מחפש פתרון לתערובת עם רובוסטה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #1 

התחלתי לערב 25% רובוסטה (חוף השנהב) עם זן אחד של ערביקה. בכל פעם ניסיתי זן אחר. הסיבה היא בעיקר כי אני אוהב את המרקם השמנוני שהיא נותנת והטעם ממש לא מפריע לי. דא עקא, שהפולים כנראה גדולים יותר מהערביקה ולמרות שאני מייבש כ-5 דקות על 150 מעלות עדיין הרובוסטה נשארת בהירה מדי בתום הקלייה.
היות וזה כבר קרה לי יותר מפעם אחת אני חושב שאין מנוס מקליה נפרדת.

אשמחאם למישהו יש בכל זאת רעיון איך לחסוך ממני את הקליה הנפרדת.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #2 

אחרי ייבוש ואתה עדיין מקבל הבדל משמעותי או מינורי?
קלייה בנפרד של הזנים בכמויות קטנות רצה יותר מהר, לא סוף העולם.

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #3 

הבדל משמעותי. מה שאתה אומר זה מעניין כי קראתי פה באחד השרשורים (נדמה לי מוטי כתב) שקליות קטנות אורכות זמן רב יותר בגלל שהחום של הפולים הוא פקטור כאשר פחות פולים=פחות חום.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

זה תלוי ברובוסטה, מה שאתה מתאר קורה גם עם רובוסטה מאינדונזיה שהיא גם תפוחה ולא נקלית ברמה אחידה (וגם נשאר לה גוון בהיר כזה).

מציע לך לחפש רובוסטה איכותית יותר כמו אוגנדה, מונסון מלאבר.
המונסון לדעתי מאוד מיוחדת ומספיק 5-10% לשדרג תערובת לאספרסו.

רובוסטה טובה בקליה איטית ויחסית כהה, צריך לתת לה מנוחה ראויה כדי שהטעם הכבד שלה יתמתן טיפה והיא גם מחזיקה היטב הרבה יותר זמן מערביקה.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #5 

Mimi111 כתב:הבדל משמעותי. מה שאתה אומר זה מעניין כי קראתי פה באחד השרשורים (נדמה לי מוטי כתב) שקליות קטנות אורכות זמן רב יותר בגלל שהחום של הפולים הוא פקטור כאשר פחות פולים=פחות חום.
...
אני לא מכיר את התפיסה הזאת. כשיוצא לי לקלות בנפרד, לרוב יש כמות גדולה שאני קולה ראשונה ואז כמות קטנה שנכנסת כשהקולה כבר חם ואולי זה משפיע. אבל גם אם אני מכניס לקולה שרק חומם מראש 5 דקות עדיין בכמות של 150 גר' בערך זה לא יקח יותר מרבע שעה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

אצלי לרוב הרובוסטות מתנהגות שונה לחלוטין בזמן הקליה. אם אני מערבב מראש לא שמתי לב להשפעה מיוחדת, אבל בנפרד זה מאוד בולט. לאחרונה קליתי רובוסטה מאוגנדה והיא דרשה הרבה יותר חום יחסית לקליה רגילה. מה שגרם לקליה להתארך כי לא הייתי מוכן לזה.
אגב מחוף השנהב קשה למצוא רובוסטה ראויה - זה קפה שמתאים כנראה לבוץ בקליה כהה או קפה נמס עקב מחיר נמוך. אוגנדה, קונגו, מלאבר - עדיף.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”