Rancilio Silvia Vs Ascaso Steel Uno

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
SECTOR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המחירים + - זהים עם היתרון לסילביה
אני ממש לקראת סגירה על איזה מכונה כדאי להינעל?
לבנאדם שעד עכשיו רגיל להכניס קפסולה למכונה ולקבל קפה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

כדאי לקרוא את הסקירה שלנו על האסקסו יש השוואה מול סילביה.
אגב ראיתי מבצע חגים באמיגו - אסקסו + מטחנת אסקסו ב 3850 שזה דיל לא רע.
תכלס האסקסו מכונה טובה, יחסית לסילביה קפה קצת פחות טוב ונראית יותר טוב משמעותית לדעתי. לסילביה כנראה יתרון בתחזוקה - מכונה ותיקה ומוכרת והמון מידע ברשת ומודים.
what's next?

SECTOR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קיבלתי ב4200 שעדיין נשמע לי יקר בשביל הסט הנ"ל
בחול המחיר רק למכונה כולל PID הוא 800$ (המוכר פה בארץ טוען שהPID רק מתכונת לבעיות)
יש לך קישור למבצע באמיגו?

אני גם חושב שהאסקו הרבה יותר יפה ומושכת (שגם על זה אני מסתכל)
עד כמה הקהפ יותר טוב האם זה משמעותי או זניח?
בנוסף אני בגינר לחלוטין בכל מה שקשור לקפה
איזה מכונה תיהיה יותר סלחנית עימי (לפי פוסטים קודמים הבנתי שהסילביה רחוקה מזה)
Jonathan Motors

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

הפיד עוזר הרבה אבל זה לא כל הסיפור... הוא לא יפתור לגמרי את בעיית היציבות בטמפרטורה אלא פשוט יאפשר לך לקבל את אותה תוצאה בעקביות (וזו עלולה להיות תוצאה לא טובה, כמובן על טעם וריח אין להתווכח)
לדעתי אם להתקין פיד אז עדיף לבד, מחירי הקיטים שיש ברשת פשוט גבוהים מדי ועדיף כבר להשקיע במכונה טובה יותר מסילביה+פיד.
כשמתקינים לבד אפשר להשיג פיד הרבה יותר איכותי ממה שיש בקיטים (הפיד של AUBER והחיקויים הסיניים שלו) במחיר הרבה יותר נמוך (לפני כשנה וחצי קניתי פיד איכותי יותר של AUTONICS + חלקים ב 90 דולר בערך ואני מאוד מרוצה ממנו)
הרווח העיקרי שלך מקניית סילביה יהיה איכות הבניה - המכונה הזו באמת מסוגלת (בטיפול נכון) להחזיק מעמד עשר שנים, ולא רגישה כל כך לאבנית.
האסקסו לעומת זאת תהיה הרבה יותר סלחנית בחליטה אבל אני בספק אם היא תחזיק מעמד הרבה שנים כמו הסילביה. מצד שני אחרי שנתיים שלש אתה עלול ללקות בשידרוגיטיס קשה... (אין הרבה אנשים שלא משדרגים את הסילביה בסוף אז איכות הבניה זה פקטור פחות חשוב)

אם בכל זאת אתה קונה סילביה תשים לב לכמה דברים:
1 שאתה מקבל את הדוד מהמודל החדש של 2014 (עם גוף חימום שניתן להחלפה) http://shoppidsilvia.com/product/boiler ... ut-v3-2014
2 תבקש שהמעבדה תכוון את שסתום הלחץ העודף ל 9 באר (כי הוא עלול להיות מכוון גבוה מדי)
3 תוודא שאתה מקבל את הסלסילה מהמודל החדש של הסילביה ולא סתם סלסילה ישנה שנשארה לחנות בטעות http://www.pidsilvia.com/basket.htm
4 אם כבר לשדרג אז כדאי להחליף את רשת הפיזור של המים לכזו שמתאימה לבורג שטוח http://www.pidsilvia.com/screen.htm זה עולה 32$ ומאפשר לטחון קצת יותר קפה בלי להיתקע בבורג הגדול והמעצבן

niroy05
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

הסרטון עם 7 החליטות..

שליחה #5 

איך זה שהעוגייה יוצאת, למעשה מחליקה לה בכיף, מידית החליטה...?
בד"כ צריך לתת מכה קטנה. מה הסוד פה...?

SECTOR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

jalvan כתב:הפיד עוזר הרבה אבל זה לא כל הסיפור... הוא לא יפתור לגמרי את בעיית היציבות בטמפרטורה אלא פשוט יאפשר לך לקבל את אותה תוצאה בעקביות (וזו עלולה להיות תוצאה לא טובה, כמובן על טעם וריח אין להתווכח)
לדעתי אם להתקין פיד אז עדיף לבד, מחירי הקיטים שיש ברשת פשוט גבוהים מדי ועדיף כבר להשקיע במכונה טובה יותר מסילביה+פיד.
כשמתקינים לבד אפשר להשיג פיד הרבה יותר איכותי ממה שיש בקיטים (הפיד של AUBER והחיקויים הסיניים שלו) במחיר הרבה יותר נמוך (לפני כשנה וחצי קניתי פיד איכותי יותר של AUTONICS + חלקים ב 90 דולר בערך ואני מאוד מרוצה ממנו)
הרווח העיקרי שלך מקניית סילביה יהיה איכות הבניה - המכונה הזו באמת מסוגלת (בטיפול נכון) להחזיק מעמד עשר שנים, ולא רגישה כל כך לאבנית.
האסקסו לעומת זאת תהיה הרבה יותר סלחנית בחליטה אבל אני בספק אם היא תחזיק מעמד הרבה שנים כמו הסילביה. מצד שני אחרי שנתיים שלש אתה עלול ללקות בשידרוגיטיס קשה... (אין הרבה אנשים שלא משדרגים את הסילביה בסוף אז איכות הבניה זה פקטור פחות חשוב)

אם בכל זאת אתה קונה סילביה תשים לב לכמה דברים:
1 שאתה מקבל את הדוד מהמודל החדש של 2014 (עם גוף חימום שניתן להחלפה) http://shoppidsilvia.com/product/boiler ... ut-v3-2014
2 תבקש שהמעבדה תכוון את שסתום הלחץ העודף ל 9 באר (כי הוא עלול להיות מכוון גבוה מדי)
3 תוודא שאתה מקבל את הסלסילה מהמודל החדש של הסילביה ולא סתם סלסילה ישנה שנשארה לחנות בטעות http://www.pidsilvia.com/basket.htm
4 אם כבר לשדרג אז כדאי להחליף את רשת הפיזור של המים לכזו שמתאימה לבורג שטוח http://www.pidsilvia.com/screen.htm זה עולה 32$ ומאפשר לטחון קצת יותר קפה בלי להיתקע בבורג הגדול והמעצבן
...
תודה רבה על ההסבר המקצועי!
בעיה נוספת שנתקלתי בא היום שהיא בעצם קשורה לשני המכונות הללו היא הדוד היחיד שלא מאפשרת לך הקצפה + חליטה בוא זמנית.
על איזה מכונה אני צריך יותר להתמקד (אם בכלל) בא לי לרכוש מכונה ל3-5 שנים הבאות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #7 

אם אתה רוצה חליטה והקצפה אז מכונת מחליף חום.
יש בתחום הנמוך אוסקר, אקספובר פולסר
אחר כך בזרה BZ10 והלאה מכונה עם ראש E61
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

SECTOR כתב:
...
...
תודה רבה על ההסבר המקצועי!
בעיה נוספת שנתקלתי בא היום שהיא בעצם קשורה לשני המכונות הללו היא הדוד היחיד שלא מאפשרת לך הקצפה + חליטה בוא זמנית.
...
ההסבר אולי מקצועי אבל לא נכון
האסקסו הזו לא יותר סלחנית מהסילביה, ההיפך. דגמים אחרים של אסקסו אכן סלחניים יותר אבל הקפה לא ברמה של שתי המכונות הנל.
למתחיל, שתי המכונות יתנו מענה לכמה שנים לפחות. זמן ההמתנה להקצפה הרבה פחות נורא ממה שזה נשמע, מאוד מהיר בשתי המכונות, וההקצפה בהן טובה

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

...
הבהרה: יש לי כבר 'תואר שני' :) בסילביה (אוטוטו 4.5 שנים) אבל לגבי האסקסו הידע שלי הוא רק מקריאה
לפי המחירים שאני רואה באתר של אמיגו אז אף אחת מהמכונות האלה:
האסקסו אונו פרופציונאל עולה 3850 אבל לא שונה בהרבה מהאסקסו בייסיק (הטרמומטר שמורכב שם הוא סתם בדיחה...)
הרנציליו סילביה לפי מה שראיתי עולה 3780 (לשם השוואה אני קניתי את הדגם דור 3 ב 2400 ב 2009)
המחירים האלה בכלל לא הגיוניים למכונות האלה הם לא צריכות לעלות יותר מאיזור ה 2000 שח
ולכן אם כבר הייתי קונה את האסקסו בייסיק שסקרו אותה פה בפורום ב 2200 ומוסיף מטחנה מדרג רציני יותר כמו הקומפאק K3 שתוכל לרוץ איתה הרבה שנים בעוד 1600 שח סכ"ה 3800 ויש לך סט איכותי עם מטחנה על רמה ומכונה כמעט באותה רמה
אם אתה רוצה לחלוט ולהקציף בו זמנית אז זה כבר לקפוץ לליגה של הגדולים (ויקרים) ודבוטאנט כבר ענה לך

SECTOR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

jalvan כתב:
...
...
הבהרה: יש לי כבר 'תואר שני' :) בסילביה (אוטוטו 4.5 שנים) אבל לגבי האסקסו הידע שלי הוא רק מקריאה
האסקסו אונו פרופציונאל עולה 3850 אבל לא שונה בהרבה מהאסקסו בייסיק (הטרמומטר שמורכב שם הוא סתם בדיחה...)
הרנציליו סילביה לפי מה שראיתי עולה 3780 (לשם השוואה אני קניתי את הדגם דור 3 ב 2400 ב 2009)
המחירים האלה בכלל לא הגיוניים למכונות האלה הם לא צריכות לעלות יותר מאיזור ה 2000 שח
ולכן אם כבר הייתי קונה את האסקסו בייסיק שסקרו אותה פה בפורום ב 2200 ומוסיף מטחנה מדרג רציני יותר כמו הקומפאק K3 שתוכל לרוץ איתה הרבה שנים בעוד 1600 שח סכ"ה 3800 ויש לך סט איכותי עם מטחנה על רמה ומכונה כמעט באותה רמה
אם אתה רוצה לחלוט ולהקציף בו זמנית אז זה כבר לקפוץ לליגה של הגדולים (ויקרים) ודבוטאנט כבר ענה לך
...
קלטתי האמת שיש פה די קרטל בכל מה שקשור למחירים.
את הסילביה קיבלתי כבר ב3100 לפני מיקוח סופי.
לגבי המטחנה שלהם הרוקי עדיין לא הגעתי לשלב הבירורים אבל על פניו הבנתי שזה סביב ה1800

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #11 

jalvan כתב:
...
...
...

jalvan אתה לא מכיר ופשוט מטעה
המכלולים של האסקסו אונו שונים מהבייסיק, למעשה הם דומים לסילביה - OPV , דוד 300CC, ראש 58 ממ. זו לא אותה חיה.
הבייסיק נמכרת לרוב עם מטחנת אסקסו מעולה בחצי מחיר כך שאין סיבה לרכוש קומפאק בעוד 1000 שח.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

המכלולים של האסקסו אונו שונים מהבייסיק, למעשה הם דומים לסילביה - OPV , דוד 300CC, ראש 58 ממ. זו לא אותה חיה.
...
ברמה הטכנית אתה צודק אבל הנקודה היא שזו כן אותה חיה (קטגוריה) כלומר מכונה עם דוד יחיד וקטן ומשאבה זולה.
ההבדלים המינוריים לדעתי שיש בין המכונות לא מצדיק פער מחירים של אלפי שקלים, באנלוגיה לעולם הרכב זה כמו להשוות יונדאי 1.6 ליטר משפחתית לטויוטה 1.6 משפחתית - בתכלס (בנהיגה ונוחות) ההבדל לא בשמיים.
לעומת זאת כשאתה קופץ למכונות מחליף חום זו כבר חיה אחרת עם דודים שמתחילים ב 700 מ"ל ומשאבות יקרות יותר וזו כבר ליגה אחרת שמצדיקה תוספת של אלפי שקלים

לגבי המטחנה אתה צודק אבל אני הייתי כבר מראש משקיע במטחנה איכותית ולא רץ לשדרג מטחנה כעבור שנתיים שלש

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #13 

ברמה המעשית אתה טועה כי האספרסו שמפיקות הסילביה והאונו הוא ברמה גבוהה מאוד. לא הכי הכי טוב שיש, בהחלט באזור ה 85-90 אחוז מהמקסימום האפשרי. וזה הרבה יותר משאר האסקסו והגאגיות.
מכונות מחליף חום הן בליגה מעל ועולות הרבה יותר (5 ומעלה). הן גם גדולות יותר. אין ספק שהן עדיפות וסלחניות אבל הפרש המחיר לא קטן.
ובכלל, מה רע בלהתחיל המכונת כניסה ולהשתדרג אחרי כמה שנים? ללמוד לנהוג עדיף על קטנה ידנית, לא על משפחתומטית...
what's next?

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

הבעיה שלי עם הסילביה והאסקאסו אונו פרופשיונל זה שביחס למה שהן נותנות המחיר שלהן בארץ כיום גבוה מדי. עם הסילביה ללא שידרוגים קשה להוציא קפה טוב וצריך להתרגל לאיזו רצף פעולות מסויים, לגבי האסקאסו אונו אני לא יודע אבל מניח שזה סיפור דומה. לדעתי זה לא כיף לשלם כל כך הרבה רק כדי להתאמן שעות על להוציא קפה טוב מהמכונה. ולכן בארץ שמלאי המכונות מוגבל ויקר ביחס למה שיש בחו"ל כדאי להתפשר וללכת על האסקאסו בייסיק הזולה יותר והסלחנית יותר או להשקיע עד הסוף וללכת על מכונת מחליף חום מקצועית, אבל המכונות האלה שבאמצע הדרך כיום לא נותנות יחס עלות\תועלת טוב.
כשקניתי את הסילביה היא הייתה הרבה יותר זולה וגם ידעתי מראש שאני הולך מתי שהוא להוסיף לה פיד - זה חלק מהכיף של ללמוד את המכונה ולשפר אותה, אבל זו גישה שלא מתאימה לכל אחד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”