היגורו nas ו-xbmc יחדיו?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Borderline1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #1 

אני מתכוון להשתמש במחשב אחד שישמש כ-nas ותתוקן עליו xbmc כך שיהוא ישמש כשרת קבצים וגם כמחשב מדיה.
התכנון הוא לחמישה או שישה כוננים כשאחד מהם ישימש למע' הפעלה ול-xbmc והאחרים בתצורת raid תוכנה לאחסון.

אשמח אם תסייעו לי בכמה נושאים:
האם זו תצורה שניתן ורצוי לחיות איתה והיא ברת ישום?- האם יש לה חסרונות מהותיים ? היתרון הגדול שאני רואה הוא שתהיה לי קופסה אחת בסלון ולא גם וגם.
תחת איזו מערכת הפעלה רצוי לפעול ראיתי שיש אפשרות להתקין ubuntu server ותחתיו להתקין xbmc (הגדרת הרייד לא מובנת מעליה ב-ubuntu server) האם ניתן יהיה להגדיר raid על ubuntu desktop והאם יש דרך לעשות זאת בפשטות יחסית?
האם יש מערכת הפעלה אחרת ומומלצת יותר שתחתיה ניתן יהיה ליצור את התצורה שאני רוצה להגיע אליה?
אשמח לכל הכווונה או תרמיז לקידום הפרויקט
בתודה מראש

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

טכנית אפשר.
אחת הדרישות ל- HTCP היא מערכת שקטה.
מה שאתה מתכנן יהיה רועש מידי בסלון, לטעמי.
לדעתי, בסלון עדיף שיהיה מחשב קטן ושקט, ובחדר אחר שרת מרובה דיסקים שצריך ספק יותר חזק ואוורור טוב.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #3 

לגבי הרעיון שהעלת - אפשרי בהחלט ואף חברות NASים הוציאו לאחרונה חומרות עם יציאת HDMI וXBMC מובנה.
אתה לא חייב להשתמש בגרסת השרת של אובונטו, גם גרסת הדסקטופ תעשה את אותה העבודה (לשני השימושים).
בשתי גירסאות של אובונטו (ונגזרות אחרות) עושים שימוש בחבילה הנקראת mdadm לדעתי פשוטה לתיפעול גם למי שאין מושג ירוק בשורת קוד ויש המון מדריכים הרשת להקמה ותחזוק שרת בעזרתה (יש גם לא מעט שירשורים כאן בנושא).

כקודמי בשירשור, קח בחשבון את הרעש - 6 כוננים מכאניים מרעישים בעצמם ותוסיף על כך הקירור הנדרש (וצריך לא מעט) ותקבל הימהום מתמשך בסלון.
לפחות תשקול תיכנון של השתקה ושיכוך הרעש, ישנם קיטים לשידרוגים שכאלה.

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

מצטרף להמלצות. תשקול NAS + SQL כשרת בחדר אחד + קליינטים של xbmc המחוברים אליו (RPIs למשל).

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 664
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #5 

בפועל אתה מחפש כונן רשת גדול ולא נאס כהגדרתו

השילוב של מערכת נאס מובנית לא תעבוד טוב עם XBMC, ראה ערך QNAP שחוץ מתלונות ועוגמת נפש לא יצא להם כלום מזה.

אם אתה שואל אותי איך להגיע לזה בתצורה הטובה ביותר שלח לי הודעה בפרטי ואסביר לך מה עשיתי אצלי

בקווים כללים

HTPC קטן פשוט (סלרון, I3, PENTIUM) חשוב יציאת USB3

4 או 8 גיגה זיכרון

דיסק פנימי באיזה תצורה ונפח שבא לך הוא משמש רק למערכת הפעלה ול XBMC

ווינדוס 7 או 8.1 או לינוקס

מארז רייד ייעודי קטן ל 4 דיסקים

draco
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 664
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #6 

אופניק סחטיין על שינוי החתימה :)

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #7 

כמו שאמרו קודמי קח בחשבון את גודל המארז. אני עובד עם אותה קונפיגורציה, מחשב בסלון אשר משמש את כל הבית, מותן עליו מערכת הפעלה 8.1 יחד עם XBMC +SQL ומחובר לטלויזיה בסלון(עובד 24/7), 4 כוננים 2T שמאחסנים תכנים, כוננן אחד שמשמש להורדות ועוד SSD שעליו מותקנות התוכנות הדרושות.
להגיד לך שלי זה רועש, ממש לא ועד היום לא שמעתי מישהו ששמע שהמחשב עובד בכלל. גם כאשר התכנים נראים במקום אחר אני לא יכול לדעת ולא מרגיש.
אני הלכתי על ווינדוס בגלל הממשק הנח והיכולת להתממשק עם מכשירים רבים ללא מגבלה.

אם תבחר ללכת בדרך כזו הייתי ממליץ על מארז נח ושקט בעל יכולת פיזור חום. (אצלי מעבר לקירור של המעבד מותקנים 4 מאווררים 120ממ שקטים ומנסיון ההבדל בין 4 ל 2 לא קריטי).

בכל אופן בהצלחה!

danielby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 472
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

ל Asustor יש מספר דגמים שעושים זאת מעולה, אני יודע כי יש לי אחד כזה.
http://www.asustor.com/product?p_id=1

בעל כניסת HDMI מובנית וכמובן תמיכה ב XBMC.

Borderline1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #9 

ראשית תודה על התגובות והמידע מצד כולכם
מאחר והמחשב קיים אז כל הפתרונות של nas יעודי משולב במדיה פלייר טובים ככל שיהיו בשלב זה הם לא רלבנטיים עבורי.
המחשב המיועד שקט וכולל מאווררים שקטים ושיכוך לדיסקים ומאחר והפעלתי אותו הוא בהחלט שקט כך שבהיבט הרעש אני מקווה שלא תהיה לי בעיה.
התקנתי ubuntu desktop ואתקין xbmc ואגדיר אותו בסוף השבוע-
אעדכן עם התקדמות שלבי העבודה.

נתקלתי בבעיה אחרת למחשב יש מתקן לדיסקים נשלפים וחסרה לי caddy לאחת המגירות - יש למישו מושג היכן ניתן להשיג כזו ידית בצורת ח' שהדיסק יושב במרכזה והברגים שמחברים אותו ל-ח' משמשים גם כמוליכים לחריצי כניסת הדיסק למקומו
שוב תודה על התגובות וההכוונות

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”