צריך איזה רעיון לשיבצור , תחליף למחליף מנות, טיימר?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 820
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

אני רוצה לקבע עוד משתנה שזה כמות הקפה, לצערי יש לי את הלליט והמטחנה מעולה אומנם אבל אין לה מחלק מנות או משהו בסיגנון, אני רוצה פתרון נוח למחלק מנות, וחשוב מאוד בלי לבזבז קפה, לא למלא איזה משהו ואז להוריד אלה לטחון מראש בדיוק כמה שצריך, ובלי לשקול כי זה מסרבל ומאריך את התהליך את הכנת הקפה.

חשבתי לקנות טיימר כמו זה בתמונה:

http://www.photonegba.co.il/items/278532#.U252Svl_tg0

ולהדביק אותו על המכונה למעלה עם דבק דו צדצדי ואז לכוון לכמות השניות שאני רוצה לטחון ולפי זה לטחון..., זה סתם רעיון שעלה לי כרגע, מעניין אותי לדעת יש להם הצעות טובות יותר? חשוב מאוד עם מחשבה על נוחות/ חיסכון בקפה

תודה

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #2 

הי יגאל
הטיימר לא תמיד עוזר כיוון שכמות נטחנת מול זמן טחינה משתנה לפי עובי הטחינה.
אם אתה לא רוצה להשתמש בכרטיס, אתה צריך להשתמש במשקל.
אתה יכול לשקול מראש את כמות הפולים או את הכמות הנטחנת.
בהצלחה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

היי גלעד

אני משתמש בכרטיס כשאני רואה שאחרי הדחיסה יש לי יותר מדי קפה אז אני מוריד כשזה קיצוני מדי , אם כי זה פתרון טוב (למרות שהוא גם הולך על נפח לפי רמת טחינה ולא משקל ), הפתרון הזה לא מונע ממני מראש לטחון יותר קפה שזה מה שאני רוצה להמנע ממנו מתחילה.

אני יודע שעם טיימר זה לא יהיה מדויק אבל זה הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו אלה אם כן למישהו יש הצעות אחרות, כמו שאמרתי לשקול זה לדעתי יותר מדי התעסקות ואני רוצה להמנע מזה, טיימר בצורה נוחה גם אם לא הכי מדוייק זה סוג של פתרון בין נוחות לדיוק

כיצד המחלק מנות עובד? כשהיתי אצל אלכס שאירח אותי בנדיבות בביתו הראה לי את ה K3 שיש לה טיימר שמכוונים ולפי הזמן היא טוחנת, אזי אם אני יקנה טיימר זה אמור לעבוד כמו מטחנה עם מחלק מנות לפי מה שאני מבין? האם מחלק המנות עובר לפי טיימר?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #4 

הפיתרון הכי טוב ללא שקילה זה להשתמש בכוסית מדידה.
מצא כוסית מדידה שמילוי שלה עד הסוף זה בערך (קצת יותר) מהמנה שאתה צריך ותשתמש בה למילוי המטחנה כל פעם.
טיימר לא ייתן לך פיתרון מדויק, תאמין לי,על כל דרגת טחינה תצטרך לכוון את הטיימר מחדש.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

ה K3 עובדת על טיימר לא?

בכול מקרה כוס מדידה תקבע לי את הנפח פחות או יותר ולא את הכמות בגרמים, השאלה מה יותר חשוב בתכלס בשביל לקבע את רמת ההתנגדות למיים? נראה לי שנפח באמת זה הפרמטר החשוב פה יותר מאשר המשקל בגרמים בשביל לנסות לקבע עוד משתנה לרמת ההתנגדות למיים

הבעיה עם כוס מדידה זה הנוחות, גם נדבק קפה לדפנות כול הזמן, להשתמש בכוס מזכוכית?

תודה!

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #6 

ממליץ לך בחום לוותר על הרעיון.
טיימר במטחנה זה ממש לא יעיל אלא אם הוא עובד לפי משקל ולא לפי זמן. יש איזה דגם של Vario שעובד ככה ואז נגיד שזה יעיל.
אין תחליף לרוטינה נכונה. לא כרטיסי אשראי ולא טיימרים..
ממלאים עד הסוף, דופקים (או שלא), מיישרים ודוחסים. זו לא תורה מסיני, וכל נסיון להתייחס לזה ברצינות יתר מוריד מההנאה לדעתי.

אופיר

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #7 

יש כאלה שאוהבים את הטקס, זו בחירה שלהם, למלא עד הסוף, לדפוק/או שלא, זו גם בחירה, מניסיון, הבדל של גרם בכמות הקפה, יש השפעה משמעותית (עובדתית ,בחנתי את זה), לכן יש להקפיד על הכמות המדוייקת.
בנוסף, לרוב, שימוש בטכניקה הזו, תשאיר יותר מדי קפה והידית לא תיסגר.
הכרטיס שיצרתי, נועד לעזור לאחרים והוא עוזר, לא הייתי ממהר לפסול אותו על הסף .
דרך אגב, לכרטיס החדש יש עוד שימושים שלא ניתן לעשות בעזרת העין.
בהצלחה יגאל
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #8 

טיימר במטחנה זה ממש לא יעיל אלא אם הוא עובד לפי משקל ולא לפי זמן.
...
זה תלוי בקצב הטחינה של המטחנה. במטחנה אצלי (gaggia MDF) לטחון 18 גרם לאספרסו לוקח יותר מעשרים שניות, כלומר פחות מגרם לשניה, זו מטחנה מאוד איטית ולכן תוספת שניה או שתיים בטיימר יכולה לתת תוצאה מדוייקת (כמובן ששוב זמן הטחינה תלוי בגובה הפולים במיכל אבל גם כאן השינוי הוא מקסימום שתי שניות בין מיכל כמעט ריק למלא)
לעומת זאת אם המטחנה טוחנת מנה אחת בחמש שניות כל שניה נוספת יכולה להוסיף כמה גרמים ולכן ברור שתצטרך טיימר דיגיטלי שניתן לכוונון בעשיריות השניה כדי להגיע לתוצאה מדויקת

אם כבר טיימר אז כזה שמסוגל להפעיל ולעצור אוטומטית את המטחנה היו פה כמה מודים כאלה

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אני מסכים גם עם אופיר וגם עם גלעד, ולכן אני מחפש את הדרך באמצע.

מצד אחד לא רוצה להתעסק יותר מדי, מצד שני אני מודה לזה ששינוי בכמות הקפה יכולה להביא תוצאה של קפה רע, במיוחד אם מדובר בקפה פחות טרי וכו שחייב מיצוי מלא שלו

מה זאת אומרת "אם כבר טיימר אז כזה שמסוגל להפעיל ולעצור אוטומטית את המטחנה היו פה כמה מודים כאלה" ?

האם אפשר לשבצר את הלליט או שחייב להפטר ממנה ולקנות K3?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #10 

http://www.auberins.com/index.php?main_ ... cts_id=298
יש את זה
אני קניתי את הקונטרולר ובניתי קופסא, עדיף לקנות מוכן.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

היה פה את המוד של אבי שהוסיף טיימר מקצועי לרנציליו רוקי
http://www.htcafe.co.il/vt164080.%D7%A9 ... D7%93.html
המוד של אבשלום
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
והמוד הצנוע שלי (עם טיימר חוגה של 60 שניות)
http://www.htcafe.co.il/vp1733570.%D7%9 ... 4-MDF.html
והטיימר האולטימטיבי

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

גלעד - אני חלילה לא פוסל את הרעיון, אבל לדעתי אין כמו רוטינה טובה.
ymg - יש לי k3 ויש לה טיימר ששווה לת**. מה עוזר טיימר שעובד על זמן ברגע שאתה משנה רמת טחינה?!
תשאר עם הלליט ותמדיך להתאמן על רוטינה כלשהי שתעזור לך בעקביות.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #13 

אני לא מסכים עם הטוענים שטיימר לא טוב. יש ברשותי את ה k3 ואני בהחלט משתמש בטיימר שלה.
היכן הבעיות:
1. הכיוונון מתבצע בעזרת צופציק קטן בתחתית המכונה. מאד לא נגיש, לא ברור לאן צריך לסובב כדי שיקרה מה שרוצים.
2. כיוון למנה אחת לא נותן מענה כשרוצים לחלוט שתי מנת על ידי לחיצה כפולה על הלשון. מנה אחת אני חולט נניח עם 12 גרם ושתי מנות עם 18. אין לזה מענה בטיימר המובנה לעומת זאת בפטנט של גלעד יש.

בשורה התתונה עובד ויחד עם הכרטיס של גלעד לישור גובה הקפה בידת זה מעולה.

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אני עדיין נוטה לכיוון טיימר כי אני לא רואה פתרון נוח יותר.

אני יודע שמבחנת דיוק גם לטיימר יש חסרונות וגם לכרטיס, אבל עם הכרטיס מראש אני צריך לטחון יותר ואני מנסה להמנע מזה ולטחון כמה שאני צריך

2 הפתרונות עובדים על נפח הקפה ותלוים ברמת הטחינה ואם אני דופק על השיש כמה פעמים באמצע הטחינה כי אני חייב כי כנראה שלילט יוצא קפה אוורירי וכדי שיכנס מספיק קפה אני חייב לטחון ב 2 חלקים לפחות, כאשר באמצע אני מביא כמה דפיקות על השיש מה שמפזר קפה +דוחס לי אותו כך שאוכל להכניס פחות קפה.

אם אני לא עושה את רוטינת הדפיקות על השיש באמצע אין מצב שאגיע לכמות קפה מספקת לא משנה כמה חלש ניסיתי לדחוס רואים שלולית ועוגיה רטובה ורואים לפי הגובה של העוגיה אחרי הדחיסה שזה קצת מדי קפה, אין לי מושג למה אצלי זה ככה כי לא ראיתי שאנשים מזכירים שהם חייבים את הרוטינה הזאת.

כמו שאמרתי אני מחפש משהו נוח + לטחון קפה מראש כמה שצריך ולנסות כמה שפחות להוריד גבעות וכו ולהוריד ראשים

ברור לי שטיימר זה לא מדוייק והרכרטיס גם פתרון נחמד ואני משתמש בו ושם אבל אני מעדיף מראש לטחון כמה שצריך

לשקול הכי מדוייק, או כף מדידה וכו', אבל שוב יותר מדי התעסקות

ב K3 אפשר לטחון בחלקים נכון? נגיד שאני רוצה 18-19 גרם לסלסלה כפולה, ונגיד שכדי להגיע לזה אני צריך באופן מפתיע גם 18-19 שניות

וכפי שאמרתי בגלל הרוטינה שלי אני משום מה חייב לטחון ב2 חלקים כאשר באמצע חייב לדפוק בשיש אחרת לא יכנס מספיק קפה לסלסה (עם או בלי גבעה), אז אפשר לכוון את ה K3 ל 9 שניות ואז לעשות 2 מחזורים ככה שטטחן לי 9 שניות ואז שוב 9 שניות?

השאלה הזאת חשובה כי אני כבר מפרסם ביד 2 את ה לילט ורוצה לקנות את ה K3 בגלל הטיימר המובנה

תודה

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כן אתה יכל לכוון את הטיימר של המטחנה גם ל 3 שניות ולטחון בשלוש פעמים של שלוש שניות. אין עם זה בעיה.
אבל אמרתי לך המפסק לכיוון הוא מעצבן. מצד שני אחרי שהגעת לכיוון שרצית לא תיגע בו שוב.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תשמעו.. אולי אני מפספס משהו
לפני ה k3 היתה לי גרינטה עם טיימר ורק חיכיתי להפתר ממנה בדיוק בגללו. כל פעם הטחינה השתנתה קצת, ומטבע הדברים גם כמות הקפה שיצאה באותו פרק זמן אליו כיוונתי את הטיימר.
זה גרם לבזבוז רב של קפה ורק סיבך לי את החיים..

טיימר בבית קפה זה מעולה וחוסך מאמץ, אבל שם התנאים די זהים מטחינה לטחינה ובבית ממש לא.
זה נראה לי הזוי למכור מטחנה רק למטרת טיימר ואני לא מבין איך טיימר פותר את הבעיה שאתה מתאר, שבה בלי דפיקות לא נכנס מספיק קפה.

אתה עושה משהו לא בסדר ורק צריך להבין מה.
אתה מוזמן לבוא ולשחק עם ה k3 אצלי ולראות אם טיימר יפתור לך את הבעיות.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

kobbi כתב:כן אתה יכל לכוון את הטיימר של המטחנה גם ל 3 שניות ולטחון בשלוש פעמים של שלוש שניות. אין עם זה בעיה.
אבל אמרתי לך המפסק לכיוון הוא מעצבן. מצד שני אחרי שהגעת לכיוון שרצית לא תיגע בו שוב.
...
ב k3 החדשות הטיימר הוא מול העיניים ולא מלמטה

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אז בכלל אין דילמה ואני שמח שהחברה שמע לתלונות לקוחותיה.

ymg פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

ozeltzex כתב:תשמעו.. אולי אני מפספס משהו
לפני ה k3 היתה לי גרינטה עם טיימר ורק חיכיתי להפתר ממנה בדיוק בגללו. כל פעם הטחינה השתנתה קצת, ומטבע הדברים גם כמות הקפה שיצאה באותו פרק זמן אליו כיוונתי את הטיימר.
זה גרם לבזבוז רב של קפה ורק סיבך לי את החיים..

טיימר בבית קפה זה מעולה וחוסך מאמץ, אבל שם התנאים די זהים מטחינה לטחינה ובבית ממש לא.
זה נראה לי הזוי למכור מטחנה רק למטרת טיימר ואני לא מבין איך טיימר פותר את הבעיה שאתה מתאר, שבה בלי דפיקות לא נכנס מספיק קפה.

אתה עושה משהו לא בסדר ורק צריך להבין מה.
אתה מוזמן לבוא ולשחק עם ה k3 אצלי ולראות אם טיימר יפתור לך את הבעיות.
...
היי אופיר

לא הבנת אותי נכון, לא התכוונתי שטיימר יפתור לי את הבעיה שאני צריך לדפוק בשיש כדי שיכנס מספיק קפה, ברור שזה לא קשור, אלה הזכרתי את זה כי אני לא יכול לכוון את הטיימר למחזור טחינה אחד בגלל הרוטינה הזאת אני חייב לעשות =ל 2 מחזורים לפחות, כלומר נגיד 9 שניות או 10 כפול 2 לדוגמא.

אני שומע פה תגובות לפה ולפה אם זה שווה או לא שווה הטיימר , וגלעד סלח לי אם כי הכרטיס פתרון נחמד מאוד אני רוצה מראש לטחון כמה שצריך במקום להוריד את השארית..

יתכן ותחיטינה אחידה יותר כדאית ואני מנסה לפתח רוטינה אחידה וזה עוזר לי בכמות הקפה, אבל שוב זה יותר בא מהנסיון שבא וגדל ועדיין יש תחושה שזה עניין של תחושה ונסיון ועדיין לא מספיק מדוייק.

היות וכמות הקפה משפיעה מאוד על התנגדות הקפה יחד עם פרמטרים כגון רמת הדחיסה, ורמת הטחינה אני מנסה לקבע אותו כדי שאוכל להגיע רק למשתנה אחד שאני צריך לשחק איתו וזה רמת הטחינה ומשם החיים באמת קלים.

היות ויש לי את הדוחסן עם הקפיץ אני אחיד ברמת הדחיסה אותה אני מקבע, ועם הנסיון בא גם השיטיתיות של " להרגיש את הקרקע" לפני הדחיסה ואני מצליח להיות ככה רבה יותר ישר בדחיסה.

אופיר, משיחת הטלפון איתך אני יכול רק לנחש את הסיבות למה אני חייב דפיקה בשיש כדי שיכנס לי מספיק קפה , ואני מנחש שמדובר באחד או 2 מהפרמטרים הבאים:

1. הבנתי שאתה דוחס יחסית חלש מאוד, אני דוחס ב 30 LBS דיי בדיוק מה שמוריד מנפח הקפה ככול הדחיסה חזקה יותר, ואני רוצה להשאר עם הנתון הזה גם אם הוא לא "MUST" , זה מה שרשום ברוב המקומות וגם זה עוזר למניעת פריצת הקפה.

2. יתכן שהלילט מוציאה קפה מאוד אורירי

האמת מציק לי עד עכשיו למה לא ירדתי לשורש העניין אז נראה לי שאני לא אתצלן והפעם באמת אקח את ההצעה שלך ובניסעה הבאה שלי לצפון אם תוכל אשמח לקפוץ, נראה לי שזה הולך להיות שבת הבאה, כדי שזה יהיה אמין אני חייב להביא את המטחנה שלי ואת הדוחסן והידית ונוכל לרדת לשורש העניין סוף סוף אני מקווה, אם תוכל אשמח :)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

בעיית מילוי הידית נפוצה בחליטת שתי כוסות ולא אחת, בידית סינגל לא צריכה בעיה למלא כמה שצריך בלי שישפך בפעם אחת. לשתי מנות זה כבר עניין אחר ויש שתי אפשרויות. לדפוק ולדחוס או לייצר / לקנות משפך שמרחיב קצת את השפה ומאפשר טחינה של הכמות. את המשפך ניתן לייצר מכוס חד פעמית גזורה או לקנות אחד יפה מנרוסטה ב 18 דולר לערך.
לגבי הטיימר במטחנה שלי זה בסנכ עוזר לי. ברור שאם אתה משנה את עובי הטחינה כמות הקפה שתקבל משתנה ותדרש לשחק עם הטיימר.
לגבי זריקת קפה. מה שאתה רוצה לעשות לא באמת אפשרי. אין לך סיכוי לטחון על הגרם בדיוק . תמיד תזרוק קצת, רד מהעניין הזה,החוכמה היא לזרוק קצת ואת זה אני מצליח לעשות יופי עם הטיימר, עם נסיון עד להיכן עולה הקפה בידית, ועם הכרטיס של גלעד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”