ארון תקשורת קטן ועוד התלבטויות || יעוץ בשיפוץ דירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אנחנו בתהליכים מתקדמים של שיפוץ דירה יד שניה וישנם מספר נושאים שאשמח להיוועץ בחברי הפורום.

הראשון הוא ארון התקשורת ופריסת התשתית בדירה (הכל קיים).

כיום קיימת תשתית של הוט אבל התכנון שלנו הוא לרשת את הבית באינטרנט בלבד (תשתית בזק).
צרפתי תמונה של הארון הקיים ותמונות נוספות בקישור .

המטרה היא לבסס תקשורת בדירה ע"ב אינטרנט בלבד, לשימוש ביתי אך ברמה מספקת לתמוך בתכנים ושימושים כבדים, החדרים שלגביהם זה רלוונטי: סלון, שני חדרי שינה וחדר עבודה.

אינני טכנאי ואיש רשתות (לא יהיה קשה לשים לב :wink:, אך ברצוני לעשות דברים אלו בעצמי), אשמח להתייחסותכם לנקודות הבאות:

1. רציתי לדעת האם אוכל לאכלס את "ארון התקשורת" בנתב של בזק + מתג ו-2 נק' חשמל עבור הנ"ל (גודל האמבטיה: WxLxH - 39cm x 7cm x 16cm) ?

2. מדובר על אמבטיה של Gewiss - האם קיים כיסוי לארון שיאפשר גישה נוחה לארון (אך לא נוחה מידי לילדים...) במקום הכיסוי המוברג שקיים לו היום ?

3. המחשבה היתה להוציא מהמתג 4 כבלים CAT5e לכל אחת מנקודות הקצה. מתאים ? האם קל להעביר כבל זה בתשתית קיימת גם בין הקומות ?

4. האם פריסת התשתית ממתג בארון התקשורת לתת-מתגים בנקודות הקצה מרובות החיבורים זו השיטה ? עושים זאת אחרת ?

מודה מראש על כל התייחסות ! (Y)

(i) * עדכון * (i)

1. קופסת התקשורת תצטרך להכיל: נתב של בזק + 4 שקעים + 4 מגשרים ונק' חשמל.
3. כבל CAT6 מבחינת רשת 1Giga.
נערך לאחרונה על ידי deed ב 17/05/2014 16:21, נערך 3 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
1. צפוף מדי. אני הייתי מזמין אצל נגר ארון עץ מאוורר לא עמוק מדי (נגיד, 5-10 ס"מ) שפשוט "יסתיר" את האמבטיית גוויס ויהיה גדול יותר ממנה, כך שתוכל לשים שם ראוטר, סוויצ' ונקודות חשמל.
2. ראה 1.
3. בהחלט יתאים, אם כי היום מומלץ יותר ללכת על CAT6, שהוא עמיד יותר להפרעות ברשת 1 ג'יגה ביט.
4. זו בהחלט השיטה, הבנת נכון. אישית הייתי מפריד בין ה-NAS ל-HTPC, ואת ה-NAS שם בחדר העבודה, אבל זה כמובן עניין של העדפה אישית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

לפי הציור מספיק לך רואטר בארון תקשורת.
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
1. צפוף מדי. אני הייתי מזמין אצל נגר ארון עץ מאוורר לא עמוק מדי (נגיד, 5-10 ס"מ) שפשוט "יסתיר" את האמבטיית גוויס ויהיה גדול יותר ממנה, כך שתוכל לשים שם ראוטר, סוויצ' ונקודות חשמל.
2. ראה 1.
3. בהחלט יתאים, אם כי היום מומלץ יותר ללכת על CAT6, שהוא עמיד יותר להפרעות ברשת 1 ג'יגה ביט.
4. זו בהחלט השיטה, הבנת נכון. אישית הייתי מפריד בין ה-NAS ל-HTPC, ואת ה-NAS שם בחדר העבודה, אבל זה כמובן עניין של העדפה אישית.
...
תודה רבה דורון (Y), מקור מידע מדהים יש כאן...

לגבי התייחסותך:
1+2. אנחנו מדברים על מדברים על ארון ארון עץ "שיעטוף" את האמבטיה הקיימת ששקועה בקיר ? הגישה על ידי דלת ? חיפשתי ברשת לא מצאתי דוגמה. אשמח לקישור לדוגמה שכזו.
3. מצוין, אשנה את המפרט בהתאם. מקווה שהוא יעבור בתעלות/צנרת הקיימת..
4. הגיוני, אם אצליח להגיע למצב שהתשתית הנ"ל אכן תקרום עור וגידים אז אוכל להעלאות את ה-NAS לחדר העבודה בלי חשש לקצבי העברה ברשת.

:D
נערך לאחרונה על ידי deed ב 17/05/2014 15:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ronen61 כתב:לפי הציור מספיק לך רואטר בארון תקשורת.
...
תודה רונן. הציור מתאר מצב בו הנתב יהיה צריך להוציא במינימום 4 כבלים לארבעת החדרים. מאחר וישנה תשתית של צנרת לעוד נקודה (שאינה בשימוש כיום).

אני חושב לשמור על הגמישות, אך יתכן ואתה צודק וכרגע אפשר יהיה להסתפק בנתב בלבד בארון התקשורת :D

תודה רבה על ההתייחסות (Y)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

1+2. יש ארונות תקשורת מוכנים ממתכת (תסתכל ב-mediagalaxy.co.il, למשל), אך הם לא אסתטיים במיוחד ולא יתאימו למסדרון בדירת מגורים. לכן, הרעיון הוא להזמין במיוחד ארון עץ דקורטיבי אצל נגר, אותו תתכנן כך שישתלב בעיצוב הפנים של הבית שלכם. שתף בעניין את שאר בני הבית (למשל, בת הזוג...). אפשר גם לשלב את הארון עם עוד דברים, אולי כארון שירות שיאחסן, למשל, גם מטאטא ושואב אבק...
3. לקח לשיפוץ הבא - לחשוב על העברת תשתיות לפני השיפוץ ולא אחריו... אם כי בד"כ אין בעייה להשחיל כבל כזה יחד עם כבל טלפון בצינור סטנדרטי קיים.

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

pixies כתב:1+2. יש ארונות תקשורת מוכנים ממתכת (תסתכל ב-mediagalaxy.co.il, למשל), אך הם לא אסתטיים במיוחד ולא יתאימו למסדרון בדירת מגורים. לכן, הרעיון הוא להזמין במיוחד ארון עץ דקורטיבי אצל נגר, אותו תתכנן כך שישתלב בעיצוב הפנים של הבית שלכם. שתף בעניין את שאר בני הבית (למשל, בת הזוג...). אפשר גם לשלב את הארון עם עוד דברים, אולי כארון שירות שיאחסן, למשל, גם מטאטא ושואב אבק...
3. לקח לשיפוץ הבא - לחשוב על העברת תשתיות לפני השיפוץ ולא אחריו... אם כי בד"כ אין בעייה להשחיל כבל כזה יחד עם כבל טלפון בצינור סטנדרטי קיים.
...
שוב תודה (Y)

1+2. אם הבנתי את כוונתך, מדובר על ארון עץ שפשוט יכסה את אותו ארון תקשורת ששקוע בקיר ? יהיה בעייתי אצלנו, רוחב המסדרון הוא כ-90 ס"מ וארון התקשורת הוא בגובה של כ-30 ס"מ מהרצפה. תכלס ? אין סיכוי שנעמיד שם ארון.
3. אנחנו עדיין תוך כדי השיפוץ, עם זאת השיפוץ אינו כלל חציבות ואנחנו מתבססים על התשתיות שהקבלן הניח. מה שיקל לי מעט על העבודה הוא שעדיין לא ביצעו תיקוני קירות וצביעת הקירות. ככה שזה זמן מעולה להחליף אמבטיה בקיר וכו'.

האם לאור התכולה המתוכננת של הארון/קופסת תקשורת חד משמעית עלי לעבור לאמבטיה גדולה יותר ? אם כן, כך אעשה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

1+2. בגלל זה הדגשתי שהוא יהיה קטן ובעומק קטן יחסית, 5-10 ס"מ. הוא לא חייב לעמוד על הרצפה, אפשר לתלות אותו. לא חושב שתצליח להכניס ראוטר לגומחה של גוויס.
3. כאמור, אם מדובר בצינורות של כבל טלפון, רוב הסיכויים שלא תהיה בעייה להוסיף כבל רשת.

אם אתה יכול פשוט לחצוב "אמבטיה" גדולה יותר, זה הפתרון הכי אלגנטי שיש. ישנם ארונות תקשורת סטנדרטיים המיועדים לשיקוע בקיר כמו אמבטיית גוויס, שיש אותם בכל דירה מודרנית כיום. הנה דוגמא לארון כזה ששמו בו גם ראוטר:
http://www.hometheater.co.il/vp1907044#1907044

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

pixies כתב:1+2. בגלל זה הדגשתי שהוא יהיה קטן ובעומק קטן יחסית, 5-10 ס"מ. הוא לא חייב לעמוד על הרצפה, אפשר לתלות אותו. לא חושב שתצליח להכניס ראוטר לגומחה של גוויס.
3. כאמור, אם מדובר בצינורות של כבל טלפון, רוב הסיכויים שלא תהיה בעייה להוסיף כבל רשת.

אם אתה יכול פשוט לחצוב "אמבטיה" גדולה יותר, זה הפתרון הכי אלגנטי שיש. ישנם ארונות תקשורת סטנדרטיים המיועדים לשיקוע בקיר כמו אמבטיית גוויס, שיש אותם בכל דירה מודרנית כיום. הנה דוגמא לארון כזה ששמו בו גם ראוטר:
http://www.hometheater.co.il/vp1907044#1907044
...
חציבה אפשרית ביותר. יש כאן עלות לא זניחה אבל יכול להיות שתהיה כדאית עבורנו.

עלה לי רעיון נוסף שחשבתי לשתף, אולי יש בו באגים אז אשמח להתייחסות:
את הראוטר למקם בחדר העבודה ולהחזיר לארון תקשורת כבל שיחובר לסוויצ' ואליו יחוברו הסלון ושני חדרי השינה. הגיוני ?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מכוון שזה אינו ארון תקשורת אלא קופסת הסתעפות, אינך תוכל למקם את כל הדברים שרצית מבלי לחצוב ארון תקשורת תקני שבו יהיו שקעי חשמל וסדר לטובת תקשורת ביתית.

בלי חציבה זה יראה כך:
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

אם יש בחדר העבודה נקודת בזק (בשביל הראוטר המובנה במודם) אז בהחלט אפשרי. בארון התקשורת תצטרך כמובן סוויצ' ונקודת חשמל.

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

JEXY כתב:מכוון שזה אינו ארון תקשורת אלא קופסת הסתעפות, אינך תוכל למקם את כל הדברים שרצית מבלי לחצוב ארון תקשורת תקני שבו יהיו שקעי חשמל וסדר לטובת תקשורת ביתית.

בלי חציבה זה יראה כך:
...
כמו שזה נראה כרגע, עדיף לחסוך את הבלאגן בחציבה וחיווט מחדש ופשוט לנסות להריץ את הכבל של בזק לחדר עבודה, לחבר לנתב שם, ולהריץ חזרה לקופסת ההסתעפות ומשם דרך הסוויצ' ל-3 הנק' הנותרות.

במצב הזה:

1. אשמח להמלצה על סוויצ' 1Giga קטן מימדים עם 5 חיבורים.
2. באיזו צורה עלי להעביר את כבל התשתית של בזק מעלה, לקומה השניה, לחיבור עם הנתב בחדר העבודה ?

תודה רבה (Y)
נערך לאחרונה על ידי deed ב 17/05/2014 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

deed כתב:
...
...
כמו שזה נראה כרגע, עדיף לחסוך את הבלאגן בחציבה וחיווט מחדש ופשוט לנסות להריץ את הכבל של בזק לחדר עבודה, לחבר לנתב שם, ולהריץ חזרה לקופסת ההסתעפות ומשם דרך הסוויצ' ל-3 הנק' הנותרות.

במצב הזה:

1. אשמח להמלצה על סוויצ' 1Giga קטן מימדים עם 4 חיבורים.
2. באיזו צורה עלי להעביר את כבל התשתית של בזק מעלה, לקומה השניה, לחיבור עם הנתב בחדר העבודה ?

תודה רבה (Y)
...
1: אין סוויץ' 4, יש רק 5 - עדיין אין לך חיבור חשמל אליו..
2: בצורה הרגילה, השחלה...

כל עוד אתה בשיפוץ, תעזר בייעוץ של אנשי מקצוע על מנת לבנות רשת תקשורת ייעודית כראוי.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

JEXY כתב:
...
...
1: אין סוויץ' 4, יש רק 5 - עדיין אין לך חיבור חשמל אליו..
2: בצורה הרגילה, השחלה...

כל עוד אתה בשיפוץ, תעזר בייעוץ של אנשי מקצוע על מנת לבנות רשת תקשורת ייעודית כראוי.
...
תודה יבגני !

1. חשמל אוריד מהארון חשמל שנמצא כמטר וחצי מעל קופסת ההסתעפות. מקבל את התיקון - מחפש המלצה לסוויצ' 5 חיבורים קטן מימדים.
2. מצוין.
3. האם יש פתרון של דלת או כיסוי פריק לקופסה הנ"ל ? כיום ישנו כיסוי בהברגה.

אכן, אני בשיפוץ, אבל מבחינת סדר העדיפות בהוצאות...בוא נאמר שאני מבצע פה פעולות מתחת לראדר :oops:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

1. האדימקס שעולה כ-150 ש"ח מצויין.
3. ה"ארון 24" בתמונה שהבאתי לך הוא כמובן עם דלת (לא רואים אותה התמונה).

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

pixies כתב:1. האדימקס שעולה כ-150 ש"ח מצויין.
3. ה"ארון 24" בתמונה שהבאתי לך הוא כמובן עם דלת (לא רואים אותה התמונה).
...
(Y)

1. תודה רבה, כוונתך ל-ES-5500G ?
3. הארון 24 יצריך החלפה של הארון הקיים, אני תוהה אם יש פתרון של דלת כיסוי לאמבטיה הקיימת ? או איזה פטנט ג'נרי אחר להקל על הגישה לקופסת ההסתעפות ?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #17 

אני לא מכיר דלת כיסוי לקופסא שיש לך עכשיו.

אני גם הוספתי ארון תקשורת בשיפוץ שעשיתי לפני כשלוש שנים.
מנסיוני, לא הייתי ממליץ לך על "ארון 24".
תתקין במקום קופסת ההסתעפות שיש לך "ארון 36", זה ייתן לך יותר ספייס לכל החוטיאדה, תוכל להכניס בפנים את הראוטר, שקעים - בקיצור משמעותית יותר נוח.
חציבה והתקנה של ארון תקשורת זה דבר מאוד פשוט, קל, מהיר ולמען האמת גם לא צריך להיות יקר במיוחד.

מצטרף להמלצה של פיקסיס - לך על CAT6, פער המחירים לא גדול בינו לבין ה CAT5E.

אגב, שימוש בארון 36 יאפשר לך לעשות לכל הכבלים המושחלים שקעים ולא להתקין תקעים (קונקטורים) ישירות על הכבל המושחל.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #18 

אולי אני לא בעל מקצוע כמו כל בעלי המקצוע כאן
אבל כבר בערך 5 שנים אני מסתדר עם כבלים שהולכים לארון תקשורת ומסתיימים בזכר ולא בנקבה.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #19 

ModChip ברור שזה אפשרי, וייתכן ולא קרה אצלך כלום.
אבל אתה מסכים שזה יותר מועד לפורענות מאשר "נקבות" מוכנות עם זכרים מגשרים? (אתה חייב להסכים שהמשפט הזה חזק...)
:)

אגב, אצלי יש שקעי נקבה שלצערי כבר שלוש שנים לא קיבעתי אותם לשקע (מסגדרת) מסודרת וכל פעם שיש בעיה אני ישר מתבאס וחושש שהחיבור הזה הוא הבעייתי.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

deed פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה על הסיוע עד כה. התקדמנו וביצענו הזמנה לחלק מהציוד ובסופ"ש אבצע השחלה של כל הכבלים לחדרים השונים.

כנראה שאחזור עם שאלות נוספות :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”