עזרה בהקצפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
שלנגדנס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחר שלמדתי את הסילביה והצלחתי להוציא ממנה אספרסו מעולה, כולל גלישת טמפ', טחינה מדוייקת וכו'.... הגיע שלב ההפוך.
אני יודע שהמכונה מצויידת בדוד אחד בלבד וללא מחליף חום, לכן היא מאוד מאוד מוגבלת כאן. אבל בכל זאת, אשמח לעזרה בנושא:

בחלק מהמקרים ראיתי שממליצים קודם להקציף ואח"כ לחלוט ובחלק מהמקרים ההפך. בהתחשב שאני מכין 2 כוסות, מה הכי נכון לעשות? האם יש מקרה שצריך להפוך את הסדר?

במידה וזה נכון קודם להקציף, מה בדיוק אני צריך לבצע כדי לעבור ממצב הקצפה למצב חליטה תקין? (הדוד כבר חם, קול פלאשינג? שחרור קיטור?)

תודה!

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

לפי מה שאני יודע תמיד עדיף שהחלב יחכה לאספרסו ולא להפך אחרת תאבד טעמים וארומה.
אני ממליץ לך להקציף את החלב לטמפרטורה מעט יותר גבוה ממה שאתה שותה בדרך כלל אבל תזהר לא לעבור את ה80 מעלות אחרת תאבד ממתיקות החלב וטעמי לוואי עלולים להופיע לך.
אחרי חצי דקה לערך שהחלב יושב בכד ללא תזוזה הוא מתחיל להפרד מהקצף שלו בצורה של שני חומרים נפרדים ולכן כדי לערבב אותו מעט, יש כמה שיטות העיקר שלא תשבור את הקצף, אתה יכול לסובב בעדינות את הכד או לנער אותו.
בהצלחה

שלנגדנס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אוקיי תודה,
הכוונה שלי הייתה מבחינת המכונה מה עליי לעשות ולא מבחינת החלב (אני מודע לפירוק ולערבוב לפרקי זמן בשלב החליטה).

ohadmitrani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

לדעתי עדיף לך לחלוט את האספרסו קודם - תחשוב שמידה ואתה מקציף את החלב, עליך להמתין עד שהמכונה תתקרר לטמפ' חליטה ואז יש סבירות גבוהה שתשרוף את האספרסו.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

קודם חליטה, ואח'כ הקצפה.
צריך למלא את הדוד ורק לאחר מכן ללחוץ על כפתור ההקצפה.
השיטה הרגילה היא פשוט ללחוץ על הכפתור ולחכות שהאור כבה. אבל אי אפשר להגיע לקצף מושלם ככה. לסילביה יש סטימר עם לחץ טוב, אבל הוא מאוד רטוב וזה הורס את המיקרו-קצף ומקשה מאוד לצייר.

השיטה הבאמת טובה היא מאוד טריקית אבל בסוף לומדים וזה נהיה הרגל -
תזרים קצת מים החוצה דרך הסטימר במקביל לחליטה (כפתור מים חמים+ כפתור חליטה !!) עד שיוצא זרם יציב משניהם.
סגור את הברז ואת כפתור החליטה אבל תמשיך להשאיר את הכפתור של המים החמים פתוח, בערך 5-10 שניות עד שהדוד מתמלא לגמרי ואז תסגור את הכפתור של המים החמים.

עכשיו תדליק את הכפתור של ההקצפה ותתחיל למדוד זמן. המטרה היא לא לתת לדוד להפסיק להתחמם, לכל אורך ההקצפה הנורה של הדוד צריכה להיות דולקת.
בהתחלה תמדוד עם שעון כמה זמן לוקח עד שהנורה כבית, ובפעמים הבאות תתזמן את זה כך ש 5-10 שניות לפני כן אתה כבר מתחיל להקציף.

שים לב שהדוד לא יתמלא כל עוד הכפתור הקצפה דולק והברז פתוח !!!
זה אומר שאתה חייב לעבוד מאוד יעיל עם הסטימר, ולא להקציף ליותר משתי כוסות גג !! כ 200 מ'ל חלב בקנקן של 500מ'ל זו ההמלצה שלי.

אם אתה צריך טיפים לגבי ההקצפה עצמה והמזיגה אז תגיד.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

אם תקציף ואז תחכה אז כל הקצף ייפרד מהחלב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלנגדנס פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

LQDForce כתב:קודם חליטה, ואח'כ הקצפה.
צריך למלא את הדוד ורק לאחר מכן ללחוץ על כפתור ההקצפה.
השיטה הרגילה היא פשוט ללחוץ על הכפתור ולחכות שהאור כבה. אבל אי אפשר להגיע לקצף מושלם ככה. לסילביה יש סטימר עם לחץ טוב, אבל הוא מאוד רטוב וזה הורס את המיקרו-קצף ומקשה מאוד לצייר.

השיטה הבאמת טובה היא מאוד טריקית אבל בסוף לומדים וזה נהיה הרגל -
תזרים קצת מים החוצה דרך הסטימר במקביל לחליטה (כפתור מים חמים+ כפתור חליטה !!) עד שיוצא זרם יציב משניהם.
סגור את הברז ואת כפתור החליטה אבל תמשיך להשאיר את הכפתור של המים החמים פתוח, בערך 5-10 שניות עד שהדוד מתמלא לגמרי ואז תסגור את הכפתור של המים החמים.

עכשיו תדליק את הכפתור של ההקצפה ותתחיל למדוד זמן. המטרה היא לא לתת לדוד להפסיק להתחמם, לכל אורך ההקצפה הנורה של הדוד צריכה להיות דולקת.
בהתחלה תמדוד עם שעון כמה זמן לוקח עד שהנורה כבית, ובפעמים הבאות תתזמן את זה כך ש 5-10 שניות לפני כן אתה כבר מתחיל להקציף.

שים לב שהדוד לא יתמלא כל עוד הכפתור הקצפה דולק והברז פתוח !!!
זה אומר שאתה חייב לעבוד מאוד יעיל עם הסטימר, ולא להקציף ליותר משתי כוסות גג !! כ 200 מ'ל חלב בקנקן של 500מ'ל זו ההמלצה שלי.

אם אתה צריך טיפים לגבי ההקצפה עצמה והמזיגה אז תגיד.
...
רגע, לאט לאט :)
בהתחלה רשמת "צריך למלא את הדוד ורק לאחר מכן ללחוץ על כפתור ההקצפה" מה הכוונה למלא את הדוד?

הבנתי פחות או יותר למה התכוונת, האמת שזה נשמע קצת מסובך בשביל הקצפה פשוטה.
ראיתי סרטונים שמדגימים הקצפה בקלות עם הסילביה, אבל למרות שזה נראה קל בסרטון, אני לא מצליח לחזור על זה.

יש לך איזה סרטון שמדגים את השיטה שלך?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #8 

רשמתי בהמשך הסבר לכך. לא מספיק רק ללחוץ על הכפתור של ההקצפה, כי הוא לא מושך מים מהמיכל אל הדוד.
אתה גם לא תשמע רעש של המשאבה כשתעשה זאת.

לאחר חליטה (והדלקת כפתור הקצפה עד שכבה האור) בד"כ יש מספיק מים בדוד כדי להתחיל להקציף, אך מהר מאוד הלחץ יורד. הדוד כל כך קטן שכל טיפת מים חשובה בעבודה עם המכונה הזאת !

אתה רוצה הקצפה פשוטה? קנה לה-צ'ימבלי ג'וניור ב 10 אלף שקל... עם הסילביה אפשר לקבל תוצאות טובות, אבל צריך קצת להזיע...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”