קולה קפה 1KG

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
amiir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

שלום, ברשותי קולה קווסט M3 כבר שנתיים ואני מאד מרוצה, לדעתי מכשיר פשוט ומצוין. אבל... החיידק היכה בי לאחרונה ואני יותר ויותר מבלה זמן בחיפוש אחר קולה של סביב ה1 ק"ג. הסיבות לזה הן בעיקר ונוחות (משפחה שמכורה לקפה + משפחה של החברה שמכורה לקפה ועוד כמה חברים מהלימודים שדורשים קפה שחור בפקולטה...) בכל אופן עם באצ'ים של 250 גרם בקווסט (סה"כ 210 גרם קלוי) יש צורך לקלות 3 ולפעמים 4 פעמים בשבוע, וזמן מיותר זה דבר לצערי אין לי ממש כרגע.. מה גם שבקולה של קילו אחד אפשר לקלות בכיף גם 300-400 גרם אז לא חייבים תמיד לקלות הרבה קפה.
בכל אופן שוטטתי בAlibaba ונתקלתי בכמה קולים סינים, ביניהם: Amazon coffee roaster, North coffee

http://www.alibaba.com/product-detail/2 ... 72619.html

http://www.alibaba.com/product-detail/S ... 70807.html

לגבי מחירים: האמאזון 1 ק"ג יעלה 1900$ לפני שילוח (נראה לי בין 150-190$ תלוי בנמל היעד אשדוד או חיפה), הבנתי שהבעיה איתו זה שקילו אחד הקלייה טיפה איטית, פיצוץ ראשון רק סביב דקה 16 אבל הוא כנראה יותר מתאים ל700-800 גרם.

לגבי הnorth coffee roaster - מעט יקר יותר 2700$ החשמלי ו2900$ על גז, שילוח יקר יותר בכמה עדשות דולרים ויש לו גם ציקלון (לאמאזון אין, רק איוורר ואוסף מוץ רגילים), עושה רושם של קולה רציני יותר, למרות שלדעתי הפונקציות שיש לקווסט מספיקות (שליטה בחום, שליטה באוורור ושני תרמוקאפלים) אז אם אפשרי להחליף לגוף חימום חזק יותר באמאזון שיסחוב קילו כמו שצריך זה כבר נשמע מעניין... מה אתם אומרים? יש אלטרנטיביות מקומיות טובות יותר סביב ה 10K? מישהו התעסק עם שחרור מהמכס והנמל? מה ההבדל בקלייה בין חשמל לגז והתוצר הסופי? תודה :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

האמאזון קיבל ביקורת שלילית בהום בריסטה על ידי בחור אחד שרכש והתאכזב, ה NORTH נחשב הרבה יותר טוב ואם כבר לך על ה TJ-67 בגרסת הגז.

אמנם יש גרסה חשמלית שפופולארית באוסטרליה לדעתי גז הרבה יותר מתאים לקולים הגדולים, מאפשר שליטה טובה יותר וביצוע שינויים מהירים תוך כדי הקליה.
אני חושב שיש אופציה גם להזמין אותו עם תוף מחורר היום וזה מעניין מאוד ...

אני מניח שנתקלת בנתונים עליו ובפידבק בהום בריסטה, נראה שהוא אחלה קולה.

לגבי מכס לא צריך להיות אבל בשילוח ימי מעבר למע"מ יהיה לך לא מעט כאב ראש לשחרר את המוצר ושווה להתייעץ עם עמיל מכס שמכיר את העסק.

יש עוד קולה טוב של קילו, ה 801N של בלה טיוואן (אותה חברה שמשווקת את ה MINI500)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #3 

נשמע מעניין אמיר.
גם אני מתעניין בדיוק מאותן סיבות אך טרם שוריין תקציב.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 03/06/2014 0:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4 

במידה ותרצה למכור את הקולה שלך דבר איתי :)
בהצלחה
יום דבש

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”