שאלה לגבי התקנת DD-WRT בנתבי בזק
נניח לרגע ואין חסימה, DD-WRT לא תומכת ב ADSL ולכן היא לא תעבוד על שום ראוטר שנקנה בבזק כי הם כולם כוללים בתוכם מודם. מכיוון שלראוטרים האלו אין חיבור WAN, אין גם אפשרות להשתמש בהם בתור ראוטר בלבד.
וחבל כי לראוטרים החדשים שהם מספקים יש אחלה חומרה שמוגבלת על ידי קושחה שלא הכי יציבה.
וחבל כי לראוטרים החדשים שהם מספקים יש אחלה חומרה שמוגבלת על ידי קושחה שלא הכי יציבה.
אני לא מדבר על ראוטר ספציפי, אני מדבר על כלל הראוטרים, האם יש מידע על חסימה באחד מהראוטרים של בזק? לא משנה איזה.
לגבי DD-WRT אין, אבל אני רוצה קודם לדעת מידע על החסימה ולאחר מכן אפשר לדבר על בנייה ספציפית של DD-WRT.
עזבו בנתיים את DD-WRT בצד.. בסופו של דבר זאת המטרה אבל זה רחוק כרגע
כרגע אני מנסה להשיג מידע על אפשרות להתקין קושחה לא של בזק על הראוטר, אפילו קושחה של בזק עם שינוי קטן.
לגבי DD-WRT אין, אבל אני רוצה קודם לדעת מידע על החסימה ולאחר מכן אפשר לדבר על בנייה ספציפית של DD-WRT.
עזבו בנתיים את DD-WRT בצד.. בסופו של דבר זאת המטרה אבל זה רחוק כרגע
כרגע אני מנסה להשיג מידע על אפשרות להתקין קושחה לא של בזק על הראוטר, אפילו קושחה של בזק עם שינוי קטן.
יש ראוטר של בזק שאפשר להתקין עליו קושחה של DD WRTromitkin כתב:נניח לרגע ואין חסימה, DD-WRT לא תומכת ב ADSL ולכן היא לא תעבוד על שום ראוטר שנקנה בבזק כי הם כולם כוללים בתוכם מודם. מכיוון שלראוטרים האלו אין חיבור WAN, אין גם אפשרות להשתמש בהם בתור ראוטר בלבד.
וחבל כי לראוטרים החדשים שהם מספקים יש אחלה חומרה שמוגבלת על ידי קושחה שלא הכי יציבה....
וזה דלינק 2650U
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לכאורה אפשר אבל שים-לב לנקודות הבאות:
- נכון להיום אין אף קושחת צד שלישי שתומכת במודם ה-DSL המובנה במכשירים שבזק מספקת (למעשה ניתן לספור על שתי הידיים את מספר המודמים בעולם שנתמכים ע"י קושחות צד-שלישי).
- בקושחת OpenWRT ניתן להפוך את אחד הפורטים של ה-LAN לפורט WAN, זה מאפשר לך להשתמש במכשיר כנתב בלבד אבל עדיין תצטרך מודם נפרד (וגם תהיה לך כניסת LAN אחת פחות). אני לא יודע אם האפשרות הזאת קיימת גם ב-DD-WRT.
- בזק לפחות בחלק מהמקרים "נועלת" מכשירים לקושחה שלה (כמו ה-WDR-4300 המפורסם) אז הקושחה צריכה להיות "תפורה" בשביל הראוטר או לחילופין להשתמש בחיבור סריאלי שעוקף את הבדיקה, בכל מקרה זה משהו שהוא מעבר לידע של "משתמש פשוט".
- לפני שבאופן כללי שוקלים להתקין קושחת צד-שלישי על נתב רצוי לבדוק כמה זיכרון RAM וכמה זיכרון Flash יש לו. אם באמת רוצים לעשות הרבה אם הראוטר רצוי שיהיה לו לפחות 32 מגה זיכרון RAM ולפחות 8 מגה זיכרון Flash, לרוע המזל חלק גדול מהראוטרים שבזק מוכרת לא מספקים את זה.