חבר המליץ לי על סמסונג (פלסמה) PS51F5500

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

אני מתכנן לקנות את הסמסונג UA55F6400 מתישהו בקרוב. פתאום בא לי חבר מהעבודה, מאמין גדול בפלזמות, אומר לי שהוא
מצא דגם טוב של טלוויזיה והיא גם עולה הרבה פחות:

http://www.cinemapro.co.il/51-51f5500-s ... ma-tv.html

מה דעתכם לגבי ההשוואה בין הפלסמה הזו לבין ה-F6400? בהנחה שיכולות סמארט לא כ"כ מעניינות אותי?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

חבר שלך מבין עניין. זו אחת הטלוויזיות הטובות ביותר.

http://www.avforums.com/review/samsung- ... review.571
http://www.trustedreviews.com/samsung-p ... _TV_review

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אתה מבין איזה דילמה זה יוצר לי ? :-)

שליחה

אם רציתי את ה-55 אינץ' של סמסונג ב-6000 ש"ח בערך לעומת זו שעולה 4000 ש"ח בערך - הבדל לא קטן בכלל של 2000 שקל.
נכון, זה 55 מול 51, אבל כמה זה כבר קריטי?

קשה להחליט, אשמח לקבל עוד חוות דעת אם יש למישהו..

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

אני רק ממליץ לשים לב לנושא האור - הדגם נחשב (בביקורות) רגיש לתאורה (במיוחד יחסית לפלסמה).

אני גם שקלתי לרכוש פלסמה אבל גם בערב הסלון מואר. כשיהיה לי מאורת מרתף אז תהייה לי פלסמה שם (אם עוד ימכרו מסכי פלסמה ב 2025...)
קטונתי מלהיות מומחה בתחום אבל מרוב כל הביקורות שאני קורא בחיפושי אחר טלוויזיה בכל זאת אולי נקלט משהו

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מה זה נקרא "מואר" ?

שליחה

כלומר, אתה מדבר על מנורה יחסית סבירה לסלון או נברשת עם מלא מנורות שגורמת לך לחשוב שאתה באמצע היום ? :-)

yiggie
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99

שליחה

אני גם חושב על הדגם הזה, ואותי כן מעניינות יכולות סמארט, האם יש איתן בעיה בדגם הזה?

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אני רק יודע מהביקורות

שליחה

yiggie כתב:אני גם חושב על הדגם הזה, ואותי כן מעניינות יכולות סמארט, האם יש איתן בעיה בדגם הזה?
...
אומרים שהם לא חסכו ביכולות סמארט לעומת סדרה 8,שהכל עובד פגז רק שאין מצלמה..
אומרים עוד שהתפריטים הם קצת איטיים באפליקציות של הסמאט כי זה מעבד חלש יותר מבסדרה הכי טובה.
בכל זאת, משבחים את היכולות שלה..

yiggie
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

מה הסמארט יכול לעשות? שמעתי שיש אתר/תוכנה בשם פופקורן שאפשר לראות איתו כל סרט בסטרימינג, זה עובד עם זה?
ומה למשל עם יוטיוב? איך מקלידים משהו בשורת החיפוש? עם השלט? יש סמן לעכבר? לא הבנתי איך עובד הניווט...

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

לגבי התאורה אני בסך הכל מצטט מתוך הביקורות.

עוד אין לי נברשת של אולם אירועים בסלון אבל האישה מתעקשת לצפות עם אור פלורסנט מהמטבח.
אתמול ראיתי (בפעם הראשונה עם הילדים) את שר הטבעות במהלך היום ונאלצתי להחשיך את כל הסלון וזה עם ה LCD הנוכחי

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

הממ, אני לא יודע מה להגיד על זה

שליחה

idanb כתב:לגבי התאורה אני בסך הכל מצטט מתוך הביקורות.

עוד אין לי נברשת של אולם אירועים בסלון אבל האישה מתעקשת לצפות עם אור פלורסנט מהמטבח.
אתמול ראיתי (בפעם הראשונה עם הילדים) את שר הטבעות במהלך היום ונאלצתי להחשיך את כל הסלון וזה עם ה LCD הנוכחי
...
אני עם פיליפס 42" כרגע - 5604H. טלוויזיה נחמדה בסה"כ. אין לי בעיה בכלל לצפות בדברים במהלך היום, אבל לא כשכל החלונות של הויטרינה פתוחים. זה קצת מאמץ (מצד שני, הבהירות היא ממש לא בשיא, אולי ב-60). דווקא רואים ממש אחלה באור.
באור של הסלון בערב אין בעיה בכלל כמובן.

אגב, אני יושב משהו כמו 2.8 מטר ויש לי קיר מאחוריי כך שאין השתקפויות בשום צורה שהיא. אני כמעט משוכנע לגבי הפלזמה. למעשה,
הדבר היחיד שבכלל גורם לי לשקול זה הגודל - האם אני LED 55 או פלסמה 51.

עריכה קטנה - אני *ממש* זקוק לעזרה בהחלטה!!
נערך לאחרונה על ידי voguemaster ב 25/05/2014 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

אין לי מושג איך זה עובד

שליחה

yiggie כתב:מה הסמארט יכול לעשות? שמעתי שיש אתר/תוכנה בשם פופקורן שאפשר לראות איתו כל סרט בסטרימינג, זה עובד עם זה?
ומה למשל עם יוטיוב? איך מקלידים משהו בשורת החיפוש? עם השלט? יש סמן לעכבר? לא הבנתי איך עובד הניווט...
...
אבל, יש לי חבר בעבודה עם ES8000 של סמסונג (55 אינץ'). אומר שאפשר לצפות בסרטים ב-VOD של סמסונג (הרבה בתשלום כמובן, לא יודע מחירים), יש סקייפ ועוד דברים.
אצלו ספציפית גם מותקן PLEX כך שעם רכיב ה-SERVER של PLEX במחשב יש לו מדיה סנטר מובנה בטלוויזיה.

הפופקורן הוא סטרימר, בעיקרון. הוא לא נותן יכולות SMART. אם יש לך את הסרט ברשת הביתית תוכל לראות אותו עם סטרימר, אבל גם
לטלוויזיה עצמה יש סטרימר מובנה!

אני אישית חושב ש-SMART זה בונוס נחמד ולא יותר. אני רוצה טלוויזיה טובה עם 3D. מדי פעם יוצא סרט ששווה לראות ב-3D ויש כמובן
משחקים מסויימים ל-PS3 שעובדים בתלת מימד כך שזה בהחלט מתבקש. אולי אני אופתע לטובה מעולם הסמארט אבל כמו שאני מכיר את עצמי זה די מוטל בספק.

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

Re: הממ, אני לא יודע מה להגיד על זה

שליחה

voguemaster כתב:
...
...
אני עם פיליפס 42" כרגע - 5604H. טלוויזיה נחמדה בסה"כ. אין לי בעיה בכלל לצפות בדברים במהלך היום, אבל לא כשכל החלונות של הויטרינה פתוחים. זה קצת מאמץ (מצד שני, הבהירות היא ממש לא בשיא, אולי ב-60). דווקא רואים ממש אחלה באור.

אגב, אני יושב משהו כמו 2.8 מטר ויש לי קיר מאחוריי כך שאין השתקפויות בשום צורה שהיא. אני כמעט משוכנע לגבי הפלזמה. למעשה,

שני המסכים טובים ,אני הייתי בוחר המסך הגדול יותר .
...

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

Re: הממ, אני לא יודע מה להגיד על זה

שליחה

voguemaster כתב:
...
...

...
שני המסכים טובים ,אני הייתי בוחר במסך הגדול יותר !

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תשמע, נכנס פה פרמטר של מחיר

שליחה

אגב, ה-LED של סמסונג בייבוא רשמי (עם עברית) עולה הרבה יותר. טוענים פה שיש דגמי עברית בייבוא מקביל ואז היא אמורה לעלות 7000 בערך.
הפלזמה עולה 4500 עם אחריות מקורית של סמליין ועברית. יש פה הבדל :-):-(:-)

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

הדגם F5500 אכן דגם מצויין במיוחד למחיר שלו .

רכשתי 2 כאלה (TV אחת מהדגם הקודם E550 שגם טובה) .
התמונה מעולה , הסמארט הוא כמו בדגמי החברה הגבוהים ביותר.
אין מצלמה אך ניתן לרכוש ולהוסיף ואז תהיה גם שליטה עם הידיים על ה-TV.

לצפות בד"כ בפלזמה כשיש לך 2 חלונות מאחוריך זו קצת בעיה (אלא אם אתה צופה בלילה בעיקר או סוגר את התריסים.
מעבר לזה יש לה רק יתרונות אל מול ה-LED (ל-LED יש בד"כ עיצוב יפה יותר ודק יותר) .

לגבי ה- VOD של סמסונג .
לחבר שלי יש , עולה כ-40 ש"ח לחודש ויש שם כ-70 -80 ערוצים אבל .. הערוצים שם הם באיכות FULL HD (מה שיס והוט יכולים כרגע רק לחלום)

כמובן שנדרש לשם כך לחבר את ה-TV לאינטרנט (דרושה מהירות של לפחות 5 מגה בשביל להנות).
אגב המחיר הוא ל-TV אחת (אני מעריך שיש מחיר מיוחד עבור כמה TV (כמו לדוגמה 120 ש"ח לחיבור של 4 TV לשירות המעולה הזה) .
אני כל פעם מחדש שוקל לעזוב את YES וללכת לכיוון הנ"ל (לרכוש עוד TV שלהם וזהו) .
המחיר של הפלזמה הזו (F5500 אם ניתן בכלל עוד למצוא אותה) עולה כ-5000 ש"ח בערך עם האחריות 3 שנים של היבואן הרשמי , עברית וכו כמובן .

voguemaster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה על ה-INPUTים!

שליחה

היום הייתי גם בחשמל נטו וגם בשקם אלקטריק בקניון ר"ג. רציתי לבדוק את ה-F6400 ולראות איך היא בתצוגה.

אז ככה - קודם כל היא נראית ממש אחלה בתאורה של חנות, כמה מפתיע :-). הפלזמות כמובן נראות "חלשות" יותר אבל אני לא מוטרד מזה,
ידעתי שכך זה יהיה. בשקם אלקטריק ה-55F6400 נמכרת ב-9.5K.
בחשמל נטו הדגם הלא רשמי ב-7500 והוא לא ידע להגיד לי כמה עם אחריות סמליין ולא היה לי זמן להישאר כדי שהוא יברר.

מישהו יודע איך אפשר לברר אם יש תמיכה בעברית? הסיבה שאני שואל היא פשוטה -
ברור לי לגמרי שאם אני שואל איש מכירות בחנות הוא יגיד שהדגם הזול ללא עברית. ככה הוא מסיט אותי מהקניה שלו בוודאות.

yiggie
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

movieman כתב:לצפות בד"כ בפלזמה כשיש לך 2 חלונות מאחוריך זו קצת בעיה (אלא אם אתה צופה בלילה בעיקר או סוגר את התריסים.
מעבר לזה יש לה רק יתרונות אל מול ה-LED (ל-LED יש בד"כ עיצוב יפה יותר ודק יותר) .

לגבי ה- VOD של סמסונג .
לחבר שלי יש , עולה כ-40 ש"ח לחודש ויש שם כ-70 -80 ערוצים אבל .. הערוצים שם הם באיכות FULL HD (מה שיס והוט יכולים כרגע רק לחלום)

כמובן שנדרש לשם כך לחבר את ה-TV לאינטרנט (דרושה מהירות של לפחות 5 מגה בשביל להנות).
אגב המחיר הוא ל-TV אחת (אני מעריך שיש מחיר מיוחד עבור כמה TV (כמו לדוגמה 120 ש"ח לחיבור של 4 TV לשירות המעולה הזה) .
אני כל פעם מחדש שוקל לעזוב את YES וללכת לכיוון הנ"ל (לרכוש עוד TV שלהם וזהו) .
המחיר של הפלזמה הזו (F5500 אם ניתן בכלל עוד למצוא אותה) עולה כ-5000 ש"ח בערך עם האחריות 3 שנים של היבואן הרשמי , עברית וכו כמובן .
...
תוכל לפרט על היתרונות של הפלזמה לעומדת LED? אם אני לא טועה, לפלזמה הזו יש מהירות של 600 הרץ, ואילו למסכי LED רובם עם מהירות של 100 הרץ בלבד, זה משפיע ישירות על איכות התמונה לא? או שזה לא בר השוואה כי אלו שני סוגים שונים?

ומה זה ה VOD הזה? 40 ש"ח לחודש ומקבלים את כל הערוצים פתוחים? או שזה מחיר רק עבור השירות, ויש מחיר שצריך לשלם כל פעם שרוצים לראות תוכן מאחד הערוצים? יהיה שם למשל את שידורי המונדיאל?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”