מדריך טוב לשיפור מהירות החיבור האלחוטי?
-
UdiWertheimer
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני משתמש בנתב WDR-4300 של TP-LINK, מצוייד בקושחה גלובלית עדכנית, שמחובר למודם הוטבוקס 2 שנמצא במצב bridge. לאחרונה שדרגתי למהירות 200 מגה בהוט, וגיליתי שלמרות שאני מקבל מהירות 200 מלאה בחיבור קווי לראוטר (וכמובן גם ישירות למודם), בחיבור האלחוטי אני מצליח לקבל לכל היותר 160 מגה בחיבור 5 גה״ץ, ולכל היותר 80 מגה בחיבור 2.4 גה״ץ.
שתי הרשתות בתקן N, המחשב שאני משתמש בו הוא MacBook Pro Retina חדש שאמור להיות מסוגל להגיע למהירויות של 200 מגה עם הכרטיס/אנטנה הפנימיים שלו.
אציין שאני משתמש בקושחה המקורית (עדכנית) מכיוון שלהבנתי dd-wrt/openwrt לא תומכות ב hardware nat שנמצא בנתב ולכן לא יאפשרו להגיע למהירות wan2lan של 200 מגה.
עשיתי נסיונות לעבור בין ערוצים (תוך סריקה של ערוצים פנויים באיזור שלי), אבל אני לא יודע מה עוד לעשות.
אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך מקיף (באנגלית או בעברית) שיוכל להדריך אותי מה אפשר לנסות כדי למקסם את המהירות.
האם לא אמור להיות אפשרי להגיע ל200 מגה בתצורה הזאת, גם בחיבור 5 גה״ץ וגם בחיבור 2.4 גה״ץ?
תודה!
שתי הרשתות בתקן N, המחשב שאני משתמש בו הוא MacBook Pro Retina חדש שאמור להיות מסוגל להגיע למהירויות של 200 מגה עם הכרטיס/אנטנה הפנימיים שלו.
אציין שאני משתמש בקושחה המקורית (עדכנית) מכיוון שלהבנתי dd-wrt/openwrt לא תומכות ב hardware nat שנמצא בנתב ולכן לא יאפשרו להגיע למהירות wan2lan של 200 מגה.
עשיתי נסיונות לעבור בין ערוצים (תוך סריקה של ערוצים פנויים באיזור שלי), אבל אני לא יודע מה עוד לעשות.
אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריך מקיף (באנגלית או בעברית) שיוכל להדריך אותי מה אפשר לנסות כדי למקסם את המהירות.
האם לא אמור להיות אפשרי להגיע ל200 מגה בתצורה הזאת, גם בחיבור 5 גה״ץ וגם בחיבור 2.4 גה״ץ?
תודה!
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
המהירות שאתה מקבל היא פחות או יותר המקסימום שאפשר לסחוט מחיבור אלחוטי. בתקן N עם 3 אנטנות לא ניתן להגיע למהירות של 200M.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
-
UdiWertheimer
- חבר שרק התחיל

הבנתי, תודה רבה.NetCHEIF כתב:המהירות שאתה מקבל היא פחות או יותר המקסימום שאפשר לסחוט מחיבור אלחוטי. בתקן N עם 3 אנטנות לא ניתן להגיע למהירות של 200M....
אשמח אם תתייחס גם ספציפית לנושא תדר 2.4 גה״ץ - גם שם מהירות 80 מגה היא בערך המקסימום שאפשר לצפות לו?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ה-WDR4300 מגיע ל-300 מגה בתדרי 2.4 ול-450 מגה בתדרי ה-5.
לפי הידוע לי הוא יכול להגיע ל-200 מגה גם בלי ה-HW NAT.
לפי הידוע לי הוא יכול להגיע ל-200 מגה גם בלי ה-HW NAT.
-
UdiWertheimer
- חבר שרק התחיל

אבל אלו רק קצבים תאורטיים, לא? מישהו הצליח להגיע למהירויות קרובות לאלה במציאות עם הדגם הזה? לצורך העניין אפילו בLAN?NegativeIQ כתב:ה-WDR4300 מגיע ל-300 מגה בתדרי 2.4 ול-450 מגה בתדרי ה-5.
לפי הידוע לי הוא יכול להגיע ל-200 מגה גם בלי ה-HW NAT....
- yaronshani
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
זוהי מהירות תיאורטית לחלוטיןNegativeIQ כתב:ה-WDR4300 מגיע ל-300 מגה בתדרי 2.4 ול-450 מגה בתדרי ה-5.
לפי הידוע לי הוא יכול להגיע ל-200 מגה גם בלי ה-HW NAT....
לפי בדיקות שביקורות עשו באינטרנט הוא הגיע לכ150mbit ב5GHZ בפועל.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
ה-200M בערוץ העולה הוא שדרוג חביב אבל כל עוד ה-UPLOAD נשאר חד ספרתי, הוא לא ממש משמעותי.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
סליחה שאני מתעלק על השרשור
אבל קיבלתי את ה FIREBOX
ועם לפטופ מחובר ב WIFI אני מתקשה לקבל מעל 25Mbit
האם זה הגיוני ותקין?
דרך המחשב שמחובר עם ה MOCA אני מצליח לקבל בין 70-75 mbit
ועם מחשב שמחובר עם כבל רשת אני מצליח לקבל 100mbit
אבל קיבלתי את ה FIREBOX
ועם לפטופ מחובר ב WIFI אני מתקשה לקבל מעל 25Mbit
האם זה הגיוני ותקין?
דרך המחשב שמחובר עם ה MOCA אני מצליח לקבל בין 70-75 mbit
ועם מחשב שמחובר עם כבל רשת אני מצליח לקבל 100mbit
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- יצירת קשר:
1. מהירות ה-WIFI תלויה באין סוף גורמים כמו מרחק, מכשולים, המיקום הפיזי של הנתב והמחשב וכיוב'.
2. התוצאה שקבלת עם ה-MOCA עולה בקנה אחד עם הצפוי מהטכנולוגיה הזו.
3. המשמעות של 100Mbps עם כבל רשת היא אחת מה-3 הבאות - הכבל שיש לך הוא בעל 4 גידים בלבד, כרטיס הרשת שלך תומך ב-100Mbps (או שהוא מוגדר למהירות הזו), כבל הרשת הוא בעל 8 גידים אבל איכותו ירודה.
2. התוצאה שקבלת עם ה-MOCA עולה בקנה אחד עם הצפוי מהטכנולוגיה הזו.
3. המשמעות של 100Mbps עם כבל רשת היא אחת מה-3 הבאות - הכבל שיש לך הוא בעל 4 גידים בלבד, כרטיס הרשת שלך תומך ב-100Mbps (או שהוא מוגדר למהירות הזו), כבל הרשת הוא בעל 8 גידים אבל איכותו ירודה.