המלצה לטלוויזיה 46-47"... לא מצליח להיסגר על דגם

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מרחק הצפייה שלי הוא כ- 3 מ'.
אני לא פריק של טלוויזיה וסרטים, ויחסית לא צופה הרבה, אבל אם אני כבר קונה, חשובה לי איכות התמונה, גם בערוצים רגילים וגם ב HD, למשל, שבעת תזוזה של דמויות על המסך, שלא יוותרו "שאריות" של פיקסלים.

בהתחלה חשבתי לקנות 42" ולשים עד כ-2,500, ביקרתי באולמות תצוגה וראיתי שזה כנראה יהיה קטן מדי למרחק, וגם שאין מסכים איכותיים כ"כ בתקציב הזה.

לאחר מכן חשבתי לקנות בכ-4,000 את הפלזמה של סמסונג שהיא 50" - ps51f5500, ביקרתי בתצוגה שלה והתאכזבתי מהאיכות, הייתה דומה למסכי LED בינוניים למדיי. בנוסף הבנתי גם ש 50" זה גודל שהוא כבר מוגזם מדיי.

אז התחלתי להסתכל על מסכי 46", וראיתי למשל את הסמסונג F6400, והבנתי שיש שני דגמים שלו, אחד שבמקור מיועד לשוק הסיני ויש עליו רק שנה אחריות - חלק מהמוכרים טענו שבדגם הזה יש רק 200 הרץ, וחלק אמרו שיש בו 400 הרץ בדיוק כמו בדגם שמיועד לשוק הישראלי, שעליו מקבלים 3 שנים אחריות. ההפרש במחיר ביניהם מגיע להבנתי לאפילו 1,000 ש"ח,
כשאת המסך הטוב יותר הבנתי שאפשר לקנות בסביבות 4,900, שזה כבר פי 2 ממה שתכננתי להוציא, ואני מתלבט אם זה שווה את הכסף. רציתי להשוות את המסך הזה לאופציות אחרות במחירים קרובים ונתקלתי ב:

פיליפס 48" PFK5509 עם 200 הרץ (לא יצא לי לראות בתצוגה עדיין),
ופיליפס 47" 5008 עם 300 הרץ, שנראה לי קצת פחות טוב מהסמסונג לעיל.
בנוסף הציעו לי דגם של סוני שנמכר לקראת המונדיאל במחיר דומה, ה KDL-48W585B,
שיש לו רק 100 הרץ, ומוכר אחד טען שהטכנולוגיה שלו מחפה על כך והופכת אותו ליותר טוב מאחרים (הראה לי למשל שיש לו הפרדת צבעים טובה יותר מכל יתר הטלוויזיות באולם, מה שנכון), אבל בתצוגה לא התרשמתי ממנו יותר מדיי.

ב LG ראיתי בעיקר דגמים של 100 הרץ ולא ממש התרשמתי.

לגבי 3D לא מעניין אותי, אבל זה נראה כאילו כדי שהתמונה תהיה טובה ב 2D, צריך שהמעבד יהיה מספיק טוב, ולרוב זה אומר שזה מעבד שתומך גם ב 3D.

סמארט אני גם לא יודע עד כמה קריטי, הרי 1. הממשקים והניווט נראים לא נוחים כלל ברוב הטלוויזיות (למרות שהראו לי שאפשר להתחבר גם דרך האייפון, לא הבנתי כ"כ איך זה עובד, אם זה ממש במקום שלט, או שזה במסגרת אפליקציה שכל מה שהיא עושה זה מראה לך את המסך שיש באייפון בלייב?) הדפדפנים גם לא נוחים, והבנתי שאף דגם בערך לא תומך בכלל בפלאש, והדבר היחיד שאולי יכול להיות שימושי עבורי זה לשים איזה פלייליסט ביוטיוב... על VOD הרי צריך לשלם ולהיות כבולים למבחר שהיצרן בחר, ואין בו שידורים חיים למשל כמו המונדיאל.

אז מה אתם אומרים? איזה דגמים יש שיתאימו לי וכיצד לקבל החלטה? אני מרגיש שאני מבזבז על זה יותר מדי זמן ולא מתקדם לשום מקום...

תודה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

א' - מה התקציב? אמרת 4900 שזה פי 2 ממה שרצית להוציא, אז התקציב שלך הוא לא גדול, ואתה רוצה טלויזיה איכותית, אז מן הסתם תבין שדגמים איכותיים של 50" זה איזור ה6000-6500 ולא 2500

ב' - אף סמארט לא באמת תתן לך גלישה, גם לך סטרימרים פשוטים, בדר"כ מי שחשובה לו גלישה באינטרנט זה רק HTPC, ועל זה אפשר לפתוח נושא בנפרד, אך זו עוד הוצאה כספית לא מבוטלת, אם 'גלישה' ספציפית לא מעניינת אותך, אז בסמארט יש יכולות ניגון סרטים ויוטיוב ברמה בסדר

ג' - אם להמליץ באופן אישי, אז אני רכשתי סוני 50" הדגם החדש, פתחתי על זה פה שרשור, זה לא לתקציב שלך (פי 3 מהתקציב המקורי שלך), אבל אני חושב שכל הסדרה של 2014 שיצאה לקראת המונדיאל נראית איכותית מאוד, מה גם שמקבלים 4 שנות אחריות, ואם בהשוואה מסך ליד מסך מול הפיליפס חשבת שהתמונה טובה יותר - אז אל תתפשר.. אל תסתכל על נתונים יבשים בהרצים

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

קח בחשבון לגבי הפלסמה

שליחה #3 

שבתאורת חנות היא תיראה "חלשה" לעומת ה-LEDים שיש שם. זה לא מפתיע, עוצמת ההארה של פלזמה נמוכה יותר. מצד שני, בחנות יש תאורה מאוד חזקה, הרבה יותר מאשר בבית שלך.

בתאורה צנועה של בית (בלי נברשות ודברים משוגעים) הפלזמה נהדרת, והיא מאוד משתלמת במחיר.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

אתה פותח כל יום שרשור אחר עם דרישות אחרות ולא מוכן להקשיב להמלצות ,כשתחליט מה אתה רוצה ומוכן להקשיב תקבל המלצות !!
http://www.hometheater.co.il/vt210973.מ ... יה-של.html

yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

על מה אתה כ"כ נרגן? אסור לי לשנות את הדרישות תוך כדי החיפוש? כל פעם שראיתי בפועל עוד כמה טלוויזיות באולמות התצוגה, שיניתי עוד קצת את דעתי, זה לא לגיטימי בעינייך?

לגבי התקציב, אני מוכן לשים עד 4,900-5,000. וודאי שלא באזור ה 7K.
ואני לא מחפש 50 אלא בערך 46". מה בתקציב הזה יוכל לענות פחות או יותר לדרישות שלי ולתת תמורה טובה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”