התקנת SSD ב-Macbook Pro

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 729
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המק שלי (Macbook Pro 15" 8Gb, i5 2.4, HDD 320Gb 2010)
התחיל לשגע אותי זמן העליה הלא נורמאלי של 1:20 עד שאפשר להתחיל לעבוד איתו, לא לדבר שכל פעולה לוקחת מלא זמן

אחרי ששחזרתי את הערכת בדיוק כשהייתה דרך ה-TIME MACHINE בקלילות זמן הטעינה השתפר ׳קצת׳ לפחות מ- 20 שניות(!!!) וזה כולל את שלב הכנסת סיסמת הכניסה...
הכל טס, המחשב מרגיש כמו חדש (אני רק אחדד שלא מדובר בהתקנה חדשה ונקיה אלא שיחזור 1 ל-1 של המערכת הקודמת)
מהירות הקריאה והכתיבה של ה-SSD הן 500MB\s קריאה ו-400MB\s כתיבה אבל כיוון שהמחשב תומך רק ב-SATA 3 ולא 6 אז אני מקבל תוצאת של 250mb\s (לעומת 30-40MB\s לפני השידרוג)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #2 

@hunter22,
תתחדש ותהנה, שדרוג כונן HDD ל- SSD זה בהחלט אחד השדרוגים הפופולארים והמשמעותים ביותר שניתן לעשות למחשב.

יש לך טיפים לטובת משדרגים נוספים אשר יקראו את השרשור ויחליטו ללכת בדרך דומה?

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שדרןג SSD

שליחה #3 

תודה זיו,

האמת שהשידרוג היה מאוד מהיר וקליל (לדעתי) ובעזרת סרטון הדרכה ב-YouTube ההחלפה הייתה מאוד מהירה,
הדבר היחיד שעיכב אותי בעצם זה שאפל משתמשים בברגים שמתחברים לכונן עצמו כך הוא בעצם יושב בתושבת שלו, הבעיה שלי הייתה שמדובר בברגי Torx ולא היה לי ראש קטן מספיק אז קפיצה קטנה לחנות הציוד באיזור כדי לקנות את הסט (33 ש"ח) וזהו בעצם, מצורפת תמונת תקריב של ה-SSD מותקן.

דבר אחד שאכן שכחתי לציין הוא שביצעתי שדרוג Firmware לפני שיחזור המערכת, מאתר Crucial הורדתי את קובץ ה-ISO וצרבתי על CD, הרצתי אותו לאחר הרכבת ה-SSD, סה"כ לקח פחות מ-2 דקות לשדרוג ה-FW.

השידוג עצמו היה שקוף בעזרת ה-Recovery המאוד נוח של אפל שכולל את האפשרות להתקנה נקיה של ה-OSX דרך הרשת או שיחזור מגיבוי ה- Time Machine.

הטיפ הכי חשוב לדעתי הוא לא לחשוש מ"התעסקות", ישנם המון מדריכים מפורטים לשדרוג, הכי חשוב זה לבצע גיבויים לפני ולהכין את כל מה שצריך לפני כן (דיסק התקנה למי שצריך, תוכנה לביצוע Clone מה-HDD הישן ל-SSD, מברגים מתאימים וכו'...)

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #4 

תתחדש!

אגב יש מגירות שניתן להחליף את הDVD בעוד כונן קשיח.

גם אני העברתי את הלפטופ (toshiba) שלי לSSD לפני כמה חודשים ואפילו שתומך רק ב SATA 2/3GB הביצועים השתפרו משמעותית

אפשר למצוא ב youtube איך לפתוח כמעט כל לפטופ שקיים

hunter22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

האמת שחשבתי על זה אבל אין לי ממש צורך בכך,
עיקר האיחסון שלי הוא על ה-NAS וה-SSD הוא בנפח 480gb בכל זאת שדרוג לעומת ה-320gb שהיה לפני כן

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”