פתרון לבעיית מחירי פולי קפה קלויים בארץ
זה לא סוד שהמחירים בארץ הם מהגבוהים בעולם בתחום הקפה, בעיקר בשוק המכונות הביתיות ופולי הקפה הקלויים. נכון שהפתרון של רובינו הוא לקלות קפה ירוק (שאפשר למצוא במחירים סבירים בין 30-50 ש"ח לקילו), אבל מה קורה אם נתקעים בלי קפה, רוצים קצת לגוון או סתם אין זמן לקלות? ביום שישי האחרון נתקעתי בלי פולים ובלית ברירה הגעתי לטיב-טעם לקנות קפה. כמובן שהמחירים שם בשמיים בלי קשר לקפה, ובסופו של דבר יצאתי משם עם 250 גרם פולים של לוואצה (100% ערביקה). למרות ששילמתי מחיר מאד גבוהה של 50 ש"ח לשקית (200 ש"ח לקילו זה מהיקרים בעולם לתמחור קפה), ציפיתי בכל זאת לתמורה הולמת, גם אם הקפה בן חודשיים-שלוש. הטעם היה חמוץ מאדדד, בלתי ניתן לשתייה (ניסיתי גם במקינטה וגם בVBM במספר נסיונות). נתתי לחברה שלי שגם היא נהפכה למומחית בעל כורחה לטעום וכמעט שהיא נחנקה מהקפה. אמרתי לעצמי שהפעם אני לא אשתוק, מילא עושקים במחיר אבל גם ללא תמורה - והתקשרתי לגילס היבואנים של לוואצה. זה נכון שלוואצה חברה ענקית ומי אני שאתווכח על טיב התערובות שלהם, אבל בכל זאת ציפיתי לפיתרון הולם מחברה ויבואן בסדר גודל הזה. דיברתי עם בחורה בשם גילי (נשמעת באזור גיל ה50, אולי מנהלת החברה?) בכל אופן בקפה היא לא ממש הבינה וכנראה שגם אין לה עניין רב מידי ממרום נסיונה בעניין תערובות וקלייה. היא התעקשה ש100% ערביקה תמיד יהיה חמוץ והבעיה היא אצלי (למרות שאני אוהב חמיצות עדינה), התפלאה לשמוע שבתעורבת crema e gusto רוב הקפה הוא רובוסטה ("מאיפה אתה מביא את השטויות האלו בכלל?! אני: זה כתוב על האריזה.." התעקשה ש"זה לא סתם" רובוסטה ושאלה בתוקפנות אם אני יודע בכלל איזו רובוסטה זו, כמובן שלא ידעתי ושאלתי בעניין אם היא יכולה להגיד לי. היא מיד התחמקה ("אה אני בדיוק צריכה לחזור לישיבה") ומסיבה מסוימת מאד מאד התנגדה שאני אשלח בדואר חזרה את שקית הקפה, אלא שאני אגיע בעצמי למשרדי החברה ורק שם יחליפו לי באחת אחרת. האם גם באיטליה ובשאר העולם הלקוחות צריכים לנסוע על למשרדי החברה כדי לקבל שירות לקוחות? למרות שניסיתי להגיד לה שאני סטודנט והרבה יותר נוח לי לשלוח להם בדואר ואין לי ממש זמן וכסף לדלק מיותר להגיע לת"א וחזרה במיוחד, היא התעקשה על זה באופן דיי מוזר, גם אם אני אוכל רק להגיע עוד חודש (וה4-5 ימים האלו בדואר לא אמורים לעשות יותר מידי נזק לקפה אחרי הדרך שהוא עבר מאיטליה אבל שיהיה). בקיצור, עוד אכזבה מיבואן קפה גדול.. ולעניין הכותרת של הפוסט: כמו שבאיטליה מאד זול לקנות בסופר קפה איטלקי מקומי, בישראל הכי זול באופן יחסי לקנות קפה טורקי ישראלי. אפשר להשיג קפה לא רע בכלל (לנדוור, גם רג'ואן סביר) במחירים של 6-7 ש"ח לשקית (יש גם מבצעים) של 100 גרם, ובכל זאת 60 ש"ח לקילו קפה זה טוב ביחס למחירי הארץ. נכון שזה לא 100% ערביקה, אבל יש כמה תערובות לא רעות והייתי מופתע לטובה מהטעם לאחר חליטה במכונת אספרסו (גם הקרמה לא רעה). אז למי שרוצה לחסוך כסף בקניית קפה קלוי ורוצה קצת לגוון בטעמים - זה יכול להיות פתרון לא רע.
נערך לאחרונה על ידי amiir ב 13/05/2014 15:23, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גם אם תלך לחנות יתנו לך את אותה שקית כי אין כנראה משהו אחר - לא יבינו גם ככה מה אתה רוצה.
הם מוכרים קפה משנות ה ה70 וככה הם גם בתפישה.
לגבי התמחור - כל עוד יש פראיירים שקונים אז יהיה מי שינצל.
אם אתה נתקע בלי פולים ומוכן לשלם יקר אז לפחות תקנה פולים (נגיד 200 גרם) בארקפה.
הם מוכרים קפה משנות ה ה70 וככה הם גם בתפישה.
לגבי התמחור - כל עוד יש פראיירים שקונים אז יהיה מי שינצל.
אם אתה נתקע בלי פולים ומוכן לשלם יקר אז לפחות תקנה פולים (נגיד 200 גרם) בארקפה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הנקודה אולי קצת התפספסה. בסופו של דבר "קפה שחור" זו טכניקת קלייה וחליטת קפה, וכמו אחיו, האספרסו, ללא התערבות של כימיקליים ותהליכים תרמיים קיצוניים (כמו הנס קפה). נכון שבד"כ הקלייה אמורה להיות קצת יותר בהירה ויותר קל לדחוף לשם רובוסטה לשקיות שאנחנו קונים בסופר, אבל אני מניח שמבחינת אחוזי הרובוסטה אין הרבה הבדל בין הטורקי שלנו לקפה המסורתי מדרום איטליה. זה שיש קפה שחור באיכות גרועה זה משהו אחד, אבל יש גם בלנדים לאספרסו שיכולים להיות טובים לקפה שחור. לגבי הטחינה - בגלל שהקפה נטחן והספיק להתיישן קצת, הדבר מפצה על עובי הטחינה ולכן המכונה לא נחנקת. הזרימה מעט מהירה אבל הקפה שיצא היה דיי מפתיע (זה לא היה מאד טעים ואיכותי אבל תמורת 6 ש"ח ל100 גרם זה היה לא רע, אני חושב שעדיף על הקפה של ארומה). לגבי המקרה הזה - זה שכתוב לוואצה על האריזה לא אומר שהמוצרים שלהם חסינים ותמיד מושלמים, יכול להיות שאיפשהו בדרך משהו התפספס וכאן קצת חבל שלא התייחסו ברצינות לתלונה. קפה שחור שקונים בסופר אני לא שותה בתור אספרסו, אני קולה בעצמי (שנתיים עם קווסט משודרג ולפני זה שנה וחצי עם חביתוש), אני קונה קפה ירוק מדאדא (רק ערביקה) וזה מה שאני שותה. מידי פעם כשמזדמן לי אני אוהב לנסות תערובות קנויות (מין הסתם באירופה אתה יכול להשיג יותר זול ויותר טרי משמעותית ממה שיש כאן). יש תערובות מצוינות של danesi, tazza d'oro וגם של לוואצה וhausbrandt. אחרי שניסיתי את רוב הקפה שיש לשוק המקומי להציע (וגם הטובים מביניהם: דאדא, פרסקו, קפליקס, קופילאב, נגרו) אני חושב שקשה להתחרות בתערובות המובחרות של החברות האלו. אני יודע שחלקכם תחלקו עליי, אבל אם הקפה הקנוי-קלוי היה נגיש, טרי וזול כמו במקומות אחרים בעולם, הקלייה הביתית הייתה הרבה פחות נפוצה (כפי שקורה באיטליה למשל). בכל זאת מדובר בחברות שקיימות עשרות שנים ויותר, עם ציוד ברמה הגבוהה ביותר, לחלקם יש מטעים משלהם וצוות טועמים מיומן. איכות חומר הגלם שלהם בד״כ לא בנמצא באזורנו ומידת ההשקעה (לפעמים גם עשרות שנים) בבנייה ושיפור בלנד היא אינה מבוטלת. שלא תבינו לא נכון - אני חושב שישנם קולי קפה מקומיים (נגרו למשל) שיכולים לתת פייט רציני מבחינת דיוק קלייה וטעם אל מול חלק מהתערובות האלו, אבל לא כל מי שקונה קולה קפה וכמה סוגי ערביקות יכול להתקרב בכזו קלות לאיכות ולמורכבות של הבלנדים האלו, גם אם הוא יודע לשלוט בקולה ולמשוך בין הפיצוצים (ואני מודע לשיקולים הכלכליים והעסקיים כדוגמת זנים נחותים ורובוסטות שדוחפים לחלקם על מנת להוזיל אותם, למרות שיש רובוסטות טובות שיכולות להוסיף לבלנד). אני חושב שגם התערובת crema e gusto של לוואצה יכולה להיות טעימה (בעיקר במקינטה) למרות שהיא 70% רובוסטה (ואני בספק אם בטעימה עיוורת מישהו היה פוסל אותה לפי הטעם ולא לפי הנתון הזה). מנגד הזמנתי לפני כמה חודשים קפה "עונתי" ויקר של square mile (ששייך לג'יימס הופמן, שזכה בWBC באחת השנים האחרונות) שמתהדר בזנים מיוחדים ועונתיים וגם הוא היה חמוץ להחריד וממש בלתי ניתן לשתייה (גם לפילטר, אני לא רגיש לקפה חמוץ כפי שזה יכול להשתמע, אני אוהב קצת חמיצות בעצמי) , למרות שהריח היה מדהים, דבר המאפיין קפה בקליה בהירה.
קפה תורכי טחון דק מאוד ולא יכול לשמש לחליטה במכונת אספרסו, אלה אם לא דחסת את הקפה בכלל, ואז אתה מקבל בוץ קצת יותר נקי בתחתית הכוס, והטעם שרוף ורע.
התערובות של התורכי עתירות רובוסטה, בחליטה לתורכי מורגש פחות, באספרסו אם הקפה יצא לכוס אז הקפה יצא זוועה (מנסיון).
באירופה קילו קפה עולה בסביבות 10 יורו, עד שהוא מגיע לארץ מחירו מושלש ולא ברור למה?, ודווקה בתי הקליה המקומיים לדעתי היו צריכים להרים את הכפפה, הרי כל אחד מאיתנו יודע מה העלות האמיתית של קילוגרם אחד של קפה קלוי, וזאת מבלי לדעת את הרכב התערובת.
התערובות של התורכי עתירות רובוסטה, בחליטה לתורכי מורגש פחות, באספרסו אם הקפה יצא לכוס אז הקפה יצא זוועה (מנסיון).
באירופה קילו קפה עולה בסביבות 10 יורו, עד שהוא מגיע לארץ מחירו מושלש ולא ברור למה?, ודווקה בתי הקליה המקומיים לדעתי היו צריכים להרים את הכפפה, הרי כל אחד מאיתנו יודע מה העלות האמיתית של קילוגרם אחד של קפה קלוי, וזאת מבלי לדעת את הרכב התערובת.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הנקודה ברורה, אני מכבד את דברים שאתה אומר כיוון שקפה זה עניין של טעם.
ג'יימס הופמן בטח משיג חומר גלם מדהים, טעם סופי נקבע לפי מה שהלקוחות דורשים,לא לפי טעם אישי של הקולה.
קולה טוב צריך לדעת איך להתאים את הקליות לטעם לקוחותיו , זו דעתי כמובן.
טעימה עיוורת של קפה המכיל רובוסטה תיפסל על ידי כיוון שאינני אוהב את הטעם של הרובוסטה אבל כשאני בוחר זני קפה לעבוד איתם, הטעם הוא שמכווין אותי בבחירתם ולא היותם אורגניים או כל תואר אחר.
אני שב ואומר, אני מכבד את דבריך ושיהיה לנו אחלה ערבבבבבבבבבב
ג'יימס הופמן בטח משיג חומר גלם מדהים, טעם סופי נקבע לפי מה שהלקוחות דורשים,לא לפי טעם אישי של הקולה.
קולה טוב צריך לדעת איך להתאים את הקליות לטעם לקוחותיו , זו דעתי כמובן.
טעימה עיוורת של קפה המכיל רובוסטה תיפסל על ידי כיוון שאינני אוהב את הטעם של הרובוסטה אבל כשאני בוחר זני קפה לעבוד איתם, הטעם הוא שמכווין אותי בבחירתם ולא היותם אורגניים או כל תואר אחר.
אני שב ואומר, אני מכבד את דבריך ושיהיה לנו אחלה ערבבבבבבבבבב
amiir , אני לא מזלזל בבתי קליה איטלקיים, גם לא בגדולים, אבל צריך להבין שאת הקפה שלהם אפשר להשוות למקדונלדס. המון מיתוג, וכל מיני טכניקות שמאריכות את חיי הקפה ומוזילות את מחירו. אגב הקפה כנראה מצוין אם אתה משיג אותו טרי, משימה בלתי אפשרית מחוץ לאיטליה. לא כמה חודשים לאחר הקליה. נסה פעם לקלות קפה ערביקה בלבד ולטעום אותו אחרי חצי שנה. הרובוסטה עוזר לקפה לסחוב כמה חודשים, ורק בתנאי שלא נטחן מראש. מרגע הפתיחה תוך גג שבוע הקפה פשוט דועך.
שוק היעד הוא אנשים שמחפשים מותגים ומניחים שעם המותג מגיעה איכות, ללא יכולת אמיתית לבדוק את עצמם.
אגב, רובוסטה טובה משדרגת את התערובת, מי שלא חושב כך - לא ניסה רובוסטה טובה.
גלעד, מה שבטוח שרוב בעלי עסקים בישראל יותר עסוקים בלבכות מאשר לנסות להשתפר ולהוריד מחיר. זה נכון כמעט בכל תחום. זה ממש לא המצב אצלך אגב, אבל זה המצב אצל הרוב. כמעט בכל תחום אתה רואה את אותה הסיטואציה: שחקן אחד או שניים מאוד גדולים שמשווקים סחורה באיכות נמוכה ובמחיר גבוה, עסוקים בעיקר בלשמור על נתח השוק בכל דרך, ולהתלונן כמה הצרכן מפונק וכמה הוא קונה מעט מידי. לאחרונה נחשפתי לתחום היין, וכמה מפתיע - זה אותו הסיפור: משווקים יין גרוע במחיר יקר להחריד (סביב 40 שח לבקבוק שזה 4 כוסות), שלא נשמר בתנאים נאותים, ומתלוננים ש"הישראלי שותה בממוצע רק שתי כוסות בחודש, כשבאירופה בקבוק בשבוע". אותו הסיפור עם השוקולד, עם הקפה, ועוד. לישראלים יש טעם טוב וכיס קצר. זה השוק. ורוב בעלי העסקים יעדיפו למכור מעט וביוקר.
שוק היעד הוא אנשים שמחפשים מותגים ומניחים שעם המותג מגיעה איכות, ללא יכולת אמיתית לבדוק את עצמם.
אגב, רובוסטה טובה משדרגת את התערובת, מי שלא חושב כך - לא ניסה רובוסטה טובה.
גלעד, מה שבטוח שרוב בעלי עסקים בישראל יותר עסוקים בלבכות מאשר לנסות להשתפר ולהוריד מחיר. זה נכון כמעט בכל תחום. זה ממש לא המצב אצלך אגב, אבל זה המצב אצל הרוב. כמעט בכל תחום אתה רואה את אותה הסיטואציה: שחקן אחד או שניים מאוד גדולים שמשווקים סחורה באיכות נמוכה ובמחיר גבוה, עסוקים בעיקר בלשמור על נתח השוק בכל דרך, ולהתלונן כמה הצרכן מפונק וכמה הוא קונה מעט מידי. לאחרונה נחשפתי לתחום היין, וכמה מפתיע - זה אותו הסיפור: משווקים יין גרוע במחיר יקר להחריד (סביב 40 שח לבקבוק שזה 4 כוסות), שלא נשמר בתנאים נאותים, ומתלוננים ש"הישראלי שותה בממוצע רק שתי כוסות בחודש, כשבאירופה בקבוק בשבוע". אותו הסיפור עם השוקולד, עם הקפה, ועוד. לישראלים יש טעם טוב וכיס קצר. זה השוק. ורוב בעלי העסקים יעדיפו למכור מעט וביוקר.
what's next?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
מחקתי את התגובה הקודמת כיוון שאני מעדיף לא להגיב מהמותן אלא לאחר שזה יושב אצלי בראש ומתבשל.
אני גם יודע כמה קפה קלוי עולה (יוסי) אבל לצערי זה לא המרכיב היחידי בתמחור.
לא מדובר על אדם שמרוויח משכורת מצד אחד וקולה להנאתו מצד שני, רשויות המס לבד קורעות את העסקים הקטנים, לפני עלויות המחייה (כן, אני גם חי בישראל) שקורעות מצד שני, שלא לדבר על עלויות הקמת העסק (לא התחלתי למכור את הקילו הראשון שקליתי, לאחר שנתיים התחלתי למכור).
לצערי זה כמו גלגל שמשליך על כולנו.
תאמין לי שלא הייתי מגיב לכך אלמלא הייתי בין העוסקים המעטים בתחום שנמצאים פה.
בכל מקרה, במחיר מאוד נמוך ניתן למכור אם עסק מוכר טונות בחודש ויש לו ציוד ששווה חצי מיליון ש"ח ויותר או סחורה מזעזעת שעל אף שביקשו ממני מספר פעמים, אני מסרב למכור (רובוסטות למינהם או ערביקה שנפטרה בעודה בשק).
מצד שני, אני לא גובה מחיר על מה שלא עולה לי כסף ,כמו הדרכות ללקוחות שרכשו מכונות באלפי שקלים בחנויות שונות ואין להם מושג קלוש איך להכין קפה, אני מלמד אותה ומקווה שהם יהפכו ללקוחות שלי.
מקווה שעניתי על תשובתך.
רק בריאות
אני גם יודע כמה קפה קלוי עולה (יוסי) אבל לצערי זה לא המרכיב היחידי בתמחור.
לא מדובר על אדם שמרוויח משכורת מצד אחד וקולה להנאתו מצד שני, רשויות המס לבד קורעות את העסקים הקטנים, לפני עלויות המחייה (כן, אני גם חי בישראל) שקורעות מצד שני, שלא לדבר על עלויות הקמת העסק (לא התחלתי למכור את הקילו הראשון שקליתי, לאחר שנתיים התחלתי למכור).
לצערי זה כמו גלגל שמשליך על כולנו.
תאמין לי שלא הייתי מגיב לכך אלמלא הייתי בין העוסקים המעטים בתחום שנמצאים פה.
בכל מקרה, במחיר מאוד נמוך ניתן למכור אם עסק מוכר טונות בחודש ויש לו ציוד ששווה חצי מיליון ש"ח ויותר או סחורה מזעזעת שעל אף שביקשו ממני מספר פעמים, אני מסרב למכור (רובוסטות למינהם או ערביקה שנפטרה בעודה בשק).
מצד שני, אני לא גובה מחיר על מה שלא עולה לי כסף ,כמו הדרכות ללקוחות שרכשו מכונות באלפי שקלים בחנויות שונות ואין להם מושג קלוש איך להכין קפה, אני מלמד אותה ומקווה שהם יהפכו ללקוחות שלי.
מקווה שעניתי על תשובתך.
רק בריאות
לצערנו, בארץ יש לנו ממשלה גדולה, עם משכורות שמנות, פנסיות מנופחות והמון המון תפקידים מיותרים, וזה בהחלט משפיע על התמחור של כל מוצר שאנחנו קונים.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
בשורה הסופית, יש את עקומות הביקוש וההיצע. כמו שזה נראה ברוב התחומים, אף אחד לא מנסה להבין את השוק. השוק הוא נתון, מחיר השוק נתון, ומכאן מנסים להתנהל. ישראלים מאוד אוהבים קפה אבל "לא אוהבים אספרסו". ככה זה כשמספקים לך אספרסו גרוע בעשרה שקלים (פחות משקל עלות כוללת). אז השוק תקוע שם, בזה ש"ישראלים לא אוהבים אספרסו" ומזמינים מעט מאוד. זה פשוט לא נכון.
what's next?
כמה נקודות:
1.קפה שחור נגיד של סנדוקה (בית קלייה/ חנות קפה מוכר מאוד במזרח ירושלים- למעשה יש כמה חנויות שלהם) עולה 6 שקלים ל100 גרם וטוחנים לך אותו על המקום והוא טרי (יש להם תחלופה מאוד גדולה). אני מניח שהוא כולל רובוסטות בשיעור כזה או אחר אבל סה"כ מדובר בקפה מעולה והרבה יותר טוב מעלית/ לנדוור/ רג'ואן ושות.. פה מתבטאה יתרון הגודל (מעבר לכך שמזרח ירושלים חיים לעתים בספירה אחרת לחלוטין של מחירים- חומוס יעלה 10-16 שקלים למנה לעומת 23+ בשאר העיר. ועובדה שחומוסיות במער העיר נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל אבל הותיקים בעיר העתיקה שורדים ומתמידים עשרות שנים).
2. אם אתה חושב שבית קלייה קטן בארץ זה מקום שמתעשרים ממנו אז יש לי חדשות. הצרכן הישראלי אולי "אוהב קפה" אבל בעיקר- ממותג/ בקפסולה/ בבית קפה שהורס אותו אחרי שישב בדוסר טחון כמה שעות.
בית קלייה מקומי עובד מול קהל מאוד קטן של "משוגעים לדבר". מעט מאוד קפה יגיע לבתי קפה קטנים בגלל שמרביתם יעבדו מול חברות שיספקו את המכונה ויביאו קפה ממותג מחו"ל במחיר יקר- שטריותו מוטלת בספק.
3. אני חושב שאישית לא הייתי שוקל לקנות מקינטה ומטחנה (שכבר יש לי)/ מכונת קפה מרכך ובסוף אפילו מכשיר קלייה. אם היו בתי קפה כמו באיטליה.עם תרבות קפה. קבל תיקון תרבות א-ס-פ-ר-ס-ו. שם הקפה עולה 5 שקלים ו90% שתיפול על קפה טוב ואפילו מעולה. אתה עומד על הבר ושותה את האספרסו בשביל האספרסו תוך פחות מדקה מסיים. לא בשביל השיחה עם החבר לא בשביל העיתון פשוט בשביל הקפה. דרך אגב הקפה יוגש בכוס נורמלית!.
אז כן הרווח על קפה בארץ לאורך השרשרת גדול למדי אבל בסופו של דבר קשה להתעשר בארץ מהתחום- (אולי בקפסולות והרשתות הגדולות)
1.קפה שחור נגיד של סנדוקה (בית קלייה/ חנות קפה מוכר מאוד במזרח ירושלים- למעשה יש כמה חנויות שלהם) עולה 6 שקלים ל100 גרם וטוחנים לך אותו על המקום והוא טרי (יש להם תחלופה מאוד גדולה). אני מניח שהוא כולל רובוסטות בשיעור כזה או אחר אבל סה"כ מדובר בקפה מעולה והרבה יותר טוב מעלית/ לנדוור/ רג'ואן ושות.. פה מתבטאה יתרון הגודל (מעבר לכך שמזרח ירושלים חיים לעתים בספירה אחרת לחלוטין של מחירים- חומוס יעלה 10-16 שקלים למנה לעומת 23+ בשאר העיר. ועובדה שחומוסיות במער העיר נפתחות ונסגרות על ימין ועל שמאל אבל הותיקים בעיר העתיקה שורדים ומתמידים עשרות שנים).
2. אם אתה חושב שבית קלייה קטן בארץ זה מקום שמתעשרים ממנו אז יש לי חדשות. הצרכן הישראלי אולי "אוהב קפה" אבל בעיקר- ממותג/ בקפסולה/ בבית קפה שהורס אותו אחרי שישב בדוסר טחון כמה שעות.
בית קלייה מקומי עובד מול קהל מאוד קטן של "משוגעים לדבר". מעט מאוד קפה יגיע לבתי קפה קטנים בגלל שמרביתם יעבדו מול חברות שיספקו את המכונה ויביאו קפה ממותג מחו"ל במחיר יקר- שטריותו מוטלת בספק.
3. אני חושב שאישית לא הייתי שוקל לקנות מקינטה ומטחנה (שכבר יש לי)/ מכונת קפה מרכך ובסוף אפילו מכשיר קלייה. אם היו בתי קפה כמו באיטליה.עם תרבות קפה. קבל תיקון תרבות א-ס-פ-ר-ס-ו. שם הקפה עולה 5 שקלים ו90% שתיפול על קפה טוב ואפילו מעולה. אתה עומד על הבר ושותה את האספרסו בשביל האספרסו תוך פחות מדקה מסיים. לא בשביל השיחה עם החבר לא בשביל העיתון פשוט בשביל הקפה. דרך אגב הקפה יוגש בכוס נורמלית!.
אז כן הרווח על קפה בארץ לאורך השרשרת גדול למדי אבל בסופו של דבר קשה להתעשר בארץ מהתחום- (אולי בקפסולות והרשתות הגדולות)