בית חכם 2014 - יש כבר איזשהו תקן אחיד/מוביל בשוק?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

התעניינתי בנושא לפני 2-3 שנים, ואז היה בלאגן דיי גדול.. הרבה חברות שכל אחת עבדה עם התקן הסגור שלה, וכל פרוייקט הזה הפך לסוג של חתונה קטולית גרועה יותר אפילו ממה שהיה פעם עם חברות הסלולר וכו'.... עם כל התשתיות בתוך הקיר והמוצרים היעודיים, ברגע שהתקנת "בית חכם" של חברה מסויימת אתה הופך להיות לגמרי כבול אליה..

אני תוהה לעצמי אם משהו השתנה בשנים האחרונות.
יש איזשהו תקן אחיד חדש? או תקן פופולרי ש"השתלט" על רוב השוק?
משהו בקוד פתוח שיש מגוון של מוצרים שמותאמים אליו ממגוון חברות, שנותן חופש בחירה אמיתי כמו שצריך להיות?

אני מדבר על שליטה בכל מוצרי החשמל הסטנדרטיים (תאורה, תריסים, דוד חשמלי, מזגן), התממשקות למחשב/HTPC (אני בפירוש לא מעוניין במערכת "מדיה" יעודיות וסגורות של חברות ספציפיות, ה-HTPC שלי מנוהל ע"י MediaPortal וכך אני רוצה שזה ישאר), שליטה מרחוק (דרך האינטרנט ולא בכל מיני שיטות מצחיקות כמו שליחת SMS וכו'.. זה כלכך 2004).. וכל זה תוך כדי גמישות להוספה והסרה של "מודולים" באופן עצמאי, ברכישה עצמאית ממגוון חברות ולא בכבילה לחברה מסחרית אחת שמחזיקה בבלעדיות את המוצרים באיזה מחירים שהיא רוצה...

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #2 

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #3 

הלוואי והיה משהו מוגדר. אבל אין אינטרס כלכלי מאחורי המאמץ לייצר תקן שכזה שרק יוזיל עלויות וכתוצאה מכך יוריד את הרווחיות
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

...
תודה, זה עושה רושם ממש נחמד אבל מקריאה מהירה של העמוד הראשון בדיון אני מבין שזה לא ממש מאושר לשימוש בישראל ויעצר במכס (ולא יקבל אישור להיכנס), והדרך היחידה היא לקנות אותו פיזית בחו"ל ולהבריח לארץ :/
זה עדיין המצב?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

zwave היא טכנולוגיה נהדרת. אבל התדרים הרלוונטיים תפוסים ע"י הצבא למיטב ידיעתי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אז שהצבא יפנה אותם. פה זה לא איראן.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אף אחד כבר לא יאשר ZWAVE בתדר אירופאי בארץ, כבר אושר ZWAVE בתדר אחר ולכן לא יאשרו 2 תדרים לזה, הבעיה שאין לזה שום רכיבים וגם לא יהיה, ככה שאין לזה שום משמעות והיה עדיף שלא יאשרו בכלל

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אז צריך שמישהו בעל השפעה יפנה לגורמים המתאימים כדי שיתקנו את הטעות ויחליפו את התדר המאושר לזה שאשכרה יש בו שימוש..

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

:lol:
קודם צריכים לפנות את התדרים, ואף אחד לא יעשה את זה, בשביל דור 4 לקח להם 10 שנים ועדיין לא פינו אותם, אבל לחלום זה תמיד טוב, אולי זה יקרה בשנת 3014

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים

שליחה #10 

גוגל נכנסת חזק לתחום
גם אפל לוטשת עיניה לתחום...שתי החברות מראות ניצוצות של הסתערות בתחום הבית החכם...יהיה מעניין בתחום בשנתיים הקרובות.
הפיברו והוורה יהיו היסטוריה בעוד שנתיים...לא הייתי משקיע מעל 5K ₪ בזה כרגע.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

איזה קשקוש

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים

שליחה #12 

puma1 כתב:איזה קשקוש
...
-

בטח זה גם קישקוש
ה-HomeKit יביא את הבית החכם של אפל לכולם
[img2=204x136]http://www.tgspot.co.il/wp-content/uplo ... C-2014.jpg[/img2]

אולי עדיף שתפרסם את מחירון הסנסורים של fibaro שאתה מייבא במקום לשלול כל דבר שהוא לא ZWAVE
(n)

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

למה אחד סותר את השני?
חברות כמו VERA ושות' יישרו קו לHomeKit של אפל.

סוף סוף חברה לוקחת את הרעיון של ממשק אחיד במקום הפיאסקו שיש היום בשוק.

The story of stuff

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

minime כתב:
...
...
-

בטח זה גם קישקוש
ה-HomeKit יביא את הבית החכם של אפל לכולם
[img2=204x136]http://www.tgspot.co.il/wp-content/uplo ... C-2014.jpg[/img2]

אולי עדיף שתפרסם את מחירון הסנסורים של fibaro שאתה מייבא במקום לשלול כל דבר שהוא לא ZWAVE
(n)
...
ואי איזה יופי, בגלל כמה מילים בכנס של אפל החלטת שאתה כבר יודע את העתיד, הלוואי עליי את היכולות שלך יכולתי להיות היום מיליונר.... אתה מוזמן לבדוק את כנס המפתחים של גוגל מלפני שלוש שנים ולהביא את אותה תמונה...

זה קשקוש כי אפל וגוגל עוד לא עשו שום דבר, ואם כבר התכנון לפי מה שזה נראה כרגע זה רק לעזור לשלב מערכות אחרות עם אנדרואיד ו-IOS, ולא ליצור משהו חדש, אבל אולי יש לך מניות באפל וגוגל ואתה רוצה לשתף אותנו מה אתם מדברים שם בחדרי חדרים, וזה הכיוון שכל המערכות הפתוחות הולכות אליו היום, ZWAVE, ZIGBEE וכו'.. שילוב של מערכות שונות וחיישנים שונים למערכת אחת ושליטה מלאה דרך הטלפונים\טבלטים, למרות שכל זה אפשרי כבר היום כולל שילוב עם גוגל NOW, וזה בגלל שאנדרואיד כמו ZWAVE מערכת פתוחה, רק שהיום זה יותר טכני והמטרה להפוך את זה לפשוט יותר

שאמרתי שזה קשקוש זה היה בקשר לכל מערכת שקיימות היום ולא רק לגבי ZWAVE, שבשניה החלטת שכולן כבר לא רלונטיות יותר בגלל שראית איזה מצגת של אפל, אני לא מייבא רכיבים ורק עוזר למי שמבקש ממני, שהרי אם הייתי רוצה ליבא למה שאני אפרסם את כל הפרטים בפורום שאנשים יוכלו לקנות לבד ? יכולתי להראות מה עשיתי ובזה לסיים את העניין, בלי לפרט ולהסביר לאנשים איך לעשות לבד ואיזה רכיבים צריך לקנות, איזה חברות מומלצות, ואיפה מוכרים, תאמין לי שהייתי עושה רווח גדול (רק על התקנה יכולתי לקחת אלפי שקלים), אבל זה ממש לא התחום שלי, האמת אנשים כמוך גורמים לי להצטער על היום שעשיתי את זה, אנשים כמוך שלא תרמו בחיים שלהם שום דבר מועיל ורק יודעים לבוא ולהתלונן, תשקיע עשירית מהזמן שהשקעתי בשביל לעזור פה לאנשים לפני שאתה בכלל חושב להגיב, כנראה ש"נפגעת" שאמרתי שהדברים שלך הם קשקוש (כי זה מה שהם לפי הניתוח "המעמיק" שעשית) אז אולי כדאי שתתבגר קצת,, שיהיה בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”