אין צליל בחיבור FiberBox עם כבל HDMI של 20 מטר. בעיית כבל או מרחק?
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
היום בהתקנה של הטריפל, הטכנאי נתקל בבעיה שאין ליד הטלוויזיה בכלל שקע של הוט, והפייבר-בוקס צריך להיות ליד ארון התקשורת בכניסה כי לשם כל הכבלים מגיעים. מכיוון שזה ממילא ל-3 חודשים בלבד ואני לא באמת מתכוון להמשיך עם הטלוויזיה, החלטנו לנסות להעביר כבל 20 מטר מהכניסה לטלוויזיה באופן זמני. הבעיה היא שעם הכבל הזה היתה תמונה אבל לא היה צליל. כמו כן, הטלוויזיה הראתה שהיא מקבלת סיגנל 576p. כשניסינו להעביר את הפייברבוקס קרוב יותר לטלוויזיה ולהשתמש בכבל HDMI של כ-2 מטר הטלוויזיה קיבלה סיגנל 1080i והיה צליל כמו שצריך.
האם מדובר בכבל פגום ועלי לגשת לחנות להחליף אותו, או שיש בעיה מהותית עם המרחק הזה?
תודה
האם מדובר בכבל פגום ועלי לגשת לחנות להחליף אותו, או שיש בעיה מהותית עם המרחק הזה?
תודה
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כבל 20 מטר HDMI זה גימיק מכירתי ואין שום הגיון לעבוד עם אורך כזה ואני גם בטוח שהכבל הוא בין הזולים...
למרחק מעל 15 מטר יש שני פתרונות:
1: פחות אהוב עלי - רפיטר\מגבר HDMI, אשר מתחבר בין הכבלים
2: הכי טוב, העברת על גבי תשתית CAT6... ככה אתה יכול להגיע אפילו ל50 מטר ובנוסף יש לך IR לשליטה על הממיר במידה והשלט WAVE לא קולט...
2: הכי טוב, העברת על גבי תשתית CAT6... ככה אתה יכול להגיע אפילו ל50 מטר ובנוסף יש לך IR לשליטה על הממיר במידה והשלט WAVE לא קולט...
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
תגובה:היי JEXY, האם אתה יכול להראות דוגמא של הפתרון השני? ראיתי כאלו שמעבירים רק כבל HD על גבי כבלי Cat אבל לא ראיתי אחד שכולל העברת IR, נשמע מעניין, תודהJEXY כתב:כבל 20 מטר HDMI זה גימיק מכירתי ואין שום הגיון לעבוד עם אורך כזה ואני גם בטוח שהכבל הוא בין הזולים...
2: הכי טוב, העברת על גבי תשתית CAT6... ככה אתה יכול להגיע אפילו ל50 מטר ובנוסף יש לך IR לשליטה על הממיר במידה והשלט WAVE לא קולט......
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
יש לך אולי קישור לדוגמא של מוצר כזה?
עריכה:
התכוונת למוצר הזה?
http://www.ebay.com/itm/330ft-100M-HDMI ... 3ce10126f0
עריכה:
התכוונת למוצר הזה?
http://www.ebay.com/itm/330ft-100M-HDMI ... 3ce10126f0
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
·psibeast כתב:עדכון - ניסיתי עכשיו כבל של 15 מטר, עדיין אין סאונד (אבל הטלוויזיה מסתנכרנת כבר ב 1080i).
מה הסיבה שיכולה להיות לכך שיש תמונה אבל אין סאונד? חשבתי שזה עניין בינארי, שאו שיש או שאין......
כמו שאמרת, בכל דיגיטלי, או שאין או שיש.
אצלך קול - אין.
זה לא שאתה שומע אותו בקרטועים, פשוט אין.
זה שיש תמונה - זה עניין בינארי נפרד...
בכל אופן כבל HDMI לא רלוונטי למרחקים כאלו - מתכון ענקי לצרות, לרדת מהעניין כמה שיותר מהר ולמצוא תחלופות
(מחוץ לפרוטוקול, הייתי חוצב חצי בית לפני שהייתי מעביר כבל HDMI של 20 מטר, אבל זה אני)