מחפש פתרון לתערובת עם רובוסטה
התחלתי לערב 25% רובוסטה (חוף השנהב) עם זן אחד של ערביקה. בכל פעם ניסיתי זן אחר. הסיבה היא בעיקר כי אני אוהב את המרקם השמנוני שהיא נותנת והטעם ממש לא מפריע לי. דא עקא, שהפולים כנראה גדולים יותר מהערביקה ולמרות שאני מייבש כ-5 דקות על 150 מעלות עדיין הרובוסטה נשארת בהירה מדי בתום הקלייה.
היות וזה כבר קרה לי יותר מפעם אחת אני חושב שאין מנוס מקליה נפרדת.
אשמחאם למישהו יש בכל זאת רעיון איך לחסוך ממני את הקליה הנפרדת.
היות וזה כבר קרה לי יותר מפעם אחת אני חושב שאין מנוס מקליה נפרדת.
אשמחאם למישהו יש בכל זאת רעיון איך לחסוך ממני את הקליה הנפרדת.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
זה תלוי ברובוסטה, מה שאתה מתאר קורה גם עם רובוסטה מאינדונזיה שהיא גם תפוחה ולא נקלית ברמה אחידה (וגם נשאר לה גוון בהיר כזה).
מציע לך לחפש רובוסטה איכותית יותר כמו אוגנדה, מונסון מלאבר.
המונסון לדעתי מאוד מיוחדת ומספיק 5-10% לשדרג תערובת לאספרסו.
רובוסטה טובה בקליה איטית ויחסית כהה, צריך לתת לה מנוחה ראויה כדי שהטעם הכבד שלה יתמתן טיפה והיא גם מחזיקה היטב הרבה יותר זמן מערביקה.
מציע לך לחפש רובוסטה איכותית יותר כמו אוגנדה, מונסון מלאבר.
המונסון לדעתי מאוד מיוחדת ומספיק 5-10% לשדרג תערובת לאספרסו.
רובוסטה טובה בקליה איטית ויחסית כהה, צריך לתת לה מנוחה ראויה כדי שהטעם הכבד שלה יתמתן טיפה והיא גם מחזיקה היטב הרבה יותר זמן מערביקה.
אני לא מכיר את התפיסה הזאת. כשיוצא לי לקלות בנפרד, לרוב יש כמות גדולה שאני קולה ראשונה ואז כמות קטנה שנכנסת כשהקולה כבר חם ואולי זה משפיע. אבל גם אם אני מכניס לקולה שרק חומם מראש 5 דקות עדיין בכמות של 150 גר' בערך זה לא יקח יותר מרבע שעה.Mimi111 כתב:הבדל משמעותי. מה שאתה אומר זה מעניין כי קראתי פה באחד השרשורים (נדמה לי מוטי כתב) שקליות קטנות אורכות זמן רב יותר בגלל שהחום של הפולים הוא פקטור כאשר פחות פולים=פחות חום....
אצלי לרוב הרובוסטות מתנהגות שונה לחלוטין בזמן הקליה. אם אני מערבב מראש לא שמתי לב להשפעה מיוחדת, אבל בנפרד זה מאוד בולט. לאחרונה קליתי רובוסטה מאוגנדה והיא דרשה הרבה יותר חום יחסית לקליה רגילה. מה שגרם לקליה להתארך כי לא הייתי מוכן לזה.
אגב מחוף השנהב קשה למצוא רובוסטה ראויה - זה קפה שמתאים כנראה לבוץ בקליה כהה או קפה נמס עקב מחיר נמוך. אוגנדה, קונגו, מלאבר - עדיף.
אגב מחוף השנהב קשה למצוא רובוסטה ראויה - זה קפה שמתאים כנראה לבוץ בקליה כהה או קפה נמס עקב מחיר נמוך. אוגנדה, קונגו, מלאבר - עדיף.
what's next?