לכמה הנחה אפשר להגיע בד"כ ביחס למחירי אינטרנט מפורסמים?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לא יודע להגיד לך באחוזים, אבל בדרך כלל יש על מה לדבר. זה מאד תלוי ביבואן, בדגם ובחנות. יש מקומות הזויים שעוד יש להם החוצפה לבקש מחיר גבוה ממחיר השוק ובהפרש ניכר. נניח לבקש 12k על מסך שנמכר ב 10k ועוד עומדים על שלהם ולא זזים שקל. הכי טוב זה לקחת רכב ולעשות פיזית סבב בחנויות ולשבת לדבר ברצינות ולקחת הצעת מחיר. אני אפילו לוקח איתי ארנק למקרה שאצליח למצוא מחיר ללא תחרות..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
מה המקסימום הפרש שראית ביחס למחירי מינימום (מכלל החנויות) באינטרנט? אני רוצה לדעת למה לכוון.
וגם, תלוי בסוג חנות? רשתות חשמל, חנויות מקומיות, חנויות מתמחות?
אני לא עוקב בד"כ אחרי מחירי טלויזיות אז אני לא יודע איך השוק מתנהג, אבל נתקלתי בדברים מוזרים בשבועות האחרונים. דגמים חדשים שמפורסמים במחירים מופקעים, עוד חנות מצטרפת אבל ב-10-20% פחות מכל השאר (כשגם המחיר הזה גבוה משמעותית ממה שאפשר להשיג), ואז נעלמת. מרדפי מחירים באתרי השוואות מחירים כש-2 חנויות מורידות בעוד שקל, עוד חמש, וכו', ואז אחת יוצאת מהמרוץ, מעלה מחיר ב-5% (ומאבדת יותר מהמקום השני), וה"מנצחת" מעלה מחיר בחזרה עד לכמה שקלים פחות ממי שעכשיו הפך למקום השני.
הרושם שלי הוא שהרבה יותר מסודר בחו"ל (בחלק מהמקומות). מחיר די אחיד ודי קבוע החל מהיום הראשון של הדגם, תהליך חצי מסודר להשוואות מחירים בפניה לחנות, וכמה ירידות משמעותיות אבל בודדות לאורך החיים של הדגם. גם נראה שדגמים חדשים מופיעים אצל כולם באותו זמן. היה יותר מתאים לי סידור כזה.
וגם, תלוי בסוג חנות? רשתות חשמל, חנויות מקומיות, חנויות מתמחות?
אני לא עוקב בד"כ אחרי מחירי טלויזיות אז אני לא יודע איך השוק מתנהג, אבל נתקלתי בדברים מוזרים בשבועות האחרונים. דגמים חדשים שמפורסמים במחירים מופקעים, עוד חנות מצטרפת אבל ב-10-20% פחות מכל השאר (כשגם המחיר הזה גבוה משמעותית ממה שאפשר להשיג), ואז נעלמת. מרדפי מחירים באתרי השוואות מחירים כש-2 חנויות מורידות בעוד שקל, עוד חמש, וכו', ואז אחת יוצאת מהמרוץ, מעלה מחיר ב-5% (ומאבדת יותר מהמקום השני), וה"מנצחת" מעלה מחיר בחזרה עד לכמה שקלים פחות ממי שעכשיו הפך למקום השני.
הרושם שלי הוא שהרבה יותר מסודר בחו"ל (בחלק מהמקומות). מחיר די אחיד ודי קבוע החל מהיום הראשון של הדגם, תהליך חצי מסודר להשוואות מחירים בפניה לחנות, וכמה ירידות משמעותיות אבל בודדות לאורך החיים של הדגם. גם נראה שדגמים חדשים מופיעים אצל כולם באותו זמן. היה יותר מתאים לי סידור כזה.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור שבחו"ל יותר מסודר מפני ששם (לדוגמא, ארה"ב, אירופה ועוד אחרות) אין דבר כזה שנקרא יבואנים/יבואנים רשמיים. היצרן הוא היבואן של עצמו לאותה יבשת או אזור בעולם והוא מוציא כל שנה ליינאפ של דגמים עם מחירי RETAIL מומלצים. מפיצים אזוריים קונים ישירות מהיבואן וסוחרים בסחורה שלו מול הלקוחות הסופיים. לכל מוצר יש איזשהו MSRP כרפרנס (מחיר מחירון רשמי של היצרן) ומשם המחיר הסופי ללקוח רק נמוך יותר בדרך כלל כאשר קונים במפיצים. אין אפשר שם לעשות על לקוחות קומבינות. הכל ידוע לכולם ויש תחרות אמיתית בין מפיצים וחנויות ולא תחרות בין היבואנים שקובעים מחירים מהשרוול על פי כמה קופון בא להם לגזור עליך הלקוח. שלא לדבר על השירות לאחר הקניה, אותו אתה מקבל שם מהיצרן ולא מאיזה ש.יהודה שהחליט לייבא.
חזרה לנושא,
קח את המחירים ברשת לצורך רפרנס בלבד. כדי לדעת איזה דגם יותר יקר מהאחר ובכמה אחוזים בערך. בסופו של דבר, תחליט על תקציב סופי שאתה מוכן לשלם, כזה שאתה לא עולה ממנו אפילו בשקל. תרשום לך איזה מסכים יש סביב המחיר הזה, גם 20% מעל זה עדיין סביב המחיר הזה וגש לחנויות לשמוע כמה אתה יכול לקבל אותו. תאמין לי שאחרי שתעבור איזה חמישה שישה חנויות (גם רשתות וגם מתמחות) אתה כבר די תבין מהו בערך המחיר הכי נמוך שיתנו לך. חוץ מזה, יש לך את הפורום הזה. חברים כאן קונים מסכים על ימין ועל שמאל ותמיד אפשר לנסות לשאול כאן בפרטי בכמה קנו ומאיפה. לא כזה קשה, פשוט דורש קצת עבודה.
אגב הבדלי מחירים, אז הנה שתי דוגמאות על הבדלים מוגזמים בין הרשת למציאות:
מסך שארפ LC60LE752E הוצע לי בחנות מתמחה במעל 11k כשבקלות ניתן לקנות אותו סביב 9kj. אותו יבואן אותה אחריות.
המסך שלי, ה- LG 60LA621Y, נקנה ב 10k (כולל מקרן קול) ברשת מוכרת כאן ליד הבית, כאשר ברוב המקומות, גם ברשת דיברו איתי על 11.5k (אך היו מוכנים אחרי מיקוחים לרדת לאזור ה- 10.5K..)
חזרה לנושא,
קח את המחירים ברשת לצורך רפרנס בלבד. כדי לדעת איזה דגם יותר יקר מהאחר ובכמה אחוזים בערך. בסופו של דבר, תחליט על תקציב סופי שאתה מוכן לשלם, כזה שאתה לא עולה ממנו אפילו בשקל. תרשום לך איזה מסכים יש סביב המחיר הזה, גם 20% מעל זה עדיין סביב המחיר הזה וגש לחנויות לשמוע כמה אתה יכול לקבל אותו. תאמין לי שאחרי שתעבור איזה חמישה שישה חנויות (גם רשתות וגם מתמחות) אתה כבר די תבין מהו בערך המחיר הכי נמוך שיתנו לך. חוץ מזה, יש לך את הפורום הזה. חברים כאן קונים מסכים על ימין ועל שמאל ותמיד אפשר לנסות לשאול כאן בפרטי בכמה קנו ומאיפה. לא כזה קשה, פשוט דורש קצת עבודה.
אגב הבדלי מחירים, אז הנה שתי דוגמאות על הבדלים מוגזמים בין הרשת למציאות:
מסך שארפ LC60LE752E הוצע לי בחנות מתמחה במעל 11k כשבקלות ניתן לקנות אותו סביב 9kj. אותו יבואן אותה אחריות.
המסך שלי, ה- LG 60LA621Y, נקנה ב 10k (כולל מקרן קול) ברשת מוכרת כאן ליד הבית, כאשר ברוב המקומות, גם ברשת דיברו איתי על 11.5k (אך היו מוכנים אחרי מיקוחים לרדת לאזור ה- 10.5K..)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הניסיון שלי - 25% פחות מהמחיר הנקוב.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
jacko, כמה אמור מקרן הקול להוסיף למחיר? (אני יודע שקנית ממש עכשיו. נראה שהמסך לבד עולה באיזור 10,500 כולל 3 שנים אחריות.)
מתי היו המחירים האלה לשארפ? נראה שזה טווח המחירים כרגע באינטרנט.
Lior: תוכל לפרט קצת? זה נשמע מבטיח.
מתי היו המחירים האלה לשארפ? נראה שזה טווח המחירים כרגע באינטרנט.
Lior: תוכל לפרט קצת? זה נשמע מבטיח.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא יודע. זה לא מדע מדוייק.direct כתב:אז אם המחיר הרשום על sony 50w805 הוא 6290 אפשר להתמקח עד כדי מחיר נמוך מ5k ?.........
תלוי במוצר, תלוי בזמינות שלו, במלאים, בתחרות עם חנויות אחרות או סתם התחיבות של החנוײַות מול היבואן לפרסום מחיר אחיד.
מה שבטוח, אין שום משמעות למחיר שמוצג באינטרנט. כבר בשיחת הטלפון הראשונה המחיר הוא אחר ואם אתה מגיע לחנות המחיר יורד עוד.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

מקרן הקול ניתן במתנה במבצע של ח.י לפסח. גם היום המסך עדיין נמכר סביב 10.5k אבל אני חושב שכבר בלי מקרן הקול. לגבי השארפ, לא הבנתי מה אתה שואל.. קבלתי עליו הציעו לי אותו באיזו חנות במעל 11k כשהיה אפשר לקנות אותו בערך ב 9k. שאלת על הבדלים, אז הבאתי דוגמא. חזרה לשאלה המקורית שלך - אתה מנסה לחפש פה נוסחאת פלא למהו ההפרש וכמה ניתן להוריד במחיר.אין נוסחא כזאת. אתה תיאלץ לברר את זה בעצמך ע"י סקר שוק ובירור פר דגם גם מול חברים בפורום.