נסיון להגיע למחיר טוב יותר על תשתית בזק

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
israelihero פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

אשמח לקבל פה עזרה לאנשים שהיו לאחרונה בקשר עם בזק.
אני מידי שנה לקראת סוף החוזה נוהג להתקשר לחברות האינטרנט כדי להשאיר את המבצע כמו שהוא, ועד היום איכשהוא יצא שבגלל שמהירויות האינטרנט עולות, כל שנה אני מצליח ללא מאמץ מיוחד לקבל משימור לקוחות במחיר דומה אינטרנט מהיר יותר.

כך קרה שכל שנה אני קופץ במהירויות. 1.5 מגה, לאחר שנה 3 מגה, 5 מגה, 12 מגה
ולפני שנתיים עם קפיצה מהוט לבזק 15 מגה.

לבזק בינלאומי אני משלם 29 ש"ח לחודש ועם מיקוח קל שהיה לי כרגע עם הנציגה הצלחתי להישאר עם אותו מחיר לשנה נוספת עבור 15 מגה.

לבזק אני משלם 89 ש"ח ואני רואה באתר כמה זה שלקוחות חדשים משלמים 70 ש"ח.
להפתעתי התקשרתי עכשיו לבזק, וכשאמרתי שאני מעונין בשימור לקוחות הנציגה אמרה שהיא השימור ובגלל ששנה שעברה שהתקשרתי קיבלתי מחיר מיוחד של 89 ש"ח, לא רק שהיא לא יכולה להוזיל לי, אלא ביוני המחיר יתעדכן ל-99 ש"ח לחודש.
כשביקשתי להתנתק (כמובן שאני לא מעונין באמת להתנתק) היא אמרה לי שהיא פשוט מנתקת אותי עכשיו באופן מיידי, אז ביקשתי לחזור אליהם.

השאלה שלי היא האם נפלתי על נציגה בעייתית או שהאם אני עושה משהו לא נכון?
או שאולי באמת אי אפשר לקבל מחיר טוב ממה שאני משלם (דבר שאני לא באמת מאמין)?

אגב, אני מעוניין להישאר בבזק ובזק בינלאומי. מאוד מרוצה מהשירות שלהם.

תודה מראש על העזרה!
[סיקור] ממיר עידן+ NOWCOM HD NC8362
http://www.httv.co.il/vt159981

[סיקור] ממיר עידן+ Konka 990
http://www.httv.co.il/vt167435

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

לא יודע לגבי התשתית אבל לגבי הספק אתה יכול להוזיל ל-20 ש"ח אצל כמה ספקיות שונות.

israelihero פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

toxin כתב:לא יודע לגבי התשתית אבל לגבי הספק אתה יכול להוזיל ל-20 ש"ח אצל כמה ספקיות שונות.
...
אני לא אעבור חברה בשביל עשרה שקלים. :)
אני יותר מעוניין באסטרטגיות פעולה מול בזק מאשר בהצעות של חברות אחרות.

onyx2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 467
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

אם 10 שקלים לא משמעותיים עבורך אז מה הטעם לנסות להוריד את בזק? כמה כבר אתה חושב שתוריד? סה"כ המחיר שאתה משלם סביר בהחלט.
70 ש"ח לא תקבל, אלא אם כן תתנק ותמתין 3 חודשים. (וגם אז זה לא ישתלם כי תתבקש לשלם דמי התקנה מחדש).
במקרה הטוב ישדרגו לך את המהירות באותו המחיר שאתה משלם כעת.

ודרך אגב, למה לא לעבור ספק אינטרנט? ניתן לעשות זאת דרך האתר, ללא נציג שירות, ולקבל שם משתמש מידית. תוך 5 דק' תוכל להזיל עלויות.
הרבה יותר אפקטיבי מלבזבז את זמנך על המתנה לנציגי שירות של בזק ולנסות לשכנעם.

אין מה לעשות - בתשתית אין ממש תחרות. הם לא מורידים.
Bad decisions make good stories

israelihero פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

onyx2 כתב:אם 10 שקלים לא משמעותיים עבורך אז מה הטעם לנסות להוריד את בזק? כמה כבר אתה חושב שתוריד? סה"כ המחיר שאתה משלם סביר בהחלט.
70 ש"ח לא תקבל, אלא אם כן תתנק ותמתין 3 חודשים. (וגם אז זה לא ישתלם כי תתבקש לשלם דמי התקנה מחדש).
במקרה הטוב ישדרגו לך את המהירות באותו המחיר שאתה משלם כעת.

ודרך אגב, למה לא לעבור ספק אינטרנט? ניתן לעשות זאת דרך האתר, ללא נציג שירות, ולקבל שם משתמש מידית. תוך 5 דק' תוכל להזיל עלויות.
הרבה יותר אפקטיבי מלבזבז את זמנך על המתנה לנציגי שירות של בזק ולנסות לשכנעם.

אין מה לעשות - בתשתית אין ממש תחרות. הם לא מורידים.
...
מעולה. אלה התשובות שרציתי לשמוע. היה לי חשוב לשמוע שאני אכן משלם את המחירים הכי נמוכים שיש ולא "דופקים" אותי.
לגבי הספק, אני לא מעוניין לעזוב את בזק בינלאומי כי את הכבל התת ימי שלהם אני מרגיש על בשרי. לפני שנתיים עזבתי ועברתי ל-012, אבל הרגשתי איטיות בפנייה לשרתים בינלאומיים. חזרתי לאחר פחות מחודש ל-014 ואני מרוצה מאוד.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #6 

תומר,
אני בידיוק באותה סירה. אותה תשתית ואותו ספק באותה מהירות. אף אחד לא עובד עליך, הם באמת עקשנים כמו פרד לגבי המחיר הזה..
ניסיתי גם כן השבוע להוזיל מולם את העלות אחרי שהתברר לי שחברים שלי משלמים להם רק 70 על 15 מגה ו 85 על 40. זה בידיוק מה שאמרתי לנציגה והיא מיד השיבה שזה נכון אבל לו המחירים שלהם ללקוחות חדשים בלבד ואי אפשר לתת לי אותם ואני מוזמן להתנתק אם נראה לי.
הבעיה היא כזו - אין פה תחרות. אין לנו תכל'ס לאן לברוח והם יודעים את זה. הם יכלו באותה מידה להחליט שהמחיר הוא... מממ זרוק מספר... נניח 149 לחודש?.. ומה היינו עושים עם זה? כלום. איכשהו תמיד המחיר של בזק והוט מאד קרובים, אם לא זהים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #7 

בדיוק חידשתי מחיר בבב"ל 15מגה. בשביל מחיר 29 לא התווכחתי בכלל הנציג הרגיל אמר בתחילת השיחה שזה המחיר, אבל אחרי שיחה קצרה עם קשרי לקוחות קיבלתי חודשיים חינם, אחרי שהנציגה אמרה שהיא יכולה לתת מקסימום חודש חינם, ואמרתי לה שאני רוצה חודשיים חינם. דרך אגב בשום שלב לא איימתי בניתוק.

doubledu
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 796
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #8 

כבר דובר פה רבות על עקשנותם החדשה - כבר ישנה - של בזק
קשרי לקוחות כבר לא מתרגשים מהאיומים
הבעיה היא שאין אלטרנטיבה
בסוף בולעים ת׳רוק וממשיכים

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #9 

israelihero
אם המבצע מספיק משתלם - תתנתק ותתחבר מחדש.
בהתחברות מחדש מהאינטרנט מקבלים חודש ראשון חינם ו-69 ש"ח לחודש למשך שנה. תשלם עוד 100 ש"ח על התקנה כך שבחודש הראשון תשלם בעצם 30 שקל יותר ובהתפרסות על שאר ה-11 יוצא שאתה משלם משהו כמו 72 ש"ח לחודש.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #10 

אם הוא מתנתק הוא צריך לחכות חודש בשביל לקבל את מחיר של לקוח חדש

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #11 

puma1 כתב:אם הוא מתנתק הוא צריך לחכות חודש בשביל לקבל את מחיר של לקוח חדש
...
שיתחבר על שם מישהו אחר במשפחה
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2079
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #12 

אני מניח שבשביל להתנתק ולהתחבר מחדש צריך לבטל את כל קו הטלפון ולא רק את עניין ה-ADSL, מה שיגרור את איבוד מספר הבזק הקיים.

מכיון שהיום אין תשלום על קו ADSL בלבד מלבד לשתלום החודשי הרגיל, נראה שבמקרה של מי שכמוני מחזיק קו משולב, הכי כדאי פשוט לבטל את ה-ADSL מהקו הקיים ולהתקין קו נפרד רק ל-ADSL.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #13 

אני בהוט עם 30/1.5 ב-65 ש"ח. יש גם אנשים שמשלמים 60 ש"ח.

זה היה במקור 12/1 במחיר הזה אבל המהירות עודכנה ב"שדרג מהירות באותו מחיר" שלהם שהיה לפני כמה חודשים. לא יודע אם זה עדיין קיים.

בכל מקרה 12/1 עדיף על ה-15/0.75 של בזק, והמחיר טוב יותר אחרי מיקוח. גם הטלפון זול יותר בהוט, כל עוד לא מתקשרים לסלולרי (מעל 30 אגורות לדקה!).

vgfreak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

jtk כתב:גם הטלפון זול יותר בהוט, כל עוד לא מתקשרים לסלולרי (מעל 30 אגורות לדקה!).
...
הייתי צריך לקרוא שוב את תאריך כתיבת ההודעה..
איפה משלמים היום פר-דקה? ועוד מחיר דיפרנציאלי ליעדים שונים? תבטל את הטלפון הקוי ותשתמש בסלולארי!

ולנושא השירשור - בזק יודעים היטב שהם מונופול דה-פאקטו ולא יורדים במחירים. חידשתי עכשיו 100MB והמחיר עלה מ 100 ש"ח ל 120 ש"ח וזה אחרי "איומי ניתוק" בקשרי לקוחות. הם פשוט לא סופרים אף אחד.

כל שנותר לקוות הוא שהשוק הסיטונאי ומיזם הסיבים יתחילו לפעול כמה שיותר מהר. או אז המחירים יירדו לרמות ראליות. כלומר, בסביבות ה $20-$25 לחודש כולל תשתית וספק.

wsdwsd
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

אין אפס, בזק יודעים שהם יכולים להחזיק אותנו בביצים והם עושים את זה.
אני התנתקי מבזק, וחזרתי אליהם עם השם שלי אישתי.
שאלתי אותם מי נקרא : "לקוח חדש " ?
שם המנוי?
ת.ז?
כרטיס אשראי?
כתובת?
מה מבחינתם הוא "לקוח חדש", אז הנציגה בשקט בשקט אמרה לי ש"שם חדש" בלבד... אז התחברתי שוב על השם של אישתי. אומנם היינו 3 ימים ללא אינטרנט, אבל זה יצא שווה.
המחיר הוא 70 ש"ח ל15 מגה, חודש ראשון חינם והתקנה של 100 ש"ח (שזה הזוי שאני משלם על כך שטכנאי יבוא ויכניס כבל לשקע, הרי הכל עובד והכל תקין והתשתית קיימת) . יצא שעל החודש הראשון שילמתי 30 ש"ח, וכל שאר החודשים אני משלם 70 שח.
עכשיו בכלל "דפקתי את אגד", מכיוון שנרשמתי לשדרוג ל100 מגה באותו מחיר. אז למשך שנה אני מקבל 100 (בפועל האזור שלי יכול להגיע רק עד 67) במחיר של 70 ש"ח.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #16 

vgfreak כתב: הייתי צריך לקרוא שוב את תאריך כתיבת ההודעה..
איפה משלמים היום פר-דקה? ועוד מחיר דיפרנציאלי ליעדים שונים?
...
בכל חברה שמציעה קווי. להעביר ג'יגהבייטים באינטרנט עולה פחות מ-100 ש"ח לחודש, אבל כמה מגבייטים לשיחות קוויות עולה לא הרבה פחות, ולפעמים יותר.
תבטל את הטלפון הקוי ותשתמש בסלולארי!
...
אי אפשר לנייד מספר קווי לסלולרי (הגיע הזמן שזה יקרה כבר), ובכל מקרה עם אופי השימוש שלי קו סלולרי יוצא יקר יותר.

TheTech
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

הוט מול בזק

שליחה #17 

בזק בטוחים שהם מוכרים שירות ומוצר שהוא לא פחות מיהלום.
בבדיקה אחרונה שעשיתי מולם של תעריפי האינטרנט, הנציג אמר ככה: "אני מבין שפנית אלינו בגלל הניתוקים שיש לך בהוט!"
הסברתי שזה לא נכון (באמת זה ככה), ופניתי רק כדי לבדוק אפשרות למחיר טוב יותר.
על כך הנציג: "אנחנו לא טובים במחירים, אלא באיכות המוצר, אצלנו אתה מקבל קצב מובטח..."
קיבלו הדרכה טובה, הנציגים שם בבזק...

מהיכרות טובה של קווי ה-ADSL מתוקף עבודתי (אנחנו ספקי VOIP), אני יודע שלא כך הדבר.
כדי לקבל קצב מובטח, שלא תלוי בעומס, אתה צריך לשלם עבור מסלול "זהב" (ולא "ברונזה" הרגיל), וגם אז אתה לא מקבל 100%.
אבל זה לא מפריע להם לשחרר הצהרות...

ד"א, אני משלם להוט עבור טריפל הכולל 5 ממירים, 500 דקות בטלפון לכל היעדים ו-30M אינטרנט, 260 ש"ח
ל-012 עוד 20 ש"ח.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”