שאלה לגבי התקנת DD-WRT בנתבי בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Wallak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יש לי כמה שאלות, אם מישהו יודע אשמח למידע.
אני מעוניין לבדוק אפשרות להתקנת DD-WRT
כמה שאלות.
האם מישהו יודע משהו על חסימת קושחה של בזק על הראוטרים?
האם יש אפשרות טובה יותר מאשר לחבר כבל סריאלי לראוטר?
תודה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

אין ראוטר של בזק, יש ראוטר שבזק מספקת ללקוחות זה עדיין לא שלה.
ציין דגם, או גש לאתר של Ddwrt ותבדוק אם יש תמיכה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

נניח לרגע ואין חסימה, DD-WRT לא תומכת ב ADSL ולכן היא לא תעבוד על שום ראוטר שנקנה בבזק כי הם כולם כוללים בתוכם מודם. מכיוון שלראוטרים האלו אין חיבור WAN, אין גם אפשרות להשתמש בהם בתור ראוטר בלבד.

וחבל כי לראוטרים החדשים שהם מספקים יש אחלה חומרה שמוגבלת על ידי קושחה שלא הכי יציבה.

Wallak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

אני לא מדבר על ראוטר ספציפי, אני מדבר על כלל הראוטרים, האם יש מידע על חסימה באחד מהראוטרים של בזק? לא משנה איזה.
לגבי DD-WRT אין, אבל אני רוצה קודם לדעת מידע על החסימה ולאחר מכן אפשר לדבר על בנייה ספציפית של DD-WRT.
עזבו בנתיים את DD-WRT בצד.. בסופו של דבר זאת המטרה אבל זה רחוק כרגע
כרגע אני מנסה להשיג מידע על אפשרות להתקין קושחה לא של בזק על הראוטר, אפילו קושחה של בזק עם שינוי קטן.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #5 

romitkin כתב:נניח לרגע ואין חסימה, DD-WRT לא תומכת ב ADSL ולכן היא לא תעבוד על שום ראוטר שנקנה בבזק כי הם כולם כוללים בתוכם מודם. מכיוון שלראוטרים האלו אין חיבור WAN, אין גם אפשרות להשתמש בהם בתור ראוטר בלבד.

וחבל כי לראוטרים החדשים שהם מספקים יש אחלה חומרה שמוגבלת על ידי קושחה שלא הכי יציבה.
...
יש ראוטר של בזק שאפשר להתקין עליו קושחה של DD WRT
וזה דלינק 2650U

cobraf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 764
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #6 

השאלה היא למה שתרצה להתקין על "ראוטר" *** של בזק משהו? הוא בקושי רץ עם קושחה משלו

ולא אין שום חסימה,אלא אם כן אתה מוכשר בקידוד קושחות של ראוטרים אני לא מאמין שתמצא משהו כזה לחומרת *** שבזק מספקת

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #7 

לכאורה אפשר אבל שים-לב לנקודות הבאות:
  • נכון להיום אין אף קושחת צד שלישי שתומכת במודם ה-DSL המובנה במכשירים שבזק מספקת (למעשה ניתן לספור על שתי הידיים את מספר המודמים בעולם שנתמכים ע"י קושחות צד-שלישי).
  • בקושחת OpenWRT ניתן להפוך את אחד הפורטים של ה-LAN לפורט WAN, זה מאפשר לך להשתמש במכשיר כנתב בלבד אבל עדיין תצטרך מודם נפרד (וגם תהיה לך כניסת LAN אחת פחות). אני לא יודע אם האפשרות הזאת קיימת גם ב-DD-WRT.
  • בזק לפחות בחלק מהמקרים "נועלת" מכשירים לקושחה שלה (כמו ה-WDR-4300 המפורסם) אז הקושחה צריכה להיות "תפורה" בשביל הראוטר או לחילופין להשתמש בחיבור סריאלי שעוקף את הבדיקה, בכל מקרה זה משהו שהוא מעבר לידע של "משתמש פשוט".
  • לפני שבאופן כללי שוקלים להתקין קושחת צד-שלישי על נתב רצוי לבדוק כמה זיכרון RAM וכמה זיכרון Flash יש לו. אם באמת רוצים לעשות הרבה אם הראוטר רצוי שיהיה לו לפחות 32 מגה זיכרון RAM ולפחות 8 מגה זיכרון Flash, לרוע המזל חלק גדול מהראוטרים שבזק מוכרת לא מספקים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”