אי חשיפת מחירים וחנויות
לא ברורה לי התופעה הזו פה שאנשים רוכשים טלוויזיות במחירים נמוכים משמעותית מהפרסומים אבל לא מוכנים לשתף מאיפה רכשו וחלקם גם באיזה מחיר הם הצליחו להשיג. במקום שניהיה צרכנים חכמים שמשתפים אחד את השני ומתמקחים בצורה נבונה כשאנחנו יודעים עד לאיפה הספק מוכן לרדת במחיר אז פשוט כל אחד חושב על עצמו. לא מבין מה האינטרס של מי שכבר קנה, מה אכפת לו שעוד אנשים יהנו?
למה? התשובה פשוטה:
כי הם נשבעו בספר התורה למוכר שהם לא מכירים וכנראה גם לא ייראו לעולם שהם לא יישתפו את זה...
אבל מה זה משנה - תשבור את הראש בעצמך, תתזז בין חנויות ותקווה שאולי תקבל מחיר דומה לשלהם.
אולי.
כי לעולם לא תדע מה המחיר שהם קיבלו, אמרתי לך - זה סודי...
כי הם נשבעו בספר התורה למוכר שהם לא מכירים וכנראה גם לא ייראו לעולם שהם לא יישתפו את זה...
אבל מה זה משנה - תשבור את הראש בעצמך, תתזז בין חנויות ותקווה שאולי תקבל מחיר דומה לשלהם.
אולי.
כי לעולם לא תדע מה המחיר שהם קיבלו, אמרתי לך - זה סודי...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מה אתם עושים מזה סיפור? תשאלו אנשים בפרטי ויגידו לכם. לא כל אחד אוהב לחשוף בריש גלי כמה הוא משלם ואיפה הוא קונה. בנוסף, אני לא בטוח שמותר על פי נהלי הפורום לפרסם שמות בתי עסק..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כי המוכרים מבקשים שלא לפרסם, כי הם נותנים מחיר מיוחד לX
כאשר X שווה
משפחה
חבר
חבר בפורום
עורך\כתב ראשי בפורום
סתם אזרח פשוט שחושב שקיבל X
וכו'
גם למוכרים יש אינטרס...
אז אנחנו 'מכבדים' אותם, ולא כותבים בפרסום גורף, אך כן עונים בפרטי לחברים מה המחיר...
אני אומר "אנו" כי גם אני רכשתי מסך לאחרונה, ופירסמתי את המחיר, והתבקשתי בצורה יפה להוריד את המחיר...
לא צריך לעשות מזה עניין, גם בZAP המחיר של המוצרים הוא בין 2000 למליון שקל יותר מהמחיר שאתה יכול להוציא בהתמקחות...
כאשר X שווה
משפחה
חבר
חבר בפורום
עורך\כתב ראשי בפורום
סתם אזרח פשוט שחושב שקיבל X
וכו'
גם למוכרים יש אינטרס...
אז אנחנו 'מכבדים' אותם, ולא כותבים בפרסום גורף, אך כן עונים בפרטי לחברים מה המחיר...
אני אומר "אנו" כי גם אני רכשתי מסך לאחרונה, ופירסמתי את המחיר, והתבקשתי בצורה יפה להוריד את המחיר...
לא צריך לעשות מזה עניין, גם בZAP המחיר של המוצרים הוא בין 2000 למליון שקל יותר מהמחיר שאתה יכול להוציא בהתמקחות...
- tomer953
- חבר מכור קשה

אני מסכים איתך...
אבל, איפושהו אבל עדיין יש את הקטע של המוכרים "אל תפרסם את המחיר בבקשה זה מחיר מיוחד"
בסוף זה אדם שפנים מול פנים נתן לך שירות, וביקש משהו, אפשר לצפצף על זה, כל אחד והבחירה שלו
אבל, איפושהו אבל עדיין יש את הקטע של המוכרים "אל תפרסם את המחיר בבקשה זה מחיר מיוחד"
בסוף זה אדם שפנים מול פנים נתן לך שירות, וביקש משהו, אפשר לצפצף על זה, כל אחד והבחירה שלו
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
גם לא ברורה לי ההגנה הזו על המוכרים
ראשית, אני אציין שאני בעד שיתוף מהסוג הזה. יש אנשים שלא (לדוגמא אשתי, תמיד אומרת לי "מה אכפת לך כמה X שילם? מה אתה נכנס לו לכיס?" - חוסר הבנה בסיסי של צרכנות והכוח האפשרי של צרכנים.
שנית, אני באמת לא מבין למה אנשים "מגנים" על המוכרים/חנויות. זה לא כאילו שאם המצב היה הפוך המוכר היה שם עלינו קצוץ. זה לא כאילו שאין להם מלאן טריקים נלוזים כדי לסגור מכירה/עסקה. זה לא כאילו שהם אפילו ישקרו כשצריך כדי לסגור מכירה או יעשו שטיקים אחרים.
אני לא כותב כאן הרבה זמן אבל הנה כמה דוגמאות:
1. התחמקות ממתקין רשמי.
2. טלוויזיה שנמצאת חודש בתצוגה ויש לה זמן חיים של 16 שנה.
ויש עוד כמה אבל אני לא מצליח להיזכר.
לא, אין סיבה לרחם על החנויות. הן עושות את עבודתן היטב היטב. והמחירים גם משאירים להם שולי רווח מאוד יפים גם במקרים שאנשים מרגישים שהם הוציאו מחיר אחלה. אין מה להיתמם ואין מה לרחם - אם אצלם זה ביזנס קר, כך צריך להיות גם אצלנו.
שנית, אני באמת לא מבין למה אנשים "מגנים" על המוכרים/חנויות. זה לא כאילו שאם המצב היה הפוך המוכר היה שם עלינו קצוץ. זה לא כאילו שאין להם מלאן טריקים נלוזים כדי לסגור מכירה/עסקה. זה לא כאילו שהם אפילו ישקרו כשצריך כדי לסגור מכירה או יעשו שטיקים אחרים.
אני לא כותב כאן הרבה זמן אבל הנה כמה דוגמאות:
1. התחמקות ממתקין רשמי.
2. טלוויזיה שנמצאת חודש בתצוגה ויש לה זמן חיים של 16 שנה.
ויש עוד כמה אבל אני לא מצליח להיזכר.
לא, אין סיבה לרחם על החנויות. הן עושות את עבודתן היטב היטב. והמחירים גם משאירים להם שולי רווח מאוד יפים גם במקרים שאנשים מרגישים שהם הוציאו מחיר אחלה. אין מה להיתמם ואין מה לרחם - אם אצלם זה ביזנס קר, כך צריך להיות גם אצלנו.
מחזק את ההודעה האחרונה של lirannn.
התמימות אוי התמימות...
tomer953 - מי ביקש ממכם להוריד? מנהלי הקהילה? נניח, רק לצורך הדיון, שכן.
אם כן מעניין, מה האינטרס שלהם? אולי יש להם אינטרנסים שאינם לגיטימיים? זה כבר מתחיל להיות מעניין.
עוד פעם זו רק היפוטזה דמיונית שאין לה קשר למציאות כמובן.
באמת אני לא מבין - נושא המחירים הוא טאבו? אסור לדבר עליו?
הוא מרכיב עיקרי בשיקול הקנייה, ופה עוקרים את המרכיב הזה.
אני משתתף בהרבה פורומים שונים אבל לעולם לא ראיתי טאבו כה חזק וחריף בנושא שאמור להיות מאד לגיטימי בפורום ציבורי.
ולזרוק משפט כמו "ההפרש מ-ZAP הוא בין 2000 למליון..." נו באמת.
לדוגמה (והיא אמיתית), אני מתעניין בטלוויזית LED בגודל 60'' במחיר כניסה (7-8K) - האם ההפרש הוא 2000... לא נראה לי.
תנו מספרים אמיתיים...
למה נועד הפורום? למה יש קהילה? זה בדיוק אחד היתרונות (שאמורים להיות) - השוואת מחירים בין החברים.
הכח צריך להיות שלנו - לא של החנויות/יבואנים וכו'
ממי הפחד??
ממש הזוי.
התמימות אוי התמימות...
tomer953 - מי ביקש ממכם להוריד? מנהלי הקהילה? נניח, רק לצורך הדיון, שכן.
אם כן מעניין, מה האינטרס שלהם? אולי יש להם אינטרנסים שאינם לגיטימיים? זה כבר מתחיל להיות מעניין.
עוד פעם זו רק היפוטזה דמיונית שאין לה קשר למציאות כמובן.
באמת אני לא מבין - נושא המחירים הוא טאבו? אסור לדבר עליו?
הוא מרכיב עיקרי בשיקול הקנייה, ופה עוקרים את המרכיב הזה.
אני משתתף בהרבה פורומים שונים אבל לעולם לא ראיתי טאבו כה חזק וחריף בנושא שאמור להיות מאד לגיטימי בפורום ציבורי.
ולזרוק משפט כמו "ההפרש מ-ZAP הוא בין 2000 למליון..." נו באמת.
לדוגמה (והיא אמיתית), אני מתעניין בטלוויזית LED בגודל 60'' במחיר כניסה (7-8K) - האם ההפרש הוא 2000... לא נראה לי.
תנו מספרים אמיתיים...
למה נועד הפורום? למה יש קהילה? זה בדיוק אחד היתרונות (שאמורים להיות) - השוואת מחירים בין החברים.
הכח צריך להיות שלנו - לא של החנויות/יבואנים וכו'
ממי הפחד??
ממש הזוי.
- tomer953
- חבר מכור קשה

דבר ראשון ההקצנה היייתה בכוונה, וגם לצורך זה שכל אחד יבין את ההקצנה נעשה שימוש במספר מליון.
כל המסכים בזאפ שהתענייתי שהיו מעל 10 אלף ההפרש בין מחיר אמיתי למחיר זאפ היה לפחות 2000 שקל.
תנסה ותראה
וזה ממש לא הנושא...
ולא, לא מנהלי הקהילה ביקשו להוריד
אלא המוכרים עצמם
וכבר אמרתי שאני מסכים עם פותח השרשור, אבל אני אגיד שוב, אני מסכים איתו
כל המסכים בזאפ שהתענייתי שהיו מעל 10 אלף ההפרש בין מחיר אמיתי למחיר זאפ היה לפחות 2000 שקל.
תנסה ותראה
וזה ממש לא הנושא...
ולא, לא מנהלי הקהילה ביקשו להוריד
אלא המוכרים עצמם
וכבר אמרתי שאני מסכים עם פותח השרשור, אבל אני אגיד שוב, אני מסכים איתו
זה נקרא תמחור לפי מה שהלקוח יכול לשלם- וזו שיטה ידועה. האינטרס של המוכרים לא לשתף את המחיר כדי שיוכלו למכור במחיר שונה לכל אחד לפי יכולתו (כל עוד הם לא מפסידים)
אנסה להסביר עם דוגמה:
LED עולה למוכר 5000 ש"ח.
בזאפ היא נאמר 6500 ש"ח.
הוא מציע אותה לקונה בפורום ב 6000 ש"ח ששמח על העסקה וקונה.
קונה אחר מתמקח יותר ומשיג אותה מאותו מוכר ב 5500 ש"ח, עדיין המוכר מרוויח, עם זאת הוא לא רוצה שהקונה הקודם או קונים עתידיים ידעו על המחיר כדי שיוכל למכור גם ב 6000 / 5800 וכו' בעתיד.
אנסה להסביר עם דוגמה:
LED עולה למוכר 5000 ש"ח.
בזאפ היא נאמר 6500 ש"ח.
הוא מציע אותה לקונה בפורום ב 6000 ש"ח ששמח על העסקה וקונה.
קונה אחר מתמקח יותר ומשיג אותה מאותו מוכר ב 5500 ש"ח, עדיין המוכר מרוויח, עם זאת הוא לא רוצה שהקונה הקודם או קונים עתידיים ידעו על המחיר כדי שיוכל למכור גם ב 6000 / 5800 וכו' בעתיד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
רוב היבואנים בארץ מחייבים את החנויות למחיר מינימלי מסויים, אך חלק מהחנויות מוכרות במחיר נמוך יותר על מנת למשוך אליהן את הרוכשים, זאת למשל אחת הסיבות שהחנויות מבקשות מהרוכשים לא לספר את המחיר, מכיוון שאז הם מסתכנים ביחסיהם עם היבואנים.
על מנת שיהיה ברור (כי הונפצו כאן לפני כן תאוריות קונספירציה), אנחנו יותר משמחים אם חברי האתר יפרסמו את המחירים של המוצרים אותם רכשו במידה והם מעוניינים בכך וגם את שם החנות, הרבה מחברי האתר ישמחו לקרוא מידע זה כמובן, אך שימו לב לא להפוך את המידע המדובר לשרשור הלל לחנות, כי כבר התקיימוו מקרים בעבר בהם חנויות מבקשות מהרוכשים לפרסם את המידע ולפאר את החנות תמורת מחיר זול יותר. במידה וחבר האתר בוחר לפרסם את המידע המדובר, נא לעשות זאת בצורה אינפורמטיבית ללא סופרלטיבים מיותרים וזאת על מנת לשמור על אמינות.
על מנת שיהיה ברור (כי הונפצו כאן לפני כן תאוריות קונספירציה), אנחנו יותר משמחים אם חברי האתר יפרסמו את המחירים של המוצרים אותם רכשו במידה והם מעוניינים בכך וגם את שם החנות, הרבה מחברי האתר ישמחו לקרוא מידע זה כמובן, אך שימו לב לא להפוך את המידע המדובר לשרשור הלל לחנות, כי כבר התקיימוו מקרים בעבר בהם חנויות מבקשות מהרוכשים לפרסם את המידע ולפאר את החנות תמורת מחיר זול יותר. במידה וחבר האתר בוחר לפרסם את המידע המדובר, נא לעשות זאת בצורה אינפורמטיבית ללא סופרלטיבים מיותרים וזאת על מנת לשמור על אמינות.
זיו, לא "הונפצה" פה שום קונספרציה, אלא רק תסריט דמיוני ואני שמח ששללת אותו על הסף (למעשה tomer953 כבר כתב שהמוכר הוא זה שביקש ממנו להוריד את המידע לגבי המחיר ולא מישהו מהפורום או האתר).
בכל מקרה תודה על החיזוק החיובי.
כאמור, כל שנותר הוא לקוות לשיתוף פעולה מצד הקונים חברי הקהילה.
הייתי מצפה לשיתוף דגם ומחיר גם ללא ציון שם חנות (שיכול "לחשוף" את המוכר/רשת).
בצורה זו יכולו קונים פונטנציאלים לדעת בקירוב מהו מחיר המינימום הממוצע לדגם.
אני מתלבט עם לפתוח שרשור נפרד וענייני לנושא, בו נבקש מהחברים הודעות "יבשות" של דגם ומחיר.
את הדיון עצמו נשמור לכאן...
מה דעתכם?
בכל מקרה תודה על החיזוק החיובי.
כאמור, כל שנותר הוא לקוות לשיתוף פעולה מצד הקונים חברי הקהילה.
הייתי מצפה לשיתוף דגם ומחיר גם ללא ציון שם חנות (שיכול "לחשוף" את המוכר/רשת).
בצורה זו יכולו קונים פונטנציאלים לדעת בקירוב מהו מחיר המינימום הממוצע לדגם.
אני מתלבט עם לפתוח שרשור נפרד וענייני לנושא, בו נבקש מהחברים הודעות "יבשות" של דגם ומחיר.
את הדיון עצמו נשמור לכאן...
מה דעתכם?
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
מצחיק שכשזה המחיר מהמוכר בארץ זה סוד, אבל שזה מאמזון (רסיברים בעיקר) יש שירשורים רצים של מחירים עד הבית כולל הכל...
אין שום סיבה בעולם לא לפרסם מחיר!! זה לא מידע רגיש וככל שיפורסם יותר, כך כח הקנייה של האתר הזה יעלה! וזה יהיה רק עניין של זמן עד ששיתחילו מבצעים מיוחדים "רק" למשתמשי האתר..
אפשר רק להרווח כסף מהפרסום.
אין שום סיבה בעולם לא לפרסם מחיר!! זה לא מידע רגיש וככל שיפורסם יותר, כך כח הקנייה של האתר הזה יעלה! וזה יהיה רק עניין של זמן עד ששיתחילו מבצעים מיוחדים "רק" למשתמשי האתר..
אפשר רק להרווח כסף מהפרסום.
.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past
- ngold7
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 843
- נתן תודות: 201 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
"כל זה כדי לסגור עסקה"
אני לא מוכר או משהוא, אבל האנשים האלה מתפרנסים מזה, ועם הם יגידו לכל אחד שהוא מקבל את המחיר הרגיל, ללא כלום, אז הלקוח ילך למתחרה שיומר לו מה שהוא רוצה לשמוע ואז המכור ה"הגון" רק יפסיד.
האנשים האלו, אפילו עם הם הגונים ורוצים להישאר כאלה, חייבים את כל הטריקים כי זה מה שהמתחרים עושים, זה סוג של ביצה ותרנגולת.
"לסגור עסקה" עמלה" אלו לא מילות גנאי!!
הבעיה היא עם השקרים,דחיפה של מוצרים ללא צורך וכו
אני לא מוכר או משהוא, אבל האנשים האלה מתפרנסים מזה, ועם הם יגידו לכל אחד שהוא מקבל את המחיר הרגיל, ללא כלום, אז הלקוח ילך למתחרה שיומר לו מה שהוא רוצה לשמוע ואז המכור ה"הגון" רק יפסיד.
האנשים האלו, אפילו עם הם הגונים ורוצים להישאר כאלה, חייבים את כל הטריקים כי זה מה שהמתחרים עושים, זה סוג של ביצה ותרנגולת.
"לסגור עסקה" עמלה" אלו לא מילות גנאי!!
הבעיה היא עם השקרים,דחיפה של מוצרים ללא צורך וכו
.He who knows the past controls the future
מי אמר שאלו מילות גנאי!!!
רק ציינתי שזו האסטרטגיה...אני בעד שיתוף המחירים כי עם כל הכבוד וההתחשבות בפרנסתם של אחרים האינטרס שלנו הפוך ומה לעשות גם אנחנו מתפרנסים ממשהו וחשוב לנו שהכסף שלנו יקנה כמה שיותר.
ולגבי כל האתרים האלו להשוואת מחירים, הם כבר מזמן איבדו מאמינותם.
ואם תהייה כאן בפורום אלטרנטיבה אמינה של המחירים בפועל, לפחות בתחומי העניין של הפורום זה יהיה מבורך!
רק ציינתי שזו האסטרטגיה...אני בעד שיתוף המחירים כי עם כל הכבוד וההתחשבות בפרנסתם של אחרים האינטרס שלנו הפוך ומה לעשות גם אנחנו מתפרנסים ממשהו וחשוב לנו שהכסף שלנו יקנה כמה שיותר.
ולגבי כל האתרים האלו להשוואת מחירים, הם כבר מזמן איבדו מאמינותם.
ואם תהייה כאן בפורום אלטרנטיבה אמינה של המחירים בפועל, לפחות בתחומי העניין של הפורום זה יהיה מבורך!