איטיות בגלישה בבזק לאחר כמה ימים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

הי
ברשותי חיבור top40 של בזק בינלאומי
מודם של בזק 6740u מוגדר כבריג' ונתב פרטי dir-655
כאשר אני מנתק את המודם של בזק ומחבר שוב מהירות הגלישה באתר של בזק היא אכן 40 download ו 3.0 upload
באתרים לחו"ל מעט פחות, הבעיה שלאחר יומיים בערך מהירות הגלישה יורדת בחצי ולפעמים פשוט אין אינטרנט וטז שוב אני מנתק והכל חוזר לקדמותו אתמול זה היה כל שעה בערך..
מישהו נתקל בבעיה??

תודה אלעד

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282

שליחה

לא ברור מה אתה מנתק ממה ואיך הכל נעשה . אם יש לך 6740u אתה יכול להכנס לפרטי הסינכרון ואם הבנתי נכון המודם מסתנכרן פעם אחת על איזה מהירות וזהו. אם הatainable שלך בסביבות ה 50 אתה צריך לקבל 40 מגה יציב מבזק. בצד של בזק בינלאומי זה כבר סיפור אחר.

רוב האיטיות בצד של הספק נגרמת באופן ישיר ע"י עומס. עומס על התשתית הבינאומית ו/או התשתית בארץ. יש זמנים מסוימים שהעומס יכול להיות בלתי נסבל. אחד הזמנים האילו הוא מוצאי שבת . יש גם חגים ספציפים בהם יש הרבה עומס - כמו הזמן ערב יום כיפור ומוצאי כיפור(השנה היה סיוט ) . כל יום חופש זה פוטנציאל העמסה על האינטרנט. בקשר ל014 יש להם רק 140 גיגה לחו"ל ואני לא חושב שאם תבקש לדבר עם התוכי זה יעזור.

לפי חיפוש קצר באינטרנט מבחינת lan to wan לא נראה לי שה 655 מגביל אותך .

עומס במוצאי שבת זה דבר נורמאלי שלא צריך להתרגש ממנו . כבל תת ימי או לא עדיין יש להם איזה 3-4 משתמשים על כל 1mbps שיש להם לחו"ל אז אם כולם עולים על האינטרנט ודורשים רוחב פס לא סביר שהם יוכלו לספק את המקסימום לכולם

eyosha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

אני מנתק מהחשמל את המודם 6740 של בזק ואז שהוא חוזר הכל מסתדר את הראוטר אני לא מנתק

מתן_בזק_בינלאומי
עובד טלפוניה/אינטרנט
עובד טלפוניה/אינטרנט
תגובות: 200

שליחה

eyosha כתב:הי
ברשותי חיבור top40 של בזק בינלאומי
מודם של בזק 6740u מוגדר כבריג' ונתב פרטי dir-655
כאשר אני מנתק את המודם של בזק ומחבר שוב מהירות הגלישה באתר של בזק היא אכן 40 download ו 3.0 upload
באתרים לחו"ל מעט פחות, הבעיה שלאחר יומיים בערך מהירות הגלישה יורדת בחצי ולפעמים פשוט אין אינטרנט וטז שוב אני מנתק והכל חוזר לקדמותו אתמול זה היה כל שעה בערך..
מישהו נתקל בבעיה??

תודה אלעד
...
היי,

מאחר ואתה מציין שלאחר ניתוק הנתב וחיבורו שנית הכל מסתדר אזי סביר להניח שהנושא קשור לבזק ולא לבזק בינלאומי.

עדיין, נשמח אם תשלח פרטי התקשרות ל[email protected] ונדאג שנציג טכני יחזור אליך בכדי לבחון את הנושא לעומק.

בברכה,
מתן, בזק בינלאומי

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

eyosha כתב:אני מנתק מהחשמל את המודם 6740 של בזק ואז שהוא חוזר הכל מסתדר את הראוטר אני לא מנתק
...
תוודא שעל ה-655 מותקנת הקושחה (FIRMWARE) האחרונה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”