מחפש המלצה לסאבוופר למערכת סטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #1 

המערכת שלי מורכבת מהPREAMP הזה:
http://www.amchome.com/content/amc-av81-series

ששולט על המגבר הזה:
http://www.amchome.com/content/amc-2...ifiers-45w-x-4

ואליו מחוברים הרמקולים האלו:
http://www.canton.de/de/archiv/produkt/ergo902dc.htm

המגבר הוא 4 ערוצי. מהPRE יוצא כבל Y שמפצל כל צד לשני מגברים. הרמקולים מחוברים בBI-AMPING למגבר, כל אחד לשניערוצים.
עד כאן הסטאפ הנוכחי. המידים והטרבלים במערכת הנ"ל לא פחות ממדהימים. אני מעוניין להוסיף סאבוופר על מנת לשפר את תחום הצלילים הנמוכים הלוקה מעט בחסר. מדובר על חדר קטן יחסית. הקאצ' - אין לי יציאה לסאב מהמגבר\קדם. חשבתי על 4 אפשרויות חיבור, אשמח לדעת מה המועדפת:

1. לקנות סאב שמאפשר העברה של הצליל הלאה לרמקולים וכך החיבור יהיה קדם->מגבר->סאב->רמקולים. קצת בעייתי כי קשה למצוא סאבים כאלו.
2. לחבר את הרמקולים לשני ערוצים ולהשתמש בשני הערוצים הנותרים לסאב וכך הוא יהיה מחובר במקביל לרמקולים למגבר. קדם-> פיצול האות למגבר->מגבר מוציא לסאב ולרמקולים במקביל. אפשרי אבל "מבזבז" שני ערוצים (90W) לטובת הסאב שלא צריך את זה. בנוסף הסאב מקבל את ההגברה מהמגבר, מסנן את הטווח הלא רצוי ומגביר שוב את הטווחים הרצויים לו, נשמע לי יותר מדי בלגן.
3. להשתמש בכבל Y בין הקדם למגבר והסאב וכך לפצל את האות. קדם -> מפצל לסאב ולמגבר->רמקולים. היתרון עד כמה שאני רואה בשיטה הזו היא שהסאב מקבל אות לא מוגבר והרמקולים משתמשים בכל 4 הערוצים (BIAMPING) של המגבר. בנוסף - מבחר הסאבים עולה דרמטית כי אין צורך בסאב שמכניס ומקבל אות רמקולים. יש בעייתיות בצורה שאני מתאר?
4. חיבור הסאב בין הקדם למגברע"י LINE LEVEL INPUT וOUTPUT. קדם->סאב->מגבר. זה אפשרי בכלל? ומומלץ? האם בחיבור כזה הרמקולים כלל לא יקבלו את האותות הנמוכים וזה יגרע מהאיכות?

לאחר החפירה הלא קצרה הזו - אני מחפש סאב בסביבות ה1000 ש"ח עם אפשרות חריגה עד 1500 אם זה באמת שווה את זה. מעדיף מאוד יד שניה על פני חדש. האם יש בטווח המחירים הזה סאב מתאים שישדרג את חווית ההאזנה?

תודה מראש.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

קצת חפרת אבל לא יותר מדי... ;)

אני אקצר לך את התהליך - לכמעט כל הסאבים האקטיביים בשוק יש גם כניסות HIGH LEVEL (או SPEAKER LEVEL), שמיועדות לסטאפ של סטריאו כמו שאתה מתאר. המגבר של הסאב נועד נטו להגברת הסאב, והכניסות הללו רק עוברות דרך קרוסאובר פאסיבי שמסנן את התדרים הנמוכים לטובת הסאב, ומעביר הלאה את כל השאר (בלי להגביר מחדש..!)

הדבר היחיד שהולך לאיבוד בסידור הזה (וזה ממש לא אובדן גדול) זה ה-Bi-Amp. אתה יכול אולי לחבר רק את ההגברה של הוופרים ברמקולים שלך דרך הסאב ואז לשמר את ה-Bi-Amp, אבל בינינו במילא אין לחיבור כזה משמעות אם הוא עובר דרך הקרוסאובר הפסיבי של הרמקול, אז חבל על המאמץ... (i)

המלצה שלי: חפש סאב מיד שניה ברמה קצת יותר גבוהה ממה שאפשר לקנות בחנות ב-1,500 ש"ח (אופציה לחדש מהחנות: וורפידייל SW150, אבל יש לו רק כניסות כאלה, ולא יציאות, מה שאומר תצטרך להגביר את הרמקולים עם מגבר אחד, ואת הסאב עם המגבר השני), ותוודא שיש לו כניסות ויציאות HIGH PASS שנראות לרוב כמו חיבורים רגילים של רמקולים כמו שמוצאים על מגבר. חבר את הסאב בין המגבר לרמקולים ובא לציון גואל.

לגבי ירידה באיכות, תמיד יש סיכון כזה, אבל זה תלוי בתיכנון של הסאב, ולכן אני ממליץ ללכת על סאב מיד שנייה ברמה גבוהה יותר, כי אז יש יותר סיכוי שהוא מתוכנן טוב יותר, ושאין הנחתה מהותית של הסיגנל שמגיע דרך כניסות ה-HIGH LEVEL.

נ.ב. אם החדר קטן אפשר להסתפק גם בסאבוופר קטן אבל איכותי עם אלמנט של 8 אינץ' (למשל ולודיין EQ-MAX 8...)

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על התגובה! לSW150 אין OUTPUT? כי לפי התמונה הזו נראה שיש, לא? אשמח למאוד להכוונה ביד שניה כי אני ממש לא מבין בסאבים. ראיתי שמישהו מפרסם את הDIAMOND MX 10 - הוא עדיף על הSW150?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

מה שרואים בתמונה הזאת זה רק כניסות HIGH LEVEL - זוג אדום/שחור לכל רמקול (וגם בכותרת מעל החיבורים כתוב בבירור שאלה INPUTS...) (i)

למיטב הבנתי ה-MX הוא המחליף של ה-SW150, אז לא נראה לי שהוא עדיף עליו בהכרח. מה שכן, יכול להיות שהוא עולה יותר מכיוון שהוא חדש יותר, ואז אולי עדיף לחסוך כמה מאות ש"ח וללכת על ה-SW150. :wink:

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #5 

התכוונתי לחיבורי הRCA שבתמונה. אי אפשר לעשות את אפשרויות 3 או 4 לעיל בעזרתם? מישהו מוכר את הMX יד שניה קצת יותר זול מהSW150. או שניתן להשיג את הSW150 במחיר יותר זול מזאפ?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

ניתן להשיג כל דבר בתחום האודיו/וידאו במחיר יותר זול מזאפ. :wink:

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

אשמח להכוונה בנושא. מה מחיר ריאלי לSW150? ומה בקשר לשתי השאלות הנ"ל?

ag43 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
הצטרף: אוגוסט 2008
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #8 


zivw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 685
הצטרף: אפריל 2007
מיקום: גני תקווה
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

יש לי אחד של Phase שהעברתי למחסן לפני כמה חודשים ולא נראה לי שאני אשתמש בו יותר.
מחר נצלם אותו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”