חיפושים אחרי טלויזיה גדולה מספיק גרמו לי להבין שחווית צפייה טובה לא תיהיה ממש ממרחק כזה, בתקציב
סביר. ואז חבר הציע לי לחשוב על מקרן, בדקתי את האפשרות, וגיליתי שהיא מושלמת.
אז החלטתי ללכת על מערכת קולנוע ביתית ברמת כניסה, אבל שתיהיה חוויה טובה.
המקרן שבחרתי, אופטומה 23, מספק עוצמת מנורה גבוה, ומאפשר גם צפייה סבירה ללא החשכה מוחלטת.
הרסיבר, אונקיו 313, גם הוא בדרגת בסיס אבל נותן עבודה יפה סה״כ גם בסרטים וגם במוזיקה.
הרמקולים, 5.1 של tannoy, מספקים צליל נקי ויפה, אבל בשילוב עם האונקיו קצת חסר לי עומק, השלב
הבא יהיה להחליף את הרמקול השמאלי והימני הקידמיים ברמקולים בעלי תיבה גדולה יותר.
כל זה היה לפני שנתיים כמעט, בהתחלה הקרנתי על קיר לבן, שהכנתי במיוחד והחלקתי מספר פעמים עם
שפכטל אמריקאי ונייר לטש עדין, התוצאה היתה טובה מאוד.
לכבוד יום הולדת שמתקרב ובא, החלטתי לסיים את המערכת עם מסך. בדיקה קצרה בפורום והחלטתי
ללכת על מסך של grandview. אחרי שעה של מדידות קפדניות של המסגרת ומרחק המסך מהמסגרת עצמה
וגובה המסך הגעתי למסקנה ש120״ יישב פרפקט. התמונה הקודמת היתה 122״.
אחרי התלבטות קשה עם להזמין מתקין, החלטתי שאני מרכיב לבד.
הלכתי לאסוף את המסך בהובלה, החבילה גדולה מאוד (רק בית המסך 3.15 מטר האריזה בטח 3.5), וניגשתי להרכבה.
למסך יש מסילה שעליה ניתן למקם בצורה חופשית את 2 ווי הברזל שמחזיקים את המסך לקיר (30 ק״ג), הדינמיות
בהרכבה מעולה. בצד אחד הייתי צריך להיכנס חצי מטר פנימה לאזור שבו הקיר חזק יותר (בניין תל אביבי ישן) ובצד
שני הייתי צריך לזוז קצת בגלל תעלת חשמל. אחרי פילוס, סימון ו8 חורים בקיר הווים היו מורכבים. המסך מתלבש עליהם
בקלות, והופה זה מורכב. לא יכולתי לבקש יותר מזל כשראיתי שהחיבור חשמל מצד ימין של המסך ויש לי קופסת חיבורים
קיימת בקיר בדיוק מעל. תענוג.
כיוון והנמכה של המקרן למסך החדש (קודם התמונה שהקרנתי היתה גבוהה הרבה יותר, ובגלל שבקצה של הקיר
יש לי רצועת בטון, הייתה חייב להוריד את המסך מתחתיה) ויאללה בוא ניראה מה יצא, ואם איכות התמונה משתפרת, ובכמה.
השלט של המסך מרגיש כבד ואיכותי, לחיצה על הכפתור והמסך מתחיל לרדת, וואו. זה נותן חזות אחרת לגמרי לכל המצב.
המדידות השתלמו, אין יותר מושלם מזה. ריח של חדש מתפזר לכל עבר, ומתפזר ומתפזר ופףףף חייב לפתוח חלון.
(הריח ב24 שעות הראשונות היה מאוד חזק וכל החלונות היו פתוחים. אחרי 24 שעות הריח כמעט נעלם.)
כיוון קצר של גובה פתיחת המסך באופן קבוע ועוד כיוונונים קטנים למקרן ומתחילים.
ההתרשמות הראשונית טובה מאוד, המסגרת השחורה והתיחום מוסיפים הרבה, גובה המסך,
שבלית ברירה היה חייב לרדת בגלל אילוצי התקנה, התברר כברכה משמעותית. הירידה היתה
30 ס״מ בערך אבל ההבדל מורגש מאוד לטובה בחווית הצפייה.
השיפור לאיכות התמונה, ובכן, קיים שיפור, אבל לפחות עם המקרן שלי ובתנאים שלי, לא דרמטי במיוחד.
הקונטרסט עלה במקצת ואני מניח שיש שיפור של 5-15% בתמונה (יש מצבים שבהם רואים יותר הבדל ויש שפחות).
אז הנה התוצאה, 120״ ממרחק צפיה של 4.60 זה
פתיחת המסך:
וסתם טריילר מיוטיוב: (האיכות במציאות טובה יותר מן הסתם).