לא הייתי כאן כבר באמת המון זמן .....
לפני 7 שנים הרמתי מחשב HTPC לתפארת מאז ועד היום המחשב עבד בצורה נפלאה עם מערכת הפעלה ויסטה
כרטיס גרפי Gforce 8500 GT וטלויזה טושיבה 42C3500E
ה NR של הטלויזיה הזאת הוא 1366X768 והמחשב האמור עם הדרייברים של nvidia (שהתעדכנו במשך 7 השנים) תמיד
עבד ב NR דרך הכניסה האנלוגית של המסך (VGA) והתמונה היתה מושלמת .
דרך ה HDMI מעולם לא הצלחתי לקבל NR ולא הייתי מרוצה מהתמונה שהתקבלה שם מ הHTPC ועיבוד התמונה שהטלויזיה עשתה לא היה לרוחי ולכן מעולם לא עשיתי בה שימוש ועד היום במשך 7 שנים הכרטיס מסך והטלוויזיה חיו בהרמוניה מושלמת ב NR וללא עיבוד תמונה מיותר של הטלוויזיה דרך הכניסה האנלוגית .
השבוע המחשב פתאום שבק , אז הוצאתי אותו מהנישה במזנון עם הרסיבר ומיליוני הכבלים ... ושמתי אותו על
"שולחן הניתוחים" - הבעייה היתה כרטיס זכרון תקול , היו לי כרטיסי זכרון ששכבו במגירה והמחשב חזר לחיים ומוכן לעבוד ל 7 שנים הבאות ...
כשהמחשב היה על "שולחן הניתוחים" החלטתי גם בהזדמנות זאת , אם כבר , להחליף גם את מערכת ההפעלה ל 7 ...
הכרטיס הגרפי זוהה מייד והותקונו דרייברים של מיקרוסופט עבורו אוטומטית - וחיברתי את המחשב חזרה למסך דרך הכניסה האנלוגית שכאמור ידעה לעבוד ב NR עם אותו הכרטיס .
כיוונתי את הרזולוציה ל 1366X768 ב 60 הרץ (בדיוק כמו פעם ) אך להפתעתי (אכזבתי יותר נכון) המסך אינו מלא לרוחב
ויש שני פסים שחורים אנכיים מימין ומשמאל - ואני כאילו רואה בפועל רק 1280X768 ואין הבדל אם אני מכוון
במחשב 1366 או 1280 .. למרות ואף על פי שהמחשב מכוון על 1366 אני מקבל רק 1280 .
הורדתי את הדרייברים האחרונים באתר של nvidia בתקווה שהבעיה בדרייברים של מיקרוסופט אבל הבעייה בעינה עומדת .
ניסיתי גם ב HDMI - על הפנים ....
ניסיתי למצוא מזור במאמר המצויין הזה מלפני 7 שנים שלדעתי עדיין רלוונטי ואקטואלי אך לא מצאתי פיתרון חוץ מאולי לנסות power strip .....
למישהו כאן יש אולי רעיון יותר עדכני איך אני גורם לכרטיס המסך להוציא בכל זאת 1366 ולא 1280 ולהחזיר עטרה ליושנה ??
אגב, כשחזרתי לכאן גיליתי את ה xbmc שלא הייתי מודע לקיומו והתמכרתי לחלוטין !!!! המחשב בן ה 7 מריץ אותו ללא בעייה ומציג סרטים ב 720P ו 1080P בצורה חלקה לגמרי - אני מכור ....
יש לי אימאג' של הויסטה - אני יכול להחזיר את הויסטה בכמה דקות ולפתור את הבעיה - אם אתם אומרים לי שה XBMC יעבוד על הויסטה - אז אני לא צריך בכלל להתאמץ לחפש פיתרון לבעייה
תודה מראש לחברי הפורום הנפלאים על העזרה שאקבל.
אמיר