שירות VOD של YES הפסיק לעבוד לפתע (מציג מסך תכנים ריק)

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
asafmobile פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי חברים,

האמת שנרשמתי לפורום הזה רק כדי לשתף אתכם בבעיה שלי, ולציין את הפיתרון, כדי שאם עוד מישהו ייתקל בה, הוא יפתור אותה במהרה.

אני כבר שנה עם YES ומאד מרוצה מהכל. עשיתי גם את שירות ה-VOD ואני משתמש בו המון.
לפני כמה ימים נכנסתי לשירות ה-VOD ולפתע ראיתי שכל התכנים ריקים. ז"א הממיר כאילו ניסה להכנס למסך ה-VOD אבל לא היה שם כלום.
חשבתי שזה משהו זמני אז פשוט שכחתי מזה וניסיתי להתחבר ביום אחר. גם אז זה לא עבד. עשיתי ריסטרט לממיר (הוצאתי חשמל והחזרתי) ועדיין - אותה הבעיה. בדקתי בממיר אחר בבית, ואותו הדבר. אז הבנתי שהבעיה היא ברשת ולא בממיר.

כמובן שהתקשרתי לשירות התמיכה של YES והם הובילו אותי במסלול של בדיקה מול ערוץ 888 שמסתבר שהוא איזה ערוץ בדיקה עצמית כזה. יש שם בדיקת חיבוריות שהרצתי והיא עברה בהצלחה, ובמסגרת אותה הבדיקה מתבצעת גם בדיקת הורדה, וגם היא עברה בהצלחה. מה שאומר שה-VOD כן מצליח לתקשר עם האינטרנט באופן כללי.
כעת הובילו אותה לבדיקת פורטים (באותו הערוץ, על ידי לחיצה על הכפתור הירוק - אפשרויות מתקדמות, ואז בדיקת פורטים).
שם גילינו שהבדיקה נכשלת. כל ה- ports מופיעים באדום. התבקשתי לבצע בדיקה זו כמה פעמים כדי לוודא שבכל הפעמים ההתחברות לפורטים כולם נכשלת, וכך אכן היה.

התבקשתי על ידי נציג התמיכה של YES לבצע איתחול של הראוטר שלי. ניסיתי, ועדיין לא עבד. התבקשתי לנתק את קופסת ההמרה של YES המתחברת לראוטר, ואז לחברה שוב, ועדיין לא עבד.
הנציג ביקש שאבדוק האם פורטים מסויימים חסומים על הראוטר שלי, אך אמרתי לו ששום דבר לא השתנה מאז כמה ימים, ואני כבר משתמש ב-VOD של YES כשנה ללא בעיות. הוא התעקש שאבדוק, ואכן נכנסתי לכל הגדרות ה-firewall, port forwarding וכו' ושום דבר מיוחד לא היה שם.

אגב, הפורטים המדוברים של YES (שכולם לא עברו בבדיקה) הם:
8111, 10080, 12009, 33111, 777, 888, 80
דבר נוסף שאמר לי נציג התמיכה זה לבדוק מול ה-ISP שלי שלא חסום אצלם כלום.

חיפשתי קצת באינטרנט על בעיה דומה ומצאתי בפורום הזה התכתבות מ-2011 שמדברת על אותה הבעיה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0

כפי שאתם רואים, הבחור שחווה את אותה הבעיה לפני כמעט 3 שנים, היה כבר לפני הזמנת טכנאי YES הביתה כדי שיבדוק מה קורה אצלו, וכמו כן הציעו לו חברי הפורום השונים כל מיני פתרונות כמו שינוי ה-DNS של הממיר וכו'...
בסופו של דבר הוא כתב ששירות ההנדסה של YES עבד מול ה-ISP (ספק האינטרנט) שלו שזה 018 (אקספון) והם פתרו מולם את הבעיה, ובסופו של דבר ה-VOD חזר אצלו לעבוד.

לכן, כדי לחסוך תירוצים של אנשי תמיכה (של YES או של ספק האינטרנט שלי, שהוא גם 018) שהבעיה היא לא אצלם, וכדי לחסוך ניסיונות לתאם עבודה של מחלקת ההנדסה של YES מול ספק האינטרנט שלי, החלטתי פשוט להחליף את ההגדרות בראוטר שלי, שיחייג לאינטרנט דרך ספק האינטרנט של ההורים שלי (במקרה הוא נטוויז'ן netvision).
בניסיון הנ"ל, לאחר הצלחה בחיבור דרך ספק נטוויז'ן, ניסיתי להפעיל את שירות ה-VOD שלי, ולפתע הוא כן עבד!

טוב, פה היה כבר ברור כשמש שהבעיה היא אצל ספק האינטרנט שלי 018 xfone.
התקשרתי לתמיכה שלהם, וענה לי בחור נחמד. סיפרתי לו על הבעיה ועל הניסיון שעשיתי בהחלפת הספק, והוא מייד הבין.
בהתחלה הוא ביקש ממני להתחבר עם שם משתמש וסיסמה אחרים. ניסיתי וה-VOD עדיין לא עבד. אז הוא עשה איזשהו שינוי אצלו, ואז זה עבד.
השארנו את זה ככה וזהו.

אחר כך הוא אפילו התקשר אלי ואמר ששינו משהו בהגדרות המשתמש שלי, ושאנסה להתחבר שוב עם שם המשתמש והסיסמה המקוריים שלי. ניסיתי וה-VOD אכן חזר לעבוד.

אז קודם כל, כל הכבוד לאנשי התמיכה של 018 שלא התווכחו איתי שהבעיה לא אצלם ובאמת ניסו לסדר.
ואני מקווה שהשירשור הזה יעזור לאחרים שחווים את אותה הבעיה, לפתור אותה במהרה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”