צריך איזה רעיון לשיבצור , תחליף למחליף מנות, טיימר?
אין לי נסיון עם מטחנות אחרות אבל על פניו כן שכן לטחון דק יותר משמע מעט יותר זמן. שלא תבין זה חלקי שניה אבל כל חלק של שניה זה כמות קפה שמשפיע. קח מקרה קיצון של לא לטחון בכלל ולהפיל פולים שלמים ברור שבאותו פרק זמן תקבל יותר גרמים של קפה נכון ?
טוב אז קיבלתי את כף המדידה המתכוונת,
בנתיים משתמש בא כפיתרון במיוחד כי 1. אין לי טיימר 2. ציינתם שאם משאירים (יותר נכון עופר ציין
) קפה במטחנה (במצב פולים לא טחונים כמובן) אחרי 24 שעות הטעם נמוג אז במילא אני צריך לקחת חופן חדש כול פעם מכלי האטימה אז למה לא לעשות זאת עם הכף?
זה לא הכי מדוייק עם חומרים מצוקים כי ברגע שמדובר בחומר שהוא מוצק אז הצורה של הפולים גודלם וכו משתנה וצריך להקפיד שיהיה מיושר למעלה, אבל זה מספיק קרוב ואם אני שומר את הפולים תמיד בכלי וואקום אז במילא צריך לדוג אותם מכלי הוואקום לתוך המטחינה ואז על הדרך עושים זאת עם כף מדידה.
עוד אופציה היא להשתמש בכף בצורה כזאת שטוחנים את הקפה ישירות לכף ואז אפשר לישר/ לשטח ואז זה הרבה יותר מדוייק..
כף המדידה שמגיע עם המכונה טובה למנות של 7/14 גרם וזה לא הכמות שאני מחפש
מה דעתכם הפיתרון יותר טוב מטיימר?
בנתיים משתמש בא כפיתרון במיוחד כי 1. אין לי טיימר 2. ציינתם שאם משאירים (יותר נכון עופר ציין
זה לא הכי מדוייק עם חומרים מצוקים כי ברגע שמדובר בחומר שהוא מוצק אז הצורה של הפולים גודלם וכו משתנה וצריך להקפיד שיהיה מיושר למעלה, אבל זה מספיק קרוב ואם אני שומר את הפולים תמיד בכלי וואקום אז במילא צריך לדוג אותם מכלי הוואקום לתוך המטחינה ואז על הדרך עושים זאת עם כף מדידה.
עוד אופציה היא להשתמש בכף בצורה כזאת שטוחנים את הקפה ישירות לכף ואז אפשר לישר/ לשטח ואז זה הרבה יותר מדוייק..
כף המדידה שמגיע עם המכונה טובה למנות של 7/14 גרם וזה לא הכמות שאני מחפש
מה דעתכם הפיתרון יותר טוב מטיימר?
נסה לבד ותראה.
אני ניסיתי הכל, מקפיא, קופסת ואקום, שקית הקפה מאלומיניום ובמטחנה.
בסוף מה שקבע את איכות הקפה לאורך חודש הימים בהם לוקח לי לסיים קילו זה דבר אחד- איכות וטריות הקפה שקניתי. קונה קפה מאחד ממומלצי הפורום אשר מייצר את הקפה במקום, ממתין אצלי מספר ימים לפני שימוש, ממלא חצי מהמטחנה לשימוש בן מספר ימים ואת השאר סוגר בשקית של הקפה עצמו.
אם תקנה קפה מיובא לא משנה מה תעשה הוא יהיה דראק.
מהמטחנה בכל בוקר לפני שאני טוחן לכוס אני נותן חצי כוס לפח שכן זה קפה שכבר נטחן אתמול ושוכב בפתח של המטחנה. רק לאחר מיכן טוחן לידית.
בסוף מה שקבע את איכות הקפה לאורך חודש הימים בהם לוקח לי לסיים קילו זה דבר אחד- איכות וטריות הקפה שקניתי. קונה קפה מאחד ממומלצי הפורום אשר מייצר את הקפה במקום, ממתין אצלי מספר ימים לפני שימוש, ממלא חצי מהמטחנה לשימוש בן מספר ימים ואת השאר סוגר בשקית של הקפה עצמו.
מהמטחנה בכל בוקר לפני שאני טוחן לכוס אני נותן חצי כוס לפח שכן זה קפה שכבר נטחן אתמול ושוכב בפתח של המטחנה. רק לאחר מיכן טוחן לידית.
·אני בהחלט מסכים איתך שאיכות הקפה זה הפרמטר החשוב ביותר.kobbi כתב:נסה לבד ותראה.
מהמטחנה בכל בוקר לפני שאני טוחן לכוס אני נותן חצי כוס לפח שכן זה קפה שכבר נטחן אתמול ושוכב בפתח של המטחנה. רק לאחר מיכן טוחן לידית....
אבל לשים חצי מטחנה בפולים, ולא לשמור את הפולים בווקאום זה נשמע לי כבר הגזמה לכיוון השני
ידוע שאויר / לחות זה אוייב מספר אחד, זה נשמע לי כבר מוגזם מדי
השאלה אם לשים בדיוק את הכמות הנדרשת זה לא מוגזם לכיוון השני
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אולי למלא חצי הופר בפולים זה אכן מוגזם כי הפולים יישארו כמה ימים בכלי לא אטום ויהיו חשופים לאוויר אבל מצד שני לפתוח את השקית או כלי הוואקום כל יום פעמיים שלוש בשביל לשים במטחנה כמות לכוס אחת בכל פעם ייגרום לכל השקית להתיישן הרבה יותר מהר. צריך למצוא את האיזון הנכון.
אבל הכלי הוואקום עובדים עם שאיבה - אני פותח לכמה שניות, מוציא את הפולים.
ואז עם המשאבה שואב את האויר - ואז שוב אין אוייר בקופסת וואקום
ברור שיש פה פגיעה מסויימת אבל אני לא מכיר דרך יותר טובה מזה
חבר'ה יש לכם עוד תגובות לגבי הזמן המקסימלי שמומלץ להשאיר פולים במטחנה?
יש פה כמה אנשים שאני יודע שהם תותחים בפורום אבל כול אחד הגיב שונה
עופר ו hosq , כאשר hosq (שכחתי את השם סורי) אני זוכר בתגובות קודמות שהוא תמיד נגד וואקום
ועופר.. שאת דעתו קשה מאוד לסתור
גם של hosq כמובן אבלרק בקטע של הוואקום קשה לי להסכים איתו
אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנושא
הנושא הזה גלש לפוסט הזה והיה גם בפוסט הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt212269.%D7%A2 ... D7%9C.html
ואז עם המשאבה שואב את האויר - ואז שוב אין אוייר בקופסת וואקום
ברור שיש פה פגיעה מסויימת אבל אני לא מכיר דרך יותר טובה מזה
חבר'ה יש לכם עוד תגובות לגבי הזמן המקסימלי שמומלץ להשאיר פולים במטחנה?
יש פה כמה אנשים שאני יודע שהם תותחים בפורום אבל כול אחד הגיב שונה
עופר ו hosq , כאשר hosq (שכחתי את השם סורי) אני זוכר בתגובות קודמות שהוא תמיד נגד וואקום
ועופר.. שאת דעתו קשה מאוד לסתור
גם של hosq כמובן אבלרק בקטע של הוואקום קשה לי להסכים איתו
אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנושא
הנושא הזה גלש לפוסט הזה והיה גם בפוסט הזה:
http://www.htcafe.co.il/vt212269.%D7%A2 ... D7%9C.html
אכן היו פה מספר דיונים על כך בעבר ולא היתה תמימות דעים. אישית, נטשתי את קופסת הוואקום כי לא ראיתי שהיא מועילה ואולי אף להפך. כיום, אני מאחסן את הפולים באריזת אלומיניום רגילה כמו זו שמקבלים כשקונים פולי קפה (יש לנגרו שקית כזו עם סגירה חוזרת) ומשתמש בקליפס פלסטיק שקונים בחנויות כלי בית או סופרמרקטים 4 יח' ב-10 ש"ח.
לגבי נושא הטריות בהופר זו אכן בעיה. בעבר הייתי עושה סינגל דוזינג אז לא נדרשתי לזה אבל לאחר שהבנתי שיש צורך בכמות מסויימת של פולים כדי לייצר לחץ בטחינה אני אכן מהרהר בשאלה כמה המינימום הנדרש על מנת לייצר את הלחץ. כרגע אני מנסה משהו בסביבות 70-80 גרם במיכל.
לגבי נושא הטריות בהופר זו אכן בעיה. בעבר הייתי עושה סינגל דוזינג אז לא נדרשתי לזה אבל לאחר שהבנתי שיש צורך בכמות מסויימת של פולים כדי לייצר לחץ בטחינה אני אכן מהרהר בשאלה כמה המינימום הנדרש על מנת לייצר את הלחץ. כרגע אני מנסה משהו בסביבות 70-80 גרם במיכל.
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
בהנחה שהקפה מקלייה טרייה מקומית( שבוע עד עשרה ימים) אני שם בהופר כמות יומית של 4-5 כוסות בבוקר ולא מרגיש שום הבדל בין הכוס של הבוקר לכוס בערב. יותר מ-24 שעות אכן מורגש הבדל באספרסו, אם שותה עם חלב גם אחרי 48 שעות ההבדל כמעט לא מורגש.
היות ואני שותה 2 מנות של אספרסו כפול ביום, והיות שיותר מ 24 שעות כולם מסכימים שיש נסיגה רצינית של פולים בהופר, אזי לשים כמות פולים ליום אחד תחסוך לי כולה פעם אחת של הוצאה פולים מקופסאת הוואקום.
חלק גדול מהסיבה שזה חשוב לי כי יש לי מטחנה ליליט ואין לי טיימר, אז כף המדידה המתכווננת עוזרת לי להוציא את הכמות הרצוייה.
אומנם יש לי כמה אופציות כמו לנסות למכור את הלליט (לא הולך בנתיים), לעשות MOD לבד (אין מצב שאני עושה את זה), לקנות טיימר מתאים מחול שעולה איזה 400 ש"ח (גם לא שווה מעדיף לנסות למכור), או שבכלל להגיע למסקנה שאין לי מה להשאיר פולים בהופר בגלל נושא הטריות ואז אני משאיר אותם בקופסת הוואקום ועל הדרך "דג" את כמות הפולים הדרושה עם כף המדידה, ככה גם שומר על הטריות ומקבל את המנה הרצוייה (מאמין שרמת הדיוק היא פחות או יותר כמו טיימר)
ה VST מעניין, קראתי תגובות מאוד חיוביות, אבל אי אפשר להשיג בארץ וזה מעצבן לחכות עד שיגיע מחו"ל
אגב, אם מישהו זוכר לגבי פוסט של נייקד, כדי או לא כדי, קפה חמוץ וכו', גיליתי רק עכשיו (טעות של מתחילים לגמרי) כאשר פירקתי את הסלסלה של ידית החליטה הרגילה שלי שיש שם לכלוך שחור של קפה שהצטבר ואפילו מיים חמיים כבר לא מוצאים אותו, מה שמסביר אולי את הקפה החמוץ (שאריות קפה) ונותן נקודות לנייקד מבחינת הניקוי והעצה של אופיר של נייקד עם VST קורצת לי האמת..
עוד פרמטר חשוב נראה לי , שאם ידית החליטה לא מספיק חמה, אז שטח המגע של הקפה עם הברזל יותר גדול לעומת נייקד שזה יוצא ישר ואז הטמפרטורה יכולה לצנוח ולהביא קפה חמוץ (משהו שאני ממש שונא, מעדיף מר מחמוץ)
ה VST מגיע בכול מני גדלים, יש לי אוסקר, כמה גרם כדי בידית החליטה? על איזה גודל אתם ממליצים?
חלק גדול מהסיבה שזה חשוב לי כי יש לי מטחנה ליליט ואין לי טיימר, אז כף המדידה המתכווננת עוזרת לי להוציא את הכמות הרצוייה.
אומנם יש לי כמה אופציות כמו לנסות למכור את הלליט (לא הולך בנתיים), לעשות MOD לבד (אין מצב שאני עושה את זה), לקנות טיימר מתאים מחול שעולה איזה 400 ש"ח (גם לא שווה מעדיף לנסות למכור), או שבכלל להגיע למסקנה שאין לי מה להשאיר פולים בהופר בגלל נושא הטריות ואז אני משאיר אותם בקופסת הוואקום ועל הדרך "דג" את כמות הפולים הדרושה עם כף המדידה, ככה גם שומר על הטריות ומקבל את המנה הרצוייה (מאמין שרמת הדיוק היא פחות או יותר כמו טיימר)
ה VST מעניין, קראתי תגובות מאוד חיוביות, אבל אי אפשר להשיג בארץ וזה מעצבן לחכות עד שיגיע מחו"ל
אגב, אם מישהו זוכר לגבי פוסט של נייקד, כדי או לא כדי, קפה חמוץ וכו', גיליתי רק עכשיו (טעות של מתחילים לגמרי) כאשר פירקתי את הסלסלה של ידית החליטה הרגילה שלי שיש שם לכלוך שחור של קפה שהצטבר ואפילו מיים חמיים כבר לא מוצאים אותו, מה שמסביר אולי את הקפה החמוץ (שאריות קפה) ונותן נקודות לנייקד מבחינת הניקוי והעצה של אופיר של נייקד עם VST קורצת לי האמת..
עוד פרמטר חשוב נראה לי , שאם ידית החליטה לא מספיק חמה, אז שטח המגע של הקפה עם הברזל יותר גדול לעומת נייקד שזה יוצא ישר ואז הטמפרטורה יכולה לצנוח ולהביא קפה חמוץ (משהו שאני ממש שונא, מעדיף מר מחמוץ)
ה VST מגיע בכול מני גדלים, יש לי אוסקר, כמה גרם כדי בידית החליטה? על איזה גודל אתם ממליצים?
קודם כל אין דבר כזה לעשות קפה עם ידית קרה.
המינימום שאתה יכול לעשות זה לעשות עליה את הקולינג פלש אם היא לא היתה מחוברת למכונה.
ההבדל שאני מרגיש זה טעם טיפה 'שרוף' יותר בשימוש עם ידית רגילה. אני מניח שהמגע של הקפה עם מתכת רותחת גורם לזה. לא חושב שזה טוב או רע אבל הטעם הסופי בוודאי שונה.
לדעתי שווה לקנות או את ה 15 גרם או את ה 18 גרם.
אני משתמש ב 18 ואני לא יודע כמה אני מכניס לשם. סביר להניח שכל סלסלה יכולה להכיל עוד 2-3 גרם מהקיבולת הקטלוגית שמצויינת עבורה.
בנוגע לקופסת ואקום - לדעתי זה סתם חרטא.
אם אני קונה קפה בשקית רגילה אז אני מוציא את האויר ושם קליפס.
אם השקית עם סגירה חוזרת ושסתום (מה שבד"כ).אז החיים יותר קלים.. סוגרים את הפס בשקית ומוציאים את האויר. מה צריך יותר מזה?!
המינימום שאתה יכול לעשות זה לעשות עליה את הקולינג פלש אם היא לא היתה מחוברת למכונה.
ההבדל שאני מרגיש זה טעם טיפה 'שרוף' יותר בשימוש עם ידית רגילה. אני מניח שהמגע של הקפה עם מתכת רותחת גורם לזה. לא חושב שזה טוב או רע אבל הטעם הסופי בוודאי שונה.
לדעתי שווה לקנות או את ה 15 גרם או את ה 18 גרם.
אני משתמש ב 18 ואני לא יודע כמה אני מכניס לשם. סביר להניח שכל סלסלה יכולה להכיל עוד 2-3 גרם מהקיבולת הקטלוגית שמצויינת עבורה.
בנוגע לקופסת ואקום - לדעתי זה סתם חרטא.
אם אני קונה קפה בשקית רגילה אז אני מוציא את האויר ושם קליפס.
אם השקית עם סגירה חוזרת ושסתום (מה שבד"כ).אז החיים יותר קלים.. סוגרים את הפס בשקית ומוציאים את האויר. מה צריך יותר מזה?!