אנטנה OUTDOOR. פרמטרים למדידת טווח שידור / קליטה...
1.האם ניתן לחבר כל אנטנה OUTDOOR לכל REPEATER פשוט?
2.תוכל לפרט על טווח שידור ב dB... מזה אומר במטרים ובעוצמת שידור MB/S האם יש ירידה באיכות שידור?
3.האם זה נכון להעביר למיקום לא נגיש - מרתף / קומה שניה בבית תקשורת דרך החשמל ואז לחבר אליה REPEATER להגברת האות ב WIFI?
זה נכון לעשות כך?
2.תוכל לפרט על טווח שידור ב dB... מזה אומר במטרים ובעוצמת שידור MB/S האם יש ירידה באיכות שידור?
3.האם זה נכון להעביר למיקום לא נגיש - מרתף / קומה שניה בבית תקשורת דרך החשמל ואז לחבר אליה REPEATER להגברת האות ב WIFI?
זה נכון לעשות כך?
קודם כל - שידור וקליטה באנטנה הם זהים, יש את עיקרון ההדדיות (רסיפרוקליות) שקובע שפרמטרי האנטנה זהים בשידור ובקליטה.
dB הינה סקאלה לוגריטמית. dB לבדו לא אומר כלום כי זה תמיד אמור להיות יחסי למשהו. במקרה של אנטנות מודדים את שבח (gain) האנטנה בdBi שזה dB אל מול אנטנה איזוטרופית. אנטנה איזוטרופית הינה אנטנה תיאורטית אשר מקרינה את הסיגנל בצורת כדור מושלמת ומפזרת אותו לכל הכיוונים.
כל הרעיון באנטנה הוא למקד את האלומה, תחשוב על זה כמו על אור (לא השוואה מדעית אבל קל להסביר ככה) נניח שיש לך מנורה שמפיצה אור לכל עבר, אם תמקד את האלומה שלה באמצעות מראות תקבל אור חזק מאוד בכיוון מסויים וכלום (NULL) בשאר הכיוונים.
אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו, זה חשוב לזכור את זה כי שימוש באנטנה חיצונית עם שבח גבוה בתוך בית זה לא נכון במרבית המקרים. בדיוק כמו שלא מאירים את הבית עם מנורת ספוט בודדת שמרכזת את האור מאוד.
לגבי טווח השידור - זה מאוד מורכב, אבל בגדול:
כל הוספה של 6dB לשבח של האנטנה תכפיל את הטווח, שבח של מעל 6dBi בתוך בניין ברוב המקרים עלול לגרוע יותר מאשר לעזור.
dB הינה סקאלה לוגריטמית. dB לבדו לא אומר כלום כי זה תמיד אמור להיות יחסי למשהו. במקרה של אנטנות מודדים את שבח (gain) האנטנה בdBi שזה dB אל מול אנטנה איזוטרופית. אנטנה איזוטרופית הינה אנטנה תיאורטית אשר מקרינה את הסיגנל בצורת כדור מושלמת ומפזרת אותו לכל הכיוונים.
כל הרעיון באנטנה הוא למקד את האלומה, תחשוב על זה כמו על אור (לא השוואה מדעית אבל קל להסביר ככה) נניח שיש לך מנורה שמפיצה אור לכל עבר, אם תמקד את האלומה שלה באמצעות מראות תקבל אור חזק מאוד בכיוון מסויים וכלום (NULL) בשאר הכיוונים.
אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו, זה חשוב לזכור את זה כי שימוש באנטנה חיצונית עם שבח גבוה בתוך בית זה לא נכון במרבית המקרים. בדיוק כמו שלא מאירים את הבית עם מנורת ספוט בודדת שמרכזת את האור מאוד.
כל הוספה של 6dB לשבח של האנטנה תכפיל את הטווח, שבח של מעל 6dBi בתוך בניין ברוב המקרים עלול לגרוע יותר מאשר לעזור.
So long and thanks for all the fish!
"אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו, זה חשוב לזכור את זה כי שימוש באנטנה חיצונית עם שבח גבוה בתוך בית זה לא נכון במרבית המקרים. בדיוק כמו שלא מאירים את הבית עם מנורת ספוט בודדת שמרכזת את האור מאוד.
כל הוספה של 6dB לשבח של האנטנה תכפיל את הטווח, שבח של מעל 6dBi בתוך בניין ברוב המקרים עלול לגרוע יותר מאשר לעזור."
לא מובנים לי ארבעת המשפטים שכתבת מעלה.
ולכן אני רוצה למקד את השאלה ולשאול
אני רוצה לקנות אנטנה שכתוב עליה 2.4GHz 25DBi
ואני רוצה לשים אותה בתוך הבית א-ב-ל ליד החלון שלי שכל שלביי התריס שלו פתוחים !
האם זה יגביר את הקליטה של רשתות שקיימות בחוץ או לא ?
כל הוספה של 6dB לשבח של האנטנה תכפיל את הטווח, שבח של מעל 6dBi בתוך בניין ברוב המקרים עלול לגרוע יותר מאשר לעזור."
האם זה יגביר את הקליטה של רשתות שקיימות בחוץ או לא ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
·תושב כתב:"אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו, זה חשוב לזכור את זה כי שימוש באנטנה חיצונית עם שבח גבוה בתוך בית זה לא נכון במרבית המקרים. בדיוק כמו שלא מאירים את הבית עם מנורת ספוט בודדת שמרכזת את האור מאוד.
האם זה יגביר את הקליטה של רשתות שקיימות בחוץ או לא ?...
את אנטנה לתחום התדרים של 2.4GHz בעלת שבח של 25DBi יהיה "טיפה" קשה למקם בתוך החדר, כי, אם מדובר על אנטנה פרבולית, אז הקוטר של הרפלקטור שלה יהיה כמטר, ואם מדובר על אנטנה yagi, אז האורך של boom שלה יהיה כארבעה מטרים לפחות.
·GibsonLP כתב:קודם כל - שידור וקליטה באנטנה הם זהים, יש את עיקרון ההדדיות (רסיפרוקליות) שקובע שפרמטרי האנטנה זהים בשידור ובקליטה.
"אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו"
לדעתי המשפט הזה לא נכון !
לדעתי אנטנה כן מגבירה את האותו על ידי כך שהיא מרכזת אותו !...
·אז אתה לא מעודכן.sys_admin כתב:·......
את אנטנה לתחום התדרים של 2.4GHz בעלת שבח של 25DBi יהיה "טיפה" קשה למקם בתוך החדר, כי, אם מדובר על אנטנה פרבולית, אז הקוטר של הרפלקטור שלה יהיה כמטר, ואם מדובר על אנטנה yagi, אז האורך של boom שלה יהיה כארבעה מטרים לפחות....
יש כיום אנטנות YAGI שקולטת בעוצמה של 25DBI באורך של 50 ס"מ
תציץ באלי אקספרס
אל תעלב, אבל דעתך לא באמת חשובה."אנטנה לא מגבירה את האות אלא רק מרכזת אותו"
לדעתי המשפט הזה לא נכון !
לדעתי אנטנה כן מגבירה את האותו על ידי כך שהיא מרכזת אותו !...
לא כי אתה אדם לא חשוב חלילה אלא פשוט כי לא מדובר פה באיזה צבע יותר יפה או בכל דבר אחר בו דעה של מישהו רלוונטית.
מדובר במדד אמפירי ובפיסיקה פשוטה ואבסולוטית.
חוק שימור אנרגיה קובע כי אם עוצמת הזרם שנכנסת לאנטנה הינה 1 וואט, לעולם לא תקבל יותר מ1 וואט ביציאה מהאנטנה.
מה שאתה יכול לעשות זה לרכז מאוד את האנרגיה ואז תקבל EIRP גבוה יותר.
אם אנסה למצוא הקבלה מוחשית, אז אם תיקח פטיש ותכה בעוצמה על חתיכת עץ תעשה לכל היותר ״דנט״ קטן. תשים מסמר ובאמצעות אותה אנרגיה פוטנציאלית תצליח לחדור את העץ. כל זאת ע״י ריכוז האנרגיה שלך למסמר חד ודק.
פיסיקאי כנראה יעלה אותי על המוקד על ההשוואה הזו כי היא ממש לא נכונה אבל היא מסבירה (בערך) את מה שאני מנסה לומר.
לגבי אנטנת היאגי - עלי אקספרס זה לא בדיוק מקור ציוד הרדיו הטוב בעולם וגם לא האמין בעולם ואני בספק מאוד אם אנטנת יאגי באורך של 50 ס״מ תהיה עם שבח של יותר מכ-14dBi. זה מה שאני זוכר מהמעט שעבדתי עם אנטנות יאגי.
גם פה יש חוקים פיסיקאלים פשוטים וכמו שצלחת של 2 רגל ב2.4 גיגה תיתן כ-21dBi (וזה לא משנה כמה טובה היא תהיה, זה מה שתקבל) כך גם נכון לגבי יאגי מבחינת אורך ומספר אלמנטים.
מקווה שעזרתי קצת.
נערך לאחרונה על ידי GibsonLP ב 27/07/2015 8:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
·תושב כתב:
·אז אתה לא מעודכן.......
יש כיום אנטנות YAGI שקולטת בעוצמה של 25DBI באורך של 50 ס"מ
תציץ באלי אקספרס...
אם לאבו עלי אקספרס היו אנטנות YAGI ל 2.4GHZ בעלות שבח של 25DBi ובאורך של 50 ס''מ בו זמנית הם היו יכולים כבר לשנות כמה פרקים בנושאים של תורת האור וגלים בגלל שהם הצליחו לכופף מספר חוקי טבע הנוגעים לדבר.
מה שכן אני מעודכן שבאתרים מסוג של אבו עלי אקספרס האנטנות המדוברות מייצרות שבח במקרה הטוב של כ 9 DBi , שמתוכם מפסידים יותר משני DB בכבל הגרוע שמגיעה איתן ועוד מספר DB כהספק חוזר למשדר, בגלל תיאום עכבות לא היגיוני שמייצר יחס גל עומד לא אופטימלי בלשון המעטה.
כמובן שלכהל היעד של האתרים האלה כל זה ממש לא ידועה, כי אין להם שום ציוד בדיקה שיכול לבדוק את הנתונים של האנטנות שהם רכשו ואפילו את בדיקת מעבדת RF לאנטנות הם לא יכולים להרשות לעצמם מבחינה כספית, והם גם לא מודעים לנתונים שאנטנה כזו יכולה לספק, אם היא היתה מתוכננת ומיוצרת בצורה מיטבית. וכל מה שנשאר להם, זה להמשיך להאמין לשטויות שהסינים עלומי שם כותבים על ה "מוצרים" שלהם.
GibsonLP גם דעתך לא באמת חשובה.
GibsonLP גם דעתך לא באמת חשובה.
ואין צורך שתגיב גם על זה
כי כמו שכבר אמרתי דעתך לא חשובה.
ואין צורך שתגיב גם על זה
כי כמו שכבר אמרתי דעתך לא חשובה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים