אחרי שקראתי והתייעצתי המון בשרשורים השונים, במדריכים הנהדרים שיש באתר ובאנשים ששמחו לענות לי על כל שאלה טפשית ככל שהיתה.
יצאתי לכיוון שוק מחנה יהודה בירושלים אהובתי, בידיעה שיש לא מעט נצלנים וגנבים בתחום הקפה הירוק.
התחלתי לעבור דוכן דוכן, ראיתי את הקפה ושאלתי שאלות , כמובן שברב הדוכנים לא ידעו אפילו להגיד לי את סוג הקפה, והמחירים היו בשמיים. 47-80 שקל לקילו קפה ירוק בלתי מזוהה ולא מאוחסן כהלכה. ממש מציאה
בעקבות המלצות רבות שקיבלתי פניתי לכמה דוכנים של בני עדת האתיופים, אני חייב לציין שבשלושת הדוכנים שהייתי היו אנשים חביבים מאוד ששמחו לענות לי על שאלות גם כשידעו שאני לא קונה מהם את הסחורה שלהם.
למרבה הפלא , כששאלתי אותם ( קונים ומוכרים אחד ) איך קולים את הקפה , נענתי בתשובות סותרות לחלוטין מהמידע הרחב שקילבתי ברחבי האינטרנט כולל פה באתר.
נתחיל בזה שהטענה שקיבלתי אצלם היתה שקלייה במחבת הרבה יותר טובה מהתנור , תהליך הקלייה שהם הציעו כלל שטיפת הפולים הירוקים לפני.
על תזמוני הפיצוץ הראשון השני וסיום הקלייה לא ידעו להסביר לי במדוייק אך לאחר הקלייה אמרו לי שלא מחכים יותר מ5 דקות עד שיתקרר הקפה , ישר למטחנה ולשתות בהנאה ובגאווה רבה.
אז לאחר שקיבלתי שתי דרכים שונות לחלטין לקלייה במחבת ( גם בתנור אני אתנסה בהמשך ) החלטתי לנסות את השיטה האתיופית קודם ( כמובן שבגלל שאצלהם זה הרבה יותר מהיר והייתי נלהב לחלטין כבר להתנסות בחוויה ).
אז ניסתי להגיע לקלייה בהירה ועצרתי את הקלייה כדקה אחרי סיום הפיצוץ הראשון ( נראה לי
אחרי קירור של מאוורר עם מסננות לכמה דקות ומתנה נוספת של כ5 דקות לפי המלצת סוחרי השוק טחנתי את הקפה ישירות למקינטה בצפיה לשתות מהקפה המיוחל...
הקפה יצא לא מוצלח כצפוי - כנראה שהאש חזקה מידי והצבע התקבל למרות שהפולים עצמם עוד היו בוסר - הקפה היה מאוד חמוץ ועכור.
מפאת זמן ויכולת לא קליתי שוב - ואני אנסה בשבועות הקרובים עוד נסיונות.
אשמח לשמוע את דעתכם עד כמה שאפשר לראות מהתמונה והסיפור.
ותודה רבה לכל מי שעזר לי לחוות את הדלת הראשונה במסע הנהדר לקליית קפה.