המשלוח הגיע עם EMS (כמובן כשדואר ישראל גוזר את קופון "עלויות השחרור שלו" של כ 35ש"ח~
אני הזמנתי סט של 6 קפסולות + 100 מדבקות + מתקן מיוחד למילוי + מכסי גומי מתאימים לאטימה. רצינו להיות מסוגלים למלא כמה קפסולות במהירות ובנוחות ולהיות מסוגלים לאטום אותן.
למרות שזו לא הייתה הסיבה העיקרית לקנייה, העלות כמובן זולה משמעותית. אם נזניח את עלות הקפסולות החד פעמית, אזי עלות קפסולת קפה היא כשקל, כאשר לוקחים בחשבון כ 35 אג' למדבקה וכ 40-70 אגורות ל 5 גרם קפה טוב-מצויין.
הסט הזה במבצע כרגע ומחירו כולל הכול 75 דולר כולל המשלוח ב EMS (עד לסוף מאי).
יש גם חנות פייסבוקית ואופציות אחרות לקנייה גם מבחינת קפסולות נירוסטה וגם של קפסולות PP.
הסט הגיע ארוז היטב בקופסת קרטון איכותית ומנוילנת. הפחד הגדול ביותר שלי הייתה איכות ועובי הנירוסטה (כזו שאקפל בטעות בלחץ מינימאלי). לשמחתי התבדיתי הקפסולות בנויות היטב וחזקות.
מתקן המילוי בנוי מתבנית של פלסטיק זול ביותר ודק (זה המשמש לאריזת הקפסולות) וחבל שכן אני בספק כמה זמן יחזיק, ומחתיכת פלסטיק מסיבית בהרבה עם חורים למילוי שיושבת מעל הקפסולות. באה גם כף דקה לקפה מפלסטיק ואביזר לדחיסת הקפה לקפסולה שבנוי הרבה יותר טוב.
המבחן האולטימטיבי עבר בהצלחה. המכונה עובדת איתן מצויין (צריך קפה טחון פיין או מדיום פיין ולא לרמת אספרסו). הקפה של אשתי יוצא אחלה כולל הקרמה
פה יש קישור למבחן קפסולות חלופיות. יש 3 חלקים, אך פה הלינק לחלק השני שבוחן קפסולות נירוסטה.
פה יש קישור שמראה את סט המילוי:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם כבר לעבוד אז למה לא מכונה רגילה ולא קפסולות?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מצטרף לדבוטאנט בשאלה.
בנוסף, אתה מזניח את העלות הראשונית אבל 75 דולר = 260 ש"ח.
אם נניח ששותים קפסולות קצרות שעולות 2.30 לקפסולה (מחיר ממוצע, נניח שהרוב זה קפסולות ב- 22.40 וחלק יקרות יותר, למען פשטות החישוב), יוצא הפרש לקפסולה של 1.3 ש"ח. בחישוב זריז, עולה שכדי לכסות את העלות הראשונית (ואני לא סופר פה בלאי, שבטוח יש - אם למתקן המילוי או לקפסולות הנירוסטה עצמן), אתה צריך לשתות 200 כוסות אספרסו. תוסיף את עלות השחרור מהדואר, את הטרחה בקניית קפה טחון בתדירות גבוהה (שלא ייתיישן), את הטרחה בשטיפה וייבוש של הקפסולות מדי שימוש - וזה כבר די מאבד משמעות...
בנוסף, אתה מזניח את העלות הראשונית אבל 75 דולר = 260 ש"ח.
אם נניח ששותים קפסולות קצרות שעולות 2.30 לקפסולה (מחיר ממוצע, נניח שהרוב זה קפסולות ב- 22.40 וחלק יקרות יותר, למען פשטות החישוב), יוצא הפרש לקפסולה של 1.3 ש"ח. בחישוב זריז, עולה שכדי לכסות את העלות הראשונית (ואני לא סופר פה בלאי, שבטוח יש - אם למתקן המילוי או לקפסולות הנירוסטה עצמן), אתה צריך לשתות 200 כוסות אספרסו. תוסיף את עלות השחרור מהדואר, את הטרחה בקניית קפה טחון בתדירות גבוהה (שלא ייתיישן), את הטרחה בשטיפה וייבוש של הקפסולות מדי שימוש - וזה כבר די מאבד משמעות...
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
באילו קפסולות מדובר?shraga007 כתב:בבית יש לי סילביה.
בעבודה מצאתי קפסולות תואמות נספרסו שלדעתי עולות על המקור בעלות של 1.5 לקפסולה.
באמת, זה נראה יותר עבודה ממכונה רגילה....
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
א. כמו שציינתי, הסיבה העיקרית היא לא החיסכון אלא הרצון לשתות את התערובת שאשתי רוצה לשתות.
ב. 200 כוסות זה כלום. אצלנו שותים בבית כ 6 כוסות ביום מהמכונה מה שאומר שהקפסולות עצמן מחזירות את ההשקעה תוך כחודש שזה זמן מגוחך להחזר השקעה. אם כולם היו שותים רק מהקפסולות החדשות, זה היה חיסכון שנתי של כ 3000 ש"ח שזה מהותי, בטח למי שהעלות קריטית לו. דרך אגב, רוב הקפסולות שאצלנו קונים עולות כ 2.5 ולא 2.3.
ג. גם ככה אשתי עדיין קונה את התערובת שלה, ככה שההתעסקות לא רלוונטית מבחינה זו.
ד. הטירחה בשטיפת ומילוי הקפסולות בטלה בשישים לעומת הזמן שהיא משקיעה היום בהכנת התערובת שלה ושטיפת המקינטו/פלנ'גר שלה . השחרור מהדואר עוד יותר וזה בטח לא שיקול.
ה. למה לא מכונת קפה?
- כי אשתי לא סובלת להתעסק איתה (נתנה אותה לחברה מזמן ומשתמשת במקינט ופלנג'ר שגם אותם אפסנה עכשיו) והזמינה את הנספרסו. זה כ"כ הרבה יותר נוח, אפילו אם ממלאים פעם ביום כמה קפסולות. בנוסף, הנוחות והפשטות של המכונה מאפשרות לכולם להכין (כולל הילד הגדול) בשנייה.
- כי כן אוהבים אצלנו מאוד גם את הזנים של הנספרסו ואין לנו כוונה לנסות ולחפש להם מחליפים כמו גם להחזיק 6 סוגי קפה נוספים בפריזר.
ו. לגבי מתקן המילוי, מסתבר שהוא מתלבש במדוייק על החלק התחתון של הקופסא מה שמחזק אותו, אם כי עדיין הייתי שמח למתקן יותר מסיבי בזכות עצמו.
ז. אין לי שום כוונה לשכנע אף אחד לקנות את הקפסולות. אני לא גוזר מזה קופון. אבל, אני מניח שיש עוד אנשים שמעניין אותם לשתות גם את הקפה שלהם או לחילופין להשתמש במכונה בעלות נמוכה יותר אז נתתי את האינפורמציה. מי שלא מתאים לו זה בסדר גמור, אבל לא מבין את הצורך הדיסוננסי-קוגניטיבי לנסות לשכנע אנשים אחרים למה זה לא כדאי. כל אחד ושיקוליו. למי שזה כן מעניין הקפסולות האלו לדעתי הן אופציה טובה.
ב. 200 כוסות זה כלום. אצלנו שותים בבית כ 6 כוסות ביום מהמכונה מה שאומר שהקפסולות עצמן מחזירות את ההשקעה תוך כחודש שזה זמן מגוחך להחזר השקעה. אם כולם היו שותים רק מהקפסולות החדשות, זה היה חיסכון שנתי של כ 3000 ש"ח שזה מהותי, בטח למי שהעלות קריטית לו. דרך אגב, רוב הקפסולות שאצלנו קונים עולות כ 2.5 ולא 2.3.
ג. גם ככה אשתי עדיין קונה את התערובת שלה, ככה שההתעסקות לא רלוונטית מבחינה זו.
ד. הטירחה בשטיפת ומילוי הקפסולות בטלה בשישים לעומת הזמן שהיא משקיעה היום בהכנת התערובת שלה ושטיפת המקינטו/פלנ'גר שלה . השחרור מהדואר עוד יותר וזה בטח לא שיקול.
ה. למה לא מכונת קפה?
- כי אשתי לא סובלת להתעסק איתה (נתנה אותה לחברה מזמן ומשתמשת במקינט ופלנג'ר שגם אותם אפסנה עכשיו) והזמינה את הנספרסו. זה כ"כ הרבה יותר נוח, אפילו אם ממלאים פעם ביום כמה קפסולות. בנוסף, הנוחות והפשטות של המכונה מאפשרות לכולם להכין (כולל הילד הגדול) בשנייה.
- כי כן אוהבים אצלנו מאוד גם את הזנים של הנספרסו ואין לנו כוונה לנסות ולחפש להם מחליפים כמו גם להחזיק 6 סוגי קפה נוספים בפריזר.
ו. לגבי מתקן המילוי, מסתבר שהוא מתלבש במדוייק על החלק התחתון של הקופסא מה שמחזק אותו, אם כי עדיין הייתי שמח למתקן יותר מסיבי בזכות עצמו.
ז. אין לי שום כוונה לשכנע אף אחד לקנות את הקפסולות. אני לא גוזר מזה קופון. אבל, אני מניח שיש עוד אנשים שמעניין אותם לשתות גם את הקפה שלהם או לחילופין להשתמש במכונה בעלות נמוכה יותר אז נתתי את האינפורמציה. מי שלא מתאים לו זה בסדר גמור, אבל לא מבין את הצורך הדיסוננסי-קוגניטיבי לנסות לשכנע אנשים אחרים למה זה לא כדאי. כל אחד ושיקוליו. למי שזה כן מעניין הקפסולות האלו לדעתי הן אופציה טובה.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
קפסולות שאני קונה שהספק קפה שלי.mrunderhill כתב:באילו קפסולות מדובר?.........
קפה עולה http://caffeolle.co.il/
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה שרגא כשנעבור בחצור נטעם אחת
.
השאלה אם הקפסולה מתאימה למכונות החדשות של נספרסו לאחר שינוי הסכינים (פיקסי, איניסיה וכו'...). הם שינו את הסכינים מה שעושה בעיות תאימות
חוצמזה, אני רואה שם שני צבעים - זה בשביל היופי או שיש שני סוגים?
השאלה אם הקפסולה מתאימה למכונות החדשות של נספרסו לאחר שינוי הסכינים (פיקסי, איניסיה וכו'...). הם שינו את הסכינים מה שעושה בעיות תאימות
נערך לאחרונה על ידי integral ב 11/05/2014 16:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

http://www.nestle-nespresso.com/asset-l ... Blades.pdf
[left]
Nespresso introduced new blades into the PIXIE, U and INISSIA
machines as part of our continuous improvement process in order to
optimize the piercing of our own capsules to ensure perfect extraction of
the coffee. The changes were introduced with effect from July 2013.[/left]
אופטימיזציה של ה PIERCING של מי?
[left]
Nespresso introduced new blades into the PIXIE, U and INISSIA
machines as part of our continuous improvement process in order to
optimize the piercing of our own capsules to ensure perfect extraction of
the coffee. The changes were introduced with effect from July 2013.[/left]
אופטימיזציה של ה PIERCING של מי?
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
אין לי מושג אם יש בעיה עם המכונות החדשות, אצלי בעבודה הם מתאימות.integral כתב:תודה שרגא כשנעבור בחצור נטעם אחתחוצמזה, אני רואה שם שני צבעים - זה בשביל היופי או שיש שני סוגים?
...
לגבי התערובות, נראה לי שיש כרגע רק תערובת אחת, מזכירה מאוד את הריסטרטו של נספרסו רק הטעם הרבה יותר עשיר ופחות חד גוני ומר מזה של נספרסו.
למי שיש עוד שאלות יכול להתקשר לניר, מקפה עולה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם