המלצה לאוזניות IE עם כבל נתיק עד 250$

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש אוזניות IE בימים אלו בעיקר לשמיעה בנייד\טאבלט.
עקב נסיון מר עם אזניות, חשוב לי המאפיינים הללו (ע"פ סדר יורד):
  • כבל נתיק (חבל שזה לא סטנדרט לכל האוזניות)
  • שלא ישמעו באוזניות כאשר הכבל זז (ב-SHURE זה היה מזעזע. אין לי מושג לגבי הדגמים החדשים)
  • איכות סאונד טובה גם מידים וגם באסים (רוק & קלאסית).
  • אטימות טובה, בעיקר כאשר ישנה רוח.

אחרי קריאה בפורום אני לא מצליח להחליט איזה דגם יתן יחס עלות תועלת מקסימלי :?
בעיקרון הדגמים (עם כבל נתיק) שמצאתי הם:
shure 215 - מחיר 100$
Westone W10 - מחיר 200$
Westone W20 - מחיר 280$
ב-earphonesolutions ה-W10 קיבלו ציון גבוה יותר מה-W20 .לא אמור להיות הבדל משמעותי בין הדגמים?
[img2=103x111]http://www.hometheater.co.il/files/460~w10.png[/img2] [img2=103x110]http://www.hometheater.co.il/files/460~w20.png[/img2]

דגמים עם כבל לא נתיק - (יש לי מתאם שקניתי ל-SHURE אבל הוא מבצע רק PLAY\PAUSE)
Vsonic Gr07 bass edition - מחיר 130$
dunu DN-1000 - מחיר 180$

עוד אופציה שחשבתי עליה, היא הוספת מגבר Fiio E02I Rocky לאוזניות
השאלה האם הוא משפר או סתם מוסיף באס.
בעיקרון האופציה הראשונה היא ה-W10, אך מחיר ה-SHURE חצי ממנה ומקבלת ציון כמעט כמוה ב-earphonesolutions.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #2 

UE 900.
אפשר למצוא אותן לפעמים ב 260$ אבל צריך קצת סבלנות.

אגב, הציונים שנותנים אתרים הם הרבה פעמים ביחס לקטגוריית המחיר אז צריך לקחת את זה בחשבון.

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #3 

מסכים עם דרור.
אם הUE900 ייכנס בתקציב אז לך עליהן.

minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על ההמלצה
כמעט רכשתי את הUE900 עד שנתקלתי בסירטון הבא
והבנתי מדוע המחיר שלהן צנח מתחת ל-300$

מה אתם אומרים?

Guy30
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

הבאס ב-215 הרגילות מספק ביותר. לא צריך יותר מזה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

עם כל הכבוד לדירוגים וציונים, זאת דרך ממש לא מוצלחת לבחור אוזניות... :roll:

כמובן שהכי טוב לשמוע במו אוזניך, אבל היות ולא כל הדגמים זמינים בארץ להשוואה מסודרת, עדיף להישען במקרה הזה לא בהכרח על סקירות "מקצועיות" (ועל אחת כמה וכמה לא על יוטיוב), אלא על ביקורות מאמזון, פורומים (כאן ובחו"ל) וכיו"ב, שבהן אנשים שונים מתייחסים לאיך האוזניות נשמעות, איך הן "מתנהגות" וכו'.

ככל שתקרא יותר ביקורות, תתחיל להבין מה הקונצנזוס ("חוכמת ההמון") לגבי הדגמים השונים, ותוכל לקבל החלטה יותר מושכלת מאשר לפי כמה כוכבים כל דגם קיבל בדירוג שקר כלשהו... (i)

באשר לאפקט מיקרופוניות של הכבל, לדעתי דווקא בשור זו צריכה להיות בעיה הרבה יותר קטנה מכיוון שאלה דגמים שבהם הכבל מתלפף מעל האוזן, מה שדי מבטל מיקרופוניות בד"כ.

נ.ב. הייתי שם עוד כמה דולרים על טיפים ספוגיים של COMPLY - ישפרו משמעותית את האחיזה והמיקום של האוזניות בתוך האוזן, כפועל יוצא גם את הסאונד (במיוחד בקצוות!) (Y)

minime פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

epony כתב:עם כל הכבוד לדירוגים וציונים, זאת דרך ממש לא מוצלחת לבחור אוזניות... :roll:

כמובן שהכי טוב לשמוע במו אוזניך, אבל היות ולא כל הדגמים זמינים בארץ להשוואה מסודרת, עדיף להישען במקרה הזה לא בהכרח על סקירות "מקצועיות" (ועל אחת כמה וכמה לא על יוטיוב), אלא על ביקורות מאמזון, פורומים (כאן ובחו"ל) וכיו"ב, שבהן אנשים שונים מתייחסים לאיך האוזניות נשמעות, איך הן "מתנהגות" וכו'.

ככל שתקרא יותר ביקורות, תתחיל להבין מה הקונצנזוס ("חוכמת ההמון") לגבי הדגמים השונים, ותוכל לקבל החלטה יותר מושכלת מאשר לפי כמה כוכבים כל דגם קיבל בדירוג שקר כלשהו... (i)

באשר לאפקט מיקרופוניות של הכבל, לדעתי דווקא בשור זו צריכה להיות בעיה הרבה יותר קטנה מכיוון שאלה דגמים שבהם הכבל מתלפף מעל האוזן, מה שדי מבטל מיקרופוניות בד"כ.

נ.ב. הייתי שם עוד כמה דולרים על טיפים ספוגיים של COMPLY - ישפרו משמעותית את האחיזה והמיקום של האוזניות בתוך האוזן, כפועל יוצא גם את הסאונד (במיוחד בקצוות!) (Y)
...
-
תודה על ההמלצות, קראתי באמזון ובHEADFI ועושה רושם שהן תמורה טובה למחיר.
הלכתי על ה-SHURE
הזמנתי גם טיפים של COMPLY (Y)
מה שכן, מקריאה בפורום נדלקתי על מגבר אוזניות...:) אולי CD5 JDS או F18 ?

משהו שתהיתי לגביו,
האם אוזניות IEM בסביבות 200$ + AMP ב-200$ יתנו תוצאות טובות יותר מאוזניות של 500$ (WESTONE W40) ללא AMP

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

נראה לי שכן, אבל עדיף לך מגבר/DAC כי חלק גדול מהשיפור הוא מה DAC ולא רק מההגברה.
UHA-6S.MKII זה כיוון טוב עם OPA209.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #9 

יש יותר מדי נעלמים לגבי השאלה מה עדיף אוזניות עם או בלי מגבר - זה תלוי באוזניות, במגבר, במקור, ב-DAC וכיו"ב...

אם היית מכריח אותי לענות, הייתי אומר שדגם האוזניות שעולה $500 יהיה עדיף כמעט בהגדרה על דגם מתחרה שעולה $200, אלא אם יש הבדל מהותי ברגישות ו/או עכבה בין הדגמים הנ"ל (כלומר הדגם שעולה $500 "חייב" מגבר כדי לבוא לידי ביטוי...) - והיות שאתה מדבר פה מלכתחילה על IN EAR, אז הדעה שלי אפילו מתחזקת, כי בד"כ לא צריך הגברה משמעותית בשביל אוזניות כאלה, שהעכבה שלהן היא לרוב באיזור ה-16-32 אוהם (אבל DAC סולידי בהחלט יעזור!)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אזניות של 500$ טובות יותר מאזניות ב 200$ (בהנחה ששתיהן שוות את המחיר) אבל סה"כ חווית השמיעה היא המשמעותית בסופו של דבר ואת זה קובעים האזניות, DAC ומגבר. כמובן שהאזניות משפיעות הכי הרבה, DAC אני כבר יודע שמשפיע ולאחרונה התברר לי שגם מגבר משפיע די הרבה (וזה רק בהחלפה של op-amps במגבר).
להניח שכל טלפון או מחשב עשה עבודה מצויינת בגזרת ה DAC והמגבר לאזניות ב 250$ היא הנחה שגוייה. אפילו מול מכשירי Apple (הרפרנס שלי לטלפונים וטאבלטים באיכות קול גם מול מחשבים ניידים) מגבר/DAC טוב משפר את האיכות (גם אם משתמשים רק במגבר, לצורך העניין).

אגב, גם DAC שאין לו מגבר פנימי סביר, יכול להיות די בזבוז כסף (אבל Microsteamer ו Dragonfly לדוגמא כנראה יעשו את העבודה ב IEM).

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”