מוכר מטורף ב ebay
כמו שאמרתי, אם המוכר אחראי לטעות היית מצפה ממנו לשלם את המשלוח חזרה, זה לא המקרה
הקונה החליט שהסחורה באיכות ירודה, והוא לא מעוניין בה, זה לא אשמתו של המוכר, מה גם שהוא בכלל לא אמר למוכר שזה עולה 4 דולר לשלוח חזרה, וביקש ממנו לשלם את זה, מה שהוא עשה היה להגיד לו שהוא לא מתכוון לשלוח את זה חזרה ומצד שני הוא גם רוצה את הכסף, אז למרות שאני לא חושב שבמקרה הזה על המוכר היה לשלם את המשלוח חזרה כי זה לא טעות שלו, אלא לקוח שלא מעוניין במוצר, אולי הוא אפילו היה מוכן לעשות את זה, אבל כמו שכבר נאמר, אופציות הוא לא השאיר לו ודחק אותו לפינה, הכל או כלום, וגם השאיר פידבק שלילי
זה כמו שתזמין טלוויזיה מחנות, הטלוויזיה תגיע והאיכות לא מה שחשבת, האם תגיד למוכר תשלמו את כל ההוצאות של ההובלה ותקחו אותה חזרה כי התמונה לא מספיק טובה מבחינתי? ברור שלא, מצד שני אם היו מביאים לך דגם אחק ממה שהזמנת או טלוויזיה עם בעיות, המצב היה שונה
הקונה החליט שהסחורה באיכות ירודה, והוא לא מעוניין בה, זה לא אשמתו של המוכר, מה גם שהוא בכלל לא אמר למוכר שזה עולה 4 דולר לשלוח חזרה, וביקש ממנו לשלם את זה, מה שהוא עשה היה להגיד לו שהוא לא מתכוון לשלוח את זה חזרה ומצד שני הוא גם רוצה את הכסף, אז למרות שאני לא חושב שבמקרה הזה על המוכר היה לשלם את המשלוח חזרה כי זה לא טעות שלו, אלא לקוח שלא מעוניין במוצר, אולי הוא אפילו היה מוכן לעשות את זה, אבל כמו שכבר נאמר, אופציות הוא לא השאיר לו ודחק אותו לפינה, הכל או כלום, וגם השאיר פידבק שלילי
זה כמו שתזמין טלוויזיה מחנות, הטלוויזיה תגיע והאיכות לא מה שחשבת, האם תגיד למוכר תשלמו את כל ההוצאות של ההובלה ותקחו אותה חזרה כי התמונה לא מספיק טובה מבחינתי? ברור שלא, מצד שני אם היו מביאים לך דגם אחק ממה שהזמנת או טלוויזיה עם בעיות, המצב היה שונה
הציון באחוזים מתייחס רק לשנה אחורה.AK1 כתב:זה נשאר ככתם לכל חיי-eBay של המוכר, וכל מקרה כזה מוריד את סיכוייו למכור....
אגב, לגבי איומי סרק בתביעה, סיפור מעניין:
http://arstechnica.com/tech-policy/2014 ... er-review/
- shaby
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2093
- נתן תודות: 292 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
·AK1 כתב:מה שקורה בסוף זה שיותר ויותר מוכרים סוגרים את האופצייה למכור לישראל, וכולנו נדפקים, גם בגלל אלה שמהירים מדי עם ההדק של feedback שלילי וגם בגלל כל מיני חוכמולוגים שמנסים לרמות.
עמיר...
זה כלכך נכון.
אני פעיל באיביי כמעט 7 שנים והיו מקרים רבים מידי ש:
1. קניתי מוצר שישראל היתה ברשימת הארצות אליהן המוכר שולח והמוכר פנה אלי ואמר ששכח לשים את ישראל
ב-excludes list ושהוא מאד מתנצל אך נתקל ברמאויות והתנהגות שאינה תואמת את eBay מצד קונים ישראלים.
זה קרה מזמן.
2. שנתקלתי בישראל ברשימת ה-exclusdes יותר מידי פעמים ביחס לגודלה.
חבל - חבל - חבל.
זה פוגע בכולנו.
רק חבל שבמקרים רבים של ישראלים שנוהגים כך - זה כלל לא מזיז להם.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אני אישית ברגע קבלת המוצר ואחרי בדיקת תקינות ראשונית נותן פידבק חיובי. אח"כ, אם יש בעיה, יוצר קשר עם המוכר. לפני שבועיים קניתי קופסת אנדרואיד, לה הייתה בעיית סינכרון על 720p, ואת זה גיליתי אחרי שנתתי פידבק חיובי. מייד יצרתי קשר, עם המוכר, שלחתי לו את הקופסה, בדואר רשום. בתנאי מכירה צויין, שאם ישי בעיה החזרת המוצר על חשבון הלקוח. שילמתי את ה-20 ש"ח משלוח לארה"ב. היום התקבלה הודעה על הגעת מכשיר חדש. מקווה שהוא יהיה בסדר.
אגב שימו לב שהמוכרים נותנים גם פידבק לרוכשים
אגב שימו לב שהמוכרים נותנים גם פידבק לרוכשים
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
·לא יודע האם יכולים להשאיר פידבק שלילי, אבל הם יכולים לחסום משתמש לקניות בחנויות שלהם. קרה לי דבר כזה עם מוכר אחד, שאחרי שתי החלפות של מוצר פגום פשוט חסם אותי. לא התעסקתי עם פניה ל-ebay, בגלל מוצר של דולר בודד, אבל כעבור מספר חודשים רציתי לרכוש עוד משהו מאותו מוכר, וגיליתי שאני עדיין חסום.jtk כתב:יכול להיות שמוכרים לא יכולים להשאיר פידבק שלילי לקונים. לא בהכרח רעיון טוב, אבל יש לי הרושם שזה המצב....
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
יש רשימות שחורות של מוכרים חסומים ומעבירים אותם בדרך כלל אחד עם השני.
למוכר אין אפשרות לתת פידבק שלילי אבל יש לו שות לדווח על הקונה ללא ידיעתו ואז קיים מעקב מצד איביי.
למוכר אין אפשרות לתת פידבק שלילי אבל יש לו שות לדווח על הקונה ללא ידיעתו ואז קיים מעקב מצד איביי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46438
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5087 פעמים
בניגוד למה שנכתב לפני, המוכר בהחלט יכול להשאיר פידבק שלילי לקונים ממנו.
לפני שמישהו חושב להתווכח על פרט כזה, פשוט תבדקו לפני שאתם מגיבים.
לפני שמישהו חושב להתווכח על פרט כזה, פשוט תבדקו לפני שאתם מגיבים.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4218
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
זיו פעם היה ניתן כיום לא ניתן.
ניתן או לתת פידבק חיובי או לדווח על הקונה
ניתן או לתת פידבק חיובי או לדווח על הקונה
- claudia5
-
- חבר מביא חבר