ההתלבטות הניצחית..והייתי בטוח כבר שאני קונה את SP51F500(עדכון רכישה-פלזמה)
אני כבר כמה ימים משוטט בכל השירשורים האפשריים בפורום בכדי למצוא את המסך שיתאים לי....
גודל רצוי :~50 אינטש.
שימוש עיקרי:בעיקר עידן+, תוכניות שהורדתי באינטרנט ושידורי הוט אנלוגים שנשארו לי לאחר שהתנתקתי.
תקציב:~ עד 5000 שח.
סמרט קורץ לי ה3D קצת פחות.
בקיצור לקראת המונדיאל החלטתי לעשות את הצעד ולקנות מסך חדש לבית, לאחר שיטוטים רבים הגעתי למסקנה
שהפלזמה של סמסונג SP51F500 שקיבלה ציונים טובים והמלצות חמות פה בפורום מהרבה גולשים
מתאימה לי-גם מבחינת תקציב גם בגודל וגם למיקום בבית
אבל...........
אני לא אוהב לקנות משהו מבלי לראות אותו בעיניים אז ביקרתי בשלוש חנויות סטנדרטיות (אלמ+ביג בוקס+שקם אלקטריק) ופשוט ההבדלים בין הלד לפלזמה היו מאוד משמעותיים-האור והחדות תמונה של הלד פשוט הכו אותי ביחוד לעומת הפלזמה שאומנם הצבעים אצלה מאוד חמים ונעימים לעין אבל האור בלד גרם לפלזמה להחויר.
ברור לי שזה נובע מהתאורה בחנויות אבל עדין ....
אני עכשיו מאוד מתלבט מה לעשות הרי ברור לי שזה מסך טוב כי הביקורות בפורום ובאתרים השונים למסך היו מעולות אבל מה שראיתי לקח אותי צעד אחורה לחשוב מחדש....האם אני יכול בכלל לקחת בחשבון מה שראיתי בחנויות ולהקיש מזה מה יהיה בבית?האם המסך הזה מתאים לי?
בקיצור אני מתחיל לחשוב מחדש איזה מסך לקחת,אשמח אם אוכל להיעזר בכם...
תודה
גודל רצוי :~50 אינטש.
שימוש עיקרי:בעיקר עידן+, תוכניות שהורדתי באינטרנט ושידורי הוט אנלוגים שנשארו לי לאחר שהתנתקתי.
תקציב:~ עד 5000 שח.
סמרט קורץ לי ה3D קצת פחות.
בקיצור לקראת המונדיאל החלטתי לעשות את הצעד ולקנות מסך חדש לבית, לאחר שיטוטים רבים הגעתי למסקנה
שהפלזמה של סמסונג SP51F500 שקיבלה ציונים טובים והמלצות חמות פה בפורום מהרבה גולשים
מתאימה לי-גם מבחינת תקציב גם בגודל וגם למיקום בבית
אבל...........
אני לא אוהב לקנות משהו מבלי לראות אותו בעיניים אז ביקרתי בשלוש חנויות סטנדרטיות (אלמ+ביג בוקס+שקם אלקטריק) ופשוט ההבדלים בין הלד לפלזמה היו מאוד משמעותיים-האור והחדות תמונה של הלד פשוט הכו אותי ביחוד לעומת הפלזמה שאומנם הצבעים אצלה מאוד חמים ונעימים לעין אבל האור בלד גרם לפלזמה להחויר.
ברור לי שזה נובע מהתאורה בחנויות אבל עדין ....
אני עכשיו מאוד מתלבט מה לעשות הרי ברור לי שזה מסך טוב כי הביקורות בפורום ובאתרים השונים למסך היו מעולות אבל מה שראיתי לקח אותי צעד אחורה לחשוב מחדש....האם אני יכול בכלל לקחת בחשבון מה שראיתי בחנויות ולהקיש מזה מה יהיה בבית?האם המסך הזה מתאים לי?
בקיצור אני מתחיל לחשוב מחדש איזה מסך לקחת,אשמח אם אוכל להיעזר בכם...
תודה
נערך לאחרונה על ידי yovav81 ב 09/06/2014 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
כשהגלים מתגברים החזקים מתגלים
מאיך שהמסך נראה בחנויות כמו אלמ, ביג בוקס וכו' אתה ממש לא יכול להסיק איך המסך ייראה אצלך בבית(לטוב ולרע).
בסינמה פרו(ארגמדון) ראיתי את האח גדול של המסך הזה(PS64F5500) ושם זה נראה די טוב - נסה לברר איתם האם הוא עדיין בתצוגה.
האור והחדות בלד היכו אותך?
איזו רמה של מסכים ראית? אולי אלה היו מסכים שהרבה מעבר לתקציב שלך בכלל.
למסך לד בתקציב שלך אתה יכול לצפות לתופעות שלא סביר שיהיו לך בפלזמה הזו, כגון motion blur,עננות, יכולת התמודדות פחות טובה עם שידורי SD ועוד.
בקיצור, כבעלים של המסך הזה(לא הרבה זמן בינתיים) אני יכול להעיד שיש לו ייתרונות(ואני די נהנה ממנו), השאלה האם אתה מוכן לחיות עם החסרונות שלו.
בסינמה פרו(ארגמדון) ראיתי את האח גדול של המסך הזה(PS64F5500) ושם זה נראה די טוב - נסה לברר איתם האם הוא עדיין בתצוגה.
האור והחדות בלד היכו אותך?
איזו רמה של מסכים ראית? אולי אלה היו מסכים שהרבה מעבר לתקציב שלך בכלל.
למסך לד בתקציב שלך אתה יכול לצפות לתופעות שלא סביר שיהיו לך בפלזמה הזו, כגון motion blur,עננות, יכולת התמודדות פחות טובה עם שידורי SD ועוד.
בקיצור, כבעלים של המסך הזה(לא הרבה זמן בינתיים) אני יכול להעיד שיש לו ייתרונות(ואני די נהנה ממנו), השאלה האם אתה מוכן לחיות עם החסרונות שלו.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
חסרון היחיד של עוצמת ההארה בא לידי ביטוי רק בצפיה באור יום ו/או בחדר ממש מואר. בחדר חשוך או עם תאורה עמומה עוצמת התאורה הנמוכה של הפלזמה כמעט לא מורגשת. במסך שלי, לד 60LA621Y אני בכל מקרה מוריד לכמעט חצי את עוצמת התאורה, זה פשוט חזק מידי ומעייף את העיניים, במיוחד בלילה.
אצל הוריי יש פלזמה PS50B550 בת כמה שנים טובות ואני נהנה מהתמונה בה לא פחות מהתמונה אצלי בלד החדיש.
אצל הוריי יש פלזמה PS50B550 בת כמה שנים טובות ואני נהנה מהתמונה בה לא פחות מהתמונה אצלי בלד החדיש.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- voguemaster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1500
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 173 פעמים
שני הסנט שלי
אצל חמותי יש פלזמה בת כמה שנים טובות ורואים מעולה. ממש לא מרגישים שחסרה בהירות.
יש לי ארבעה חברים בעבודה שקנו את הפלזמה של סמסונג (D550, שני דורות אחורה לעומת ה-F5500 שיש היום) ומרוצים עד הגג.
אני כמעט קניתי את ה-F5500 אבל עצרתי בגלל חוסר הסכמה עם האישה (מה שמוכיח שוב שאסור לדבר עם נשים על מסכים
)
יש לי ארבעה חברים בעבודה שקנו את הפלזמה של סמסונג (D550, שני דורות אחורה לעומת ה-F5500 שיש היום) ומרוצים עד הגג.
אני כמעט קניתי את ה-F5500 אבל עצרתי בגלל חוסר הסכמה עם האישה (מה שמוכיח שוב שאסור לדבר עם נשים על מסכים
בדיקת חלופות של לד
אז ככה אני עדין לוקח בחשבון את הפלזמה של סמסונג אבל אני רוצה לבדוק היום חלופות של מסכי לד שיתאימו לפרמטרים שחיפשתי בהתחלה
(~50 אינטש,4-5 אלף שח,סמארט,שימוש לסדרות מהאינטרנט)....כי באמת יכול להיות שבחנות הסתכלתי על מסכים גדולים יותר/איכותיים של לד שהם יותר ממסגרת התקציב שלי והם לא בכלל לא במשחק מבחינתי.
בכל מקרה אני כרגע עדין מתלבט אם לקחת פלזמה אזי אני רוצה לחפש מסך לד שיתאים לי ואז אני אוכל להגיע לידי החלטה מה אני מעדיף.
רציתי להעזר בכם אילו מסכי לד יתאימו לפרמטרים שציינתי....אולי שווה לעלות ברמה של סמסונג לסידרה 6 אבל לקחת מיבוא מקביל?
מה אומרים?
(~50 אינטש,4-5 אלף שח,סמארט,שימוש לסדרות מהאינטרנט)....כי באמת יכול להיות שבחנות הסתכלתי על מסכים גדולים יותר/איכותיים של לד שהם יותר ממסגרת התקציב שלי והם לא בכלל לא במשחק מבחינתי.
בכל מקרה אני כרגע עדין מתלבט אם לקחת פלזמה אזי אני רוצה לחפש מסך לד שיתאים לי ואז אני אוכל להגיע לידי החלטה מה אני מעדיף.
רציתי להעזר בכם אילו מסכי לד יתאימו לפרמטרים שציינתי....אולי שווה לעלות ברמה של סמסונג לסידרה 6 אבל לקחת מיבוא מקביל?
מה אומרים?
- voguemaster
-
- חבר ותיק

דווקא מוזר מה שאתה אומר
כי בפלזמות בד"כ המצב טוב יותר בתנועה. מצד שני זה תלוי גם בכיול שלה, על איזה מוד היא עובדת וכמובן בתוכן שמוצג.
סתם אנקדוטה בעניין הזה - כשהייתי בחשמל נטו ראיתי את הפלזמה של פנסוניק ST60. מסך מדהים, כל אחד יגיד, אבל התנועה במה ששודר שם הייתה עם קפיצות, לא חלקה ונראתה בעייתית. שאלתי את עצמי איך זה יכול להיות בדיוק שניה וחצי ואז נחה עיני על טלוויזיית LED איכותית שחוברה לאותו מקור וגם הציגה את אותה קפיצתיות ומריחות.
זה נכון שכדאי לראות טלוויזיה בחנות אבל צריך להיות מודעים לפרמטרים של איך כיילו אותה, איזה תוכן היא מציגה וכד'.
סתם אנקדוטה בעניין הזה - כשהייתי בחשמל נטו ראיתי את הפלזמה של פנסוניק ST60. מסך מדהים, כל אחד יגיד, אבל התנועה במה ששודר שם הייתה עם קפיצות, לא חלקה ונראתה בעייתית. שאלתי את עצמי איך זה יכול להיות בדיוק שניה וחצי ואז נחה עיני על טלוויזיית LED איכותית שחוברה לאותו מקור וגם הציגה את אותה קפיצתיות ומריחות.
זה נכון שכדאי לראות טלוויזיה בחנות אבל צריך להיות מודעים לפרמטרים של איך כיילו אותה, איזה תוכן היא מציגה וכד'.
צימצום אפשרויות לקראת הקניה בשבוע הבא....
אז צימצמתי את הדגמים הרלוונטים לקראת הקניה שלי:|(-לפי סדר העדפה כרגע-עד יום ראשון אני אחליט איזה דגם)
1.סמסונג SP51F5500
2.סמסונג 46F4600
3.סוני KDL-48W585
*יש לי עדין העדפה לסמסונגים ובעיקר לפלזמה של סמסונג...(בגלל הVOD של סמסונג)
אשמח לשמוע מחירים שאנשים קנו את המסכים האלו/לקבל הצעת מחיר למסכים-אני יודע שאפשרויות 2-3 יקרות מהפלזמה ב500 שח לערך...
(אחריות של יבואן)
תודה ושבת שלום
1.סמסונג SP51F5500
2.סמסונג 46F4600
3.סוני KDL-48W585
*יש לי עדין העדפה לסמסונגים ובעיקר לפלזמה של סמסונג...(בגלל הVOD של סמסונג)
אשמח לשמוע מחירים שאנשים קנו את המסכים האלו/לקבל הצעת מחיר למסכים-אני יודע שאפשרויות 2-3 יקרות מהפלזמה ב500 שח לערך...
(אחריות של יבואן)
תודה ושבת שלום
ביום ראשון קונים
היות ואני מרגיש שהמחירים לאט לאט יורדים-כנראה בגלל המונדיאל+ הדגמים החדשים
-לפחות במסכי סמסונג בחודשיים האחרונים וגם בשבוע האחרון המחירים יורדים
אזהחלטתי שביום ראשון אני הולך וקונה עדין מתלבט בין:
1. סמסונג SP51F5500
2. סמסונג 46F4600
חוץ מהבדלי LED/פלזמה מישהו יודע מה ההבדלים במסכים(והגודל כמובן)
-לפחות במסכי סמסונג בחודשיים האחרונים וגם בשבוע האחרון המחירים יורדים
אזהחלטתי שביום ראשון אני הולך וקונה עדין מתלבט בין:
1. סמסונג SP51F5500
2. סמסונג 46F4600
חוץ מהבדלי LED/פלזמה מישהו יודע מה ההבדלים במסכים(והגודל כמובן)
- voguemaster
-
- חבר ותיק

תראה, אני לא בטוח שמישהו יודע
סה"כ, מלבד טכנולוגיה שונה ובטח מעבד תמונה אחר אין הרבה הבדל. אולי הבדלים סמנטיים של כניסות/יציאות וכד'.
מבחינת סמארט שתיהן אמורות להיות עם סמארט מלא (ו-VOICE COMMANDS) רק ללא המצלמה. עד כמה שראיתי בביקורות בפלזמה הם דחפו את כל היכולות, כמו גם ב-6400.
תמיכה ב-DLNA או MIRACAST ודברים כאלה בטח עובדים אותו דבר, לא מאמין שיש הבדל. נראה לי שתתקשה למצוא הבדל, הם די דאגו שה-F5500 הזו תהיה עם כל הפיצ'רים האפשריים בתור אקורד הסיום של הפלזמות שלהם
מבחינת סמארט שתיהן אמורות להיות עם סמארט מלא (ו-VOICE COMMANDS) רק ללא המצלמה. עד כמה שראיתי בביקורות בפלזמה הם דחפו את כל היכולות, כמו גם ב-6400.
תמיכה ב-DLNA או MIRACAST ודברים כאלה בטח עובדים אותו דבר, לא מאמין שיש הבדל. נראה לי שתתקשה למצוא הבדל, הם די דאגו שה-F5500 הזו תהיה עם כל הפיצ'רים האפשריים בתור אקורד הסיום של הפלזמות שלהם
אמרת שאתה צופה בחדר חשוך , אז אין יתרון לעוצמת האור החזקה יותר של הלד,
לעומת זאת בחדר חשוך אתה תראה יותר בברור את העננות וזליגות האור שיש לחלק ממסכי הלד ,
אז בעצם בחדר חשוך היתרון של הלד הופך לחיסרון,
כמו שתמיד אומרים : חדר חשוך --- פלזמה
חדר שטוף אור---LCD
שאתה נמצא בחנות ובוחן את המסכים , תבקש להחשיך את האור בחנות כדי לדמות מצב דומה לסביבה הביתית שאתה צופה.
בהצלחה
לעומת זאת בחדר חשוך אתה תראה יותר בברור את העננות וזליגות האור שיש לחלק ממסכי הלד ,
אז בעצם בחדר חשוך היתרון של הלד הופך לחיסרון,
כמו שתמיד אומרים : חדר חשוך --- פלזמה
חדר שטוף אור---LCD
שאתה נמצא בחנות ובוחן את המסכים , תבקש להחשיך את האור בחנות כדי לדמות מצב דומה לסביבה הביתית שאתה צופה.
בהצלחה
עדכון רכישה נקנה PS51F5500
סוף כל סוף זה קרה קניתי את הפלזמה המדוברת
אז אחרי שהתיעצתי איתכם בפורום וקיבלתי אחלה תשובות הסתובבתי בהרבה חנויות כדי להשוות בין פלזמה ללד,הייתי גם רשתות רגילות(סנסור שקם אלקטריק ואלמ) שם המוכרים התפלאו בכלל שמישהו מחפש לראות פלזמה ורוצה להשוות ללד כי אי אפשר להשוות בכלל ביניהם....
וביקרתי גם בחנויות מתמחות(ארמגדון)-שהיו אחלה והשוו לי בין הטכנולוגיות ושם בעצם נפל לי האסימון וקיבלתי את ההחלטה שמה שמתאים לי זה הפלזמה-(סלון יחסית חשוך עם דימר ואני צופה בעיקר בלילה בעידן+ וסדרות מהאינטרנט)
אז אני ממתין בסבלנות לבואו של השליח עם המסך בתקווה שזה יקרה לפני פתיחת המשחקים............
אז תודה רבה לכם אנשים עזרתם לי מאוד, בהמשך אני אוסיף גם תמונות לסגירת המעגל.תודה.
דרך אגב נקנה דרך וואלה שופס ב4100 ש"ח כולל הטבלט+ משלוח(תוך3 ימים).
אז אחרי שהתיעצתי איתכם בפורום וקיבלתי אחלה תשובות הסתובבתי בהרבה חנויות כדי להשוות בין פלזמה ללד,הייתי גם רשתות רגילות(סנסור שקם אלקטריק ואלמ) שם המוכרים התפלאו בכלל שמישהו מחפש לראות פלזמה ורוצה להשוות ללד כי אי אפשר להשוות בכלל ביניהם....
וביקרתי גם בחנויות מתמחות(ארמגדון)-שהיו אחלה והשוו לי בין הטכנולוגיות ושם בעצם נפל לי האסימון וקיבלתי את ההחלטה שמה שמתאים לי זה הפלזמה-(סלון יחסית חשוך עם דימר ואני צופה בעיקר בלילה בעידן+ וסדרות מהאינטרנט)
אז אני ממתין בסבלנות לבואו של השליח עם המסך בתקווה שזה יקרה לפני פתיחת המשחקים............
אז תודה רבה לכם אנשים עזרתם לי מאוד, בהמשך אני אוסיף גם תמונות לסגירת המעגל.תודה.
דרך אגב נקנה דרך וואלה שופס ב4100 ש"ח כולל הטבלט+ משלוח(תוך3 ימים).