ibc מתי?
שלום יש לי שאלה מתי הולך להיות הפרויקט של ibc אם חברת החשמל שמעתי שביוני הולכים לחבר אנשים
וגם ידוע שהם התחילו לפרוש את הסיבים יש רשימה של ערים שהם התחילו שם? איך אני מקווה שזה יעבור אצלי
ותגידו יהיה באמת הבדל מבחינת איכות התשתית לעומת בזק ו הוט? (אני לא מתכוון ל 100 מגה סימטרי או למחיר אני מתכוון
מבחינת איכות התשתית ואם באמת היא מהירה והיא תספק 100 מגה ולא 60-100 ועדיין שתהיה איכותית?)
וגם ידוע שהם התחילו לפרוש את הסיבים יש רשימה של ערים שהם התחילו שם? איך אני מקווה שזה יעבור אצלי
ותגידו יהיה באמת הבדל מבחינת איכות התשתית לעומת בזק ו הוט? (אני לא מתכוון ל 100 מגה סימטרי או למחיר אני מתכוון
מבחינת איכות התשתית ואם באמת היא מהירה והיא תספק 100 מגה ולא 60-100 ועדיין שתהיה איכותית?)
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
שלוםsayyes כתב:שלום יש לי שאלה מתי הולך להיות הפרויקט של ibc אם חברת החשמל שמעתי שביוני הולכים לחבר אנשים
מבחינת איכות התשתית ואם באמת היא מהירה והיא תספק 100 מגה ולא 60-100 ועדיין שתהיה איכותית?)...
הפרויקט במובן מסוים כבר התחיל. הם התחילו לחבר לקוחות(או יותר נכון:לקבוע תאריכי החיבור) אבל אין עדיין רשימה רשמית של הערים שבהם הם מחברים לקוחות. תקרא את הכתבה הזאת. יש שם גם רשימה "מוקדמת" של ערים שבהם הם יפרסו סיבים. IBC צריכים לעלות אתר חדש עם מחירים של ספקי האינטרנט ועם אפשרות להגיש בקשות לחיבור(כדי שהם יחברו אותך כשה יפרסו סיבים באזור שלך). מתי זה יקרה - עדיין לא ידוע. מקור 1 אומר בעוד כמה ימים, מקור אחר אומר תוך שבועיים...
לגבי איכות של התשתית, אי אפשר להגיד בוודאות בינתיים כי אין כמעט לקוחות שאפשר לשאול אותם אבל אני רואה 2 סיבות למה התשתית של IBC היא יותר איכותית מהתשתיות הקיימות של הוט וובזק. 1. הסיבים נמצאים קרוב יותר ללקוחות, לכן הפינגים צריכים להיות נמוכים יותר. 2. בבניינים ישנים הם יפרסו תשתית חדשה לכן היא תהיה יותר איכותית מהתשתיות של הוט ובזק
וואו תודה על הפירוט הרחב!!! וסתם יש לי שאלה היום יש 100 מגה ואפילו 200 מגה מה באמת מנצל אותם אתה יכול לתת כמו סוגNiseg כתב:איכות החיבור של IBC בגדול יהיה יותר איכותי בגלל שהם הולכים לבסס את השירות שלהם על CAT6 ו סיבים אופטיים . CAT6 אם אני לא טועה תומך בעד 10gb (קראתי שהמרחק צריך להיות פחות מ 55 מטר) ושיא המהירות על סיב אופטי עם ליזר אחד שזכור לי היא 26tbps שהם 26000gbps . עדיין לא סביר שהם יחברו סיב כזה מהיר לבתים . סיב במהירות 10gbps זה די הסטנדרט היום אני חושב (לא בטוח אבל הציוד לא צריך להיות סופר יקר) . על PON שזה סיבים מפלסטיק זולים אני חושב שאפשר להעביר 1gbps עכשיו והם עובדים על סטנדרד ל10gbps .......
בגדול 1gbps סימטרי זה המון בשביל בתים . אם אני לא טועה ultrahd צורך משהו כמו 15 מגה מקודד ואולי 50מגה מקסימום. אני לא חושב שמישהו יפתח 20 ערוצי ultra hd בבית ויצפה בהם באותו זמן . כעיקרון הרוחב פס בעיקר נועד לטלויזיה או שירותי רשת אחרים (גיבוי אולי) אם אני לא טועה כי אין לבן אדם ממש מה לעשות עם 1gbps כרגע . עדיין יש יתרון גדול לעבוד על 1gbps ולהיות מוגבל ל100 מגה כי מהירות השליחה של כל חבילה יהיה גבוה שיתן latancy נמוך (למרות שבמהירויות כאילו זה לא משמעותי) .
הבעיה של בזק והוט היא שהם עובדים היום על נחושת שמצריך לקודד את המידע בעזרת "מודם " . רוב הקידודים היום נעשים או בחומרה או בDSP שזה תוכנה (הכל דיגיטאלי) . הקידוד הזה לפעמים מצריך זמן נוסף בשביל להמיר את המידע ממידע דיגיטאלי לאותות חשמליים על הקו. דוגמה פשוטה לזה אפשר למצוא בממיר דיגיטאלי מול אנלוגי בזמן משחק כדורגל. אנשים עם הממיר האנלוגי שמחו על גולים לפני האנשים שצפו בדיגיטאלי בגלל שיש השהית קידוד בממירים הדיגיטאלי. אם אפשר לתת זמן קידוד יותר ארוך אפשר להשתמש בחומרה יותר זולה ואז הממירים יותר זולים.
הקידוד היום של VDSL בבזק די כבד והם באמת סובלים מlatancy של איזה 6-8 מילי ובADSL2+ אפילו יותר גרוע. הם גם הוסיפו לא מזמן (שנה שעברה) פרוטוקול תיקון שגיאות וזה העלה את ה latancy לאיזה 25 כי המודם והמרכזיה צריכים לעבוד יותר קשה בשביל לקודד כל חבילה. בהוט משתמשים בערוצי טלויזיה בודדים עם רוחב פס גדול אז כנראה שהקידוד שם יותר קל והlatancy שם מינימאלי.
מבחינת רשת הסיבים הארצית אני לא בטוח שיש הבדל פיזי בין IBC , הוט ובזק , כי לרוב אפשר להחליף מקודדים ולקבל קצב יותר גבוה. מבחינת הפריסה לIBC יותר קל כי הם לא צריכים לחפור באדמה עדיין קווים עליים יכולים להתנתק אבל הם ימצאו דרך להתמודד עם זה. אם אין חשמל האינטרנט גם לרוב לא עובד גם ככה ועוברים לסליולרי.
השאלה של "מתי" לרוב תלויה בכדאיות כלכלית . הוט השיקה 200 מגה יעני להראות שהם יותר מהירים מIBC אבל בפועל IBC יכולה להציע אפילו 200 מגה סימטרי אם מתחשק לה. אני חושב שמגבלת המהירות על הכבל של הוט היא בערך 4gbps ובזק כבר קרובים מאוד למקסימום האפשרי (תקועים ב100 מקסימום 60-70 בממוצע) . אין לבזק הרבה אפשרויות שידרוג הם יכולים לשים מרכזיה בכל בניין ואז אולי הם יצליכו לספק 600 מגה . להוט זה ממש לא בעיה כי הם יכולים להשתמש באותם כבלים ואנשים פשוט יתחלקו ב1-2 גיגה על הכבל שלהם בדרך זו או אחרת. עדיין הם עבדו קשה בשביל שמספר המתחלקים ברוחב הפס ירד.
ככל שהסיב מתקרב לדירה המהירות עולה אבל גם המחיר פריסה עולה דרמתית. להביא את הסיב עד הבניין זה כבר שלב אחד לפני חיבור כל בית. עדיין לחבר כל בית לסיב היא עבודה מאוד קשה כי זה כבר לא התשתית של החברה הפורסת....
של תפריט שמראה מה מנצל את ה 100 מגה כמו סרטים דרך youtube ו trailer הורדות סרטים/משחקים בטורנטים? לדוגמא אצלי
בדיוק אתמול עשיתי בדיקת נתונים ברשת שלי וזה הראה שעד עכשיו הורדתי קבצים בגודל של 60gb בתוך 21 יום זה מנצל?
איך אני יכול לדעת כמה נשאר לי? כאילו בדרך כלל זה 100 מגה וככל שאני מנצל אז זה יורד פעם ל 90 ו80 או שזה 100 מגה לשנייה
שזה תמיד ישאר על 100 מגה?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
תחשוב שאתה משתמש בצינור מים הראשי (שזה הקו שלך) והמידע שאתה צורך זה המים. הצינור שלך מתפצל בבית לכל מיני מקומות, כמו מטבח אמבטיה וכו'. גם הקו שלך מתפצל לכל מיני צרכנים - מחשבים, טלפונים, סטרימרים וכו'. לקו שלך יש אפשרות להעביר כמות מסויימת של נתונים בשניה נתונה, והמקסימום של זה 100 מיליון סיביות בשניה.sayyes כתב:וואו תודה על הפירוט הרחב!!! וסתם יש לי שאלה היום יש 100 מגה ואפילו 200 מגה מה באמת מנצל אותם אתה יכול לתת כמו סוג......
של תפריט שמראה מה מנצל את ה 100 מגה כמו סרטים דרך youtube ו trailer הורדות סרטים/משחקים בטורנטים? לדוגמא אצלי
בדיוק אתמול עשיתי בדיקת נתונים ברשת שלי וזה הראה שעד עכשיו הורדתי קבצים בגודל של 60gb בתוך 21 יום זה מנצל?
איך אני יכול לדעת כמה נשאר לי? כאילו בדרך כלל זה 100 מגה וככל שאני מנצל אז זה יורד פעם ל 90 ו80 או שזה 100 מגה לשנייה
שזה תמיד ישאר על 100 מגה?...
ככל שיותר מכשירים ישתמשו בזרם הנתונים כך אתה תנצל יותר את הקו, אבל אתה לא תוכל לעבור את קצב המקסימלי של 100 מיליון סיביות בשניה.
תבין, זה לא קשור לגודל של הקבצים. קובץ של 60GB אפשר להוריד גם עם קו של 2.5 מגה, וגם עם חצי מגה, ההבדל רק כמה זמן זה יקח.
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הקטע שבמים אין לנו את הבעיה שאנחנו מזרימים אותם חזרה לקו, פה ברגע שאתה מנצל את ה-2 מגה אפלאוד שיש לך, לא משנה מה תעשה הקו שלך סתום ובגלל זה אנחנו צריכים מהירות סימטרית
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

בגלל זה אני תמיד מגביל בטורנט מהירות העלאה לכ-70% מהמהירות האפשרית. כך אני תמיד יכול להוריד במקסימום של הקו. הרי זה לא קשור לקו. אם יהיה לך קו סימטרי, ותאפשר לעלות מקסימום, אתה אף לא תוכל להוריד באותה מהירות באותו הזמן. זה קשור לפרוטוקול tcpValorHeart כתב:הקטע שבמים אין לנו את הבעיה שאנחנו מזרימים אותם חזרה לקו, פה ברגע שאתה מנצל את ה-2 מגה אפלאוד שיש לך, לא משנה מה תעשה הקו שלך סתום ובגלל זה אנחנו צריכים מהירות סימטרית...
ואם יש 2 מחשבים ניידים מחוברים באלחוטי וגם טאבלט ו 2 iphone וגם אני ביס אז ה vod שלהם מנצל 5mb ברוחב פס ובכל המכשיריםdima_vy כתב:בגלל זה אני תמיד מגביל בטורנט מהירות העלאה לכ-70% מהמהירות האפשרית. כך אני תמיד יכול להוריד במקסימום של הקו. הרי זה לא קשור לקו. אם יהיה לך קו סימטרי, ותאפשר לעלות מקסימום, אתה אף לא תוכל להוריד באותה מהירות באותו הזמן. זה קשור לפרוטוקול tcp.........
זה יותר צפייה ב youtube וסרטים לצפייה ישירה ו trailer וכדומה ורק במחשב נייד אחד שהוא שלי זה המאסיבי ששם אני מוריד משחקים
וסרטים בטורנטים אתה יכול לתת הערכה כמה זה מנצל?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

מספיק שתשים טורנט אחד להורדה והוא יכול לנצל את כל הקו עד לסיום ההורדה. תסתכל פשוט בתוכנה, בה אתה מוריד, הרי כתובה שם מהירות שבה אתה מוריד באותו רגע. ותקרא שוב את ההסבר שלי. הניצול של הקו הוא ברגע נתון.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
הרבה זמן לא הגבתי פה אבל Niseg אתה רושם כל כך הרבה שטויות שאני פשוט יושב וקורא את זה עם פה פתוח וfacepalming.
אחרי זה שיהיה לי קצת זמן אני אגיב לכל מה שאמרת, גם בדיונים אחרים , פשוט כבר כואב לי לראות כמה שאתה מטעה אנשים.
אחרי זה שיהיה לי קצת זמן אני אגיב לכל מה שאמרת, גם בדיונים אחרים , פשוט כבר כואב לי לראות כמה שאתה מטעה אנשים.
זהו תיקנתי את הבעיה אני אלך לתקן עוד כמה שירשורים אם תתן לי לינקים זה יעזורClass889 כתב:הרבה זמן לא הגבתי פה אבל Niseg אתה רושם כל כך הרבה שטויות שאני פשוט יושב וקורא את זה עם פה פתוח וfacepalming.
אחרי זה שיהיה לי קצת זמן אני אגיב לכל מה שאמרת, גם בדיונים אחרים , פשוט כבר כואב לי לראות כמה שאתה מטעה אנשים....
אני חושב שאתה עדיין לא מבין אותי כנראה אני לא מסביר נכון עזוב הורדות של טורנט כמה לדוגמא סרט תופס לדוגמא במחשב אחדdima_vy כתב:מספיק שתשים טורנט אחד להורדה והוא יכול לנצל את כל הקו עד לסיום ההורדה. תסתכל פשוט בתוכנה, בה אתה מוריד, הרי כתובה שם מהירות שבה אתה מוריד באותו רגע. ותקרא שוב את ההסבר שלי. הניצול של הקו הוא ברגע נתון....
רואים סרט ובמחשב השני רואים trailer ו gameplay באיכות full hd עד כמה זה משפיע?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

זה תלוי באיכות הקובץ. יכול להיות בין כמה עשרות kilobit ל-10Mbit ויותר. משחקים לוקחים בד"כ הרבה פחות, כי כל המשחק בד"כ על המחשב וברשת עוברים רק עידכונים. אבל הורדת סרט בטורנט תשפיע על בוצועים במשחק.Internet כתב:אני חושב שאתה עדיין לא מבין אותי כנראה אני לא מסביר נכון עזוב הורדות של טורנט כמה לדוגמא סרט תופס לדוגמא במחשב אחד......
רואים סרט ובמחשב השני רואים trailer ו gameplay באיכות full hd עד כמה זה משפיע?...
אז אם אני רואה gameplay או trailer ב youtube באיכות 1080p זה ישפיע? ותגיד הסימן טעינה שיש לפעמים בסרטיםdima_vy כתב:זה תלוי באיכות הקובץ. יכול להיות בין כמה עשרות kilobit ל-10Mbit ויותר. משחקים לוקחים בד"כ הרבה פחות, כי כל המשחק בד"כ על המחשב וברשת עוברים רק עידכונים. אבל הורדת סרט בטורנט תשפיע על בוצועים במשחק..........
או סרטונים ב 1080p זה מושפע מהתשתית? או מהספק?
זה יכול להיות מושפע מכל גורם. וזה שיש לך מהירות אינטרנט לא קשור כמעט אם זה נתקע או לא - כי זה שיש לך 100 מגה, זה אף פעם כמעט לא יוריד לך(סטרימינג) במהירות המקסימלית ככה ששדרוג ל200 או מעבר לא ישפר, אלא החלפת ספק\תשתית, או לנסות בזמן אחר (עומס)
השירות שדרוג יותר נועד לאנשים שמורידים סרטים בעיקר לטורנטים (שם יש ניצול מירבי של הרוחב פס), ואלא ששולחים הרבה קבצים (אימיילים כבדים, העלאת סרטונים, תמונות וכו)
השירות שדרוג יותר נועד לאנשים שמורידים סרטים בעיקר לטורנטים (שם יש ניצול מירבי של הרוחב פס), ואלא ששולחים הרבה קבצים (אימיילים כבדים, העלאת סרטונים, תמונות וכו)
ודווקא בטורנטים אף פעם זה לא ניצל לי את כל ה 100 מגה שבמהירות הורדה זה 12.5 הכי גבוהה שהגעתי וגם זה היה לשנייהxsoft7 כתב:זה יכול להיות מושפע מכל גורם. וזה שיש לך מהירות אינטרנט לא קשור כמעט אם זה נתקע או לא - כי זה שיש לך 100 מגה, זה אף פעם כמעט לא יוריד לך(סטרימינג) במהירות המקסימלית ככה ששדרוג ל200 או מעבר לא ישפר, אלא החלפת ספק\תשתית, או לנסות בזמן אחר (עומס)
השירות שדרוג יותר נועד לאנשים שמורידים סרטים בעיקר לטורנטים (שם יש ניצול מירבי של הרוחב פס), ואלא ששולחים הרבה קבצים (אימיילים כבדים, העלאת סרטונים, תמונות וכו)...
זה 6.1mb בטורנטים
כי זה מאוד תלוי בהגדרות טורנט שלך, בטורנט עצמו (טראק סידים וכו'), בזמן שאתה מוריד(אם יש לחץ וכו').
בנוסף זה גפ מאוד תלוי במודם שלך. הייתי ב100 מגה של בזק בראוטר 6740 זה גם לא עבר לי את ה7 מגה.. וגם האינטרנט היה נתקע והייתי צריך לאפס.. ברגע שהחלפתי לנתב הטיפה יותר חדש 6740 H1 זה פתר לי את הבעיה של התקיעות ואני מגיע בכיף ל9.5 מגה בייט לשניה (אצלי המקסימום סנכרון 77 מגה ביט)
ככה שזה לא שחור לבן
בנוסף זה גפ מאוד תלוי במודם שלך. הייתי ב100 מגה של בזק בראוטר 6740 זה גם לא עבר לי את ה7 מגה.. וגם האינטרנט היה נתקע והייתי צריך לאפס.. ברגע שהחלפתי לנתב הטיפה יותר חדש 6740 H1 זה פתר לי את הבעיה של התקיעות ואני מגיע בכיף ל9.5 מגה בייט לשניה (אצלי המקסימום סנכרון 77 מגה ביט)
ככה שזה לא שחור לבן
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
100 מגה זה מגה-ביט לא מגה-בייט. כדי לקבל את מגבלת המהירות התיאורטית שלך אתה צריך לחלק ב-8, כך ש 100 מגהביט זה בערך 12 מגהבייט לשניה גבול עליון תיאורטי.Internet כתב:ודווקא בטורנטים אף פעם זה לא ניצל לי את כל ה 100 מגה שבמהירות הורדה זה 12.5 הכי גבוהה שהגעתי וגם זה היה לשנייה......
זה 6.1mb בטורנטים...
שנייה אתה התכוונתי מודם או ראוטר? כי דווקא קניתי ראוטר פרטי של tp link 1043nd v2 ומודם יש לי של בזקxsoft7 כתב:כי זה מאוד תלוי בהגדרות טורנט שלך, בטורנט עצמו (טראק סידים וכו'), בזמן שאתה מוריד(אם יש לחץ וכו').
ככה שזה לא שחור לבן...
שהוא d-link 6850u שהוא גם ראוטר אבל הפכתי אותו רק למודם