רשמים ראשונים NAD D3020

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל מי שמתעניין

היום קניתי את המגבר הזה

מאחר והוא כבר קיבל כל שבח אפשרי, אני אנסה להוסיף מידע שאולי פחות בולט בסקירות אחרות ואולי אינו קיים בהן כלל.

הערות קטנוניות:

1. נורא צפוף מאחורה, אבל זה מה שקורה כששמים המון תוכן בקופסה קטנה.
2. החיבור לחשמל מפריע לחיבור של הרמקול (ראו תמונה)
3. צריך מאוד להיזהר לא לקצר את ערוץ ימין עם ערוץ שמאל. קל מאוד לעשות את זה בטעות כי החיבורים אחד מול השני ולא בזוית.

הערות אחרות:
אני מאוד אוהב את העובדה שכיוון הווליום שלו הוא בקפיצות קטנות. במערכת הקודמת שלי כל נגיעה קטנה היתה עושה שינוי גדול, עכשיו כדי להגיע לשינוי גדול יש לסובב את הידית הרבה או ללחוץ הרבה פעמים על השלט. זה עוזר מאוד למצוא בקלות בדיוק את העוצמה הכיפית תוך התחשבות באילוצים סביבתיים.

אם בכל זאת רוצים להגביר או להחליש מהר, לחיצה רצופה על השלט עושה את זה. אפשר גם פשוט לסובב מהר את הידית.

איך הוא נשמע?

יסלחו לי כל מתלהבי האלקטרוניקה, הוא נשמע בדיוק כמו שאמור להישמע כל מגבר טוב אחר וזו המחמאה הגדולה ביותר שאפשר לתת למגבר. כל המגברים וה-DACs הטובים נשמעים בדיוק אותו הדבר: שקופים.
באופן כללי, אם המגבר או ה-DAC נותן אופי כלשהו לצליל, אז הוא לא עושה את מלאכתו נאמנה ולרוב ניתן להשיג אפקט דומה ע"י עיבוד דיגיטלי של האות במקור.

כמה כח יש לו?

מבחינת כח, הוא מספיק כדי לדחוף את הרמקולים שלי לעוצמה גבוהה ממה שאני אוהב לשמוע ללא clipping או distortion. יש לי Monitor-Audio RX1. הם לא רמקולים קטנים אבל הם בין הרמקולים היותר נצילים בקטגוריה שלהם עד כמה שידוע לי (לא בדקתי את זה באופן יסודי).
כדי לדעת אם הוא מספיק בשביל הרמקולים שלכם... רוב הסיכויים שכן אם יש לכם מדפיים אבל עדיף לבדוק בחנות אם יש לה בתצוגה רמקולים דומים לשלכם.

באוזניות?

יש לי Sennheiser HD448, שומעים טוב, הווליום יותר נמוך מהרמקולים (מה שמעיד לטובת הנצילות של הרמקולים יותר מכל דבר אחר).

אם למישהו יש שאלות נוספות, אשתדל לענות.

תודה לכל מי שקרא עד כאן, מקווה שזה עזר.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

ת.ת.ת. (Y) (f)

כמה הערות על סדר היום:
- תשקול לחווט את כבילת הרמקולים עם בננות. זה ישפר את הבלאגן מאחורה, ויקטין משמעותית את הסיכוי לקצר וגם את אי הנוחות והצפיפות שתיארת.

- אני מסכים עם כל מה שכתבת לגבי שקיפות ההגברה וה-DAC!

- סתם מתוך סקרנות: לאיזה SPL הגעת עם הרמקולים בווליום גבוה?

בכל אופן, זה מגבר מאוד מסקרן, ואני אישית בהחלט שקלתי אותו וגם את אחיו הגדול עבור סטאפ סטריאו צנוע בחדר נפרד מהסלון. (Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #3 

תתחדש ותהנה מהרסיבר8)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #4 

תתחדש ותהנה(Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

@yoeds,
מצטרף להמלצה על שימוש בבננות עבור חיווט הרמקולים, רק יתרונות.
אני מבין שהמגבר נרכש עבור שימוש לצד מחשב? נשמח לתמונה של כל ה- Setup עם הרמקולים Monitor Audio Silver RX1, נראה כמו תצורה מהנה במיוחד.

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

היי epony, אם תסביר לי מה הדרך הנכונה למדוד ואיזה ציוד צריך אני אשתדל לתת נתונים.

היי ziv_r, אני בשמחה אצלם הערב ואוסיף תמונות :)

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #7 

תתחדש והכי חושב שתהנה מהמכשיר (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה לכולם, אני בטוח שאהנה.

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@ziv_r, ככה נראה כל ה setup, התמונה מצורפת.

- סתם מתוך סקרנות: לאיזה SPL הגעת עם הרמקולים בווליום גבוה?
...
@epony, מדדתי בעזרת המיקרופון הזה ,

השתמשתי בתוכנה REW כולל קליברציה.

הגעתי ל 70.0dB בלי שום בעיה ואז הפסקתי להגביר כי לא היה לי נעים :)

sprunknwn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ותהנה! (Y) (Y) (Y)

cgx
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

לא יודע אם אתה מקבל מהרמקולים את המקסימום
היו לי RX1 עד לא מזמן , רק כאשר חיברתי אותם למגבר 8Ω 100W הבנתי כמה אפשר להוציא מהם.
לא שהמגבר 60W לפני זה היה פראייר אבל עד שלא החלפתי לא ידעתי.
השינוי הגדול באמת היה בווליום נמוך ובתחום התחתון,
לא האמנתי כמה באס הם מוציאים ורק אז הבנתי כמה הדוק ופאנצ'י זה מונח יחסי ועד לאן אפשר להגיע.

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

היי @cgx,
מה שאתה מתאר נשמע מעניין...
ספר קצת יותר מה בדיוק היה שם. האם המגבר היה הדבר היחיד שהשתנה? האם לדעתך כל מגבר 100W יתן תוצאות טובות יותר או מגבר ספציפי?
אולי פשוט היה אופי מסוים למגבר שהיה קודם...

בכל מקרה, מה שאתה מתאר לא מתיישב עם הדרך שהדברים אמורים לעבוד למיטב הבנתי. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.
למיטב הבנתי המספרים האלה באים לידי ביטוי רק כאשר דוחפים את העוצמה לקצה, אז מתחילות בעיות או מצד הרמקולים או מצד המגבר.

מעטים מאיתנו מפיקים את המקסימום מהרמקולים שלהם... זה מצריך טיפול אקוסטי ועיצוב של החדר כך שייתאפשר מיקום אידיאלי של הרמקולים.

זה אחד הסודות הגלויים של התעשייה...

כדי להשיג הבדל משמעותי נדרש ידע.
ידע בבחירת התכנים שמוקלטים היטב
ניסיון עם סגנונות שונים של רמקולים והתאמתם למימדי החדר.
ידע באקוסטיקה כדי לדעת איך לטפל בבעיות שונות
ידע בחשמל, ידע בעיבוד אותות, ידע במחשבים, אין לזה סוף...

אבל לרכוש ידע זאת עבודה קשה.

הרבה יותר קל לגרום לנו להאמין שמגבר חדש וחזק או כבלים יקרים יתנו תמורה ראויה לכסף.

ואחרי שכבר השקענו את הכסף, אנחנו נשכנע את עצמנו שזה היה שווה, פשוט כי ככה עובד המוח.

אני לא אומר שזה מה שקרה אצלך, אם אתה טוען ששמת לב למשהו, שווה להבין מה היה שם, אבל בינתיים אני שבע רצון לחלוטין מאיך שהרמקולים משרתים אותי עם ההגברה של ה D3020.
אני גם לא מרגיש בהבדל לעומת המגבר שהיה לי לפני (Cambridge Audio 340a SE), הוא פשוט התחיל לעשות בעיות ולא הצלחתי לתקן אותו.

לעומת זאת אני מאוד נהנה מהעובדה שיש פחות כבלים, צריך פחות שקעים ותופס פחות מקום.

יועד

cgx
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

מה שקרה זה שהחלפתי מגבר ורמקולים, את הRX1 לא מכרתי עדיין וסתם חיברתי אותם לבדוק האם יש הבדל והיה.
אני לא יודע אם כל מגבר 100W יתן תוצאות טובות ובטח לא אומר ש100W תמיד יותר טוב מ50W, יש ויש.
בתחום הזה יש הרבה מישתנים וברובם אני לא מבין מי יודע מה אבל אם שמעתי באוזניים שלי אני נוטה לקבל את מה ששמעתי.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”