צריך המלצה לתוכנת מעקב על הציוד של הילדים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
OferL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906
נתן תודות: 323 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #1 

יש לנו שני ילדים גדולים יחסית (16+13).
וכן אנחנו ההורים מרגישים צורך לרגל אחריהם.:D
עד עכשיו הייתי נכנס מדי פעם למחשבים/טאבלטים/טלפונים.
הכל נראה יחסית בסדר והחינוך כנראה עובד (או שהם ממש טובים בלהסתיר עקבות...) אבל הפרנויה עושה את שלה.

אז מה מומלץ:
1. למחשבים win7
2. למכשירי אנדרואיד
3. כמובן שתהיה ריצה של התוכנה באופן שאינו גלוי למשתמש.
4. גישה נוחה ממחשב אחר באותה רשת
Enjoy the Silence

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4878
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #2 

זה לא דבר פשוט או טריוויאלי להגדרה.
אתה יכול להתקין נתב עם קושחה צד שלישי ולנטר כל קליינט בנפרד.
אוםצייה אחרת היא לרחרח מה הולך ברשת בעזרת wireshark גם לכל קליינט בנפרד.
אופציה נוספת היא לחסום במקום לנטר וזה ניתן לעשות דרך ספק האינטרנט או בכל נתב (לפי מילים מסויימות).
קח בחשבון שאם הילדים שלך אינטילגנטיים מספיק כדי למחוק הסטוריה (או פשוט להשתמש במוד שלא משאיר עקבות) הם ילמדו מאוד מהר להפעיל Tor או proxy, ואז המעקב יצטרך להיות ממש על כל קליינט.

וממש לא בקטע ביקורתי, כי אני מבין היטב מאיפה זה בא -
תחשוב לטווח רחוק יותר, מה קורה במידה ותגלה משהו שיטריד אותך?
איפה נמצא גבול החשיפה וההתערבות?
בסופו של יום מה שתגלה יכול להיות בתחום שהוא לא ממש שחור או לבן (בסבירות הכי גבוהה).

OferL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

ufffnick
אני ואשתי חשבנו ושוחחנו בינינו לא מעט בשנים האחרונות על השאלות שלך ועל נקודות נוספות.
הפתרון שאני מחפש נובע מהגישה שלנו לנושא.
חסימה לדעתנו לא תהיה אפקטיבית לאורך זמן ובמידה כלשהי יכולה להביא להעצמת הנושא. במובן "הפרי האסור".
הרצון שלנו לדעת מה קורה נובע ממידע שכבר אספתי בדרכים פשוטות. התוצאות לא מעוררות צורך לפעולה אבל כן דאגה.
הדאגה נובעת מזה שכולנו יודעים איזה תכנים קיצוניים קיימים ברשת, מי פעיל בתחומים האלו, ולאן זה יכול להתדרדר.
מה שאני מגדיר קיצוני או מסוכן, יתכן שהורה אחר יחשוב שזה בסדר או שיחשוב להיפך שהסף הוא נמוך הרבה יותר.
ברור שהאמירה היא סובייקטיבית וערכית, אבל אלו הערכים שלאורם ניסינו לחנך עד היום.
גם האירוניה ידועה כי "לרגל" לא עולה בקנה אחד עם אותם הערכים. לכן חשוב לא להיתפס:wink:.
וגם על מה לעשות עם זה חשבנו. אי אפשר לכסות את כל התרחישים אבל יהיו נושאים שיחייבו התייחסות,יהיו נושאים שנתעלם מהם ויהיו כאלו שיפתיעו אותנו ונצטרך להחליט איך להתמודד.

וחזרה לנושא הטכני: אני רואה לא מעט תוכנות מסחריות שניתן להתקין על המחשבים/טלפונים. זה לא ייתן תוצאה נוחה יותר מאשר כלים כמו wireshark או נתב?
Enjoy the Silence

DenisG
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

אתה נכנס פה לבור שעדיף לך להימנע ממנו.

בכל מקרה, אם לילדים שלך יש טיפה חוש טכני, הם יעלו על התוכנות שלך תוך כלום זמן ותאבד את האמון שלהם.

אתה יכול לנתר על התעבודה של הרשת (ואז אתה דיי חסין) ותגיע למסכנה הברורה מאליו שהילדים שלך (אני מתאר לעצמי שזה בנים לפי הניסוח..) גולשים באתרי פורנו (ממש הפתעה).

מעבר לזה, התכתבויות שלהם עם אנשים אחרים לא תוכל לקרוא, אלא אם כן פיזית תתיישב להם על האקאונטים (פייסבוק וכד').
דעתי זה מוגזם ועדיף להשקיע בחינוך, אבל כל הורה והשיקולים שלו.

בהצלחה

OferL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

DenisG

תודה על העצות למרות שאינן מועילות. קשה לי להבין איך הגעת למסקנה שאנחנו לא משקיעים מספיק בחינוך. אתה לא ממש מכיר אותי או את הילדים שלי.
גלישה באתרי פורנו אינה נושא רלוונטי ולא העלתי אותה כבעיה בפוסטים הקודמים.

מאחר ולאור התשובות או חסרונן ליתר דיוק נראה לי שאין כאן לאף אחד ניסיון ממשי בנושא ארד מהבקשה שלי.
תודה לכולם.
Enjoy the Silence

DenisG
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

לא אמרתי לרגע שאתה לא משקיע מספיק בחינוך ילדך.
מצטער אם זה השתמע מדבריי.

בכל מקרה בהצלחה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #7 

הפתרון שאני מכיר מנסיון ויכול להמליץ עליו עבור מחשבים ביתים זה Family Safety של Microsoft. הדבר מובנה במערכות הפעלה מסוג Windows 8 ומאפשר בחינת דפי האינטרנט אשר גולשים בהם, חסימת אתרים, בחינת שעות שימוש, סוג המשחקים המותקן, הגבלת שעות (Curfew) ועוד רבות. גם אם אתר\אפליקציה מבוטלת לשימוש, המשתמש יכול לשלוח בקשה וההורה יכול לאפשר אותה מרחוק. מכיוון שהפתרון משולב במערכת ההפעלה, לא ממש ניתן לעקוף אותו.

לא רק שהפתרון חינמי, הוא מאוד נוח לשימוש ומאפשר בחינה שתספק כל הורה אשר מעוניין לראות כיצד הילדים שלו מעבירים את הזמן מול המחשב.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שזה מאבק אבוד. גם אם נניח שתחסום הכל - הם תמיד יכולים ללכת לחברים שלהם לראות מה שירצו.
אם מפורנו אתה חושש, היום עם הפס הרחב, גם חבר יכול להוריד והם יכולים להביא את זה על HDD בקלות. אם תרצה גם ישנו את שם הקובץ שייראה שהם מנגנים משהו תמים.

אני חושב שהמאמצים כאן, יעלו על ההישגים. אם אתה משקיע בחינוך של הילדים - הם יסתדרו. הם גם בגיל שכבר הם מספיק בוגרים.
אם הם היו צעירים יותר, והיית חושש שהם יגיעו למקומות שאנשים זרים ינסו לחשוף אותם מילא, אבל הם בגיל שהם יכולים לנסות הכל.
סתם לדוגמה - אי שם כשהייתי צעיר - אני זוכר איך גיליתי את הIRC ואת הקבצים שרצים שם, ואח"כ את היכולת בכלל להוריד שם כמעט באוטומט טונה של תכנים. מתקשה להאמין שתוכל לחסום דברים כאלה.

אני יותר הייתי חושש ממה הילדים נחשפים בחיים מחוץ למחשב, ממה שהם נחשפים במחשב :). שם באמת השליטה בכלל היא נמוכה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

@Itay_Pollak,
המטרה למנוע שימוש במחשבים בבית באופן שאיננו ראוי כפי שההורה חושב - ואת זה כן ניתן למנוע.
כברירת מחדל עבור חשבון שמוגדר כילדים ב- Family Safety, כל האפליקציות אסורות לשימוש, דבר אשר מבטל את החסרון שהצגת. אם הילד מבקש להפעיל נגן קבצי מדיה, הוא יצטרך לבקש רשות וההורה יכול להיות לצד הילד על מנת להוות השגחה או לתת אישור חד פעמי מרחוק\קרוב. הפתרון עובד גם על טאבלטים מבוססי Windows 8.

להגיד "חינוך" כל אחד יכול וזה קל, אבל כאשר הילדים מתחילים לחצות את גיל ה- 10 ובהרבה מקרים גם לפני, החברים לוחצים, יצר הסקרנות גודל ובהרבה מקרים הילדים מתפתים.

אגב, קיים פתרון של AVG עבור מכשירי iOS בשם זהה: Family Safety . למכשירי Android יש גם כן פתרון בשם Family parental control . אין לי נסיון עם הפתרונות האחרונים.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #10 

מה שלא ייכנס מהדלת ייכנס מהחלון.
רק שיחה פתוחה, יצירת אמון ומעקב גלוי (שוב, שיחה ובחינה)

דעתי.
העם דורש..... כל מיני דברים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

זיו, הכל ברור.
א. הילדים כבר בגיל יותר בוגר
ב. אתה רוצה להגיד לי שVLC (שמריץ גם מוזיקה) אתה לא מאשר לילדים? ואם הם רוצים לראות סרטים "רגילים" מה עושים?
מה שאני אומר זה שאני מתקשה להאמין שאתה יכול למנוע באמת ובתמים הגעה לתכנים לא ראויים. במיוחד אותי היה מדאיג - שאם אני חוסם בבית, זה יוצר מרחק, בניגוד למצב שאתה רוצה שיהיה. הילד ילך ויצפה אצל החברים שלו, שלא מוגבלים.
חוץ מזה, אם הילד ממש רוצה, הוא שם UBUNTU (או כל דבר אחד שיכול לרוץ בLIVE CD) ועושה מה שבא לו במחשב ואין לך מושג אפילו.
יכול גם לשים HDD חיצוני.

בקיצור - אם הילד בגיל שהוא כבר מתקדם - הוא יסתדר להגיע למה שבא לו. עדיף ללכת בטוב ולחנך.
ברוך השם, עם כל הסרטים שראיתי אני יחסית נורמלי (יחסית :)).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

@Itay_Pollak,
זה באמת לא בעיה לנעול את ה- BIOS כך שתתאפשר הפעלת OS רק מה- HDD הפנימי. חוץ מזה, הפתרון שאני הצעתי עובד עבורי טוב מאוד ולכן הצעתי אותו כפתרון עבור פותח השרשור אשר הציג דרישות דומות. גם פתרון זה הרבה יותר קל למימוש מאשר סדנת חינוך לילדים :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

אני לא הייתי רוצה להכנס לשיחת "אתה לא סומך עליי"

ושוב אני מדגיש - הכל בהתאם לגיל.
אני משער שעד גיל 12 - גם אצלי הכל יהיה נעול. (כולל הבת שלי :))

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 710 פעמים

שליחה #14 

פיתרון יעיל.

1. אין סמרטפון ואין טאבלט
2. אין אינטרנט
3. אין חיבורי USB במחשב, וכונן DVD

עכשיו ילדיך מוגנים מפני כל התועבה בבית...

אבל עכשיו ברצינות.
נראה לך שאתה יכול לחסום היום משהו? כל מה שתעשה אם ירצו הם יראו בבית עם פרוקסים ואו יראו אצל החברים...

או יעקפו בקלות במדריכים שיקראו ב FXP...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #15 

@b2k,
נראה שלא קראת את התגובות. ברור שאי אפשר לחסום מה שקורה מחוץ לבית, המטרה לשלוט על מה שקורה בתוך - ולזה יש פתרון.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

חסימה

שליחה #16 

חבר שלי הראה לי תוכנה שחוסמת אתרים לילדים ..אצל הילד במחשב .
נכנסתי לגוגל ..כתבתי "מציצה" ...עברתי לתמונות ו.... מה ראו עיניי.....
קשה לחסום , למרות שלילדים קטנים כדאי לחסום בכדי שלא יכנסו בטעות

avigdork
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1460
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #17 

מה ראית? סוכריה על מקל?..

OferL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Itay_Pollak ו-b2k

ההצהרות בסגנון "עדיף חינוך" מיותרות.
לא חשבתי שניטור פעילות הילדים במחשבים האישיים שלהם מהווה תחליף לחינוך ואם זה השתמע לכם מהפוסטים שלי בואו ותראו היכן.
ושימו לב שרשמתי ניטור ולא חסימה.
כתבתי כבר בפוסט קודם שאני לא מאמין בחסימת תכנים. את בני דורי אף הורה לא הצליח לחסום מצפיה בפורנו. היו לנו קלטות וידאו וחוברות (כן היתה פעם מדיה אנלוגית:)). גם רשמתי שנגישות פורנו אינה העניין בכלל. ההתייחסות של ילד לפורנו שאליו הוא נחשף תגיע מחינוך ולא מאמצעי חסימה כזה או אחר.
חסימה רק תגביר את הסקרנות ותהפוך את כל העניין לאתגר שאפשר להצליח בו בקלות כמו שרשמתם.

עם כל זה האפשרות שקיימת לנו לדעת כהורים מה מתרחש מאחורי הדלת חשובה לנו.
גם אם אפשר לעקוף ברמת תחכום כזו או אחרת.
גם אם זה מביא "למשבר אמון" ואני לא חושב שזה מביא למשבר. יש הבדל גדול בין לסמוך לבין לשמור.
כל הורה שעבר משהו קשה יגיד לך שהיה צריך לשים לב יותר למה הילד עושה.
וניטור המחשב היא בסופו של דבר דרך נוספת ולא הדרך היחידה לשים לב.
היא לא מהווה תחליף לשיחות או כל אמצעי חינוך אחר אלא תוספת.

אני יכול לומר בביטחון גדול שיש לי ילדים נהדרים, מחונכים, מאושרים וחיוביים בגישה לחיים. אובייקטיבית כמובן:).
עם זאת אני לא חושב שאני יכול לרדת מהשמירה.
הורה לא יכול לשים משקפיים ורודים ולהגיד שבגלל שעשה הכל נכון לדעתו אז הכל יהיה בסדר. כולנו יודעים אילו גורמים נוספים משפיעים.
במיוחד בגילאים האלו שבהם היכולת לעשות דברים גדולה מניסיון החיים ואיכות שיקול הדעת.
Enjoy the Silence

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4878
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #19 

הייתי באמת מציע לנסות את נושא הניטור של קליינטים ברשת.
רק תדאג שלכל קליינט יש ip סטאטי.
נראה לי שדווקא קושחה צד שלישי לנתב תשרת אותך בצורה נוחה יותר מאשר תוכנה כמו wireshark.
יכול להיות שיש תוכנות יותר אינטואיטיביות, כאן גוגל יוכל לסייע יותר ממני.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #20 

היי לך,
מבין ומזדהה,
אנחנו נקטנו בשיטה שלא חוסמים או מגבילים - אבל בהחלט מנטרים. כמו כן הגבלת שעות "מסכים" נדרשת לעיתים...
על המחשבים השתמשנו ב parental control המובנה בWIN7 - במוד מעקב בלבד המנטר את הפעילות על המחשב (כמה שעות, מה מורץ וכו').
בנוסף תכנת child control גם היא במוד מעקב שמאפשר לנו לדעת מה עשו לאן גלשו וכו'.
על הניידים אנדרואיד - תוכנת sms backup ששולחת לג'מייל שלנו את כל הודעות המסרים המיידיים וואטס אפ וכו'..
לפייסבוק אנו נכנסים מידי פעם בידיעת הילדים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”