אוזניות לחדר כושר
שלום,
אני יודע שכבר נפתחו נושאים כאלה בעבר (קראתי את כולם).
יש לי שאלה יותר ספציפית:
כרגע יש ברשותי את הM6p ואני מרוצה בעיקר מהאופן שבו הן יושבות על האוזן ולא זזות, מהסאונד - לא ממש (אנמי ולא ממש מפורט).
המקום העיקרי שאני שומע מוזיקה (באוזניות) זה בעיקר בזמן אימון ולכן אני מעוניין להשקיע קצת יותר.
ראיתי כאן מאמר על weston adv alpha שהסיכום הכללי שלהן היה - שהן יקרות (200 דולר), נכון להיום המחיר שלהן נע בסביבות ה 140 דולר כולל משלוח.
האם הן באמת שוות את ההשקעה - מבחינת איכות שמע? (איכות חומרים אני בטוח שאין בכלל על מה לדבר)
והאם יש אוזניות במחיר נמוך יותר שנותנות את אותן ביצועים (איכות חומרים ואיכות שמע)?
אני יודע שכבר נפתחו נושאים כאלה בעבר (קראתי את כולם).
יש לי שאלה יותר ספציפית:
כרגע יש ברשותי את הM6p ואני מרוצה בעיקר מהאופן שבו הן יושבות על האוזן ולא זזות, מהסאונד - לא ממש (אנמי ולא ממש מפורט).
המקום העיקרי שאני שומע מוזיקה (באוזניות) זה בעיקר בזמן אימון ולכן אני מעוניין להשקיע קצת יותר.
ראיתי כאן מאמר על weston adv alpha שהסיכום הכללי שלהן היה - שהן יקרות (200 דולר), נכון להיום המחיר שלהן נע בסביבות ה 140 דולר כולל משלוח.
האם הן באמת שוות את ההשקעה - מבחינת איכות שמע? (איכות חומרים אני בטוח שאין בכלל על מה לדבר)
והאם יש אוזניות במחיר נמוך יותר שנותנות את אותן ביצועים (איכות חומרים ואיכות שמע)?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אם כבר נפתח השירשור בנושא, מעניין אותי לדעת אם מישהו יכול להעריך כמה איכות השמע יורדת פוטנציאלית בשידור דרך BT.
ספציפית, ה DAC נמצא באזניות בשמיעה דרך BT, נכון? אז זה תלוי הרבה גם ב DAC ובמגבר של האזניות, לא?
ספציפית, ה DAC נמצא באזניות בשמיעה דרך BT, נכון? אז זה תלוי הרבה גם ב DAC ובמגבר של האזניות, לא?
- קראת לי את המחשבות, לא משנה איך הפכתי את האוזניות האלה, לא הצלחתי להבין אין אפשר לדחוס מקלט-ממיר-מגבר-דריבר לתא כל כך קטן בלי השפעה משמעותית על איכות הסאונד.freedom_il כתב:אם כבר נפתח השירשור בנושא, מעניין אותי לדעת אם מישהו יכול להעריך כמה איכות השמע יורדת פוטנציאלית בשידור דרך BT.
ספציפית, ה DAC נמצא באזניות בשמיעה דרך BT, נכון? אז זה תלוי הרבה גם ב DAC ובמגבר של האזניות, לא?...
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מקמ"ש לא תופס מקום. השידור וההגברה דיגיטליים ולכן אין צורך כלל ב-DAC בכזה מוצר. החסרון הפוטנציאלי היחיד הוא הדחיסה של ה-BT. למיטב הבנתי זו לא פונקציה באוזניות האלה, אבל אולי שווה לבדוק לפני שקונים, ובשביל זה למשל יש ביקורות כמו זו שנעשתה על האוזניות הללו כאן באתר... 
- לא מסכים מהסיבות הבאות:epony כתב:מקמ"ש לא תופס מקום. השידור וההגברה דיגיטליים ולכן אין צורך כלל ב-DAC בכזה מוצר. החסרון הפוטנציאלי היחיד הוא הדחיסה של ה-BT. למיטב הבנתי זו לא פונקציה באוזניות האלה, אבל אולי שווה לבדוק לפני שקונים, ובשביל זה למשל יש ביקורות כמו זו שנעשתה על האוזניות הללו כאן באתר......
1. מקלט bt תופס מקום כלשהו.
2. שידור bt מטבעו הוא דיגיטלי בדיוק כמו שדריבר הוא אנלוגי מטבעו, לכן יש צורך בממיר דיגיטלי אנלוגי.
3. גם אם הממיר נמצא על גבי אותו ציפ של המקלט הוא עדיין שם ותופס מקום.
4. נדרשת הגברה כלשהי (אפילו אם קטנה יותר מכיוון שהאוזניה קרובה מאוד) ולכן ישנו מגבר, שוב הוא יכול להיות חלק מהממיר אבל הוא עדיין קיים.
5. לכל העסק נדרשת סוללה בנוסף (שלא ציינתי בתגובה המקורית) - עוד מקום.
6. לכל דבר בעולם יש יתרונות וחסרונות, אין מוצר מושלם, ובחבילה קומפקטית כל כך ככל הנראה התפשרו על משהו.
קראתי את המאמר באתר, ואני מבין שנאמר שם שלאוזניות האלה יש סאונד טוב, השאלה האם הוא טוב יחסית לאוזניות bt?
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
-צודק.zaguri1 כתב:- לא מסכים מהסיבות הבאות:......
1. מקלט bt תופס מקום כלשהו.
2. שידור bt מטבעו הוא דיגיטלי בדיוק כמו שדריבר הוא אנלוגי מטבעו, לכן יש צורך בממיר דיגיטלי אנלוגי.
3. גם אם הממיר נמצא על גבי אותו ציפ של המקלט הוא עדיין שם ותופס מקום.
4. נדרשת הגברה כלשהי (אפילו אם קטנה יותר מכיוון שהאוזניה קרובה מאוד) ולכן ישנו מגבר, שוב הוא יכול להיות חלק מהממיר אבל הוא עדיין קיים.
5. לכל העסק נדרשת סוללה בנוסף (שלא ציינתי בתגובה המקורית) - עוד מקום.
6. לכל דבר בעולם יש יתרונות וחסרונות, אין מוצר מושלם, ובחבילה קומפקטית כל כך ככל הנראה התפשרו על משהו.
קראתי את המאמר באתר, ואני מבין שנאמר שם שלאוזניות האלה יש סאונד טוב, השאלה האם הוא טוב יחסית לאוזניות bt?...
Bluetooth מעביר אודיו מקודד ב SBC. צריך להפוך אותו לאנלוגי ולהגביר אותו.
למרות שהכל יכול להיות מותאם ועם אופטימיזציה ואינגרציה מאוד טובה, בהתחשב בחלקים הנוספים שיש לשים שם (DAC או דיקודר, מגבר, קונטרולר וסוללה) קשה להאמין שאזניות BT ב 130$ טובות כמו אזניות חוטיות במחיר דומה (כמובן, משהו שבאופן דומה ל Jaybirds, שיש עליו קונצנזוס שהוא טוב, נגיד כמו ה GR07 BE שיש לי).
ממש מעניין אותי להאזין להן ולהחליט...