תופעת ה'עננות' \ זליגת אור במסכי LED
הבנתי שהתופעה מוכרת וידועה וזה חלק אינטגרלי מהסוגי מסכים האלה.
כמה שאלות בנושא
1. איך בודקים את התופעה כמו שצריך? הרי ככל שהתאורה אחורית גבוהה יותר ככה רואים בבירור יותר את העננות
2. כששמים רקע שחור אז המסך אוטומטית מחשיך את עצמו, יש תמונה או משהו ספציפי שאפשר לבדוק איתו את רמתהתופעה במסך?
3. על כמה תאורה אחורית ובהירות צריך להגדיר כדי לבצע בדיקה אמינה?
4. ובכלל - יכול להיות מצב שהעננות הנוכחית במסך יכולה להיות גרועה יותר בהמשך? אם כן מה יכול לגרום לזה ואיך אפשר להימנע כמה שאפשר מהרעה כזאת?
אני מניח שעננות סבירה/מתקבלת על הדעת זאת עננות שלא מפריעה לצפייה בסרט, לא שמים לב אליה ולא משפיעה
אבל יש דוגמאות איך פחות או יותר אמורה להיות עננות חריגה בקצת לעומת סבירה?
כמה שאלות בנושא
1. איך בודקים את התופעה כמו שצריך? הרי ככל שהתאורה אחורית גבוהה יותר ככה רואים בבירור יותר את העננות
2. כששמים רקע שחור אז המסך אוטומטית מחשיך את עצמו, יש תמונה או משהו ספציפי שאפשר לבדוק איתו את רמתהתופעה במסך?
3. על כמה תאורה אחורית ובהירות צריך להגדיר כדי לבצע בדיקה אמינה?
4. ובכלל - יכול להיות מצב שהעננות הנוכחית במסך יכולה להיות גרועה יותר בהמשך? אם כן מה יכול לגרום לזה ואיך אפשר להימנע כמה שאפשר מהרעה כזאת?
אני מניח שעננות סבירה/מתקבלת על הדעת זאת עננות שלא מפריעה לצפייה בסרט, לא שמים לב אליה ולא משפיעה
אבל יש דוגמאות איך פחות או יותר אמורה להיות עננות חריגה בקצת לעומת סבירה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
לא צריך להפוך את זה למדע טילים או לחפש את זה בכוח...
שמים תמונה שחורה עם ריבוע לבן במרכז כדי שהמסך לא ייכבה, מחשיכים את כל החדר
ומחפשים עננות, אם זה לא משהו שמצאת במצב של תאורה כזה ובתנאים כאלו - זה לא משהו שתבחין בו בצפייה רגילה...
לגבי ההגדרות, אני הייתי מחפש את זה במצב שאני מכויל אליו באותו הרגע, אבל אם עדיין לא כיילת, אז הייתי עובר בין הסצינות הקבועות..
למרות שלדעתי זה לא ישפיע.
שמים תמונה שחורה עם ריבוע לבן במרכז כדי שהמסך לא ייכבה, מחשיכים את כל החדר
ומחפשים עננות, אם זה לא משהו שמצאת במצב של תאורה כזה ובתנאים כאלו - זה לא משהו שתבחין בו בצפייה רגילה...
לגבי ההגדרות, אני הייתי מחפש את זה במצב שאני מכויל אליו באותו הרגע, אבל אם עדיין לא כיילת, אז הייתי עובר בין הסצינות הקבועות..
למרות שלדעתי זה לא ישפיע.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אגב, כשהמסך מוגדר כמסך מחשב ומקבל אות ממחשב הוא לא מכבה את התאורה האחורית כאשר מציגים תמונה שחורה לגמרי. בכניסות אחרות אפשרי באמת לבדוק עם פאטרן שחור עם איזה ריבוע לבן קטן במרכז.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
נכון, רק שבדרך כלל תוך מספר שניות קופץ חלון שאומר שלא נמצא אות בכניסה הזו ואצלי לפחות זה גם רץ על רקע אפור בהיר ולא שחור..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".