יש לי ריצודים שאני מחבר בין המחשב ל LCD בחיבור VGA

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
kaliker פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

יש לי כ.מסך גיפורס 6600 ויש לו חיבור DVI בצבע לבן.
יש לי מעביר מ DVI ל VGA, חיברתי אותו לכרטיס מסך ומשם עם כבל VGA ל LCD.
שאני מחבר אותו עם הכבל הקצר של המחשב זה עובד.
אבל בגלל שהוא קצר מדי קניתי כבל ארוך של 5 מטר (ב35 שח)
ושאני מחבר אותו אז יש לי ריצודים.
החלפתי את הכבל של ה5 מטר בכבל אחר גם 5 מטר ועדיין יש לי ריצודים...
הבעיה היא אצלי בחיבורים? למרות שכבל קצר עובד טוב...
או שבגלל שהמרחק גדול אז יש ריצודים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אני עבדתי גם עם חיבור הרבה יותר ארוך (15 מ') ולא היו בעיות (למקרן).
מה הרזולוציה במחשב?
מה התדירות?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

unsound_methods
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

במסכים דיגיטאליים (מבוססי פיקסלים), מתבצעת דגימה של האות האנאלוגי (VGA) כדי לשחזר ממנו את הפיקסלים (תהליך A/D).
דגימה זו מבוצעת ע"י שעון הפועל בתדירות קבועה (ה dot clock frequency - אותה תדירות שמשתמש בה כרטיס המסך בעת תהליך ה D/A) כדי לשחזר בדיוק את ערכי הפיקסלים המקוריים, מהם יצרו את האות האנלוגי.

ריצודים יכולים להופיע כאשר יש חוסר סנכרון בשעון האחראי על הדגימות - הוא "מפספס" ואך לו בקצת, את הנקודה בזמן שבה אמור להופיע, באות האנאלוגי, ערך דגימה מקורי (ערך של פיקסל שהכין כרטיס המסך בתהליך ה D/A).
כתוצאה, כל פעם שהמסך "קורא" מחדש את הנקודה בזמן המתאימה לפיקסל מסוים, הוא מקבל ערך אחר, בגלל חוסר הסנכרון. כלומר, הערך הנדגם של הפיקסל אינו "יציב" לאורך הזמן - ולכן זה נראה כמו ריצוד.

המלצות לפתור הבעיה:
1. הזן אות אנאלוגי ברזולוציה 1:1 עם הרזולוציה הטבעית של המסך, ולא רזולוציה גבוהה יותר.
רזולוציה גבוהה יותר = dot clock freq גבוה יותר = יותר סיכוי לחוסר סנכרון.

2. הזן אות אנאלוגי ב refresh rate ה"טבעי" למסך ה LCD שלך, ולא גבוה יותר. ברב מסכי ה LCD מדובר ב 60Hz - קרא ב manual של המסך או השתמש בתוכנה שיודעת לקרוא EDID מהמסך (שם מדווח האות האופטימלי למסך, בפרט ה refresh rate).
refresh rate גבוה יותר = dot clock freq גבוה יותר = יותר סיכוי לחוסר סנכרון.

3. כוון את ה HSIZE/VSIZE של המסך בצורה נכונה להתאמת פיקסלים 1:1 על המסך באמצעות checkerboard pattern, כפי שמוסבר כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
בצגי LCD המיועדים לשימוש מחשב, ה HSIZE/VSIZE נבחרים אוטומטית, ולרובם יש גם אפשרות לכיוון ידני. במסכי LCD לק"ב ניתן לכוון ידנית.
לעיתים, בחירה לא נכונה של HSIZE/VSIZE גם יכולה להראות כריצודים במסך ה LCD.

4. אחרון אבל לא פחות חשוב.
לעיתים בעיית הסנכרון נובעת מכך שהדגימה נעשית בפאזה שגויה (הדגימה מעוכבת ולו במעט מהמופע בזמן של הפיקסל אותו צריך לדגום).
בצגי LCD המיועדים לשימוש מחשב, ישנו בקר fine tuning (בד"כ תחת תפריט manual adjust או image adjust או משהו כזה). אם יש כזה - שחק בו קצת - ייתכן וזה יפתור את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”