
תתחדש!
לא כל יום רואים כאן כזה רמקול.לאיזה מגבר/רסיבר הוא הולך להיות מחובר?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

לגבי מגנפן, השרות שלהם יוצא מן הכלל. שלחתי להם מייל בעבר וביקשתי הנחיות וחומרים לתיקון הרמקולים שלי. השיבו לי שאין שום בעיה. ומי ישבה בשרות? KAREN אישתו של JIM WINEY בעל הבית. ביקשה רק לדעת את המספרים הסידוריים. קניתי קיט הכולל את חוטי האלומיניום, בדיל הלחמה לאלומיניום, כל הדבקים למיניהם והוראות שיפוץ, למעט אצטון להמסת הדבקים הישנים. הקיט עלה $100 ועוד $40 משלוח. עדיין מחכה על המדף. יום אחד אגיע גם לזה. חברה משפחתית נחמדה, אבל הכי חשוב שהרמקולים שלהם מעולים והמחירים שפויים.grafitis כתב:רמקול רמקול, תתחדש.
גם אני אהבתי אותו יותר מההיברידים.
וגם הפלנארי הראשון שלי היה מגנפן מהסדרות הראשונות.
תבדוק עם היבואן בארץ,
אני חושב שעד היום הם מספקים חלקי חילוף לכל הדגמים במחיר שפוי....
-
ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

תודה. נגעת בנקודה טובה. לא בטוח שיש לי את המגבר המתאים. לצורך בדיקה חיברתי אותו ל Samson Servo 260 . זה מגבר PRO שמוציא 130 וואט ב4 אוהם וסובל גם 2 אוהם. יש לו נורית CLIPPING שנדלקת אם העיוותים עולים מעל 0.03%Kosh כתב:תתחדש!![]()
לא כל יום רואים כאן כזה רמקול.לאיזה מגבר/רסיבר הוא הולך להיות מחובר?
...
המגבר מצליח להוציא מהם עוצמה בינונית להאזנה ממושכת סבירה אבל לא עוצמות גבוהות ונורית הCLIP מהבהבת די הרבה. לא הכי טוב לו למגבר עם הרמקולים האלה.
אנסה אותו גם עם מגבר SAE 2400L שהוא 200 וואט לערוץ ב8 אוהם בתקווה שלא יעלה באש.
אם לא ילך, אצטרך לחסוך ולקנות מגבר מתאים לעומס המטורף שהרמקול הזה מהווה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אתה תזדקק להגברה בעלת עוצמת הגברה חזקה ובמיוחד למגבר שמוציא DC גבוה לרמקולים,כגון מגבר מנורות
שאם לא,כל סוגי ההגברות שתחבר ירתחוווווווו.
וזה מניסיון שהיה לי עם האפוג'י.
שאם לא,כל סוגי ההגברות שתחבר ירתחוווווווו.
וזה מניסיון שהיה לי עם האפוג'י.
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
רמי, DC לרמקולים? על מה אתה מדבר בדיוק? שום מגבר לא אמור להוציא DC לרמקולים, ומגברי מנורות על אחת כמה וכמה (בגלל שנאי המוצא שלהם..).
הייתי הולך עם העצה של גרפיטיס במקרה הזה ומחפש מגבר טרנזיסטורי חזק שלא מפחד מעכבה נמוכה במיוחד. אם תרשום תקציב אפשרי אולי יהיה אפשר לכוון אותך (יש מגבר של ארגון בלוחות של אחד מחברי הפורום, ייתכן והוא יתאים בול).
הייתי הולך עם העצה של גרפיטיס במקרה הזה ומחפש מגבר טרנזיסטורי חזק שלא מפחד מעכבה נמוכה במיוחד. אם תרשום תקציב אפשרי אולי יהיה אפשר לכוון אותך (יש מגבר של ארגון בלוחות של אחד מחברי הפורום, ייתכן והוא יתאים בול).
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
יש מגברים אשר מוציאים DC לרמקולים כתקלה ואז שורפים אותם.
הפישר מנורות שהיה לי היה מוציא DC לרמקולים (וזה נבדק) והיה היחיד שהתמודד בכבוד עם האפוג'י שהיו לי.
הקרוס שהיה באפוג'י הכיל כ 15 קבלים ענקיים+סלילים ענקיים
הפישר מנורות שהיה לי היה מוציא DC לרמקולים (וזה נבדק) והיה היחיד שהתמודד בכבוד עם האפוג'י שהיו לי.
הקרוס שהיה באפוג'י הכיל כ 15 קבלים ענקיים+סלילים ענקיים
-
ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

רמי, לא באמת התכוונת. מגבר מנורות עם שנאי מוצא לא יכול להוציא DC גם בתקלה גם אם הוא נורא רוצה. (מה לעשות, הפיזיקה לא תרשה לו את זה כמו שכדור לא יוכל לפול כלפי מעלה בגלל כוחות המשיכה. הפיזיקה צפויה לגמרי ואין פרוטקציה ויוצאים מן הכלל...)RAMIRAMI68 כתב:יש מגברים אשר מוציאים DC לרמקולים כתקלה ואז שורפים אותם.
הקרוס שהיה באפוג'י הכיל כ 15 קבלים ענקיים+סלילים ענקיים...
DC במוצא של מגבר טרנזיסטורי, כן בהחלט אפשרי בתקלה ואם אין במגבר מעגל הגנה ישרוף כמעט באופן ודאי את הוופר. (המיד והטוויטר ינצלו בגלל שבקרוס יש קבלים בטור אליהם שימנעו זרימת DC דרכם)
תקלת DC ממגבר טרנזיסטורי לרמקול אלקטרוסטטי (ללא וופר קונוונציונאלי) לא יגרום לרמקול עצמו נזק. יש שנאי צימוד באלקטרוניקה של הESL, קרוב לודאי שיכנס לרוויה בגלל הDC והצליל יהיה גרוע ואולי ישרוף את השנאי אבל לא יזיק בכלל לפנל.
מה שכן מגבר מנורות יתמודד טוב יותר עם עומס של ESL. מגבר כזה יוכל לעבוד עם אימפדנס מאד נמוך ואף עם קצר במוצא שלו מבלי שינזק לעומת מגבר טרנזיסטורי שאימפדנס נמוך כמו שESL יכול להוות, יכול לגרום למגבר טרנזיסטורי נזק.
דווקא אפוג'י כמו שהזכרת או לצורך העיניין רמקול פלנרי מגנטי ולא ESL מהווה למגברים עומס מאד נוח, הכי נוח שיכול להיות. הם מהווים עומס אוהמי טהור כמעט בערך קבוע לאורך כל תחום התדרים בניגוד לכל שיטה אחרת של רמקולים המהווים אימפדנס משתנה לאורך תחום התדרים. במיוחד הESL המהווים עומס קיבולי ומשתנה חזק. סוג עומס ממש לא נוח למגברים.