רשת 1 ג'יגה עובדת רק כ 100 מגה
הרשת אצלי עובדת כולה עם רכיבים של 1 ג'יגה, אך למרות זאת כל כרטיסי הרשת מזהים את הרשת כ 100 מגה בלבד.
נתונים על החומרה:
נתב dlink dir 655 - מוגדר wan port speed 1000Mbps
כבלי רשת hsyv-5e - כל שמונת הגידים מחוברים בסדר הנכון, נבדק בעזרת מכשיר בכל נקודות הרשת בבית.
כל הכבלים בין נקודת הרשת לכרטיס הרשת הם כבלים תקניים קנויים.
נקודות הרשת מתוצרת Gewis - כל שמונת הגידים מחוברים על פי הסדר.
בכל המחשבים ברשת יש כרטיסי רשת 1 ג'יגה ולא משנה איך אני מגדיר אותם - הם תמיד מזוהים כמאה מגה.
במשך תקופה קצרה קיבלתי חיבור ג'יגהביט אבל משום מה זה הפסיק לפעול באופן פתאומי.
למישהוא יש עצות, מה לבדוק או מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.
נתונים על החומרה:
נתב dlink dir 655 - מוגדר wan port speed 1000Mbps
כבלי רשת hsyv-5e - כל שמונת הגידים מחוברים בסדר הנכון, נבדק בעזרת מכשיר בכל נקודות הרשת בבית.
כל הכבלים בין נקודת הרשת לכרטיס הרשת הם כבלים תקניים קנויים.
נקודות הרשת מתוצרת Gewis - כל שמונת הגידים מחוברים על פי הסדר.
בכל המחשבים ברשת יש כרטיסי רשת 1 ג'יגה ולא משנה איך אני מגדיר אותם - הם תמיד מזוהים כמאה מגה.
במשך תקופה קצרה קיבלתי חיבור ג'יגהביט אבל משום מה זה הפסיק לפעול באופן פתאומי.
למישהוא יש עצות, מה לבדוק או מה יכולה להיות הסיבה?
תודה.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אתה תצטרך לבדוק רכיב רכיב. לדוגמא לקחת לפטופ עם כרטיס ג'יגה ולחבר אותו ישירות לנתב. לראות שאין לך בעיה בנתב ואתה מקבל קצב של ג'יגה. אם זה יעבוד תקין, אז אפשר לעבור לחדרים, ולבדוק חיבור. אם חיבור לא תקין, צריך לפרק שקעים לעבור על חיבורים וכו'.
הייתי ממליץ להתחיל לבדוק מרכיב שמרכז את הרשת, כמו הנתב או switch שקיימים ברשת
הייתי ממליץ להתחיל לבדוק מרכיב שמרכז את הרשת, כמו הנתב או switch שקיימים ברשת
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
לא כתבת בשום מקום שהסוויץ שלך תומך בג'יגה
אם יש לך סוויץ' (בהנחה והוא תומך בג'יגה) אתה יכול לבדוק חיבור ישיר מולו, רק תוודא שיש לך DHCP ברשת.
יכול להיות בעיית תוכנה, קושחה, autonegotiation או מגוון רחב של צרות.
יש גם סוויצ'ים טפשים שברגע שחיבור אחד מוגבל ל100 מגה, אוטומטית שאר החיבורים מורדים גם.
הייתי מנתק את כל הרשת בבית ומנסה לבדוק רכיב רכיב. לדוגמא:
1. חבר מחשב לראוטר ישירות עם כבל.
2. חבר סוויץ/ לראוטר וחבר מחשב ישירות לסוויץ'.
3. חבר אותו מחשב דרך שקע בקיר
4. חבר את המחשב ליתר השקעים בקיר אחד בכל פעם ותמיד תשתמש באותו פורט בסוויץ'.
5. לחבר את כל הציוד, אחד בכל פעם ולבדוק מה קורה כל פעם שמחברים מחשב נוסף לרשת
בהצלחה
יכול להיות בעיית תוכנה, קושחה, autonegotiation או מגוון רחב של צרות.
יש גם סוויצ'ים טפשים שברגע שחיבור אחד מוגבל ל100 מגה, אוטומטית שאר החיבורים מורדים גם.
הייתי מנתק את כל הרשת בבית ומנסה לבדוק רכיב רכיב. לדוגמא:
1. חבר מחשב לראוטר ישירות עם כבל.
2. חבר סוויץ/ לראוטר וחבר מחשב ישירות לסוויץ'.
3. חבר אותו מחשב דרך שקע בקיר
4. חבר את המחשב ליתר השקעים בקיר אחד בכל פעם ותמיד תשתמש באותו פורט בסוויץ'.
5. לחבר את כל הציוד, אחד בכל פעם ולבדוק מה קורה כל פעם שמחברים מחשב נוסף לרשת
בהצלחה
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
האם חיברת גם את ההארקה (אני דיי בטוח שצריך לחבר אותה לאנשהו - אחרת זה לא עובד.
מה המרחקים? זה גם משפיע.
תשים לב שהבודקים של ה1$ (או 3) לא בדיוק בודקים נכון (כבר נפלתי בשטות הזו).
מה המרחקים? זה גם משפיע.
תשים לב שהבודקים של ה1$ (או 3) לא בדיוק בודקים נכון (כבר נפלתי בשטות הזו).
אני חושב שהארקה זה רק בcat6 והלאה, יכול להיות שאני טועה
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
תודה לכולם על התשובות.
ה switch כמובן גם הוא 1 ג'גה. זה ראוטר dlink dir655 שעובד במצב switch (בוטל DHCP).
אני אתחיל באמת בבידוד הרכיבים כמו שהציע דימה, אתחיל מהראוטר והעבור ל switch.
לגבי הארקה - לאן בדיוק מחברים הארקה בכבל CAT5E? יש 8 גידים שמחוברים כולם לקונקטורים. אין מקום לחבר הארקה לא בכבל ולא בראוטר.
לגבי בודקים של 1$ - זה עלה 3$ אז הוא טוב לפחות פי 3
. יכול להיות שהוא נותן חיווי לא נכון אבל קשה לי להאמין. זה מכשיר מאוד פשוט שבסה"כ מעביר מתח בין שתי נקודות. דווקא גילה חיבורים לא תקינים.
מרחקים: הבית שלי בן שלוש קומות. הראוטר בקומה הכי עליונה, ממנו יוצא כבל שיורד לקומה הכי תחתונה ומחובר ל switch. אורך הכבל כ 15-20 מטר. אני אבדוק עם כבל קצר ישירות לראוטר אם מקבלים אחד ג'גה ואחר כך אתחבר לקצה הכבל שיורד לקומת המרתף לפני ה switch כדי לבדוק אם הכבל הארוך הזה יוצר את הבעיה.
עוד בעיה שגילתי היא שבארון התקשורת הושארו קצוות של כבלים מגולגלים. קראתי באיזה אתר שזה יכול להתנהג כמו סליל ולקלוט הפרעות חשמליות מהסביבה.
במקרה של הפרעות הרשת יורדת למאה לפי המאמר. אם לא אמצא פתרון אחר, אני אקצר את הכבלים האלה. אני מעדיף לעשות את זה כמוצא אחרון, גם בגלל שזה הרבה עבודה (צריך ללחוץ 5 ראשים מחדש) וגם בגלל שזה עלול להכניס בעיות חדשות (לחיצת ראשים לא מושלמת).
ה switch כמובן גם הוא 1 ג'גה. זה ראוטר dlink dir655 שעובד במצב switch (בוטל DHCP).
אני אתחיל באמת בבידוד הרכיבים כמו שהציע דימה, אתחיל מהראוטר והעבור ל switch.
לגבי הארקה - לאן בדיוק מחברים הארקה בכבל CAT5E? יש 8 גידים שמחוברים כולם לקונקטורים. אין מקום לחבר הארקה לא בכבל ולא בראוטר.
לגבי בודקים של 1$ - זה עלה 3$ אז הוא טוב לפחות פי 3
מרחקים: הבית שלי בן שלוש קומות. הראוטר בקומה הכי עליונה, ממנו יוצא כבל שיורד לקומה הכי תחתונה ומחובר ל switch. אורך הכבל כ 15-20 מטר. אני אבדוק עם כבל קצר ישירות לראוטר אם מקבלים אחד ג'גה ואחר כך אתחבר לקצה הכבל שיורד לקומת המרתף לפני ה switch כדי לבדוק אם הכבל הארוך הזה יוצר את הבעיה.
עוד בעיה שגילתי היא שבארון התקשורת הושארו קצוות של כבלים מגולגלים. קראתי באיזה אתר שזה יכול להתנהג כמו סליל ולקלוט הפרעות חשמליות מהסביבה.
במקרה של הפרעות הרשת יורדת למאה לפי המאמר. אם לא אמצא פתרון אחר, אני אקצר את הכבלים האלה. אני מעדיף לעשות את זה כמוצא אחרון, גם בגלל שזה הרבה עבודה (צריך ללחוץ 5 ראשים מחדש) וגם בגלל שזה עלול להכניס בעיות חדשות (לחיצת ראשים לא מושלמת).
כנראה שאני צודקshayze כתב:אני חושב שהארקה זה רק בcat6 והלאה, יכול להיות שאני טועה...
The story of stuff
The story of stuff
טוב, כמו שהציע דימה, בכל איתור תקלה, צריך קודם לבודד את הבעיה, להתחיל מהמקור ולהמשיך הלאה - אסור לקצר דרך.
חיברתי לפטופ עם כרטיס ג'יגהביט ישירות לראוטר ואני לא מצליח לקבל יותר ממאה מגהביט.
קומבינציות שניסיתי:
ראוטר על 1000Mbps - כרטיס על 1000Mbps - מקבל בפועל 10Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000, כרטיס על Auto negotiate - מקבל 100Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000 + בוטל QOS, כרטיס על Auto negotiate - מקבל 100Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000 + בוטל QOS, ככרטיס על 1000Mbps - מקבל בפועל 10Mbps.
הכבל שהשתמשתי בו הוא כבל תקני 8 גידים חדש שהגיע עם הראוטר. אנסה שוב עם כבל אחר.
רעיונות לפתרון יתקבלו בברכה.
חיברתי לפטופ עם כרטיס ג'יגהביט ישירות לראוטר ואני לא מצליח לקבל יותר ממאה מגהביט.
קומבינציות שניסיתי:
ראוטר על 1000Mbps - כרטיס על 1000Mbps - מקבל בפועל 10Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000, כרטיס על Auto negotiate - מקבל 100Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000 + בוטל QOS, כרטיס על Auto negotiate - מקבל 100Mbps.
ראוטר על Auto10/100/1000 + בוטל QOS, ככרטיס על 1000Mbps - מקבל בפועל 10Mbps.
הכבל שהשתמשתי בו הוא כבל תקני 8 גידים חדש שהגיע עם הראוטר. אנסה שוב עם כבל אחר.
רעיונות לפתרון יתקבלו בברכה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
תנסה לחבר בין הלפטופ למחשב ישירות לראות שהם מקבלים 1000
טוב זיהיתי כמה בעיות:
1. כבל הרשת שאיתו התחברתי לראוטר היה לא תקין. החלפתי כבל ואני מקבל 1 ג'יגהביט בחיבור ישיר לראוטר. מעצבן, בזבז לי הרבה זמן ועליה וירידה של שלוש קומות. טוב לפחות עכשיו אני יודע שהראוטר תקין.
2. כבל מהראוטר ל switch - תקין
3. חיבור ישיר ל switch - תקין
4. חיבור לקיר במשרד שלי - לא תקין! לוקח הרבה זמן ליצור חיבור. מקבלים פעם 10 ופעם 100. אנסה לחבר מחדש בקופסה בקיר ואחר ללחוץ מחדש את הראש במידה וזה לא יעבוד.
תודה לכולם, עכשיו אני יודע בדיוק איפה הבעיה.
1. כבל הרשת שאיתו התחברתי לראוטר היה לא תקין. החלפתי כבל ואני מקבל 1 ג'יגהביט בחיבור ישיר לראוטר. מעצבן, בזבז לי הרבה זמן ועליה וירידה של שלוש קומות. טוב לפחות עכשיו אני יודע שהראוטר תקין.
2. כבל מהראוטר ל switch - תקין
3. חיבור ישיר ל switch - תקין
4. חיבור לקיר במשרד שלי - לא תקין! לוקח הרבה זמן ליצור חיבור. מקבלים פעם 10 ופעם 100. אנסה לחבר מחדש בקופסה בקיר ואחר ללחוץ מחדש את הראש במידה וזה לא יעבוד.
תודה לכולם, עכשיו אני יודע בדיוק איפה הבעיה.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אם אתה מקבל 10 כנראה יש אפילו 3-4 גידים שלא מחוברים טוב
תלחץ שוב את השקעים/תקעים ותראה איך הכל יסתדר
תלחץ שוב את השקעים/תקעים ותראה איך הכל יסתדר
פתרתי את הבעיה.
הבעיה היתה בחיבור השקע של Gewiss - הכל מחובר כמו שצריך, מכשיר הבדיקה מזהה 8 גידים על פי הסדר, אבל החיבור לא יציב.
החלפתי שקע - אותה בעיה.
בסוף נמאס לי, השחלתי כבל רשת חדש וארוך יותר, כך שהוא מחובר מה switch למחשב ישירות, ללא שקע - 1 ג'יגהביט סוף סוף.
איזה כייף, העברתי עכשיו קובץ של פרק בסידרה בגודל 1.5 גי'גהבייט מהמחשב שלי ל HTPC בחדר שינה, עבר תוך בערך 10 שניות.
מעניין אם אפשר יהיה להוריד קבצים ברשת הסיבים האופטיים בכזאת מהירות. אפילו ברבע מזה הייתי מסתפק.
שוב תודה לכל מי שעזר.
הבעיה היתה בחיבור השקע של Gewiss - הכל מחובר כמו שצריך, מכשיר הבדיקה מזהה 8 גידים על פי הסדר, אבל החיבור לא יציב.
החלפתי שקע - אותה בעיה.
בסוף נמאס לי, השחלתי כבל רשת חדש וארוך יותר, כך שהוא מחובר מה switch למחשב ישירות, ללא שקע - 1 ג'יגהביט סוף סוף.
איזה כייף, העברתי עכשיו קובץ של פרק בסידרה בגודל 1.5 גי'גהבייט מהמחשב שלי ל HTPC בחדר שינה, עבר תוך בערך 10 שניות.
מעניין אם אפשר יהיה להוריד קבצים ברשת הסיבים האופטיים בכזאת מהירות. אפילו ברבע מזה הייתי מסתפק.
שוב תודה לכל מי שעזר.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
עשית לי חשק לבדוק מה קורה ברשת הביתית שלי.
למרות שהסוויצ שלי שודרג ל 1000 לפני כמה חודשים, לא וידאתי את הענין, והיום הלפטופ שלי הראה 100 והנייח 1000.
חיפוש מהיר בגוגל, ומסתבר שבהגדרות הכרטיס רשת בלפטופ, מצב ה SPEED - DUPLEX לא היה מכוון על 1000
עכשיו הכל תקין ומהיר
למרות שהסוויצ שלי שודרג ל 1000 לפני כמה חודשים, לא וידאתי את הענין, והיום הלפטופ שלי הראה 100 והנייח 1000.
חיפוש מהיר בגוגל, ומסתבר שבהגדרות הכרטיס רשת בלפטופ, מצב ה SPEED - DUPLEX לא היה מכוון על 1000
עכשיו הכל תקין ומהיר
קרה לי משהו מאוד דומה, זה היה בגלל איכות שקע מאוד גרועה (שעלה לי איזה 20 או 40 ש"ח לא זוכר) בסוף קניתי באיביי ב~3 דולר שקעים נהדרים עושים את העבודה נהדר.שמוליק_טל כתב:פתרתי את הבעיה.
החלפתי שקע - אותה בעיה.
שוב תודה לכל מי שעזר....
The story of stuff
The story of stuff
בכדי להמנע מבעיות של לחיצהלא נכונה של קונקטור/תזוזה של הכבלים וכו הייתי ממליץ לעבוד רק עם שקעים. בתור אחד ש״שבר את הראש באיתור בעיה באחת בנקודות ברשת הקווית אני מציע מקרב לב לעבוד רק עם שקעים + כבלים תקניים/פאץ פאנל - זה קצת יותר יקר מלחבר ישירות לסוויץ אך כשיש כמות רבה של נקודות זה פותר הרבה בעיות,99% מהזמן אפס תקלות !