הסיבה העיקרית שעדיין לא עברתי לעידן פלוס היא אפשרות ההקלטה של תוכניות (DVR)
ראיתי שיש מספר ממירי עידן+ מקליטים בחיפוש בגוגל, האם הם עושים את העבודה? בעיות כלשהן?
יש לי בנוסף ל-YES גם HTPC שבו אני צופה רוב הזמן בסדרות\סרטים וכו', האם עדיף לי לקנות כרטיס
למחשב או פשוט ממיר חיצוני לטלויזיה? (אציין שוב שאפשרות ההקלטה היא קריטית מבחינתי)
האם קיימים כרטיסים כאלה למחשב? מישהו כאן משתמש בהם? מומלץ כרטיס למחשב, או שעדיף ממיר?
האם שווה להשקיע ב-DVBT2?
לצערי אני קורא את הכתבות האחרונות שטוענות כי לא יהיה ניתן לצפות בשידורי HD במונדיאל דרך עידן+
לכן, עדיף להישאר עם YES לפחות עד אחרי המונדיאל? או שקיים סיכוי שישדרו אותו בסוף ב-HD בעידן+?
כבר שאלו את רוב השאלות ששאלת אבל אני אענה בקצרה, אם אתה רוצה תשובות לעומק חפש כאן בפורום.
כמעט לכל ממיר שנמכר היום יש אפשרות הקלטה, אם כי רובם דורשים חיבור של Disk on Key או דיסק קשיח חיצוני בשביל האפשרות הזאת. יש דגמים שעושים קצת בעיות, חפש בפורום את הסיקורים שקיימים כמעט על כל ממיר אפשרי כדי לדעת עוד.
רוב הכרטיסים האלו מגיעים היום בצורת דונגלים בחיבור USB. אפשר להשיג ממש בזול, וכל מחשב יכול לשמש להקלטה. אם המחשב לרוב דולק ואתה משתמש בו עדיף כרטיס למחשב. ממיר חיצוני יכול להיות עדיף במקרים שבהם אין לך כוח לחכות שהמחשב יעלה וכו'. בכל מקרה גם אם יש לך ממיר חיצוני תמיד עדיף לשים גם כרטיס במחשב מאשר לחבר את הממיר למחשב.
לא ידוע מתי ה-DVB-T2 יעלה ולפי איך שזה נראה היום כנראה שלא בקרוב. יש כבר ממירים בארץ שתומכים, וגם לא אמורים להיות משמעותית יקרים יותר אז בהחלט אפשר, מצד שני אם הם לא נותנים לך את יתר הפונקציונליות שאתה צריך (ובלי בעיות) אז זה לא בראש סדר העדיפויות. לגבי כרטיסי מחשב קצת קשה להשיג נורמליים בארץ, קנה כרטיס DVB-T עכשיו ותחליף כש-DVB-T2 יעלה (ואז בטח גם יהיו בארץ כרטיסים תומכים). בכל מקרה מדובר בהוצאה מאוד קטנה.
כמו שזה נראה אין סיכוי לראות מונדיאל ב-HD בעידן+ ואם להגיד את האמת אני אפילו לא בטוח אם נזכה לראות את הבא ב-HD. אם זה מאוד חשוב לך תישאר עוד חודש ביס.
כפרזפרזה על דברי איינשטיין על מלחמת העולם הרביעית, אפשר להגיד שאולי אנחנו לא יודעים באיזה צורת שידור נראה את המונדיאל הקרוב, אבל את זה שאחריו כנראה שלא נראה ברשות השידור...
of1978 כתב:בנוסף למה שנאמר מעלי אפשר למצוא ממיר DVB T2 כמעט באותו מחיר של ממיר רגיל.
...
זה נכון, אבל כמו שאמרתי לא הייתי שם את זה בראש סדר העדיפויות, כלומר אם באותו מחיר הייתי יכול להשיג ממיר DVB-T2 או ממיר DVB-T "רגיל" אבל עם אפשרויות יותר מתקדמות או יותר נוח או אם פחות באגים כנראה שהייתי הולך על האחרון.
גיל37 כתב:בקיצור.. מה שהיה זה מה שיהיה ואחרי המהלך של סגירת רשות השידור נישאר בעידן פלוס עם ערוצים 2, 10, 23 ו-99
אכן מבחר מלהיב...
...
למען האמת גם החינוכית היא חלק מהמהלך של סגירת רשות השידור. אמורה לקום רשות חדשה שתחליף את שתיהן. נכון להיום הכוונה היא שרשות השידור והחינוכית ייסגרו בו"ז עם פתיחת הרשות החדשה ולא תהיה תקופת ביניים שבה נחזור לשני ערוצים בטלויזיה. נקווה שזה באמת יהיה ככה.
drorshem כתב:תודה רבה לכולכם על התשובות, כפי שציינתי אפשרות ההקלטה הינה קריטית, ולכן אצטרך גם להפעיל את המחשב 24/7
כנראה שאקנה ממיר מקליט, ראיתי ביקורות על NOWCOM והוא נראה סבבה, אם למישהו יש המלצה למכשיר יותר טוב, אשמח לשמוע
תודה שוב
...
היי חבר׳ה, תודה רבה על הדיון.
אשמח לשמוע גם, כי אני בדיוק באותו מצב. מחפש ממיר חיצוני שאפשר להקליט איתו, עדיף אפילו שני ערוצים במקביל.
צריכים את זה בשביל צרכי חברה, כלומר כנראה משהו שירוץ במשרד ויקליט כל יום.