AMP/DAC אחרון ודי (מחפש בנוסף לFIIO E17)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
maladjusted פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום,
יש ברשותי את הE17 מספר חודשים ואני די מרוצה ממנו.
בסה"כ אני עושה הרבה השוואות (לא תמיד מדעיות) והוא יותר טוב מכל מה שהיה לי קודם.
אבל, כתוצאה מכך אני מוצא שאני מנייד אותו יותר מדי ממקום למקום וכל פעם מחליף פרמטרים בהתאם.

יש לי כמה התלבטויות עקב תבנית השימוש הנוכחית:
כשהוא מחובר לאזניות (בעיקר AKG K242HD, אבל גם דגמים אחרים) אני שומע בו טוב בווליום 20 בלי GAIN.
כשהוא מחובר לרמקולים מוגברים KRK rockit 6 דרך USB באובונטו אני צריך ווליום מקסימלי במחשב + ווליום גבוה 50-60 בE17 + GAIN 12 ווליום גבוה (מעל חצי) ברמקולים. זה מרמז על בעיה בהשוואה לחיבורים הבאים אבל אני רוצה להמנע מלהגיע לתחום האדום בבקרת ווליום של מערכת ההפעלה.
כשאני מחבר את הרמקולים ליציאה אנלוגית במחשב onboard, או יציאה אנלוגית מSqueezebox 3, או יציאה מהE17 כאשר הוא מחובר אופטית לsb3, אני זקוק לווליום נמוך הרבה יותר בכל השרשרת ויכול לוותר על GAIN. בדרך כלל אני מעדיף ווליום מקסימלי במקור ולהנמיך את ההמשך אבל אני לא בטוח שזה משנה.

אני חושב שאני יכול לוותר על חיבור DAC לSB3, לשמוע מוזיקה דרך המחשב בלבד וכך לא לחפש DAC עם SPDIF ולהתעסק עם החלפת מקורות. אני משתמש בSB3 בעיקר לצורך השוואה כי אני לא בטוח שALSA על אובונטו מוציא סיגנל איכותי, אבל בינתיים לא מצאתי הבדלים.

המטרה סטאפ אחד לאוזניות וסטאפ אחר לרמקולים. מניח שDAC יותר איכותי ישמש בסוף לאוזניות אבל לא בטוח.
מתלבט בין:
להשאיר את הE17 מחובר למחשב 1 ולפעמים גם SB3 (לרמקולים), להוסיף dragonfly לאזניות במחשב 2.
להשאיר את הE17 לטובת אזניות במחשב 2. להוסיף audioengine d1 לרמקולים במחשב 1. החסרון: הבנתי שחיבור אופטי מנתק את האות מUSB כך שהמיתוג לא בלחיצת כפתור (לא קריטי). לא בטוח באיכות לעומת מה שיש לי.
אשמח להארות והצעות נוספות.
תקציב - מעדיף לא לחרוג מ150$.

maladjusted פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

מקפיץ אחרי 1128 צפיות ו-0 תגובות.
אולי הניסוח שלי לא ברור. אולי אין תשובה חד משמעית.
בנוסף לaudioengine d1, dragonfly ראיתי שרשורים שמאזכרים את odac וhifimediy. אבל מסקנות גורפות ונחרצות מה עדיף אין.
בינתיים בעמדת HTPC והרמקולים נשאר מחובר ה fiio e17 בווליום 50 בלי gain, כאשר אני מאפשר לאובונטו המחובר בUSB לחרוג מווליום 100%, ואני לא מבחין בדיסטורשן.
לאזניות במחשב אחר מחובר משהו מושאל וחסר שם שעושה את העבודה בינתיים, כי פשוט אין לי כח לנייד את הE17 הטוב יותר, כל הזמן.
השאלה אם DAC בלבד בתנאים כאלה יהיה חייב מגבר כדי להביא את הרמקולים (המוגברים פנימית) לווליום סביר. ואז הE17 יוכל לחזור לאזניות.
וכמובן איזה לבחור. או שפשוט להתחיל בזול יותר (hifimediy) שגם כן קיבל ביקורות סבירות וגם מספיק חזק לדחוף אוזניות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

בוא ננסה להתחיל מההתחלה באמת...

ווליום בתוכנה צריך להיות כמעט בכל המקרים על המקסימום (או 0dB כמו במקרה של FOOBAR). ווליום במערכת ההפעלה צריך להיות במרבית המקרים גם הוא על 100% (למעט התקני USB מסויימים אשר "משתלטים" על פונקציית המאסטר ווליום של מערכת ההפעלה ומתרגמים אותה להגברה אנלוגית בתוך הרכיב, אחרי ההמרה ב-DAC המובנה - הדרגונפליי, האודיואנג'ין D3 וה-HRT MicroStreamer עובדים ככה למשל).

במילים אחרות, הכי טוב לטפל בווליום בחומרה ולא בתוכנה (לרוב אחרי הטיפול בסיגנל הדיגיטלי ב-DAC).

בניגוד לחלק מהרכיבים האחרים שציינת לעיל, ה-ODAC לא מוגבר (הוא DAC נטו), אבל הוא יכול עקרונית להתמודד עם אוזניות בעלות עכבה של עד 50 אוהם בזכות יציאה שעל הנייר דוחפת 2Vrms (רק שאז השליטה בווליום נעשית בתוכנה, וכאמור זה לא מצב אידיאלי מכיוון שהנמכה מתחת ל-100% בתוכנה משמיטה ביטים מהסיגנל. אי לכך, עדיף להשתמש בהגברה הפנימית של הרמקולים, במידה שהיא מספקת את צרכיך.

לגבי השוואה בין דאקים שונים, אני אישית סבור כי DAC מתוכנן טוב אינו משפיע באופן שמיע על הסיגנל המקורי, ואי לכך לא צריכים להיות הבדלים בין דאקים איכותיים שונים. לכן, לא תשמע ממני המלצה לדגם ספציפי של DAC בגלל הצ'יפ שעליו הוא מבוסס (כי האימפםלמנטציה שלו במעגלי ה-DAC חשובה לא פחות מהצ'יפ עצמו), בגלל המותג, בגלל המחיר, בגלל "אופי הצליל" שהוא מייצר וכיו"ב...

מה שכן, יש לי בבית גם את ה-ODAC (משמש את ה-SETUP הביתי, ולפעמים גם עבור בחינת רכיבים עבור האתר), ובתיק יש לי את ה-HRT MicroStreamer לטובת הגברת אוזניות מהלפטופ או מהנייד. אני יכול להמליץ על שניהם בפה מלא, ועושה רושם שה-ODAC יתאים היטב למטרת חיבור נטו ל-KRK שלך (יש אפילו מישהו שמוכר אותו כרגע בלוחות: https://www.htisrael.co.il/vt211863)!

לסיום, השתדל תמיד להיות על 100% ווליום בתוכנה (זה בסדר גמור וכאמור אפילו רצוי!), אך מבחינת הגברה אחרי ה-DAC, השתדל להסתמך על המגבר של הרמקולים, ולא על גימיקים כמו ה-gain switch ב-E17. אם זה לא מספיק חזק בשבילך, כדאי לשקול אולי שילוב של קדם מגבר בשרשרת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”