עזרה עם מפרט לPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sagi-m פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום !

אני רוצה לשדרג את המחשב האישי שלי, המחשב משמש בעיקר לסרטים וממש קצת למשחקים (אני לא מחפש להריץ משחקים על כל ההגדרות הכי גבוהות (גם הגדרות בינוניות יספיקו, העיקר שירוץ ב720P).

הסתכלתי בשרשור המפרטים וחשבתי על הרכיבים הבאים מהמחשב של תקציב 4000 כאשר הרכיבים שאני צריך הם רק CPU, לוח אם וזכרונות.
לגבי ספק כוח אני כרגע מתלבט, יש לי ספק כוח ישן של ASUS 280W שיש לו יציאה של 20 פינים בחיבור חשמל וכרגע הוא מחובר עם מתאם 20 ל24 פינים, האם לדעתכם יש צורך בספק חדש?

אני נוטה לכיוון המפרט של AMD (A10-6800K) בעיקר בגלל היחס עלות תועלת ועם 8 GB זכרון.

אשמח לדעת האם המפרט הנ"ל עדיין רלוונטי והאם הוא יתאים גם למחשב רגיל ולא מחשב ייעודי HTPC או האם בגלל שלא מדובר בHTPC יש לוח M שעדיף על פני הלוח אם המוצע במפרט.

תודה רבה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מעוניין במפרט ההוא כולל כרטיס המסך, תצטרך להחליף גם את ספק הכוח. 280W לא מספיקים.
ללא כרטיס המסך אפשר להישאר עם הספק הנוכחי (ואולי לשדרג בעתיד אם תרצה - הוספת כרטיס מסך והחלפת ספק כוח).
אין שום בעייה להשתמש בו גם למחשב רגיל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

sagi-m פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

OK, והאם המפרט רלוונטי? יצאו מעבדים חדשים שעדיפים? יש טעם לשדרג ל7700K או 7850K?

ובאופן כללי AMD VS INTEL מה כדאי? מעולם לא היה לי מחשב עם AMD ועכשיו בחרתי בAMD רק בגלל יחס עלות תועלת.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

המפרט עדיין רלוונטי.
תמיד אפשר לשדרג למעבדים שציינת, רק שים לב שהם יקרים יותר...
לגבי AMD או אינטל, נראה לי שענית לעצמך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

sagi-m פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

שכחתי פרט חשוב.
כרגע אני משתמש בכבל SPDIF כואוקסיאלי ארוך (נמתח עד החדר צפיה) האם יש לוח מומלץ אחר שמכיל גם יציאה קואוקסיאלית ולא רק דיגיטלית?

ראיתי שכל אחד מהמעבדים האלה יקר ב100 ו200 ש"ח (באילת), איזה מהשלישייה הכי מומלץ? אין לי בעיה למתוח את התקציב ב200 שח.
הליבה הגרפית שלהם עדיפה?

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”