לחיצת כבלי רשת -מה סוג החיבור האופטימלי ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום ,

אני לפני העברת רשת קווית ב-3 חדרים בבית (ללא קומות).
מהנתב אני מתכנן למשוך 3 כבלי רשת, המרחק הגדול ביותר הוא כ11 מטרים .
לאחר לימוד הנושא הבנתי שיש 3 סוגי חיבורים (אולי יש עוד חיבורים אותם לא גיליתי)

1.חיבור (לחיצה) קונקטור תקע (ראש) משני צידי הכבל
2.חיבור קונקטור מצד אחד וחיבור שקע בצד השני
3.חיבור שקעים משני צידי הכבל

מה החיבור היציב והנכון ביותר ?

האם סוג החיבור הוא פונקציה של אופי השימוש ברשת הקווית בבית ?

תודה רבה

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 203
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 16 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

במידה ויש לך מקום ליד הנתב האופציה של חיבור שקעים משני צידי הכבל היא הנכונה ביותר.

בגדול כל האופציות שציינת יעשו את העבודה אם מבצעים אותם בצורה הנכונה, ההבדל היחידי ביניהם הוא שחיבור בתוך שקע נותן נקודות ייחוס משני צידי הכבל ונשמר הרבה יותר טוב לאורך זמן מאשר מקונקטור (הקליפס יכול להישבר והכבל יכול לצאת מהקונקטור ע"י משיכה)

בהצלחה
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על תגובתך

לגבי אופן החיבור-אני חושב להשאיר את הנתב ליד המחשב והמודם , ליד המחשב ישנה נקודת חשמל ונוח לגשת למחשב והמודם.
בסמוך לנתב להתקין על הקיר שני שקעים: שקע אינטרנט עם כניסה אחת ועוד שקע אינטרנט כפול
ובנוסף לרכוש עוד 6 כבלי רשת מוכנים קצרים יחסית(כמדומני הם נקראים מגשרים) במטרה לבצע את החיבור בצורה הבאה
האם החיבור נכון?

תמונה

Smartnetworks
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 203
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 16 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

kingvlad כתב:תודה על תגובתך

לגבי אופן החיבור-אני חושב להשאיר את הנתב ליד המחשב והמודם , ליד המחשב ישנה נקודת חשמל ונוח לגשת למחשב והמודם.
בסמוך לנתב להתקין על הקיר שני שקעים: שקע אינטרנט עם כניסה אחת ועוד שקע אינטרנט כפול
ובנוסף לרכוש עוד 6 כבלי רשת מוכנים קצרים יחסית(כמדומני הם נקראים מגשרים) במטרה לבצע את החיבור בצורה הבאה
האם החיבור נכון?

תמונה

...
כך בדיוק צריך לבנות רשת ביתית !

רק תקפיד לבצע בדיקות רציפות בסיום העבודה.

בהצלחה !
Smart Networks
פתרונות תקשורת
www.smartnetworks.co.il

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

איזה כיף לקרוא דברים כה מעודדים מבעל מקצוע !!!

לפני מספר ימים גיליתי 2 תוכנות (ZONA ,POPCORN TIME) בעצם מדובר בטורנט שמשדר תכנים אונליין . התוצאה מופלאה- סרטים,סדרות וערוצים באיכות 1080P שניתן גם להקליט (במחשב הביתי) ולצפות במועד מאוחר יותר.
סוף סוף אפשר לוותר על צפייה ישירה ולצפות בכל מה שמתחשק באיכות מאוד גבוהה. כרגע יש לי 12 מגה אינטרנט,קרוב לוודאי שאגדיל בזמן הקרוב.
כעט צריך לרשת את הבית ולהשתמש בציוד מתאים.

ציוד=כבלי רשת איכותיים (ויחד עם זאת לא יקרים מדי) שיחוברו לראוטר שיכל לתמוך ב1 ג'יגה .
תחילה רציתי להשתמש בCAT6 אך אם הזמן ולימוד החלק התיאורטי של חיבור רשת קווית ,הבנתי שגם CAT5E שתומך ב 300 MHZ בהחלט יתאים ויוכל לשמש כחיבור יעיל וטוב.

העובי של CAT6 שמתבטא בקשיים בהשחלת הכבל בקיר ובלחיצת קונקטורים הוא לא פקטור מפני שאני מתגורר בבית ישן יחסית ולא רוצה להשחיל את הכבל בתוך הקיר.
את הכבל אעביר על גבי הקיר תוך כדי שימוש בקליפסים.
על הקונקטורים אוותר כי כפי שהמלצת ,החיבור המועדף הוא לשקעי קיר.

האם בכל זאת מומלץ להשתמש בCAT6 כדי להיות שקט ובטוח שהכל תקין או שרכישת כבלי רשת מהקטגוריה הגבוהה יותר, מיותר לחלוטין ?
אציין כי המרחק הגול ביותר איתו הכבל יתמודד ,עומד על 11 מטרים (מחדר השינה בו יהיה הנתב לסלון) לשני החדרים האחרים ,המרחק מהנתב קטן יותר ועומד על כ5 מטרים כל אחד.

לגבי בדיקת רציפות- ראיתי כיצד מבצעים בדיקה זו כאשר לכבל רשת מחובר קונקטור
יש להשתמש ברב מודד שבודק רציפות-למשל http://www.mediagalaxy.co.il/rec/821-%D ... %D7%A1-BNC

אני כאמור , אחבר שקעים משני צידי הכבל, כיצד מבוצעת בדיקת רציפות במקרה זה ?

סליחה על אורך ההודעה ושוב , תודה רבה על עזרתך

cafri
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1137
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #6 

Smartnetworks כתב:
kingvlad כתב:תודה על תגובתך

האם החיבור נכון?

תמונה
...
...
כך בדיוק צריך לבנות רשת ביתית !

רק תקפיד לבצע בדיקות רציפות בסיום העבודה.

בהצלחה ![/quote]

הייתי שמח ללמוד:

מה זה מגשר?
איך הוא נראה? מה תפקידו?

Scanner
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

מגשר הוא כבל רשת רגיל לכל דבר. הוא פשוט כבל קצר שמחבר בין שני שקעי רשת.

הרעיון הוא שכשאתה מעביר כבל מנקודה אחת לשנייה, תוכל לחבר את הכבל לשקע ומהשקע להוציא כבל קצר לציוד הקצה שלך וככה לשמור יותר על הכבל המושחל הארוך.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

kingvlad כתב: לגבי בדיקת רציפות- ראיתי כיצד מבצעים בדיקה זו כאשר לכבל רשת מחובר קונקטור
יש להשתמש ברב מודד שבודק רציפות-למשל http://www.mediagalaxy.co.il/rec/821-%D ... %D7%A1-BNC

אני כאמור , אחבר שקעים משני צידי הכבל, כיצד מבוצעת בדיקת רציפות במקרה זה ?
...
יכל להיות שהמגשרים, הרי הם לחוצים נכון בוודאות של 100% , יכולים לעזור בבדיקת הרציפות -אם להכניס מגשר מצידו האחד לטסטר הרציפות (כמו בדוגמא שהבאתי מעלה) ואת הצד השני לחבר לשקע והטסטר יראה רציפות , הרי גם השקע וגם המגשר לחוצים נכון וכתוצאה -השקע לחוץ בצורה נכונה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”