התלבטות בין מכונות.
במשך הרבה זמן, מכונת החלומות שלי הייתה לה צימבלי ג'וניור.
לפני מס' שבועות יצא לי לבקר באינטרפרק וראיתי שם את האלקטרה מיקרוקאסה סמיאוטומטיקה, ולא יכולתי להישאר אדיש.
עכשיו אני לקראת החלטה, ולא יודע מה להחליט.
אני לא מבין גדול במכונות, ולא מכיר מותגים. בשנתיים האחרונות שותה בכלל ממכונת קפסולות בגלל הנוחות וחוסר זמן בבוקר, אבל הגיע הזמן להתקדם.
נסיון וידע בתפעול מכונה ידנית יש לי . וגם מטחנה טובה.
אני לא רוצה להתחיל ממכונה בינונית. רוצה לעשות קניה אחת שתהיה גם האחרונה.
אז כמה שאלות בעצם.
מבחינת איכות הקפה - האם לה צימבלי תפיק קפה טוב יותר מהאלקטרה או להיפך?
האם במחיר של 10,000 ש"ח (אני יודע שהצימבלי יקרה יותר), אוכל להשיג מכונה טובה יותר מאלו ?
אני לא אזמין מחו"ל, לא בנוי לזה, מעדיף לשלם קצת יותר ולקנות בארץ , לקבל אחריות (חבר פעם רכש VBM בחו"ל , היא נחתה כאן שרוטה קצת וזה סיכון שאני לא בנוי לקחת).
נ.ב- ואולי הכי חשוב. מבחינת אמינות של 2 המכונות האלו- האם יש משהו שחשוב לדעת ? מבחינת איכות החומרים - חלודה אחרי תקופה ארוכה וכו'. שמעתי וקראתי כל מיני סיפורים של אנשים שקנו מכונות יקרות שהתחילו להחליד אחרי שנתיים.
לפני מס' שבועות יצא לי לבקר באינטרפרק וראיתי שם את האלקטרה מיקרוקאסה סמיאוטומטיקה, ולא יכולתי להישאר אדיש.
עכשיו אני לקראת החלטה, ולא יודע מה להחליט.
אני לא מבין גדול במכונות, ולא מכיר מותגים. בשנתיים האחרונות שותה בכלל ממכונת קפסולות בגלל הנוחות וחוסר זמן בבוקר, אבל הגיע הזמן להתקדם.
נסיון וידע בתפעול מכונה ידנית יש לי . וגם מטחנה טובה.
אני לא רוצה להתחיל ממכונה בינונית. רוצה לעשות קניה אחת שתהיה גם האחרונה.
אז כמה שאלות בעצם.
מבחינת איכות הקפה - האם לה צימבלי תפיק קפה טוב יותר מהאלקטרה או להיפך?
האם במחיר של 10,000 ש"ח (אני יודע שהצימבלי יקרה יותר), אוכל להשיג מכונה טובה יותר מאלו ?
אני לא אזמין מחו"ל, לא בנוי לזה, מעדיף לשלם קצת יותר ולקנות בארץ , לקבל אחריות (חבר פעם רכש VBM בחו"ל , היא נחתה כאן שרוטה קצת וזה סיכון שאני לא בנוי לקחת).
נ.ב- ואולי הכי חשוב. מבחינת אמינות של 2 המכונות האלו- האם יש משהו שחשוב לדעת ? מבחינת איכות החומרים - חלודה אחרי תקופה ארוכה וכו'. שמעתי וקראתי כל מיני סיפורים של אנשים שקנו מכונות יקרות שהתחילו להחליד אחרי שנתיים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שתי המכונות האלו איכותיות מאוד, גם מבחינת היצור וגם מבחינת הקפה.
הצ'ימבלי יותר מסחרית, ובנויה להחזיק יותר, אבל הסמי היא לא מכונה בעייתית ולכן זו נקודה לא חשובה.
הסמי יותר נודניקית, רגישה לכמות הקפה, לא נוחה כ"כ להקצפה, מגירת ניקוז קטנטנה ולא שימושית וכו'.
מצד שני, היא נראית הרבה *הרבה* יותר טוב מהצ'ימבלי המרובעת.
ולמרות שמדובר בטעם וריח ואין מה להווכח, אני מוכן להתווכח על זה
לדעתי הבחירה שלך צריכה להעשות רק ע"ס טעם הקפה.
וכאן, באמת, זה עניין של טעם וריח.
לך לטעום את שתיהן, זו מול זו, עם אותו הקפה, וחזור לספר לנו מה יצא
הצ'ימבלי יותר מסחרית, ובנויה להחזיק יותר, אבל הסמי היא לא מכונה בעייתית ולכן זו נקודה לא חשובה.
הסמי יותר נודניקית, רגישה לכמות הקפה, לא נוחה כ"כ להקצפה, מגירת ניקוז קטנטנה ולא שימושית וכו'.
מצד שני, היא נראית הרבה *הרבה* יותר טוב מהצ'ימבלי המרובעת.
ולמרות שמדובר בטעם וריח ואין מה להווכח, אני מוכן להתווכח על זה
לדעתי הבחירה שלך צריכה להעשות רק ע"ס טעם הקפה.
וכאן, באמת, זה עניין של טעם וריח.
לך לטעום את שתיהן, זו מול זו, עם אותו הקפה, וחזור לספר לנו מה יצא
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
טעמתי , ברור שטעמתי, ויותר מפעם אחת.
כל מה שאני יוכל לומר לך מהטעימות האלה - שהן לא מועילות. השונות בין מכיני הטעימות גדול משמעותית מההבדל בין 2 המכונות.
היו שוטים שיצאו מעולים גם מזו וגם מזו . היו גם שוטים שיצאו פושרים, ולא רק בטמפרטורה.
מה שאני מחפש לדעת - זו איכות הקפה במובן העקביות של המכונה ללא תלות במפעיל , ודברים שאפשר לדעת מניסיון ארוך של אנשים שהשתמשו במכונות האלו (ואני בטוח שיש כאן כאלו) . ה"סלחנות" של המכונה אולי מילה שתתאים פה.
כל מה שאני יוכל לומר לך מהטעימות האלה - שהן לא מועילות. השונות בין מכיני הטעימות גדול משמעותית מההבדל בין 2 המכונות.
היו שוטים שיצאו מעולים גם מזו וגם מזו . היו גם שוטים שיצאו פושרים, ולא רק בטמפרטורה.
מה שאני מחפש לדעת - זו איכות הקפה במובן העקביות של המכונה ללא תלות במפעיל , ודברים שאפשר לדעת מניסיון ארוך של אנשים שהשתמשו במכונות האלו (ואני בטוח שיש כאן כאלו) . ה"סלחנות" של המכונה אולי מילה שתתאים פה.
כתבו לך כאן יותר מדי תשובות בהתייחס לכך שכמעט ולא כתבת מה השימוש של המכונה.
כמה כוסות קפה אתה מתכוון להוציא ברצף?
קפוצ'ינו \ אספרסו ?
איזו מטחנה יש לך?
לדעתי, ממה שרשמת אני חושב שהג'וניור הכי תתאים.
מקציפה מעולה, שומרת טוב על הטמפ' ומעבירה מהר.
מכונה מסחרית שתחזיק המון שנים , כמעט ללא תקלות.
בכלל, אני חושב שמכונת HX טובה תהיה עדיפה ממכונת דוד כפול עבור מי שרוצה להוציא מהר כוס קפוצ'ינו או סינגל.
נוח יותר לעבודה, מהר יותר וטמפ' יציבה יותר.
מכונות דוד כפול עדיפות בעיקר עבור אלו שמוציאים יותר מ 2-3 שוטים ברצף.
מי שחושב שדוד כפול יהיה מהיר יותר או נוח יותר בהכנת קפוצ'ינו - טועה.
גילוי נאות - הייתי בהתלבטות דומה כשדרוג מסילביה. בסוף רכשתי R58 .
כמה כוסות קפה אתה מתכוון להוציא ברצף?
קפוצ'ינו \ אספרסו ?
איזו מטחנה יש לך?
לדעתי, ממה שרשמת אני חושב שהג'וניור הכי תתאים.
מקציפה מעולה, שומרת טוב על הטמפ' ומעבירה מהר.
מכונה מסחרית שתחזיק המון שנים , כמעט ללא תקלות.
בכלל, אני חושב שמכונת HX טובה תהיה עדיפה ממכונת דוד כפול עבור מי שרוצה להוציא מהר כוס קפוצ'ינו או סינגל.
מכונות דוד כפול עדיפות בעיקר עבור אלו שמוציאים יותר מ 2-3 שוטים ברצף.
מי שחושב שדוד כפול יהיה מהיר יותר או נוח יותר בהכנת קפוצ'ינו - טועה.
גילוי נאות - הייתי בהתלבטות דומה כשדרוג מסילביה. בסוף רכשתי R58 .
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איך זה שמחליף חום יותר יציב מדוד בריא ו PID? זה קצת נוגד את הפיזיקה מה שאתה כותב.LQDForce כתב: בכלל, אני חושב שמכונת HX טובה תהיה עדיפה ממכונת דוד כפול עבור מי שרוצה להוציא מהר כוס קפוצ'ינו או סינגל.
...
אם אתה לא צריך לעשות קולינג פלאש אז זה יותר איטי? לא ברור.
זה אולי נכון ל"דאבל בוילר" כמו גאג'ה ששם עובדים עם דודים של 120 מ"ל ותרמובלוק להקצפה.
דאבל בוילר גם מתחממת פי 2 יותר מהר ממחליף חום כי יש לך 2 דודים ולא אחד גדול שצריך לחמם גם מחליף חום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מצטרף לשאלות של עופר. ובכלל בתור בעלים של R58, אשמח לשמוע על מסעותיך בעולם ה double boiler 
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
סלחנות = צ'ימבלי או כל מכונה ברמה מסחרית אחרת (אלקטרה T1 וכו').
קלות תפעול = דאבל בוילר כמו ה R58 שהוצעה לך, ויואלדי או (ההעדפה שלי) ה IZZO ALEX DUETTO III.
פשרה (או בעצם ממש לא) = כל מכונת מחליף חום טובה כמו קוויקמיל, ויביאמה, רוקט וכו' וכמובן גם האלקטרה המדהימה.
מנוף ? לא צריך לפחד, חוויה ייחודית, קפה מדהים וכיף ענק...
קלות תפעול = דאבל בוילר כמו ה R58 שהוצעה לך, ויואלדי או (ההעדפה שלי) ה IZZO ALEX DUETTO III.
פשרה (או בעצם ממש לא) = כל מכונת מחליף חום טובה כמו קוויקמיל, ויביאמה, רוקט וכו' וכמובן גם האלקטרה המדהימה.
מנוף ? לא צריך לפחד, חוויה ייחודית, קפה מדהים וכיף ענק...