שרשור תגובות: IFA 2014 GPC: המומנטום של Sennheiser

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

למאמר: IFA 2014 GPC: המומנטום של Sennheiser

תמונה

סיכום שיחה עם מנהלת יחסי הציבור הגלובליים של סנהייזר, Mareike Oer, על תפיסת המוצר היום, המבט לעתיד וקצת על הטכנולוגיה. 

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

כתבה מצויינת ומעניינת :אחלה:
אני מקווה שהמענה מהיצרן בנוגע להרצה יגרום לאנשים להפסיק להעלות את נושא הוודו הזה.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

ziv_r

אין לי נסיון בנושא הרצת אוזניות אבל התשובה של היצרן מעולה בשביל כולם.
מצד אחד הוא כותב שלא צריך הרצה ומצד שני הוא כותב שצליל האוזניות משתנה קצת במשך 100 השעות הראשונות.....:)

ולאורי, תודה על הפרוט. כתבה מאד מעניינת.
מוטי

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

אורי תודה על המאמץ ותשומת הלב (f)

מנסיון של שנים מבלי להגזים 39 שנים . עם ציוד סטראו ועם אוזניות HD414 היה לי כנער 1975
ולאורך השנים ועד היום HD800
יש שינויים בצליל והינה תשובה מוסמכת ממהנדס של סנייהזר
יש שנויים אפילו מזעריים הגורמים לטרבל להתאזן ובאס טוב יותר והפרדה כלית כתוצא מכך טובה יותר ומיד ברור.

ובדיקת אוזניות חדשות לחלוטין אכן ערכתי השוואות ויש שינוי לטובה בסאונד אחרי מספר שעות הרצה
{ את כל הרשימה ניתן למצא בפוסטים שלי [‎‎
וזה לא ודו או קסמים עובדה קיימת וגם ב‎רמקולים אותו הדבר

בברכה

SONYES

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

מצד אחד הוא כותב שלא צריך הרצה ומצד שני הוא כותב שצליל האוזניות משתנה קצת במשך 100 השעות הראשונות....
...
זו תשובה "דיפלומטית". היצרן רוצה לספק את שני הצדדים וזהו, בלי להסתבך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

SONYES כתב:וזה לא ודו או קסמים עובדה קיימת וגם ב‎רמקולים אותו הדבר
...
זה כן וודו וקסמים, גם באוזניות וגם ברמקולים, וכל בדיקה קצת יותר רצינית ממה שעשית בבית מדגימה את זה. גם כשמבחנים עיוורים מוצאים פערים לפני ואחרי הרצה, מתגלה כי הפערים הללו רובם ככולם בלתי שמיעים, ואפילו אלה ששמיעים קטנים יותר מהפערים בין אצוות ייצור שונות של אותו מוצר, ככה שהטענה שהרצה משפרת את הסאונד נשענת על "הוכחות" מאוד רעועות (במקרה הטוב). (i)

נ.ב. אתה רשאי כמובן להאמין במה שבא לך ולהביע את דעתך בחופשיות, אבל לעניות דעתי אין מקום למיסיונריות בין דפי הפורום, ואין סיבה לתת לדעות בלתי מבוססות בעליל (ולא, ניסיון של 4 עשורים ובדיקה של שתי אוזניות זהות בתנאים-לא-תנאים הם לא בסיס איתן מספיק) מעמד של תורה מסיני. (f)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 11/05/2014 13:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

דפלומטית או לא עובדה שיש שינויים שמשנה את הצליל

1. לא צריך= ממלא אתה שומע ועובר זמן וזה משתנה !!!!
2. משתנה מעט והוא מסכים !!!! אז שומעים

3. זה מה שעושה את השינוי בחנתי את זה בחצי שנה אחרונה היטב עם 5 זוגות אוזניות חדשות מהקופסא

ממלא המוסיקה שאתם שומעים לא משנה מה ומי נשמע ואוטו הדבר ולא משנה עם זה עם הרצה או בלי
במיוחד שמקבלים משהו חדש

היות שאני מאזין לקלאסית ויודע אפה ומה ומתי משתנה כל דבר - וזה מתוך נסיון של 39 שנים ככה
ואם לא נראה ???? כי לא כל אחד רגיש לשנויים וזה כבר סיפור אחר .
תם הדיון יש שינויים כתוצאה משימוש
וזה נכון לגבי רמקולים מגברים וציוד אלקטרוני אחר וכמובן אוזניות .
בברכה

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

SONYES כתב:תם הדיון
...
הדיון תם מזמן... אתה היחיד שמעורר אותו בכל הזדמנות עם עוד מגילה של כתיבה שוטפת אשר גולשת פעמים רבות למחוזות של חוסר פשר. :oops:

עם כל הכבוד [behave]פנייה לגופו של אדם - מרטין [/behave], אין שום הוכחה שבמבחן עיוור שנערך כמו שצריך (ולא אצלך בבית על כמה זוגות בודדים של אוזניות במתודולוגיה לא ברורה בעליל) שיש להרצה השפעה מעבר למה שציינתי לעיל. אתה מוזמן לחפש בכל הפורום ולמצוא עשרות דיונים שכוללים מראי מקום למחקרים מדעיים בתחום שהוכיחו זאת שוב ושוב.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

HazooM כתב:זו תשובה "דיפלומטית". היצרן רוצה לספק את שני הצדדים וזהו, בלי להסתבך.
...
הוצאת לי את המילים מהפה. :mrgreen:

רק אציין שבאתר אחר הייתה פעם סקירת אוזניות של סנהייזר, שם נטען ש"על פי היצרן" דרוש ברייקאין של 70 שעות, "ואכן כעבור 70 שעות מתחילים להרגיש את ההבדל", כך התרשם הסוקר. בעקבות הסקירה ההיא כתבתי לסנהייזר מייל ושאלתי אם צריך ברייק אין. הם ענו לי שאין צורך בברייק-אין למוצריהם, אולם ציינו שכעבור מספר שעות האזנה המאזין מתרגל לאופי הצליל.

אורי, תודה על הכתבה המיוחדת והמעניינת (Y)
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 11/05/2014 23:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

uriler פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

DigiSUN, אני חושב שבין השורות זה מה ש- Axel Grell אמר (ואגב, זו גם הייתה ההתייחסות של המרואיינת, אבל היא העדיפה לקבל תשובה מוסמכת).
הוא אומר חד משמעית שאין צורך, אבל שלדעת רוב המאזינים, התוצאה משתנה עם ההאזנה. הוא לא אומר שהשינוי נובע משינוי פיזי באוזניה עצמה, אבל שיש שיפור ממקור כלשהו, ועם זה גם הוא יכול להסכים (would באנגלית מביע הסכמה מסויגת למיטב הבנתי).
בניגוד לחברות המצהירות שצריך burn in, לדעתי הכוונה שלו היא יותר לפסיכואקוסטיקה ופחות לפיזיקה.

roi286
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96

שליחה

HazooM כתב:
...
...
זו תשובה "דיפלומטית". היצרן רוצה לספק את שני הצדדים וזהו, בלי להסתבך.
...

זה מה שנקרא לקרא את המפה נכון...(Y)

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”