התחדשתי עם רמקולים ישנים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ariekarp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #1 

רמקולים פלנריים תמיד עשו לי את זה. יש לי MAGNEPAN ישנים שהבאתי איתי מארצות הברית כסטודנט חוזר שכבר לא תקינים ומחכים לשיפוץ. גם זה יגיע. אבל תמיד רציתי זוג אלקטרוסטטי כי אלה ששמעתי היו בעלי פירוט ודיוק יוצא מן הכלל. אבל מה, לא יצא לי עד היום שיהיה לי זוג כזה. באחד הימים ראיתי כאן בלוחות Martin Logan CLS IIa ומאז לא הייתי שקט. לא היו לי את המזומנים לרכוש אותם. אחרי מספר שיחות עם המוכר קבענו פגישה להאזנה שלאחריה הייתי עוד יותר לא שקט. בקיצור היום הם שלי ואני מאושר. אמנם הם אצלי כבר זמן מה, אבל לא יצא לי לחבר אותם. היום ניקיתי וחיברתי אותם באופן זמני להאזנה. התוצאה לא מאכזבת בלשון המעטה, אבל כאן זה ממש לא נגמר. עכשיו מתחיל מסע של התאמת סאב, הגברה וכו'.
אני רוצה להודות לחבר האתר R177 שמכר לי אותם. היושר שלו ללא עוררין. הוא הזהיר אותי וגילה לי כל פיפס בעברו של המוצר ולמעשה כאילו ניסה "להפחיד" אותי שלא לקנות, אבל אין, הצליל לא נתן לי מנוח, ולרגע אני לא מצטער, על אף שיש לרמקולים האלה כל מיני "צרכים מיוחדים". אבל ברגע שסיפקת אותם, אין עליהם. וכאן נוסיף את המילה "לדעתי" כדרכי האודיופילים, אם כי אני לא מגדיר את עצמי אודיופיל במובן של היום. אני כן אוהב מוסיקה באיכות טובה, אבל אני לא נכלל בקבוצה הזו של אודיופילים.
ובכן, הגשמתי חלום בגילי המופלג ונותר לי רק להנות בהמשך.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

תתחדש. יופי של מתנה לחג

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #3 

רמקול רמקול, תתחדש.
גם אני אהבתי אותו יותר מההיברידים.
וגם הפלנארי הראשון שלי היה מגנפן מהסדרות הראשונות.
תבדוק עם היבואן בארץ,
אני חושב שעד היום הם מספקים חלקי חילוף לכל הדגמים במחיר שפוי.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #4 

תתחדש (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

תתחדש! :) (Y) לא כל יום רואים כאן כזה רמקול.לאיזה מגבר/רסיבר הוא הולך להיות מחובר?
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #6 

תתחדש ותהנה. חיה מיוחדת האלקטרוסטטיים
Rust never sleeps

ariekarp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

grafitis כתב:רמקול רמקול, תתחדש.
גם אני אהבתי אותו יותר מההיברידים.
וגם הפלנארי הראשון שלי היה מגנפן מהסדרות הראשונות.
תבדוק עם היבואן בארץ,
אני חושב שעד היום הם מספקים חלקי חילוף לכל הדגמים במחיר שפוי.
...
לגבי מגנפן, השרות שלהם יוצא מן הכלל. שלחתי להם מייל בעבר וביקשתי הנחיות וחומרים לתיקון הרמקולים שלי. השיבו לי שאין שום בעיה. ומי ישבה בשרות? KAREN אישתו של JIM WINEY בעל הבית. ביקשה רק לדעת את המספרים הסידוריים. קניתי קיט הכולל את חוטי האלומיניום, בדיל הלחמה לאלומיניום, כל הדבקים למיניהם והוראות שיפוץ, למעט אצטון להמסת הדבקים הישנים. הקיט עלה $100 ועוד $40 משלוח. עדיין מחכה על המדף. יום אחד אגיע גם לזה. חברה משפחתית נחמדה, אבל הכי חשוב שהרמקולים שלהם מעולים והמחירים שפויים.

ariekarp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

Kosh כתב:תתחדש! :) (Y) לא כל יום רואים כאן כזה רמקול.לאיזה מגבר/רסיבר הוא הולך להיות מחובר?
...
תודה. נגעת בנקודה טובה. לא בטוח שיש לי את המגבר המתאים. לצורך בדיקה חיברתי אותו ל Samson Servo 260 . זה מגבר PRO שמוציא 130 וואט ב4 אוהם וסובל גם 2 אוהם. יש לו נורית CLIPPING שנדלקת אם העיוותים עולים מעל 0.03%
המגבר מצליח להוציא מהם עוצמה בינונית להאזנה ממושכת סבירה אבל לא עוצמות גבוהות ונורית הCLIP מהבהבת די הרבה. לא הכי טוב לו למגבר עם הרמקולים האלה.
אנסה אותו גם עם מגבר SAE 2400L שהוא 200 וואט לערוץ ב8 אוהם בתקווה שלא יעלה באש.
אם לא ילך, אצטרך לחסוך ולקנות מגבר מתאים לעומס המטורף שהרמקול הזה מהווה.

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #9 

אריה,
מציע לך לרדת מבדיקת מגברים כמו ה-SAE ושאר המגברים החזקים ללא עדינות.
ולהתמקד במגברים המתפקדים באוהם נמוך, בלי קשר ישיר לעוצמה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

יפיופים (l)

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #11 

אתה תזדקק להגברה בעלת עוצמת הגברה חזקה ובמיוחד למגבר שמוציא DC גבוה לרמקולים,כגון מגבר מנורות
שאם לא,כל סוגי ההגברות שתחבר ירתחוווווווו.
וזה מניסיון שהיה לי עם האפוג'י.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #12 

רמי, DC לרמקולים? על מה אתה מדבר בדיוק? שום מגבר לא אמור להוציא DC לרמקולים, ומגברי מנורות על אחת כמה וכמה (בגלל שנאי המוצא שלהם..).

הייתי הולך עם העצה של גרפיטיס במקרה הזה ומחפש מגבר טרנזיסטורי חזק שלא מפחד מעכבה נמוכה במיוחד. אם תרשום תקציב אפשרי אולי יהיה אפשר לכוון אותך (יש מגבר של ארגון בלוחות של אחד מחברי הפורום, ייתכן והוא יתאים בול).

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #13 

יש מגברים אשר מוציאים DC לרמקולים כתקלה ואז שורפים אותם.
הפישר מנורות שהיה לי היה מוציא DC לרמקולים (וזה נבדק) והיה היחיד שהתמודד בכבוד עם האפוג'י שהיו לי.
הקרוס שהיה באפוג'י הכיל כ 15 קבלים ענקיים+סלילים ענקיים

ariekarp פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

RAMIRAMI68 כתב:יש מגברים אשר מוציאים DC לרמקולים כתקלה ואז שורפים אותם.
הפישר מנורות שהיה לי היה מוציא DC לרמקולים (וזה נבדק) והיה היחיד שהתמודד בכבוד עם האפוג'י שהיו לי.
הקרוס שהיה באפוג'י הכיל כ 15 קבלים ענקיים+סלילים ענקיים
...
רמי, לא באמת התכוונת. מגבר מנורות עם שנאי מוצא לא יכול להוציא DC גם בתקלה גם אם הוא נורא רוצה. (מה לעשות, הפיזיקה לא תרשה לו את זה כמו שכדור לא יוכל לפול כלפי מעלה בגלל כוחות המשיכה. הפיזיקה צפויה לגמרי ואין פרוטקציה ויוצאים מן הכלל...)
DC במוצא של מגבר טרנזיסטורי, כן בהחלט אפשרי בתקלה ואם אין במגבר מעגל הגנה ישרוף כמעט באופן ודאי את הוופר. (המיד והטוויטר ינצלו בגלל שבקרוס יש קבלים בטור אליהם שימנעו זרימת DC דרכם)
תקלת DC ממגבר טרנזיסטורי לרמקול אלקטרוסטטי (ללא וופר קונוונציונאלי) לא יגרום לרמקול עצמו נזק. יש שנאי צימוד באלקטרוניקה של הESL, קרוב לודאי שיכנס לרוויה בגלל הDC והצליל יהיה גרוע ואולי ישרוף את השנאי אבל לא יזיק בכלל לפנל.
מה שכן מגבר מנורות יתמודד טוב יותר עם עומס של ESL. מגבר כזה יוכל לעבוד עם אימפדנס מאד נמוך ואף עם קצר במוצא שלו מבלי שינזק לעומת מגבר טרנזיסטורי שאימפדנס נמוך כמו שESL יכול להוות, יכול לגרום למגבר טרנזיסטורי נזק.
דווקא אפוג'י כמו שהזכרת או לצורך העיניין רמקול פלנרי מגנטי ולא ESL מהווה למגברים עומס מאד נוח, הכי נוח שיכול להיות. הם מהווים עומס אוהמי טהור כמעט בערך קבוע לאורך כל תחום התדרים בניגוד לכל שיטה אחרת של רמקולים המהווים אימפדנס משתנה לאורך תחום התדרים. במיוחד הESL המהווים עומס קיבולי ומשתנה חזק. סוג עומס ממש לא נוח למגברים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”