תופעת פס כתם שחור בחלק הפנימי של מסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yali פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי מסך פנסוניק 42 אינצ' לד פנסוניק.
מזה תקופה ישנו פס שחור-אפור לאורך המסך ודומה מאוד לנוזל שנשפך בחלק הפנימי במסך .
בצפיה בסרטים או תוכניות למיהן הוא בקושי מורגש,אך במשחקי כדורגל (עם רקע ירוק) הוא מוצג באופן הרבה יותר בולט ואף מפריע לעין.(כמו כן על רקע ירוק חלק ואפור )
עליי לציין ,תופעה זו קיימת גם בשידורי טלויזיה וגם בשידורי מחשב ( יוטיוב וכו').
נא עזרתכם.
המסך הועבר ליורוקום לבדיקה והם טענו שהם לא רואים את הבעיה .
המסך הוחזר והבעיה עדין קיימת .

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

שלום לך וברוך הבא,
האם מדובר בפס לגובה המסך ולא לאורך המסך כפי שרשמת?
אם כן, אני חושב שאתה מדבר עם סימפטום ה- Vertical banding ו/או סמפטום ה- DSE בשמו המלא (dirty screen effect) שיש בהמון מסכי LED במיוחד בגדולים יותר ובמיוחד בזולים יותר. תופעה שנובעת מחוסר אחידות בייצור או הרכבת הדיפיוזר של התאורה האחורית, חוסר אחידות בפאנל או הרכבה לא אחידה של הפאנל ועוד כמה סיבות..
חפש את המושגים האלו ברשת, קרא קצת ותראה מעט תמונות ותראה אם זה אכן מה שהתכוונת.
ברמת העקרון, התופעה מקובלת כל עוד לא מדובר במשהו שממש ממש בולט לעין.
לצורך הדוגמא, במסך שלי, LG 60LA621Y יש לא מעט קווים אנכיים כאלו, אבל אפילו לא טרחתי להתלונן על זה כי ראשית זה ידוע שזה חלק מהטכנולוגייה (במיוחד בגדולים ובזולים כפי שציינתי) ושנית העין שלי כבר רגילה לזה (גם ממסכים קודמים שהיו לי) וזה לא כל כך מציק לי. (בניגוד לעננות וזליגות אור לדוגמא)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78826
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #3 

אם זה מסך חדש ולא גרמת לזה באיזו צורה (כלומר, נזק), ממליץ לקרוא לטכנאי.

yali פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

הכתם השחור/אפור ממוקם כשלושים ס"מ מהצד השמאלי של המסך .
אפשר לדמות את המראה לנזילה של שמן שמתחילה מהחלק הגבוה במסך ועד לחלקו התחתון (פס לא ישר וממש דומה לצורה של נזילה-גם לא עבה במיוחד).
הפס מורגש בצורה יותר בולטת ,כאשר משודר משחק כדורגל (רקע ירוק) או רקע אפור ,ועליי לציין ,שישנה אפשרות שאנשים מסוימים אף יכולים להתעלם ממנו אם לא מסבים את תשומת ליבם לתופעה.כמו-כן ,התופעה קיימת בכל מקור שידור(טלויזיה / מחשב).
ניסיתי לתת למסך מנוחה על ידי כיבויו למשך 24 שעות ,ואומנם בעת ההדלקה הורגשה התופעה אך באופן מזערי והתחזקה לאחר כשעה של שידור.
(כך גם קרה כאשר הוחזר המסך מיורוקום לביתי עם הודעה מהם כי לא מצאו שום תקלה).
ביקשתי מהם שישלחו אליי טכנאי בכיר על מנת שיוכל לראות את התופעה עם"הדרכה" שלי ונעניתי בחיוב.
נא עזרתכם בנושא .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”