OPA627 מזויף?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

יש לי OPA627 שאני לא בטוח אם הוא מקורי או לא, ולפי מה שהבנתי הדרך היחידה (או הכי פשוטה)
לגלות אם ה627 מזויף או לא היא פשוט להשוות מול 627 מקורי...

אז אם יש כאן מישהו עם OPA627 (והוא בטוח שיש לו מקורי) ורוצה להשוות בין האחד שלי לאחד שלו אני אשמח מאוד.
מיקום זו לא הבעיה, אני אוכל לשלוח בדואר (משלוח עלי כמובן:)).

תודה,
מיכאל.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #2 

קודם כל, למה אתה בכלל מתעסק עם השטויות האלו?
אסור פשוט אסור לקנות רכיבים מאיביי או מהמזרח. רק מחנויות גדולות מארה"ב או ממקומות לגיטימיים אחרים.

דבר שני, אתה יכול למדוד התנגדות בין הפינים ולוודא שהמגבר שרת עובד כמו שצריך.
תבדוק עם מולטימטר, חבל את הכבל האדום אל פין 5 + ואת השחור לפין 1 , אמור לקבל 50K (לא נורא אם יש סטייה של 5K) .
תבדוק גם הפוך (אדום לפין 1 , שחור לפין 5), אתה אמור לקבל אותה תוצאה.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #3 

הוא כנראה חשב שהחלפת OPA תעשה שינוי שמיע במיוחד בצליל...;)

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני לא קניתי את ה627, הוא בא עם המגבר שלי. (המוכר אפילו לא אמר לי שיש שם את ה627)
וכן, כבר שאלתי את המוכר וגם הוא לא יודע אם זה מזויף או לא.

וזכור לי שאנטולי אמר שמולטימטר לא באמת יעזור לדעת ב100% אם הוא מזויף או מקורי. (אולי אני טועה, צריך לשאול את אנטולי עוד פעם:) )

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

eyal1983 כתב:הוא כנראה חשב שהחלפת OPA תעשה שינוי שמיע במיוחד בצליל...;)
...
אתה אומר שלא יהיה שינוי משמעותי בסאונד בין המקורי לזיוף?

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #6 

אם זה היה "מזוייף", אז היית שומע באיכות נמוכה יותר.

תתקין OPA אחר, ותראה אם אתה שומע "הרבה" יותר טוב, או פחות או יותר אותו דבר, עם שינויים קטנטנים...

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

זה נשמע כאילו אתה אומר לי לנחש אם הוא מקורי או לא.
עדיף פשוט להשוות אותו מול 627.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #8 

הם לוקחים מגברי שרת דומים ופשוט כותבים עליהם משהו אחר בהדפסה.

מחיפוש באינטרנט ראיתי שהמועמד המוביל הוא AD744
מדהים:
http://zeptobars.ru/en/read/OPA627-AD74 ... china-ebay

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #9 

LQDForce, זה בדיוק הלינק שפרסמתי בעבר בפורום שמסביר איך עושים את זה. אגב, מיכאל - אם אתה מוכן להקריב אחד מהמגברים שלך, אפשר לנסות לעשות את אותו הדבר בדיוק ואז תדע אם יש סיבה לחשוד או שהם מקוריים (ואז ימות אחד, אבל לגבי השאר תהייה בטוח) :)
השיטה עם ההתנגדות לא עובדת, כפי שכבר הסברתי למיכאל בעבר. ההתנגדות הזו מקורה בחלקו העליון של מעגל הכניסה אשר כולל מספר נגדים - הנגדים האילו מאפשרים לבצע trimming למתח ה-offset בכניסה. השיטה פשוטה מאוד, על ידי תוספת מתח חיצוני כלשהו, אנחנו מבטלים את ההיסט במתח שנובע עקב שוני בין שני צידי המגבר של אותו הערוץ (שתאורטית אמורים להיות זהים, אבל עקב וריאציות בתהליך היצור יוצאים שונים).
אגב, לדעתי אם אין הוכחה שהם מקוריים, כנראה שהם מזויפים. אם מישהו מוציא כל כך הרבה כסף על משהו מקורי הוא יגיד שהוא מקורי.
אז מה הבעיה לבנות על מדידת ההתנגדות שרואים בין ההדקים האלה לצורך זיהוי המגבר? פשוט מאוד, יש עוד הרבה מגברים בשוק עם אותה האופציה, וחלקם יציגו התנגדות דיי דומה למה שרואים במגבר הזה. מה גם שהמדידה עצמה יכולה להשתנות כתלות באיזה DMM מודד (או למעשה באיזה זרם הוא מודד כיוון שיש במעגל הזה יותר מרק נגדים - יש שם גם טרנ' שיתנהגו באופן שונה כפונקציה של הזרם/מתח). לצורך ההדגמה, 3 המכשירים שיש לי (Fluke 189, Agilent U1253A, Uni-T UT61-E) מודדים את אותה התנגדות בדיון (47Kohm) עם זרמים שונים (10.1uA, 41.1uA, 3.5uA - אילו מספרים שאני מדדתי והם גם תואמים את מה שאפשר למצוא בדפי המפרט). אתה רואה שיש הבדל של כמעט סדר גודל בין המינימלי למקסימלי, וזה על manual ranging שאני יודע את ההתנגדות. אם אני משאיר את הכל על auto אחד המכשירים שמזהה שזה קרוב לקצה התחום עובר לתחום הבא ואז הזרם שלו נופל ל-4.11uA והוא מגיע קרוב יותר לשאר המכשירים, אך גם אז מדובר על יחס של פי 3 בין המינימום למקסימום. זה שקול במקרה הזה למפל מתח של 190mV מול כ-470mV. כשאתה מגיע לערך הגבוה מהשניים זה כבר מספיק כדי שצמתי PN יהיו רלוונטיות למדידה בזרמים של uA. מה גם שבפועל אם היו במעגל טרנ', כנראה שהמכשיר עם הזרם הכי גבוה היה מזהה את המתח הנמוך יותר כרחוק מספיק מקצה התחום, היה יורד לתחום הנמוך יותר של ה-50K והיה עולה לזרם גבוה פי 10 בדיוק כפי שקיבלתי במצב של manual ranging.

בקיצור, כל הסיפור הארוך הזה בא להסביר שגם אם כבר עושים את זה עם DMM, צריך לדעת מה בעצם ה-DMM הספציפי שיש לך ביד עושה. וגם אז אי אפשר להסיק מזה ישירות לגבי האם הרכיב מקורי או לא :)
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 31/05/2014 10:48, נערך 5 פעמים בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אגב, כשרשמתי שאפשר לעשות את זה בבית, זה לא היה בהלצה, זה באמת אפשרי.
צריך בעיקר שופין יחסית עדין, הרבה סבלנות, ומיקרוסקופ או דרך אחרת להגדיל (אולי מצלמה עם הגדלה ממש חזקה תספיק).

זה משהו שעניין אותי בעבר לכן עשיתי בדיקה כזו בבית בכדי לדעת האם במידת הצורך אוכל לעשות זאת בעצמי. קודם כל צריך להוריד את כל הפלסטיק של המארז שיושב על המגבר עצמו. ב-SOIC יש יחסית מעט, אך עקב הגודל הקטן כדאי תחילה להלחים אותו למשהו כדי שיהיה נח להחזיק אותו. ב-DIP (כמו מה שאני עשיתי) יש לא מעט פלסטיק להוריד. השיטה האגרסיבית בעזרת קאטר לא עובדת, ברגע ששוברים את המארז סביר להניח שזה ישבור גם את הסיליקון (שהוא מאוד מאוד דק), או ישאיר שאריות פלסטיק בדיוק איפה שלא תרצו שיישארו. לכן השיטה העדיפה היא להשתמש בשופין (וזה יכול לקחת קצת זמן - בעיקר כי כשמתקרבים לאמצע צריך לעצור כל כמה שניות ולבדוק שלא משייפים את הסיליקון). שקלתי גם להשתמש ב-CNC לעשות את זה מהר מאוד, אבל המכונה לא הייתה מחוברת באותו הרגע - ולחבר אותה ולאפס הכל ייקח אותו הזמן כמו לשייף לבד.

אחרי שמשייפים ומגיעים לאיזור של הסיליקון צריך לעבור לשיוף עדין יותר, ומדיי פעם לנקות את האבק שמצטבר על הסיליקון (מקלון לניקוי אוזניים עובד מעולה). כבר בשלב הזה יועיל מאוד שיהיה מיקרוסקופ או משהו אחר שיודע להגדיל מספיק (מספרים של הגדלה בהמשך) כדי לראות איפה צריך עוד להוריד חומר ואיפה מספיק. בשלב הזה אני חייב לומר שאני כבר עברתי להשתמש בסכין exacto (יפנית עדינה) ולהוריד רק מהחלקים שצריך. אגב, כמובן שלמי שיש חומרים שיאכלו את הפלסטיק זה אפילו עדיף (קל יותר ואיכותי יותר). הבעיה היא שזה בדר"כ אומר חומרים מסוכנים שלא קיימים בכל בית.

עכשיו לגבי הגדלה - לצערי, בבית יש לי כלים מוגבלים יותר מאשר במעבדה באונ'. לשמחתי, יש לי כלי שלא בכל בית יש, מיקרוסקופ :)
ההגדלה שלו היא משהו כמו X50 לכל היותר, ותחת ההגדלה הזו צילמתי את התמונה המצורפת (קצת קשה לפקס את המצלמה על העדשה, במציאות זה יותר ברור). אני מניח שבהינתן התמונה הזו, צריך הגדלה של X20-30 ומעלה בכדי לקבל טקסט קריא. אני מניח שלחלק מהאנשים יש מצלמות שמאפשרות לעשות את זה, וגם אם לא, אני בטוח שלא חסרים ב-DX ובאיביי מיקרוסקופים זולים שיודעים לעשות את זה בצורה סבירה.

[img2=865x625]https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... 7small.jpg[/img2]
לתמונה המקורית שיצאה מהמיקרוסקופ:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/374 ... G_0357.JPG

כמו שקל לראות, יכולות השיוף העדין שלי, עם שופין לא ממש עדין וסכין יפנית, לא מדהימות. אבל זה בהחלט מספיק כדי לזהות רכיבים (קבלים, נגדים, פאדים, טרנ', וכו') אם יודעים איך הם אמורים להיראות. במקרה הזה גם מזהים שהמעגל סימטרי (2 ערוצים), ורואים את הלוגו של ST. יש פה רק 7 פאדים (3 משמאל, 3 מימין, ועוד אחד באמצע למטה), אז כנראה שהמגע ה-8 מגיע ישירות למצע הסיליקון ולא עובר דרך פאד כמו השאר.

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אנטולי, תודה רבה על העזרה, אבל אני לא חושב שזה רעיון כל כך טוב לפרק את ה627 כי הוא כנראה יימצא את עצמו בזבל אחרי חמש דקות,
ובמיוחד לא להרוס את אחד המגברים שלי, אני פתחתי את השרשור כדי לדעת אם ה627 שלי מקורי בדרך הכי קלה והכי טובה, אחרת הייתי כבר פונה אילך בפרטי:wink:

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אני יכול לומר לך שבעבר שמעתי M3 עם OPA627 שנשמע על הפנים, אני מוכן לחתום על זה שהם היו מזויפים (כי שמעתי יותר מאחד עם 627 מקוריים, והם נשמעים מדהים).
לדעתי, אם אין הוכחה חד משמעית שהם אמיתיים, אל תבנה על זה. ובנוגע למשפט האחרון שלך, אין ספק שזו הדרך הטובה ביותר לבדוק את זה. זה הדבר הקשה ביותר לזיוף.

אם כואב לך להקריב מגבר, אתה צריך למצוא חומצה שתמיס את הפלסטיק. חומר שממיס רק את הפלסטיק כנראה לא יעשה שום נזק למגבר ותוכל אחרי זה לכסות אותו והוא ימשיך לעבוד. חשוב לכסות אחרי זה כי אור מספיק חזק יגרום לסיליקון להתנהג אחרת :)

אגב, אם למישהו פה יש 627 (או כל דבר אחר) שהוא חושד בהם ומוכן להקריב אחד, אני אשמח לנסות ולעשות לו את אותו הדבר שעשיתי למגבר 2 פוסטים למעלה. כמה וכמה פעמים יצא לי לשמוע שמוכרים סינים טוענים כי המגברים שהם מוכרים אינם מזויפים, אלא כאלה שפורקו מציוד. במקרה כזה לא הייתי מתגד לקבל מגבר "משומש" ברבע או שליש מחיר. הבעיה היא שעד שאני לא רואה בעיניים שיש דבר כזה, אני לא מוכן להאמין להם.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”