חווית קולנוע במיטבה פיוניר LX86 וקצת עזרה
טוב זה לא סוד שהרבה זמן אני בגן עדן עם המערכת המופלאה הזאת
אחרי כיוונים והתעסקות הLX86 מספק חוויה קולנועית בלתי מתפשרת
נהנה מכל רגע מהמערכת שלי.
שזה כולל התעסקות עם התדרים בשיתוף איציק אבל גם אחרי המשכתי לשחק
ולשפר(לטעמי) את ה"בהירות" וכן לא מבין למה פיוניר בכיול האוטומטי הופכת את המערכת לבהירה
שבמשחק קטן בתדרים זה נעלם ולא רק שיש למגבר הזה המון כוח הוא גם נעים ומלא
כמו כן כמובן בהמלצה של יואב גם נעשה כוון ע"י מד SPL לכוון את כל הרמקולים ל75-85DB והכל הרמוני ונעים לאוזן
אבל המשפחה יצאה ונשארתי לבד אז למה לא לנסות וללמוד עוד דברים וכמובן לסובב את חוגת הווליום בהנאה מרובה..
הרמקולים שלי 5.1 מוגדרים תמיד כגדולים אחרי המון בדיקות
אבל תמיד מומלץ להגדיר כקטנים אז ניסיתי שוב
שמתי באטמן סרט עם הרבה פעילות רב ערוצי הרצתי סצנות פעולה הלוך וחזור
והאמת לא מצליח לגעת בנקודה עם יש המון שינוי במעבר לרמקולים "קטנים"
וכאן השאלה מה בדיוק אמור לקרות שכל הרמקולים מוגדרים כקטנים או גדולים?
עוד משהו שיחקתי עמו הוא הX CURVE ממה שקראתי הוא מחליש תדרים של טרבל בחדרים גדולים
החדר שלי ענק אז ניסיתי -1DB בהגדרה ושוב לא מצליח לגעת בנקודה אם יש שינוי או לא..
האם יש מישהו שהתנסה בהגדרה הנ"ל ויכול לשתף?
מה שקצת שיניתי הוא העלתי 1.5DB בסאב שנשמע קצת יותר ממלא את החדר
תודה לעוזרים ושבוע טוב(f)
אחרי כיוונים והתעסקות הLX86 מספק חוויה קולנועית בלתי מתפשרת
נהנה מכל רגע מהמערכת שלי.
שזה כולל התעסקות עם התדרים בשיתוף איציק אבל גם אחרי המשכתי לשחק
ולשפר(לטעמי) את ה"בהירות" וכן לא מבין למה פיוניר בכיול האוטומטי הופכת את המערכת לבהירה
שבמשחק קטן בתדרים זה נעלם ולא רק שיש למגבר הזה המון כוח הוא גם נעים ומלא
כמו כן כמובן בהמלצה של יואב גם נעשה כוון ע"י מד SPL לכוון את כל הרמקולים ל75-85DB והכל הרמוני ונעים לאוזן
אבל המשפחה יצאה ונשארתי לבד אז למה לא לנסות וללמוד עוד דברים וכמובן לסובב את חוגת הווליום בהנאה מרובה..
הרמקולים שלי 5.1 מוגדרים תמיד כגדולים אחרי המון בדיקות
אבל תמיד מומלץ להגדיר כקטנים אז ניסיתי שוב
שמתי באטמן סרט עם הרבה פעילות רב ערוצי הרצתי סצנות פעולה הלוך וחזור
והאמת לא מצליח לגעת בנקודה עם יש המון שינוי במעבר לרמקולים "קטנים"
וכאן השאלה מה בדיוק אמור לקרות שכל הרמקולים מוגדרים כקטנים או גדולים?
עוד משהו שיחקתי עמו הוא הX CURVE ממה שקראתי הוא מחליש תדרים של טרבל בחדרים גדולים
החדר שלי ענק אז ניסיתי -1DB בהגדרה ושוב לא מצליח לגעת בנקודה אם יש שינוי או לא..
האם יש מישהו שהתנסה בהגדרה הנ"ל ויכול לשתף?
מה שקצת שיניתי הוא העלתי 1.5DB בסאב שנשמע קצת יותר ממלא את החדר
תודה לעוזרים ושבוע טוב(f)
נערך לאחרונה על ידי new-guy ב 02/06/2014 11:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
40 שנה לך תיזכור..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17939
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
שאתה מגדיר את הרמקולים כקטנים מתאפשר לך לקבוע תדר חיתוך(מומלץ 80hz) שממנו ומטה כל התדרים מופנים לסאב. הסאב ,במידה והוא איכותי, אמור לטפל טוב יותר בתדרים הללו ובנוסף יורד עומס מההגברה של הרסיבר.
תגובה:זאת אומרת שמ80HZ ומטה הרמקולים לא מוציאים באס בכלל?רק הסאב?istarmini כתב:שאתה מגדיר את הרמקולים כקטנים מתאפשר לך לקבוע תדר חיתוך(מומלץ 80hz) שממנו ומטה כל התדרים מופנים לסאב. הסאב ,במידה והוא איכותי, אמור לטפל טוב יותר בתדרים הללו ובנוסף יורד עומס מההגברה של הרסיבר....
40 שנה לך תיזכור..
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
בדיוק.
משחררים את הרסיבר ואת הרמקולים מהעומס הכרוך בהפקת באסים.
כך שניהם "פנויים" לטפל בכל התדרים מ- 80Hz ומעלה
הבחירה העקרונית ב- 80Hz נובעת מהעובדה שצלילים עד תדר 80Hz אינם כיווניים, ולכן לא מפריע שהם באים מהסאב ולא מכל רמקול.
הבחירה העקרונית ב- 80Hz נובעת מהעובדה שצלילים עד תדר 80Hz אינם כיווניים, ולכן לא מפריע שהם באים מהסאב ולא מכל רמקול.
תגובה:למה צריך להוריד לו מהעומסAmir64 כתב:בדיוק.
הבחירה העקרונית ב- 80Hz נובעת מהעובדה שצלילים עד תדר 80Hz אינם כיווניים, ולכן לא מפריע שהם באים מהסאב ולא מכל רמקול....
שיעבוד בשביל זה הוא נועד,לא?
40 שנה לך תיזכור..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תגובה:new-guy כתב:תגובה:למה צריך להוריד לו מהעומס......
שיעבוד בשביל זה הוא נועד,לא?...
זה על הדרך זו לא הסיבה העיקרית.
סאב טוב יטפל טוב יותר בתדרים הנמוכים מאשר הרמקולים שלך פשוט כי הוא בנוי לזה מבחינת אלמנט, הגברה,תיבה.... . גם רמקולים יקרים ,יענו היי אנד, לא אוהבים להתמודד עם תדרים נמוכים, כאלו שנכנסים לך בעיגולים.
במידה ויש לך סאב קקה ,כמובן שהעסק עלול להשתנות.
תגובה::D אני מת על הסאב שלי b&w610istarmini כתב:תגובה:......
זה על הדרך זו לא הסיבה העיקרית.
סאב טוב יטפל טוב יותר בתדרים הנמוכים מאשר הרמקולים שלך פשוט כי הוא בנוי לזה מבחינת אלמנט, הגברה,תיבה.... . גם רמקולים יקרים ,יענו היי אנד, לא אוהבים להתמודד עם תדרים נמוכים, כאלו שנכנסים לך בעיגולים.
במידה ויש לך סאב קקה ,כמובן שהעסק עלול להשתנות....
אבל אני משוחד
40 שנה לך תיזכור..
- Amir64
-
- גורו

תגובה:new-guy כתב:תגובה:למה צריך להוריד לו מהעומס......
שיעבוד בשביל זה הוא נועד,לא?...
כתבתי את זה במשפט אחד, זה ברמת העיקרון.
מבחינת הרסיבר:
כמובן שזה משמעותי יותר ברסיבר דל הספק מאשר ברסיבר שלך.
מבחינת הרמקולים:
באסים זה החלק הקשה ביותר לרמקול להפיק, ולכן, תיאורטית לפחות, אם אתה משחרר אותו ממשימה זו, אתה מקבל יותר פירוט במיד בעיקר, שהוא כבר לא מושפע מהבאס שהרמקול צריך להפיק במקביל.
(כמובן שרמת ההשפעה תלויה באיכות הרמקול, במספר וסוג האלמנטים ברמקול, הקרוס הפנימי ברמקול)
תגובה:b&w 704 יש להם באס מדהים ומדוייק אבל מיד אךך איזה מידAmir64 כתב:תגובה:......
כתבתי את זה במשפט אחד, זה ברמת העיקרון.
מבחינת הרסיבר:
כמובן שזה משמעותי יותר ברסיבר דל הספק מאשר ברסיבר שלך.
מבחינת הרמקולים:
באסים זה החלק הקשה ביותר לרמקול להפיק, ולכן, תיאורטית לפחות, אם אתה משחרר אותו ממשימה זו, אתה מקבל יותר פירוט במיד בעיקר, שהוא כבר לא מושפע מהבאס שהרמקול צריך להפיק במקביל.
(כמובן שרמת ההשפעה תלויה באיכות הרמקול, במספר וסוג האלמנטים ברמקול, הקרוס הפנימי ברמקול)...
רמקול מדהים
40 שנה לך תיזכור..
שמתי את כל הרמקולים שוב על "קטנים" ננסה שבוע ואעדכן
עוד שאלה ההנחייה של b&w לגבי כיול הסאב הוא לשים את מחוג הווליום בסאב על השעה 9:00 ולא על 12:00
הסאב מורגש,
אבל במד SPL הוא הרבה פחות מ75DB
אני חושב שאם אני יגיע ל75DB יתפוצצו החלונות בבית..
האם זה בסדר?
עוד שאלה ההנחייה של b&w לגבי כיול הסאב הוא לשים את מחוג הווליום בסאב על השעה 9:00 ולא על 12:00
הסאב מורגש,
האם זה בסדר?
40 שנה לך תיזכור..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תגובה:new-guy כתב:שמתי את כל הרמקולים שוב על "קטנים" ננסה שבוע ואעדכן
הסאב מורגש,
האם זה בסדר?...
שמע בפיוניר העסק הזה לא טרויאלי ,כי הרסיבר לא ממש מתעסק עם הסאב.
בחברות האחרות ,שיש אודסי ,אתה מכוון ל 75DB ולאחר מכן מכייל והאודסי יודע לזהות ולהתיחס לעוצמה בהתאם וככה הוא קובע את העוצמה של הסאב ברסיבר.
כוון בהתאם למה שנשמע לך הכי טוב ,כי בשורה התחתונה זה מה שחשוב.
- Amir64
-
- גורו

תגובה:new-guy כתב:שמתי את כל הרמקולים שוב על "קטנים" ננסה שבוע ואעדכן
הסאב מורגש,
האם זה בסדר?...
איזה מד SPL?
גם אצלי עם אפליקציה SPL על S3 לאחר כיול ראשוני של הרסיבר האפליקציה הראתה 75DB בכל הרמקולים,
אבל כשקבעתי ווליום לסאב לפי האפליקציה, הוא הרעיד את כל הבית כשהאפליקציה הראתה 75DB.
כנראה שהמיקרופון ב S3 לא בדיוק מגיב לתדרים נמוכים.
בסוף כיילתי לפי השיטה של לשנות ווליום בסאב ולהריץ כיול ברסיבר, עד שהרסיבר הראה שהוא מבצע תיקון של עד +- 1DB
ובסיום מצאתי שהוספת עוד 2DB גיין לסאב דרך הרסיבר נותן לי תוצאה מאוזנת..
עידכונים
הגדרתי רמקולים כ"קטנים" ברסיבר
שמתי סרט ההוביט החדש ואכן יש משהו בקטע שיורד עומס מהקדמיים והם מתעסקים יותר במיד
הסצנות פחות באסיות והפסנתרים והכנורות וכל הסצנות במערות פשוט חוויה לאוזניים
בסצינה של הדרקון אך הסאב נותן יופי של עבודה לבד ללא התערבות של ה5 אחרים
תודה לעוזרים אמשיך לעקוב ולעדכן
שמתי סרט ההוביט החדש ואכן יש משהו בקטע שיורד עומס מהקדמיים והם מתעסקים יותר במיד
תודה לעוזרים אמשיך לעקוב ולעדכן
40 שנה לך תיזכור..
Re: עידכונים
תגובה:new-guy כתב:הגדרתי רמקולים כ"קטנים" ברסיבר
תודה לעוזרים אמשיך לעקוב ולעדכן...
הכל קשור לאקוסטיקה וציוד...
לחתוך ב-80hz או מתחת (באופן גורף):
1. רמקולים שנשמעים מעוות בתדרים מתחת ל-45-55 ומטה.
2. מגבר דל כוח וזרם שמחובר ואינו יוע להתמודד כראוי עם מעמסות למינהם ומרגישים באוזן שהרמקול לא מספיק "סוחב" ומידי "נבלע עם כל השאר.
3. עם רמקול מתוכנן ובפועל ובמבחן התוצאה הוא מגיע לשם, לא תהיה לו שום בעיה להפיק תדרים מתחת ל-80hz ואף יישמעו (מניסיוני) טוב יותר (תלוי כמובן באקוסטיקת הסביבה שהוא נמצא).
4. עם החלל משפיע לרעה, ביצירת גלים עומדים והחזרים רבים שמעוותים את התוצאה ויוצרים תוצאה של עיבוי הבאס (איפה שלא צריך) עיוות ואי דיוק - הדהוד וכל מגבלה אקוסטית שגורמת לתוצאה שכזו-אכן חיתוך הרמקול (גם אם זה רמקול שע"פ היצרן יורד ל-20hz - רצוי ומומלץ להתאימו ע"י חיתוכו והשלמתו עם סאב שיחסית יותר חף מבעיות אקוסטיות מרמקול full Range).
רצוי לדעתי:
לפני שחותכים באופן מוחלט (כי זה רשום איפושהוא) ל-80hz רצוי לפני במידה וישנה אפשרות לחתוך נמוך יותר ולשמוע את התוצאה ואת השילוב הגלובלי עם שאר הרכיבים/רמקולים.
סאב אינו מגיע להחליף רמקול- אלא להשלימו איפה שהרמקול כבר לא יכול לתת מעצמו בשל מגבלה טכנית/אלקטרונית או אקוסטית/סביבתית.
פעם ההשכולה ברסיברים A/V היה SMALL או LARGE (או 80 או FULL)...השכולה וותיקה מאוד שהשתנתה כאשר התחילו להשקיע ולהבין את הצורך בתיקון החדר והשלכתו על המערכת/שמע.
תיקון החדר - תיקון הסינרגיה והתוצאה ע"י חיתוכים למינהם/פאזות/השהיות מדוייקות וכו'...
התאמתה של המערכת לסביבה הנתונה.
Re: עידכונים
תגובה:בקצרה אתה אומר "תנסה הכל מכל.."itay123 כתב:תגובה:......
הכל קשור לאקוסטיקה וציוד...
לחתוך ב-80hz או מתחת (באופן גורף):
1. רמקולים שנשמעים מעוות בתדרים מתחת ל-45-55 ומטה.
2. מגבר דל כוח וזרם שמחובר ואינו יוע להתמודד כראוי עם מעמסות למינהם ומרגישים באוזן שהרמקול לא מספיק "סוחב" ומידי "נבלע עם כל השאר.
3. עם רמקול מתוכנן ובפועל ובמבחן התוצאה הוא מגיע לשם, לא תהיה לו שום בעיה להפיק תדרים מתחת ל-80hz ואף יישמעו (מניסיוני) טוב יותר (תלוי כמובן באקוסטיקת הסביבה שהוא נמצא).
4. עם החלל משפיע לרעה, ביצירת גלים עומדים והחזרים רבים שמעוותים את התוצאה ויוצרים תוצאה של עיבוי הבאס (איפה שלא צריך) עיוות ואי דיוק - הדהוד וכל מגבלה אקוסטית שגורמת לתוצאה שכזו-אכן חיתוך הרמקול (גם אם זה רמקול שע"פ היצרן יורד ל-20hz - רצוי ומומלץ להתאימו ע"י חיתוכו והשלמתו עם סאב שיחסית יותר חף מבעיות אקוסטיות מרמקול full Range).
רצוי לדעתי:
לפני שחותכים באופן מוחלט (כי זה רשום איפושהוא) ל-80hz רצוי לפני במידה וישנה אפשרות לחתוך נמוך יותר ולשמוע את התוצאה ואת השילוב הגלובלי עם שאר הרכיבים/רמקולים.
סאב אינו מגיע להחליף רמקול- אלא להשלימו איפה שהרמקול כבר לא יכול לתת מעצמו בשל מגבלה טכנית/אלקטרונית או אקוסטית/סביבתית.
פעם ההשכולה ברסיברים A/V היה SMALL או LARGE (או 80 או FULL)...השכולה וותיקה מאוד שהשתנתה כאשר התחילו להשקיע ולהבין את הצורך בתיקון החדר והשלכתו על המערכת/שמע.
תיקון החדר - תיקון הסינרגיה והתוצאה ע"י חיתוכים למינהם/פאזות/השהיות מדוייקות וכו'...
התאמתה של המערכת לסביבה הנתונה....
אבל את זה כבר עשיתי..
תודה על העזרה בכל אופן
40 שנה לך תיזכור..
תגובה:new-guy כתב:כל השילובים
מחפש משהו תמציתי לגבי המערכת שלי ספציפית.
הכל בסדר,תודה איתי בכל אופן על העזרה
...
חיתוך 80 נשמע לך ומשתלב היטב
אז מעולה...
מה שניסיתי לומר:
שזה לא כלל ברזל "חיתוך 80".
מה לגבי אקוסטיקה אצלך?
ניסית קצת לטפל...?
תגובה:אקוסטיקה גרועה ביותר בסלוןitay123 כתב:תגובה:......
חיתוך 80 נשמע לך ומשתלב היטב
אז מעולה...![]()
מה שניסיתי לומר:
שזה לא כלל ברזל "חיתוך 80".
מה לגבי אקוסטיקה אצלך?
ניסית קצת לטפל...?...
אבל לאט לאט משפר(תמונה,וילון,שטיח)חדר אקוסטי זה לא יהיה
אבל אני חי בשלום עם זה
40 שנה לך תיזכור..