3D נורמאלי על מסך רגיל?
שלום, יש לי מחשב חזק שמתמודד עם 3D בצורה מעולה..
אך הבעייה שאני צופה ב3D (גוטהם)
הצבעים הם רק באדום וכחול (הצבע של המשקפיים)
וזה הורס את כל החוויה של הסרט, אין דרך לצפות ב3D יפה?
אני יודע שיש משקפיים מיוחדות שקופות אבל אני כמעט בטוח שהם לא יתאימו..
אז השאלה לסיכום היא האם אפשר לראות 3D רגיל על מסך שהוא לא 3D? (לא כחול אדום)
אז השאלה לסיכום היא האם אפשר לראות 3D רגיל על מסך שהוא לא 3D? (לא כחול אדום)
iChrist כתב:שלום, יש לי מחשב חזק שמתמודד עם 3D בצורה מעולה..
אז השאלה לסיכום היא האם אפשר לראות 3D רגיל על מסך שהוא לא 3D? (לא כחול אדום)...
אם היה אפשר לראות 3D רגיל על מסך שהוא לא 3D, אז איזה סיבה הייתה ליצר מסכי 3D?...
Batnun
.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
על מנת לצפות ב- 3D המסך צריך להיות מסוגל להעביר תמונה שונה לכל עין. השיטות המודרניות (שאינן אדום/כחול) הן או תלת מימד אקטיבי (הבהוב בתדירות גבוהה וסנכרון למשקפיים שמהבהבות בסנכרון) או תלת מימד פסיבי (שזה קיטוב האור, ושימוש במשקפיים מקטבות בהתאם).iChrist כתב:שלום, יש לי מחשב חזק שמתמודד עם 3D בצורה מעולה..
אז השאלה לסיכום היא האם אפשר לראות 3D רגיל על מסך שהוא לא 3D? (לא כחול אדום)...
במקרה האקטיבי המסך צריך ראשית לתמוך בקצב ריענון גבוה במיוחד, וגם שתהיה לו דרך לתקשר עם המשקפיים לצורך הסנכרון איתן. במקרה השני, המסך צריך שכבה מקטבת.
כפי שאתה רואה, בשני המקרים צריך תמיכת חומרה מיוחדת ולכן מסך רגיל לא יהיה מסוגל לכך.
תודה רבה על התשובה המפורטת.psibeast כתב:על מנת לצפות ב- 3D המסך צריך להיות מסוגל להעביר תמונה שונה לכל עין. השיטות המודרניות (שאינן אדום/כחול) הן או תלת מימד אקטיבי (הבהוב בתדירות גבוהה וסנכרון למשקפיים שמהבהבות בסנכרון) או תלת מימד פסיבי (שזה קיטוב האור, ושימוש במשקפיים מקטבות בהתאם).......
במקרה האקטיבי המסך צריך ראשית לתמוך בקצב ריענון גבוה במיוחד, וגם שתהיה לו דרך לתקשר עם המשקפיים לצורך הסנכרון איתן. במקרה השני, המסך צריך שכבה מקטבת.
כפי שאתה רואה, בשני המקרים צריך תמיכת חומרה מיוחדת ולכן מסך רגיל לא יהיה מסוגל לכך....
כמה עולים המסכים בשיטה הראשונה והשנייה?
ואיזה מהם יותר טובה (למשל במה משתמשים בקולנוע)?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני לא יודע לתת לך מידע על עלויות, אני לא מעורה בזה.
לגבי השיטות, לכל אחת יש יתרונות וחסרונות. בקולנוע משתמשים בתלת מימד פסיבי בגדול, אבל במסכים לשוק הביתי היום (שאינם מסכי UHD) תלת מימד פסיבי אומר חצי רזולוציה לכל עין (מקטבים חצי מהשורות לעין אחת וחצי לעין השניה, אז כל עין מקבלת רק חצי מהרזולוציה). מצד שני המשקפים קלות ונוחות יותר וזולות מאוד יחסית למשקפיים האקטיביות, וכן אין הבהוב שמפריע לאנשים מסוימים שרגישים לכך.
אקטיבי אומר משקפיים פחות נוחות ויותר יקרות בהרבה שדורשות טעינת חשמל וכולי, הבהוב, אבל רזולוציה מלאה.
לגבי השיטות, לכל אחת יש יתרונות וחסרונות. בקולנוע משתמשים בתלת מימד פסיבי בגדול, אבל במסכים לשוק הביתי היום (שאינם מסכי UHD) תלת מימד פסיבי אומר חצי רזולוציה לכל עין (מקטבים חצי מהשורות לעין אחת וחצי לעין השניה, אז כל עין מקבלת רק חצי מהרזולוציה). מצד שני המשקפים קלות ונוחות יותר וזולות מאוד יחסית למשקפיים האקטיביות, וכן אין הבהוב שמפריע לאנשים מסוימים שרגישים לכך.
אקטיבי אומר משקפיים פחות נוחות ויותר יקרות בהרבה שדורשות טעינת חשמל וכולי, הבהוב, אבל רזולוציה מלאה.