מערכת פטיפון?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים!
אני שותף שקט לפורום כבר זמן מה, והנה אני שובר סוף סוף את מחסום השתיקה..
אני מעוניין להתחדש בפטיפון טוב, הבעיה היא שאין לי רסיבר או רמקולים בכלל.
ממעקב אחרי ההמלצות של רבים מכם, עושה רושם שאצטרך להפרד מאלפי שקלים (לפחות) לטובת העניין, וזה קצת קשה לי.

שאלתי היא - בYAD2 מישהו מוכר מערכת משולבת של Phillips הכוללת פטיפון + מגבר +רמקולים של סבתו ז"ל. משיחה איתו הפטיפון דורש שיפוץ (לא מנגן והוא לא יודע למה) והוא מוכן להתפשר במחיר (לדעתי אפילו מאוד). האם זה משהו ששווה להכנס אליו בכלל?
אחרת, אם אני קונה למשל את ה-Dual הזה או זה (אם הוא בכלל עדיין רלוונטי), אני צריך לקנות לו בנפרד גם מגבר וגם רמקולים, ואין לי אפילו מושג מה אני בכלל צריך או איך אני יוצא מזה בלי קנס של אלפי שקלים..

רעיונות והצעות יתקבלו בברכה והכרת תודה! :D

NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אגב, בינתיים עלה שם גם הThorens 160 הזה, חביב הקהל אבל ב-1100 ש"ח(!) וכן Thorens 150 הזה ב-700 ש"ח (שניהם אגב מאותו מוכר, זה אתה טום?!). איך לדעתכם המחיר עליהם?
בכל מקרה, גם אם אליך עליהם ולא על מערכת בלתי מזוהה שכזו אני עדיין תוהה איך אפתור את בעיית המגבר והרמקולים...

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

אני? זה כל-כך לא בסדר שאני לא יודע בכלל מאיפה להתחיל
  • א. קוראים לי טומי
  • ב. אני לעולם - אבל לעולם! לא מוכר ובטח שלא Thorens שלכל אחד מהם יש אצלי מעמד של ילד
  • ג. אם הייתי מוכר, לעולם לא הייתי עושה זאת ביד 2
  • ד. אם כבר הייתי עושה זאת ביד 2, הייתי טורח להעלות תמונות
  • ה. בחיים שלי, לא הייתי מודה, גם אם זה היה נכון ב-100%, שאני מנס ציונה או רחובות
  • ו. הייתי טורח לבדוק לזרוע בין הרגליים ולבדוק אם זה זרוע 'נוספ' כמו שנכתב במודעה, או 'נוספת'
  • ז. לעולם לא הייתי קונה 'ןמט' יקר - משום שהיקרים עוד יותר *** מהמקוריים שבאים עם טורנס
  • ח. והכי גרוע, 1100 ש"ח, זה המחיר שהייתי גובה מהקונים רק בשביל לבוא לראות.
בקיצור, אל תעליב אותי. :עצבני:

NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

נראה לי שלעצבן את הגורו של הפורום על ההודעה הראשונה שלי זו לא אסטרטגיה מנצחת....

ב. סתם מסקרנות, כמה כאלה כבר יש לך? ומה בעצם אתה עושה עם כולם?
ג. אם לא שם, איפה כדאי לי לחפש אותם? ב"פורום השחור" אין כמעט פטיפונים...
ד. זה בהחלט נכון. אגב, בינתיים בחיטוט בהודעות פה הבנתי שהTD-150 שמוצע שם למכירה זה אותו אחד מרחובות שהתגלו בו בעיות בזרוע על ידי אחד מחברי הפורום לפני כחצי שנה והמוכר ירד ל-500. כנראה שהמכירה לא יצאה לפועל והמחיר חזר לסורו... אני תוהה מה זה אומר על האמינות שלו לגבי הTD-160 שהוא מוכר, בייחוד שכחדש לחלוטין בתחום אין סיכוי שאדע לאתר בעיות ע"י הסתכלות בלבד.
ה. בצדק.
ו. נדמה לי שהיא נוספת, מבטיח לעדכן בנושא כשיהיו ראיות מוצקות.
ז. אולי הוא מתכוון למחט?

(f)
נדב.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אני כרגע בחיפושים אחרי מספר החלקים הבודדים (מנוע, שלדה תחתונה, צלחת פנימית ומרים זרוע) כדי להשלים את ה-160 החמישי. אני משחק איתם, מתייחס אליהם יפה, משתדל להוציא מהם את המקסימום ומאחל להם שיצליחו לעשות רושם טוב היכן שלא יסתובבו. בסתר ליבי אני גם מקווה שיום אחד, לעת זקנה, הם יעזרו קצת לפרנס אותי - כמו שאני פרנסתי אותם כשהם עוד לא ידעו לדבר. בינתיים אנחנו מבלים ביחד הרבה זמן איכות משפחתי.

על כל השאלות בהודעה המקורית ענו כאן כבר המון פעמים ויש כאן התייחסות לכולן, לעתים מצד מספר פעילים בפורום. הכל נמצא כאן. רק צריך לחפש... מה שלא מופיע כאן זה הדברים הבאים:

האגדות על פטפונים ב-300 ש"ח וסטאפ וינטאז' 'הורס' במחירי רצפה בארץ הקודש שייכות לתקופה אחרת, מציאות שחלפה מזמן ואולי גם רשתות חברתיות אחרות. CDP סביר מיד שנייה יהיה, ככל הנראה, פתרון שיניב עבורך תוצאות טובות יותר בתקציב שפוי בהרבה. אילוצים כלכליים ורכישת ציוד אנלוגי זול הם מתכון די בטוח לקבלת תוצאות מאכזבות ורושם ראשוני מוטעה.

מערכת סטראו שהמקור העיקרי שלה הוא פטפון מהווה שרשרת שכל חוליה בה היא פתח ליקום שלם של צרות מלוות הוצאות והיא נמדדת לעולם בחוסנה של החוליה החלשה. זו באר ללא תחתית וזה פשוט לא עולה בקנה אחד עם החשש מהוצאה של כמה אלפי שקלים. לחצים כלכליים בשילוב חוקי מרפי הם לעולם מתכון בטוח לצרות. הימנע!

NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

קודם כל, תודה על התגובה המפורטת!
קראתי בפורום די הרבה בתקופה האחרונה ודווקא נתקלתי בעבר כבר בהצהרות (מפורטות יותר ופחות) לגבי העלויות התופחות של ציוד אנלוגי בארץ והשוואת עלות הכניסה לעולם הזה מול העולם הדיגיטלי.
"להגנתי" אני רק יכול לומר שאני לא מחפש משהו שיתעלה על קבצי FLAC או משהו, אלא משהו שיתן חוויה קצת יותר כוללת להאזנה. איזשהי טקסיות מסוימת שיצא לי רק לנכוח בה אצל אחרים בעבר של לבחור תקליט (במקום ללחוץ על shuffle), לשמוע את כולו לפי הסדר שהאמן רצה (בתקופה שעוד לאלבומים היה בכלל סדר כלשהו ולא אוסף של סינגלים), ממש לראות את המוזיקה מתנגנת. יש משהו "פיזי" בכל זה שקצת חסר בחוויה של אוסף דיגיטלי לדעתי.
אני לא מחפש להתעלות על נגני לייזר-דיסק ולקבל איזה חוויה אודיופילית, אבל כן הייתי רוצה סטאפ הגיוני שיתן הנאה, סאונד "חם" ונגיש יותר ולא רק אוסף של רעשים. לא היתה לי בעיה לשלם 750 ש"ח עבור הTD-150 הזה אם לא הייתי יודע מהודעות קודמות פה שיש בעיות עם הזרוע שלו ושהמחיר בעצם כבר ירד בעבר בעקבות זאת, אבל כן, כשאני רואה שאת הDual 1019 שמוכרים פה ב850 שקל אנשים קונים ב50$ בארה"ב, זה בהחלט די מבאס, וכך גם כשאני רואה שאנשים פה בפורום קנו את הTD-160 בהרבה פחות מ1,200 ש"ח...
יכול להיות שאני גם היפסטר-בשאיפה שמושפע מאיזה באזז (למרות שאין לי שפם או רייבאן ואני לא חובב סרטים של פליני), אבל הייתי שמח אם היה אפשר להתאים סטאפ שיתאים למגבלות תקציב סטודנטיאליות. סטאפ כזה יכול בהחלט לכלול פטיפון מעולה, אם נצליח למצוא פתרון הגיוני איכשהו לרכיבים האחרים.

נדב.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

הבנתי. יש תקציב כולל?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #8 

ל aspiring hipster שלום וברוך הבא
מצטרף לדבריו של טומי ויכול להעיד גם מניסיון אישי,אפשר להתחיל בתקציב זעום, אבל זאת דרך שתוביל אותך בבטחה ל''שיטת הסלמי'' מבחינת הוצאות.
מערכות משולבות או סט אפ שלם טוב בתקציב כולל של פחות מ1000 קיים רק באגדות וב''רשתות החברתיות'' שטומי הזכיר :wink: ,דרך אגב ראיתי מישהו מוכר שם פטיפון סניו+מגבר של סופרסקופ=600 שקל, אתה יכול להוסיף רמקולים ב300 400 ואז לרוץ לספר לחבר'ה :)
מה עם תקליטים ?? לפי מה ש''רץ '' היום ברשת החברתית ,זאת! ההוצאה הגדולה באמת בימינו , ונראה לי שסט אפים גרועים זאת הדרך היחידה לשמוע את התקליטים החרושים שמוכרים שם (במחירים הזויים :roll: ) ולשכנע את עצמך ואת כולם בעזרתה של ''קבוצת התמיכה'' המוזכרת... ש''...שומעים נהדר..''
אני מציע לך ללכת לשמוע אצל מישהו מערכת טובה במחיר שפוי ,מערכת גרועה אני מניח שכבר יצא לך לשמוע...ולתת לאוזניים ולכיס שלך להחליט,על הדרך כבר תשמע טיפים ותלמד מניסיונם של אחרים
יש כאן חברים עם תקציבי סטודנט שכבר צועדים וצעדו בדרך הזאת שווה לקרוא ולשאול
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

tnsilver כתב:אני? זה כל-כך לא בסדר שאני לא יודע בכלל מאיפה להתחיל
  • א. קוראים לי טומי
  • ב. אני לעולם - אבל לעולם! לא מוכר ובטח שלא Thorens שלכל אחד מהם יש אצלי מעמד של ילד
  • ג. אם הייתי מוכר, לעולם לא הייתי עושה זאת ביד 2
  • ד. אם כבר הייתי עושה זאת ביד 2, הייתי טורח להעלות תמונות
  • ה. בחיים שלי, לא הייתי מודה, גם אם זה היה נכון ב-100%, שאני מנס ציונה או רחובות
  • ו. הייתי טורח לבדוק לזרוע בין הרגליים ולבדוק אם זה זרוע 'נוספ' כמו שנכתב במודעה, או 'נוספת'
  • ז. לעולם לא הייתי קונה 'ןמט' יקר - משום שהיקרים עוד יותר *** מהמקוריים שבאים עם טורנס
  • ח. והכי גרוע, 1100 ש"ח, זה המחיר שהייתי גובה מהקונים רק בשביל לבוא לראות.

בקיצור, אל תעליב אותי. :עצבני:
...
פשששש,שונא נס ציונה ורחובות,ועוד גובה 1,100 ש״ח לביקור.
(אגב פרופסור למדיצינה גובה רק 1,000) :wink:
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

זו בדיחה סולי. relax. אבל אתה צודק. סליחה. באמת לא בא לי להסתבך עם רחובות ונס-ציונה. המזל הוא שתמיד יודעים כאן מצוין להפריד את העיקר מהתפל. טוב שלא עלה כאן בטעות העניין של ה 'ןמט' היקר - כנגד המקוריים של טורנס. זה עוד היה יכול להיות קשור לנושא המרכזי איכשהו...

אם כבר off topic, אז הנה עוד בדיחה... רב יהודי מבוגר ישב במסעדה בברוקלין ונעץ עיניים בסיני שסעד בשולחן מולו. לפתע קם הרבי ממקומו, ניגש אל הסיני וסטר לו סטירה מצלצלת על פניו. 'איי' זעק הסיני. 'אבל מה עשיתי?' שאל.

'זה', הסביר הרב, 'בעבור פרל-הרבור!'. 'פרל הרבור?' - הזדעק הסיני בתדהמה. 'אלה היו היפנים שתקפו בהפתעה את הצי האמריקאי בנמל בהוואי - והרי אני בכלל סיני.' זעק לחפותו. 'סיני, יפני, מה זה משנה...' הפטיר הרבי, 'כולכם אותו הדבר' אמר- וחזר לשולחנו.

הרבי המבוגר המשיך בסעודתו כאשר לפתע הגיח הסיני ממקומו והחזיר לו סטירה מצלצלת, מנה אחת אפיים. 'איי' - הזדעק הרב. 'מה זה?' שאל בתמיהה. 'זה' אמר לו הסיני - 'בעבור הטיטניק!'. 'הטיטניק?' שאל הרב משתנק - 'מה זה קשור אלי? את הטיטניק הטביע קרחון' - שיטח את טיעונו. 'אהה...' ענה לו הסיני כלאחר יד, 'גולדברג, פיינברג, אייסברג (קרחון), מה זה משנה? כולכם אותו הדבר'.

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #11 

tnsilver כתב:זו בדיחה סולי. relax. אבל אתה צודק. סליחה. באמת לא בא לי להסתבך עם רחובות ונס-ציונה. המזל הוא שתמיד יודעים כאן מצוין להפריד את העיקר מהתפל. טוב שלא עלה כאן בטעות העניין של ה 'ןמט' היקר - כנגד המקוריים של טורנס. זה עוד היה יכול להיות קשור לנושא המרכזי איכשהו...
...
לא כדאי להסתבך.
גם אני לקחתי זאת ברוח טובה.
מתי פרק ב׳ על המחטים ?
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

בקרוב... אבל יש בחינה על חלק א' קודם. :איי:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #13 

tnsilver כתב:בקרוב... אבל יש בחינה על חלק א' קודם. :איי:
...
אני כבר מכין שליפים :lol: בחינה אמריקאית לפחות?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”