המלצה לרכב בתקציב של כ 60000 ש"ח
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
הי חברים.
התחלתי עבודה חדשה לא מזמן, ולצערי בניגוד לעבודות קודמות התפקיד אינו כולל רכב. אני זקוק להמלצה על רכב משפחתי (4 נפשות) בתקציב של עד 60000 ש"ח. כמובן אמין וחסכוני ככל הניתן, שנתון לא פחות מ 2010, רצוי 2011.
כרגע עולה לי בראש הרנו פלואנס, אשמח לשמוע המלצות נוספות.
התחלתי עבודה חדשה לא מזמן, ולצערי בניגוד לעבודות קודמות התפקיד אינו כולל רכב. אני זקוק להמלצה על רכב משפחתי (4 נפשות) בתקציב של עד 60000 ש"ח. כמובן אמין וחסכוני ככל הניתן, שנתון לא פחות מ 2010, רצוי 2011.
כרגע עולה לי בראש הרנו פלואנס, אשמח לשמוע המלצות נוספות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יש לך 60K ש"ח במזומן?
-
Huber
- חבר במועדון HT

כן, כמובן שציינתי עד מכיוון שתמיד יש מה לתקן ברכב יד שנייה, עלויות העברת בעלות ועוד, כך שהתקציב הוא באיזור ה 55 עד 60.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בכמעט כל מצב, ליסינג לא משתלם כלכלית אם הנסועה השנתית נמוכה מ-22,000 ק"מ.
אם היו לי 60K ש"ח במזומן, הייתי הולך על רכב חדש, שם את רוב המזומן כמקדמה, ופורס את השאר בעסקת מימון (שפיצר ל-5 שנים בריבית פריים, או בלון ל-3 שנים שבסופן אפשר למכור את הרכב בחזרה ליבואן במחיר מחירון ו-"לגלגל" את ההפרש בין התמורה מהמכירה למקדמה על הרכב הבא...)
היתרון? רכב בשווי פי 2-3 ממה שהכסף שלך יכול לקנות בשוק המשומשות, חדש עם אחריות, בתנאי מימון נוחים מאוד בשערי הריבית הנוכחיים.
החסרון? עסקאות מימון כוללות בד"כ רישום שיעבוד ברשיון הרכב, מה שיכול להקשות מעט על מכירתו (אבל רק ברמת העוד קצת בירוקרטיה במעמד המכירה, לא באמת ביג דיל...), וכמובן שאתה צריך לעמוד בתשלומים החודשיים - כתלות בעסקת המימון וברכב שתקנה, מדובר על 1,000-2,000 ש"ח לחודש.
אם היו לי 60K ש"ח במזומן, הייתי הולך על רכב חדש, שם את רוב המזומן כמקדמה, ופורס את השאר בעסקת מימון (שפיצר ל-5 שנים בריבית פריים, או בלון ל-3 שנים שבסופן אפשר למכור את הרכב בחזרה ליבואן במחיר מחירון ו-"לגלגל" את ההפרש בין התמורה מהמכירה למקדמה על הרכב הבא...)
היתרון? רכב בשווי פי 2-3 ממה שהכסף שלך יכול לקנות בשוק המשומשות, חדש עם אחריות, בתנאי מימון נוחים מאוד בשערי הריבית הנוכחיים.
החסרון? עסקאות מימון כוללות בד"כ רישום שיעבוד ברשיון הרכב, מה שיכול להקשות מעט על מכירתו (אבל רק ברמת העוד קצת בירוקרטיה במעמד המכירה, לא באמת ביג דיל...), וכמובן שאתה צריך לעמוד בתשלומים החודשיים - כתלות בעסקת המימון וברכב שתקנה, מדובר על 1,000-2,000 ש"ח לחודש.
-
Huber
- חבר במועדון HT

בואו נצא מנקודת הנחה שאני לא מעוניין ברכב חדש (לא רוצה להשתעבד לתשלומים חודשיים, לא רוצה לאבד עשרות אחוזים מערך הרכב ב 2-3 שנים וכו), מה הרכב הכי משתלם בתקציב שציינתי?
על הפלואנס יש ביקורות טובות והתמורה למחיר נראית מעולה:
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2709638
http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=2842
על הפלואנס יש ביקורות טובות והתמורה למחיר נראית מעולה:
http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2709638
http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=2842
-
Huber
- חבר במועדון HT

לפי מידע ברשת, נראה פחות אטרקטיבי:
http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=629
http://www.icar.co.il/%D7%99%D7%95%D7%A ... _%D7%9311/
מה לגבי קיה סיד? יונדאי i30CW? כרגע אלו שלושת הדגמים שיש לי בראש.
http://www.auto.co.il/catalog.aspx?model=629
http://www.icar.co.il/%D7%99%D7%95%D7%A ... _%D7%9311/
מה לגבי קיה סיד? יונדאי i30CW? כרגע אלו שלושת הדגמים שיש לי בראש.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
בתור מי שעובד בחברה שחצי מהעובדים בה עם פורד פוקוס, וחבר טוב שלי נמצא במחלקת הרכב של
אחת החברות הגדולות במשק, לא הייתי נוגע בפורד פוקוס, במיוחד זאת עם הגיר הרובוטי,
רכב שבאופן יחסי פחות אמין זאת על סמך הכניסות שלו לתיקונים, והגיר הרובוטי מעצבן, תנסה לנהוג לפני.
לגבי קיה יונדאי, הן טובות, אמינות (לא תמיד חסכוניות בדלק, תלוי בדגם כמובן), ולדעתי I30 ואוליי ה CW, עדיפה.
אחת החברות הגדולות במשק, לא הייתי נוגע בפורד פוקוס, במיוחד זאת עם הגיר הרובוטי,
רכב שבאופן יחסי פחות אמין זאת על סמך הכניסות שלו לתיקונים, והגיר הרובוטי מעצבן, תנסה לנהוג לפני.
לגבי קיה יונדאי, הן טובות, אמינות (לא תמיד חסכוניות בדלק, תלוי בדגם כמובן), ולדעתי I30 ואוליי ה CW, עדיפה.
לא יודע על גיר רובוטי.
יש לי ניסיון עם הדגמים שלפני הגיר הרובוטי . נראה לי ש2010 זה עוד לפני הגיר הרובוטי ולא בטוח על 2011, אולי יש גם כזה וגם כזה.
הסיבה שקניתי פורד פוקוס הייתה בעיקר ההמלצה על האמינות שלה - גם מקצין רכב בחברת הייטק, כך שנראה שהמידע שיש לנו הפוך , אלא אם כן זה רק עיניין הגיר הרובוטי.
מהניסיון האישי שלי - שקט מוחלט.
יש לי ניסיון עם הדגמים שלפני הגיר הרובוטי . נראה לי ש2010 זה עוד לפני הגיר הרובוטי ולא בטוח על 2011, אולי יש גם כזה וגם כזה.
הסיבה שקניתי פורד פוקוס הייתה בעיקר ההמלצה על האמינות שלה - גם מקצין רכב בחברת הייטק, כך שנראה שהמידע שיש לנו הפוך , אלא אם כן זה רק עיניין הגיר הרובוטי.
מהניסיון האישי שלי - שקט מוחלט.
משה
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
הדגם של 2010 הוא לפני הגיר הרובוטי, ויותר אמיןmoco כתב:לא יודע על גיר רובוטי.
מהניסיון האישי שלי - שקט מוחלט....
אבל כבד וזללן דלק
זללן זו קצת הגזמה. אפשר להסתפק בצורך קצת יותר דלק מהאחרים בקטגוריה.
בכל מקרה, Huber צריך להתייחס לזה בהתאם לקילומטרז' הצפוי, כלומר לתרגם את זה לשקלים לשנה.
הרבה אנשים מתייחסים לצריכת הדלק בלי בעצם לחשב את העלות בפועל.
בכל מקרה, Huber צריך להתייחס לזה בהתאם לקילומטרז' הצפוי, כלומר לתרגם את זה לשקלים לשנה.
הרבה אנשים מתייחסים לצריכת הדלק בלי בעצם לחשב את העלות בפועל.
משה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לא ציינת כמה ק"מ בשנה תיסע עם הרכב המיועד?
-
Huber
- חבר במועדון HT

אין לי שמן של מוסך - אף פעם לא ממש בדקתי, אבל לא הרבה במיוחד בהתחשב בכך שהעבודה שלי כ 20 ק"מ ממקום מגוריי ומשפחתי וחבריי במרחק קטן יותר.
אין יותר רכבים שלא מליסינג? עברתי היום על יד2 ולא מצאתי אפילו רנו פלואנס אחד שלא עבר דרך ליסינג. מה קורה במדינה הזו - אין יותר רכבים פרטיים?!
אין יותר רכבים שלא מליסינג? עברתי היום על יד2 ולא מצאתי אפילו רנו פלואנס אחד שלא עבר דרך ליסינג. מה קורה במדינה הזו - אין יותר רכבים פרטיים?!
יש, אבל כמובן פחות.
למה לא מליסינג או השכרה?
אומנם יש את החיסרון שלא תמצא שם רכבים שכמעט לא נסעו בהם ובעליהם יתיחסו אליהם כאל דבר קדוש, אבל גם בין הפרטיים קשה למצוא כאלה (ואם תמצא כזה, הוא יהיה יקר).
יש לרכישה מחברות הליסינג כמה יתרונות:
1) אמינות יותר גבוהה. בהנחה שאתה לא קונה ממכר אמין, אז הסיכון בפרטיים גבוה יותר. בליסינג הכל יותר גלוי, ומכיוון שאף אחד לא מתייחס למכירת המכונית כעסקאת חייו, אז לא ינסו להונות אותך. סה"כ ינסו להשיג מחיר טוב כמו כל עסק.
2) תהליך קנייה הרבה יותר נוח ויעיל. במקום להתרוצץ בכל מיני כתובות שונות ולתאם בדיקות, אתה מגיע למספר מקומות מצומצם בשעות ידועות מראש, וקל להשוות בין רכבים.
3) פגמים קלים (אם יש גדולים, אל תקנה) מסודרים לך מבלי שתצטרך אחרי זה לשוטט במוסכים.
למה לא מליסינג או השכרה?
אומנם יש את החיסרון שלא תמצא שם רכבים שכמעט לא נסעו בהם ובעליהם יתיחסו אליהם כאל דבר קדוש, אבל גם בין הפרטיים קשה למצוא כאלה (ואם תמצא כזה, הוא יהיה יקר).
יש לרכישה מחברות הליסינג כמה יתרונות:
1) אמינות יותר גבוהה. בהנחה שאתה לא קונה ממכר אמין, אז הסיכון בפרטיים גבוה יותר. בליסינג הכל יותר גלוי, ומכיוון שאף אחד לא מתייחס למכירת המכונית כעסקאת חייו, אז לא ינסו להונות אותך. סה"כ ינסו להשיג מחיר טוב כמו כל עסק.
2) תהליך קנייה הרבה יותר נוח ויעיל. במקום להתרוצץ בכל מיני כתובות שונות ולתאם בדיקות, אתה מגיע למספר מקומות מצומצם בשעות ידועות מראש, וקל להשוות בין רכבים.
3) פגמים קלים (אם יש גדולים, אל תקנה) מסודרים לך מבלי שתצטרך אחרי זה לשוטט במוסכים.
משה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
ממליץ בחום להתרחק מקניה מליסינג.
אני מכיר את הענף מקרוב מתוקף תפקידי ויכול לומר בוודאות שרוב הרכבים המשפחתיים ששירתו לקוחות ליסינג שמורות הרבה פחות מפרטיות.
יש יוצאים מן הכלל אבל אני מדבר על הרוב.
חב' הליסינג חוסכות בהוצאות תיקון ואחזקה ועפ"י רוב מתקנות תאונות במוסכים שיתנו להן את המחיר הזול ביותר וישתמשו בחלפים זולים ושאינם מקוריים.
רכב פרטי בדרך כלל נשמר ומתוחזק טוב יותר על ידי בעליו ובמוסכי יבואן מורשים.
רנו פלואנס נרכשות ונמכרות על פי רוב על ידי חב' הליסינג ולא על ידי לקוחות פרטיים מכוון שהן מאבדות המון מערכן ומהר ובגין הוצאות אחזקה יקרות יחסית+ אמינות לוקה בחסר בהשוואה ליפניות.
אני מכיר את הענף מקרוב מתוקף תפקידי ויכול לומר בוודאות שרוב הרכבים המשפחתיים ששירתו לקוחות ליסינג שמורות הרבה פחות מפרטיות.
יש יוצאים מן הכלל אבל אני מדבר על הרוב.
חב' הליסינג חוסכות בהוצאות תיקון ואחזקה ועפ"י רוב מתקנות תאונות במוסכים שיתנו להן את המחיר הזול ביותר וישתמשו בחלפים זולים ושאינם מקוריים.
רכב פרטי בדרך כלל נשמר ומתוחזק טוב יותר על ידי בעליו ובמוסכי יבואן מורשים.
רנו פלואנס נרכשות ונמכרות על פי רוב על ידי חב' הליסינג ולא על ידי לקוחות פרטיים מכוון שהן מאבדות המון מערכן ומהר ובגין הוצאות אחזקה יקרות יחסית+ אמינות לוקה בחסר בהשוואה ליפניות.